Egyelőre én csak annak tudok örülni, hogy többen is vannak olyanok, akik látják az előrelépést. Ez már jelentheti azt, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint amennyire én gondolom. Az valóban pozitívum, hogy ezúttal a 2 leggyengébb ellenfél begyűjtöttük a 12 pontot, viszont ez nem garancia arra, hogy a következő selejtezősorozatban is véghez tudjuk ezt vinni.
A másik 12 pontból viszont van összesen 1. Hiába csak egy gólosok a vereségeink, erre még soha nem adtak pontot. Azt gondolom, hogy a legutóbbi két meccsből 0 pont a produkció alapján mindenképpen jogos, a svédek ellen kb a 0-5 lett volna a reális, a másikat meg hiába nyilatkozza le mindenki x-es meccsnek, a portugálok csak azért nem csináltak semmit, mert nekünk csak a védekezés volt fontos, de főleg azért, mert nem voltak rákényszerítve. Eleve nem értem, hogy miért kell hanyatt esnünk egy papíron jobb válogatottól. Pláne úgy, hogy ezen a 4 meccsen egyedül a múlt szombati svéd válogatott volt az, akik a játék minden elemében felénk tudtak kerekedni. Ha az első két selejtezőből 6 pontot hozunk, senkinek egy szava sem lehetett volna, mert ott a pályán bizonyítottunk. De most már meg sem akarjuk közelíteni azt a teljesítményt, és én ezt egyedül csak a Koeman-féle taktikára tudom fogni. Ráadásul azokon meccseken egy igen gyengén játszó Dzsudzsákunk volt, aki jelenleg a magyar foci első számú alakja.
A csatárokról (ha egyáltalán van csatár a pályán) annyit, hogy Sanyit egyáltalán nem bántanám, mert ő csak teszi dolgát, és a megszerzett pontjainkban elég nagy szerepe van, de ha itt tényleg hosszú távra akarunk tervezni, akkor bizony a fiatalokhoz kell nyúlni. Ha egy Ronaldo 24 évesen már 67-szeres válogatott, akkor nem értem, hogy nálunk miért csak kb ennyi idős korban kezdik számításba venni a játékosokat. Lehet, hogy eleinte 3-4 gólokkal kapnánk ki, de ha nekünk egy 0-1 már siker, és gyakorlatilag tudatosan játszunk erre, akkor én nagyon benéztem ezt a foci nevű dolgot, amit kb 15 éve igen nagy rendszerességgel követek.