2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Feltűnt nektek hogy egy ideje úgy tekintünk Messi-re mint egy hímestojásra?:D.danikaa10 írta:Hát szerintem elég kockázatos, hogy Alves és Messi se játsszon, de hát nagy valószínűséggel nem is így állunk majd ki.Fernando írta:Én ezt a kezdőt várom:
Valdés,- Puyol, Piqué, Csigrinszkij, Abidal,- Touré, Xavi, Keita,- Iniesta, Henry, Pedro.
Én pihentetném őket. Aztán csereként beállhatnának, de abban egyetértünk, hogy biztosan nem így fogunk fölállni. Remélem Maxwell kezd.danikaa10 írta:Hát szerintem elég kockázatos, hogy Alves és Messi se játsszon, de hát nagy valószínűséggel nem is így állunk majd ki.Fernando írta:Én ezt a kezdőt várom:
Valdés,- Puyol, Piqué, Csigrinszkij, Abidal,- Touré, Xavi, Keita,- Iniesta, Henry, Pedro.
Hát szerintem elég kockázatos, hogy Alves és Messi se játsszon, de hát nagy valószínűséggel nem is így állunk majd ki.Fernando írta:Én ezt a kezdőt várom:
Még így sincs világvége. Messi Henry, Ini trió is elég acélos, de én Pedrot is szívesen beraknám akár Henry helyére, a francia meg mehetne középre.BlauGranaGroc írta:1? Azzal még nem lenne gond, de 2 sérült van, Bojan és Ibra.Léfe írta:Toure nekem is hiányzik. Sajnos érezni lehetett, hogy csatár még kellene, de nem hoztak. Most egy sérülés már gondot okoz.
1? Azzal még nem lenne gond, de 2 sérült van, Bojan és Ibra.Léfe írta:Toure nekem is hiányzik. Sajnos érezni lehetett, hogy csatár még kellene, de nem hoztak. Most egy sérülés már gondot okoz.
néhány gondolat, főként arról amit másként látok:Busquets:sz.tem továbra is nagyon sokat hibázik, sok a kényszer passza, és az a baj,hogy azon a poszton eladott labdák zöméből kontra következik ami különösen veszélyes!Ibra:én most úgy látom, hogy egy kissé túl játsza a passzolós ,beilleszkedős, szerepét és a bátrabb, kapuratörős, távolról bombázó Ibra még hiányzik.Titinho írta:Nagyon szép győzelem volt! Grat a fiúknak!
Itt már fel lehetett fedezni a tavalyi év sikercsapatának játékát! Így kell játszani! És tényleg lehetett látni a különbséget az Atletico és a tegnap esti meccs között, pedig ott is 5-t vágtunk. De a játékbeli különbség az tényleg sokkal jobb volt tegnap. Az a lazaság, pontosság, fineszesség, dinamika ami jellemezte tegnap a meccset, az nagyon tetszett.
Leírom egyenként az én értékelésemet:
Valdés - Ahogy HF is mondta, ritka az ilyen meccs amikor 55 percig semmi, de abszolúte semmi dolga nem volt. 4x gurították neki haza a labdát és annyi. A gólról nem tehetett, védhetetlen bomba volt, jó lett volna kapott gól nélkül zárni.
Alves - Rengeteget futott, pláne akkor amikor Messi lejött, fel-le rohangászott a jobb oldalon. Volt azért nem 1 olyan szitu amikor fent ragadt és az ő oldalán indultak meg, de a társak kisegítették.
Piqué - Hozta a formáját, a góljánál nagyon higgadt volt, szép volt a turbánja. Ennyi.
Puyol - Szerintem kétség nem férhet hozzá, hogy a Piuqé-Puyol páros az igazi a Barca számára. Tegnap este is nagyon sok jó szerelése volt, nagyon jó összhangban van Piquével is, az ő formája is nagyon feljavult tavaly óta. Csak így tovább Puyí!
Abidal - Jól játszott, bár volt 1 labdavesztése, de a labdakihozatalokat nagyon szépen megoldotta és elég sokat futott fel a támadásokkal is. Tegnap egyébként eszméletlenül pimasz volt, volt egy-két olyan kihozatala és szerelése amit tényleg megtapsolt az ember. Csak így tovább.
Busquets - Nekem tetszett a játéka, elég sokat cselezett azt vettem észre, neki is talán 1 vagy 2 labdavesztése volt, de az összképet tekintve jól játszott.
Keita - Rengeteget futott ő is, távolról is kísérletezett vagy 3x, ebből 1 találta el a kaput. Nagy hibája nem volt, óriási passzokat nem adott, így közepesen volt jó.
Xavi - Amit vártam azt megkaptam tőle. 2 gólpassz, mindkettő Messinek. Ismét vezére volt a csapatnak, nagyon okos és szép megoldásokat láthattunk tőle egész este.
Messi - Messi...áhh...ő egy...áhh...nem lehet leírni szavakkal a jelenlegi teljesítményét. Azt merő túlzásnak tartottam azért, hogy HF már Maradona és Pelé fölé emelte, de a helyes úton jár azt hiszem.Ott folytatja ahol tavaly abbahagyta: 3 bajnoki 5 gól. Csak így tovább "kicsi"!
Henry - Az első félidő első felében még játékban is volt, de utána nagyon eltűnt. Jót tett volna neki is egy gól, főleg az önbizalmának. De bízzunk benne, hogy úgy mint tavaly idén is megindul az a bizonyos szekér és Ibrával is összeszokva vele is félelmetes támadótriónk lesz!
Ibra - Nagyon jól játszott! Egy kis szerencsével a gólja után 1 perccel még egyet lőhetett volna! Jól mozgott, sokszor volt megjátszható, nagyon jól játszott össze a társakkal, szóval tényleg jó volt na. Ha nem történik a 2. félidő elején az a kis sérülés, akkor biztos vagyok benne, hogy még egyet lőtt volna a 2. félidőben. De az a sarokkal adott gólpassz...az mi volt báttya?5 ember között megtartani a labdát, utána meg egy ilyen szemtelen (és egyben gyönyörű) gólpasszt adni. Hát...ez Ibra.
4 bajnoki, 4 gól. Ezzel egyébként klubrekordot döntött, ilyen még nem volt, hogy egy új igazolás így kezdje a bajnokságot.
A cserékről is szólva:
Pedro - Nagyon jól mozgott a srác, sokszor volt megjátszható, összjátékban is jó volt, volt egy gólhelyzete is Xavi löbböléséből, de egy 85 kg-os védővel a tarkóján nehéz lett volna belőni. Jó kiegészítő ember, hétvégén kezdetném is a Málaga ellen, ha nem jön rendbe Ibra bokája, vagy ha Pep Henryt szeretné rotálni.
Iniesta - Sokat olvastam, hogy miért nem kezdhet, miért nem játszik végig meccseket. Hát azért mert 4 hónapig nem játszott és most ez neki olyan mint a csapat többi tagjának Júliusban. Felkészülés. Ő mindenféle felkészülési, erőnléti tréninget kihagyott, nem is bírna játszani 70-75 perceket. Így szépen fokozatosan kell rendbehozni Init, nem szabad elsietni, vagy túlterhelni (lsd. van Nistelrooy). Hétvégén kapott, 30 percet, most 28-at, lehet, hogy a Málaga ellen kezdeni fog és kap 55 percet. Ne siessük el, inkább 100%-osan térjen vissza mintsem játszon 70-75 perceket 50-60%-on és netán újra rásérülne. Jól mozgott egyébként tegnap is.
Márquez - Na nála szerintem több időre van még szükség mint Ininél, volt 1-2 szép szerelése, de voltak nagyobb hibái is, mint például a Racing gólja előtt. Ő ugrott ki nagyon kacskán a védelemből, majd kapott egy bőrt és hellószia. Tudom, hogy 2. meccse neki is Május óta, de azért meg kell említeni, hogy a gólt róla kaptuk. Bízok benne, hogy ő is Iniestához hasonlóan felveszi a ritmust és a tavalyi jó formáját hozza majd ismét. Rotálás szempontjából mindenképpen szükség van rá.
Na "csak" ennyi lenne a hozzáfűznivalóm a tegnapi meccshez!
Valami hasonlóra számítok a Málaga ellen idegenben is, bár a kapott gólt kihúzhatnánk onnan. Csak így tovább srácok!
Nekem megvan, mert felvettem, de nem tudom megígérni, hogy pár napon belül adok linket, lehet 1 hét is eltelik, mire tudok a dologgal foglalkozni - ha addig nem kapsz linket senkitől, akkor szólj rám az ügyben!bojankrkic27 írta:bocsi hogy ide írom de végülis a tnapi meccsel kapcsolatos![]()
szóval szeretném letölteni az egész racing elleni meccset magyar kommentárral (sport2-es változatban)... valaki nem tudna egy linket dobni ahonnan ezt megtehetném.... nagyonnagyon kéne![]()
köszönöm szépen előre!!!
Szívemből szóltál, szóról szóra ez a véleményem. Az én szememben azért nagyon nagy dolog ez a teljesítmény, mert a világ futballja manapság szinte súrolja vagy már el is éri az emberi teljesítőképesség maximumát fizikális téren. És ebben a közegben ilyen látványos focit produkálni, ez fantasztikus és jelenleg egyedülálló!culinho írta:Élmény nézni a fiúkat, szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk ez a csapatot hétről-hétre. Csak hallomásból ismerem a régmúlt Barca aranycsapatait, de szerintem ez minden idők legjobb Barcelonája, de azt is megkockáztatom, hogy a valaha volt legjobb klubcsapat. Persze én is emlékszem a Zidane-féle Galaktikusokra, de talán ők nem ilyen könnyedén intézték el az aktuális ellenfelet. Tényleg, már-már az az ember érzése, hogy akkor lőnek gólt Messiék, amikor csak akarnak. Minden meccsen halálra fárasztják az ellenfelet, miközben ők látszatra el se fáradnak. Olyan mintha a Barca a spanyol második osztályban játszana, akkora a tudásbeli különbség. Pedig azért az Atleticoban is olyanok játszanak, mint Forlan és Aguero. Egyetlen bajom van, hamar elszaladnak ezek a 90 percek és még messze van a szombat este.