FC Barcelona 09/10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki volt az idény legfontosabb játékosa?

Messi
122
69%
Xavi
32
18%
Piqué
9
5%
Iniesta
4
2%
Puyol
0
0 szavazat
Alves
0
0 szavazat
Váldes
6
3%
Pedro
3
2%
Más
1
1%

Szavazatok száma: 177
lui1698
Llegenda del Barça

2009.10.18. 13:28:33

A France Football nyilvánosságra hozta az idei Aranylabda - jelöltek (Ballon d'Or ) listáját:

Andreï Archavine (Russie, Arsenal)
Karim Benzema (France, Lyon puis Real Madrid)
Iker Casillas (Espagne, Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester United puis Real Madrid)
Diego (Brésil, Werder Brême puis Juventus Turin)
Didier Drogba (Côte d'Ivoire, Chelsea)
Edin Dzeko (Bosnie, Wolfsburg)
Samuel Eto'o (Cameroun, FC Barcelone puis Inter Milan)
Cesc Fabregas (Espagne, Arsenal)
Fernando Torres (Espagne, Liverpool)
Diego Forlan (Uruguay, Atletico Madrid)
Steven Gerrard (Angleterre, Liverpool)
Ryan Giggs (Pays de Galles, Manchester United)
Yoann Gourcuff (France, Bordeaux)
Thierry Henry (France, FC Barcelone)
Zlatan Ibrahimovic (Suède, Inter Milan puis FC Barcelone)
Iniesta (Espagne, FC Barcelone)
Julio Cesar (Brésil, Inter Milan)
Kakà (Brésil, Milan AC puis Real Madrid)
Frank Lampard (Angleterre, Chelsea)
Maicon (Brésil, Inter Milan)
Lionel Messi (Argentine, FC Barcelone)
Luis Fabiano (Brésil, FC Séville)
Franck Ribéry (France, Bayern Munich)
Wayne Rooney (Angleterre, Manchester United)
John Terry (Angleterre, Chelsea)
Nemanja Vidic (Serbie, Manchester United)
David Villa (Espagne, Valence)
Xavi (Espagne, FC Barcelone)
Yaya Touré (Côte d'Ivoire, FC Barcelone)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Andris
Adminisztrátor

2009.10.05. 18:59:34

evelineee, légyszíves olvasd el a fórumszabályzatot, amit a moderálás részlegben találsz. Addig ne fórumozz tovább, máskülönben hamar tiltva leszel!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
caskbarca
Jugador del Barça

2009.10.05. 18:42:11

LM10 írta:Na visszatértem a bannból 8) 2 hét után. Ide próbálom behozni a lemaradást:

BOLDOG SZÜLINAPOT IBRA! :wink: Nagyon pozitívan mozog már és a góljai is ott vannak:6/5 :wink: Ibra ennél még csak jobb lesz majd.

A csapat tuóbbi meccseiről: A csapat is egyre jobban kezd belendülni az életbe, az Almeria ellen annyit adtunk ki amennyit kellett. 100%-an vezetjük a tabellát a Real előtt 3 pontal, gyerünk tovább!!

Így utólag tényleg elég volt, de azért a meccs közben voltak izgalmas pillanatok amikor az Alméria majdnem egyenlített, szerintem nagyon gyengén játszottunk, ennél 10szer jobb tud lenni a Barca, szerencse, hogy ez nem egy Valencia elleni meccse volt. Az majd 2 hét múlva, és addigra összekapják magukat a fiúk, ezt garantálom :wink:
Kép

Két szót ismerek mindig és soha Fradista mindig újpesti soha!
Visca el Barca!Visca Cataluna! Més Que Un Club!
Magyar vagyok és Büszke vagyok rá!
Rip Kurt Cobain 1967-1994
LM10
Director del Fútbol

2009.10.05. 18:04:50

Na visszatértem a bannból 8) 2 hét után. Ide próbálom behozni a lemaradást:

BOLDOG SZÜLINAPOT IBRA! :wink: Nagyon pozitívan mozog már és a góljai is ott vannak:6/5 :wink: Ibra ennél még csak jobb lesz majd.

A csapat tuóbbi meccseiről: A csapat is egyre jobban kezd belendülni az életbe, az Almeria ellen annyit adtunk ki amennyit kellett. 100%-an vezetjük a tabellát a Real előtt 3 pontal, gyerünk tovább!!
fcgigi
Jugador del Barça

2009.10.04. 12:03:58

Ilúvatar írta:http://i35.tinypic.com/zkl350.jpg

A szupercsapat 8) Henry pólója... eh :D
Ez igen jó kép lett... kár, hogy a többiekről nincs kép.. :)
Henry ebben a pólóban volt tegnap ott a lelátón :D
O-le-le, o-la-la, ser del Barca es el millor que hi ha
Barca-drukkernek lenni a legjobb dolog a világon
Deus
Boixos Nois

2009.10.01. 13:47:30

http://i35.tinypic.com/zkl350.jpg

A szupercsapat 8) Henry pólója... eh :D
KépKép
madmushroom
Capitá del Barça

2009.09.26. 12:06:33

kanty írta:
Ilúvatar írta:Gyerekek, nem tudtam hová berakni a linket, gondoltam hogy ide jó lesz...

Nem semmi képek vannak itt:

http://www.flickr.com/photos/llukcat/35 ... otostream/
Úristen!!!!Volt ott hangulat.
Hatalmas élmény lehetett ott ünnepelni.
Kiráz a hideg ezektől a képektől, aki ott volt annak feledhetetlen pillantok voltak ezek.
:wink:
Érdemes megnézni a srác többi képét is, csodásak. ;)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.25. 18:40:45

Ilúvatar írta:Gyerekek, nem tudtam hová berakni a linket, gondoltam hogy ide jó lesz...

Úristen!!!!Volt ott hangulat.
Hatalmas élmény lehetett ott ünnepelni.
Kiráz a hideg ezektől a képektől, aki ott volt annak feledhetetlen pillantok voltak ezek.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Titinho
Director del Fútbol

2009.09.25. 16:48:45

Elég jó hangulatban telt a mai edzés: :wink:

Touré mutatja: Te vagy a fogó!:
Kép

Ibra nem tudja elhinni, elsőnek esett ki a fogócskából.
Kép

Alves elesett a fogócskában, de valamiért örül neki.
Kép
(a vállán egyébként új tattoo díszeleg, a felesége arcképe köré sok-sok motívumot csináltatott)

Henry nyert a fogócskában.
Kép

Megjött Pep, vége a fogócskának. :(
Kép

Egy kis taktika, majd megtapsolják a fogócska nyertesét:
Kép

De egy jó hír is: Milito már labdával edz!
Kép
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Deus
Boixos Nois

2009.09.10. 12:44:26

Gyerekek, nem tudtam hová berakni a linket, gondoltam hogy ide jó lesz...

KépKép
House
Entrenador del Barça

2009.09.03. 19:43:52

recrea írta:Igen...végre...a képeken is egyértelműen látszik, hogy Ini fantasztikus formában van! :D.
Nem barátom, ez nem látszik a képeken. :)
Véégre újra edzésen Ini! Remélem nem hamarkodta el ezt, azért nem semni egy izom sérülés, főleg nem egy combban. Remélem maradt a formád Ini, üdv újra "otthon". :)
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2009.09.03. 19:36:52

Igen...végre...a képeken is egyértelműen látszik, hogy Ini fantasztikus formában van! :D De imádom a gyereket. Abszolút kulcsember, 15 gól a szezonban és jövőre tiéd az aranylabda pajtás.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.09.03. 19:24:02

Akik az elsőre szavaztak ugy gondolták, h idén is három trófeát gyűjtünk, vagyis már csk egyet?
Én úgyvélem, hogy nem lesz újabb "nagy triplázás". Ezért szavaztam az elsőre. Nem hiszem, hogy megvédjük a BL címet. DE! Minden erőmmel azon leszek, hogy telepatikusan segítsem a fiúkat :D Szóval nem hiszem, csak reménykedek! :wink:

Ini eddzésen :D YES!!! Erre vártam. Kíváncsi leszsek milyenek lesznek Xavival együtt megint :D Biztos vagyok benne, hogy érezhetően jobbak leszünk így :D
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.09.03. 19:18:54

Akik az elsőre szavaztak ugy gondolták, h idén is három trófeát gyűjtünk, vagyis már csk egyet?
Szerintem a triplázás a három fő sorozatra értendő. Bajnokság+Bl+Kupa
LM10
Director del Fútbol

2009.09.03. 19:08:43

Képek a mai edzséről:

Pep megint alkotott :lol:

Kép

Továbbá már Ini is részvett az edzéseken :wink:

Kép

Kép

És már Rafa is:

Kép

Lassan csak felépül már mindenki.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.02. 20:15:25

A Bojan vs. Ibra párharchoz annyit, h azzal együtt, h Bojant hatalmas tehetségnek tartom, és ugy gondolom, idén az ő nagy éve is lehet, azért mégsem lennék nyugodt, ha egy Mu, vagy Cselzi ellen ő játszana Ibra helyett. De a kisebb spanyol csapatok ellen én sem félteném.
A másik: a szavazás számomra nem világos. Akik az elsőre szavaztak ugy gondolták, h idén is három trófeát gyűjtünk, vagyis már csk egyet?
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.09.01. 23:54:46

madmushroom írta: Igazad van teljesen, a stílus nem a formától függ de beleszokni egy csapat rendszerébe, felvenni az új csapat stílusát az ő esetében csak idő kérdése, semmi más, idő. Egy technikailag ennyire képzett játékosnál ez nem jelenthet problémát. Ennek a rendszernek amiben játszik a barca pont egy ilyen fizikálisan kimagasló, technikás, jól fejelő és távolról is veszélyes 9-es kell. Ha formában lesz és tényleg hozzászokik a rendszerhez akkor új távlatokat fog nyitni a támadásainkban, Xavinak és Andrésnek is több tere lesz ha a védelemből két embernek kell rá figyelni középen, Henryról és Messiről nem is beszélve.

Szerintem a beilleszkedésre nincs annyira nagy hatása a technikai képzettségnek. Persze fontos, hogy a Barcában tudjon pontosan passzolni gyorsan, meg bokapassz, meg sok egyéb minden, de ez kb alapkövetelmény a Barcánál. A csatár poszton való beilleszkedéshez meg azért kicsit több kell. Vagy átalakul a csapat stílusa egy kicsit, vagy még sokat kell tanulnia Ibrának.

Átalakul a stílus: a többieknek is kell egy kis idő a váltáshoz, azon kívül nem biztos, hogy olyan jól fog működni. (Mondjuk Chelsea ellen, meg a többi hasonlóan szép és támadó focit játszó csapatok ellen lehet hatásos a taktika váltás, ott jobban jön a fejelés, a távolról lövés) Ezt nem akarom gyakran alkalmazva látni, mert sokkal jobban szeretem a tökéletesen kijátszott helyzeteket, amiket könnyebb is belőni, mint a távoli bombákat, vagy a szélről beívelt labdát befejelni 3 védő között.

Nem alakul át a stílus: Ibrának meg kell tanulnia bemozogni a résekbe, ellépni az emberétől, elfelejteni, hogy valaki mindig ölelgeti a hátát. Jó, hogy le tud kötni 2 védőt, de ezzel nem segít annyit, mintha fölalá futkorászna az üres területekre, ezzel fárasztva a védőket is, meg bomlasztva a védősor egységét és esetleg ha jó helyre futott éppen, amikor kaphatja is a labdát, akkor ziccerbe is kerülhet. Vagy fejelhet jobb pozícióban. A lényeg az, hogy ahhoz, hog yigazán 0-ra tudjuk játszani a védelmet, nem egy statikus játékos kell oda, aki leköt 2 embert. Olyan kell, amelyik bomlasztja az egész rendet futással, jó helyezkedéssel. Ehhez pedig nem a technikai adottság a fontos, hanem hogy mennyire lát az ember a pályán, mennyire érzi a mozgásokat, ez az, ami változhat azzal, hogy összeszoknak, de nem biztos, hogy valaha is el tudja sajátítani úgy a dolgot, mint Eto'o, vagy Villa akár és szerintem olyan mértékben is nehéz lesz neki, mint ahogy Bojan tudja, vagy tudni fogja. Félreértés ne essék nem 100%-ban ezt várom Zlatantól, csak valami hasonlót, esetleg néha a statikus, lövök egyet formáját hozhatja, de csak pár percre, ezzel zavart keltve köztük. De meg kell hogy legyen az a sok futás, helyezkedés. ;)

madmushroom írta: Az előbbi hozzászólással nem Bojant akartam kritizálni, isten ments. Töretlenül fejlődik, veszélyes a kapura és egyre kreatívabb,a harciassága pedig lenyűgöző. Én úgy érzem, hogy ő mintha jobban ki tudná használni az adottságait a bal szélen mint középen. Van területe, a gyorsaságát jobban tudja kamatoztatni, szélről veszélyesebb a kapura is. Középen, szemben két, három jobb védővel tehetetlen, háttal a kapunak teljesen hatástalan, a légi képességei pedig finoman szólva korlátozottak. Inkább Henry helyére nevezném be idővel, feküdni fog neki az a szerepkör.

Bojan már most nagyon jól támad le, ez nagyszerű, gyorsult sztem, ami nagyon fontos szintén. Kicsit még tanulnia kell a helyezkedést, de ha ráérez egyszer a dolog ízére, akkor nagyon jó játékos lehet, mert technikásabb, mint Samu, de lesz olyan gyors (talán már most is hasonló sebességen vannak) és ha jól helyezkedik, akkor gyilkos lesz, hiszen akár kicsit szorultabb helyzetből is tudna jobb helyzetet teremteni. Hát ez csak a jövő, de úgy látom, hogy Krkics épp ezen az úton halad.

(Amúgy sztem Eto'o is csak 2 dologban volt kiemelkedő, ami adottság kérdése: sebesség, helyezkedés. Lőni nem lőtt annyira kiemelkedően jól szvsz, csak jól. És mennyi gólt szerzett!!!)

Bocs a hosszú válaszért, de remélem így érted, hogy pontosan mire is gondoltam. Azt nem igazán értem, hogy miért olyan távolról lövő, fejelő és erős középcsatárra van szükségünk. :roll: :D
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.01. 23:36:20

Én csak azt nem értem, hogy minek ezek az összehasonlítások megint? Az Eto'o-Ibra már uncsi, szedjünk elő gyorsan egy újat? :)

Bojan legalább annyiszor játszott már szélsőt, mint középcsatárt, és véleményem szerint testalkata miatt inkább alkalmas szélsőnek, mint középcsatárnak. Ráadásul a szélső poszt (balszél) hamarosan megüresedni látszik (1-2 éven belül), és arra jóval több esély van, hogy az akkor 20-21 éves Bojan azt a helyet elfoglalja. Természetesen Ibrát is rotálhatja majd a kpcs poszton, de én nem értem, hogy minek kell itt is összehasonlítgatásokat végezni?! Mint láttátok: ketten is elfértek a pályán. És meg is fognak, hogyha Pep ilyen ügyesen keveri a kártyákat.
madmushroom
Capitá del Barça

2009.09.01. 23:06:32

ElBartimaeus írta:
madmushroom írta: Hihetetlen elfogultság kell ahhoz, hogy azt gondolja bárki is, hogy Bojan egy formában lévő Ibrát ki tud szorítani. Hol élünk kérem? Bojannak millió dolgot kell még megtanulnia.
Definiáljuk, hogy jó formában. Bejönnek azok a dolgok, amire képes, tehát passzolni, lőni, cselezni. Talán valami ilyesmi. A stílus nem a formától változik. ;) Bojan stílusa egyezik a Barcáéval, Ibráé még nem és soha nem is fog annyira, mint a fiatal csatárunké. Jó formában lévő Ibra sem lesz mindenképpen olyan HASZNOS tagja a CSAPATNAK, mint amilyen egy Krkic lehet, ha belejön.
Igazad van teljesen, a stílus nem a formától függ de beleszokni egy csapat rendszerébe, felvenni az új csapat stílusát az ő esetében csak idő kérdése, semmi más, idő. Egy technikailag ennyire képzett játékosnál ez nem jelenthet problémát. Ennek a rendszernek amiben játszik a barca pont egy ilyen fizikálisan kimagasló, technikás, jól fejelő és távolról is veszélyes 9-es kell. Ha formában lesz és tényleg hozzászokik a rendszerhez akkor új távlatokat fog nyitni a támadásainkban, Xavinak és Andrésnek is több tere lesz ha a védelemből két embernek kell rá figyelni középen, Henryról és Messiről nem is beszélve.

Az előbbi hozzászólással nem Bojant akartam kritizálni, isten ments. Töretlenül fejlődik, veszélyes a kapura és egyre kreatívabb,a harciassága pedig lenyűgöző. Én úgy érzem, hogy ő mintha jobban ki tudná használni az adottságait a bal szélen mint középen. Van területe, a gyorsaságát jobban tudja kamatoztatni, szélről veszélyesebb a kapura is. Középen, szemben két, három jobb védővel tehetetlen, háttal a kapunak teljesen hatástalan, a légi képességei pedig finoman szólva korlátozottak. Inkább Henry helyére nevezném be idővel, feküdni fog neki az a szerepkör.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.09.01. 21:45:42

madmushroom írta: Hihetetlen elfogultság kell ahhoz, hogy azt gondolja bárki is, hogy Bojan egy formában lévő Ibrát ki tud szorítani. Hol élünk kérem? Bojannak millió dolgot kell még megtanulnia.
Definiáljuk, hogy jó formában. Bejönnek azok a dolgok, amire képes, tehát passzolni, lőni, cselezni. Talán valami ilyesmi. A stílus nem a formától változik. ;) Bojan stílusa egyezik a Barcáéval, Ibráé még nem és soha nem is fog annyira, mint a fiatal csatárunké. Jó formában lévő Ibra sem lesz mindenképpen olyan HASZNOS tagja a CSAPATNAK, mint amilyen egy Krkic lehet, ha belejön.
madmushroom
Capitá del Barça

2009.09.01. 21:32:10

ElBartimaeus írta:Most látom, hogy nem kell tartanom attól, hogy idén lényegesen gyengébbek leszünk, ami a befejezéseket illeti. :D (Ibrával kapcsolatban a gyanúim egyelőre beigazolódtak, bár az ő játéka még könnyen javulhat) De ha mégse javulna, akkor se lenne gond, mert ott van egy olyan Bojan Krkicünk, aki idén végre robbanthat, akár ki is szoríthat egy jó formában lévő Ibrát! (szerintem, hiszen ő beleillik a mi játékunkba! :D ) Ha meg Pedro lenne jobb mint Henry szélen és Henry jobb lenne középen, mint Ibra, akkor is lenne megoldás. Ezért nem függünk nagyon Ibra jó szereplésétől. (Bocs, hogy felhozom megint, de Samu nagyon sokat segített mindig, pusztán a helyezkedésével, elmozgásával teret tudott nyitni, lehetőséget adott egy esetleges lövésre, vagy beindításra, ami megnehezítette a védekezést ellenünk. Bojan is tudna hasonlóan játszani, ezért nem tartok attól, hogy Ibra nem fog betörni a résekbe, nem fog kicsit keresztbe mozogva teret nyitni és elmozogni a védőtől. Ha meg fog, akkor még jobb. :D )
Hihetetlen elfogultság kell ahhoz, hogy azt gondolja bárki is, hogy Bojan egy formában lévő Ibrát ki tud szorítani. Hol élünk kérem? Bojannak millió dolgot kell még megtanulnia.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.09.01. 19:14:15

Most látom, hogy nem kell tartanom attól, hogy idén lényegesen gyengébbek leszünk, ami a befejezéseket illeti. :D (Ibrával kapcsolatban a gyanúim egyelőre beigazolódtak, bár az ő játéka még könnyen javulhat) De ha mégse javulna, akkor se lenne gond, mert ott van egy olyan Bojan Krkicünk, aki idén végre robbanthat, akár ki is szoríthat egy jó formában lévő Ibrát! (szerintem, hiszen ő beleillik a mi játékunkba! :D ) Ha meg Pedro lenne jobb mint Henry szélen és Henry jobb lenne középen, mint Ibra, akkor is lenne megoldás. Ezért nem függünk nagyon Ibra jó szereplésétől. (Bocs, hogy felhozom megint, de Samu nagyon sokat segített mindig, pusztán a helyezkedésével, elmozgásával teret tudott nyitni, lehetőséget adott egy esetleges lövésre, vagy beindításra, ami megnehezítette a védekezést ellenünk. Bojan is tudna hasonlóan játszani, ezért nem tartok attól, hogy Ibra nem fog betörni a résekbe, nem fog kicsit keresztbe mozogva teret nyitni és elmozogni a védőtől. Ha meg fog, akkor még jobb. :D )
albicelesteX
A Vadász

2009.09.01. 15:21:36

Thiagonak hasznára lesz még az hogy nem jött fel!A Kis Dosnak örülök szerintem hasznos lesz!Jeffren se rossz!Szóval tőlük várok egy Busquets féle berobbanást legalábbis az egyikőjüktől!Bízok benne hogy Jonathan nem lesz olyan türelmetlen mint a testvére és többre viszi blaugranaban!
Kép
Hunfranco
Barça B

2009.09.01. 15:04:47

menyus14 írta: azért Caceres tényleg rosszul játszott elég elképesztő szarvashibákkal, besz.rva, Henry viszont az első szezonjában is lőtt tizenakárhány gólt, ami nem rossz, csak azelőtti teljesítményeihez képest.
Ibra meg még csak most jött, játszott 3 meccset rosszul, ellentétben Henryval és Cáceres-szel, akik egy idényen át úgy játszottak, ahogy.
:roll: nem szabad leírni.

akit sajnálok az Hleb, itt nem játszott sokat. ettől függetlenül meg kellett volna tartani, mert szerintem baromi jó playa. remélem jövőre visszatér! :wink:
Caceresnek volt néhány rossz megoldása az első meccsein. Minél jobban belejött, nem stresszelt, annál jobban játszott. Az idény vége felé, nekem tetszett a játéka, nem tudom Pep mért nem bízott benne. (valószínűleg az edzéseken nem szerepelt jól) Drágán vettük, ennél többet érdemelt volna, vissza hozzánk aligha kerül, mert ha jól játszik, akkor a Juve úgyis él a vásárlási opciójával. Ha rosszul játszik akkor nekünk se fog kelleni, és fillérekért adjuk majd el, valami kisebb csapatnak.
Hleb minden meccsén amikor pályára lépett, kritikán alul szerepelt, idény végén szerepet kaptak egész meccsekre akik addig nem voltak kezdők...hát semmit nem csináltak, gólt se tudtak rúgni, Hleb nem illet bele ebbe a játékba. Ő se fog szerintem hozzánk visszatérni ugyanazokból az okoból, amiért Caceres sem.
Ibra be fog illeszkedni, és ontani fogja a gólokat!
Bokke
Barça B

2009.09.01. 14:55:48

miihii írta:
Bokke írta:
A 7-est adják oda Pedro-nak!
Illene hozzá!
Már nem fogják odaadni,ezek végleges számozások :idea:
Tudom, csak elmerengtem!
Elnézést, többet nem fordul elő!

Max 2-őt idézz.Köszi.
B.