La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2009.11.14. 16:17:06

Bár olyan sokat nem láttam még játszani, de amikor sikerült néznem engem meggyőzött. Én Puyol utódját látom benne. Csak legyen igazam.

Bojan sztem nem állt meg a fejlődésben, csupán nem kap annyi lehetőséget mint a Rijkaard-érában. Én biztos vagyok benne, hogy élne a bizalommal. Több fantáziát látok benne mint Pedro-ban.

Gai-t szerintem hiba lenne elengedni. Legfeljebb egy évet töltsön kölcsönben, de hiszem hogy megérik arra, hogy a Barca kezdő játékosa legyen idővel.
Forca Barca!!!!
LM10
Director del Fútbol

2009.11.14. 10:46:16

Ilúvatar írta:Skacok, mi a helyzet a Marc Muniesa -val?
Most ott volt az U17-es csapatban, de a spanyolok kiestek pár nappal ezelőtt Nigéria ellen. Am CSK volt :wink:
Deus
Boixos Nois

2009.11.14. 10:40:54

Skacok, mi a helyzet a Marc Muniesa -val?
KépKép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.14. 09:53:02

albicelesteX írta:Remélem elviszi!Jobban örülnék mint Oleguer távozásának! :D Egyébként Fran Méridaval mi a helyzet?Ő hogyan fejlődik?
Sztem szépen fejlődik, de én nem sírok utána. Sztem benne kb. akkora potenciál lehet mint Pedroban, de nem Messi v. Fabregas szintű tehetség. Igazából az elhappolt tehetségeink közül és csak Cescet sajnálom, ő az, akiből az 1ik legjobb lett a posztján.
albicelesteX
A Vadász

2009.11.13. 07:15:44

Remélem elviszi!Jobban örülnék mint Oleguer távozásának! :D Egyébként Fran Méridaval mi a helyzet?Ő hogyan fejlődik?
Kép
kennyke04
Entrenador del Barça

2009.11.12. 23:33:48

LG írta:
csdewl írta:A Sport-on írják ,hogy Wenger szemet vetett Gai Assulinra ,mivel a srác még nem hosszabította meg a szerződését ami idén lejár!
Remélem nem ő lesz a következő fabregas :shock:
Hát nem tudom...ha a gyerek fejlődni akar, és 1-2 éven belül berobbanni, akkor lehet azt az utat kéne járnia, mint Cescnek. :roll:
szerintem is, de azért inkább csak kölcsönbe vagy legalább jó opcióval engedném el, mert nem örülnék neki, ha Bojan sorsára jutna, mert azért valljuk be nagyobb füsttel jött mint lánggal, tudom első évében stb. de akkor csak sérült volt a fél támadó szekció folyton, most meg látjuk hogy nem nagyon van esélye szegénynek és nem szeretném ha Gai is megállna a fejlődésben.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
bali 15
Director del Fútbol

2009.11.12. 23:15:27

Valahogy éreztem hogy Wenger szemet vet majd Assulinra. Jól nyomná az Arsenalban. De csak kölcsönben egy évre!!!
Ha nem sikerül szélsőt szerezni akkor több lehetőséget kell adni neki.
ha egyszer megkergülne a FIFA vezetése és megtiltaná légiósok szereplését minden csapatban és így mindenki hazakullogna a saját hazájába?
Isten adja hogy ez ne történjen meg soha. Unalmas lenne hogyha nem képviseltetnék magukat más footballkultúrák a csapatban. És hát lássuk be: a klub történetének legjobb játékosai nem spanyolok voltak. :wink:
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.11.12. 23:11:00

csdewl írta:A Sport-on írják ,hogy Wenger szemet vetett Gai Assulinra
Wenger zseniálisan veszi észre a tehetségeket (Bár most nem volt nehéz dolga, miután már Pep is úgymond felfedezte...), de e mellett erősen ki is használja azt, hogy fiatalokat hív rendszeresen, akik általában sikeréhes és türelmetlen emberekre jobban hasonlítanak, ami jobban jellemző a fiatalokra. És mivel a Barca utánpótlás nevelése nagyon erős, ezért innen is visz el néha embereket.

Most viszont baromi dühös lennék Wengerre, ha elvinné Gai-t, mert néhány éven belül ott lenne a csapat kapuján, akár már kezdő is lehetne, ha elég gyorsan fejlődne, de Messi cserének tuti elég lenne. :)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.11.12. 19:54:13

csdewl írta:A Sport-on írják ,hogy Wenger szemet vetett Gai Assulinra
Igen, sőt, több katalán óvodában is szétnézett, hátha talál magának egy-két-5 éves kora előtt ingyen megszerezhető tehetséget a jelenleg is épülő 2023-as szupercsapatába. Állitólag évi 10 disneyland látogatást ajánlott a kiszemelteknek.
Unalmas már amit csinál.
Egy szerződést kell adni a srácnak, wenger meg vessen szemet inkább a nőkre.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.12. 19:48:22

csdewl írta:A Sport-on írják ,hogy Wenger szemet vetett Gai Assulinra ,mivel a srác még nem hosszabította meg a szerződését ami idén lejár!
Hát nem tudom...ha a gyerek fejlődni akar, és 1-2 éven belül berobbanni, akkor lehet azt az utat kéne járnia, mint Cescnek. :roll:
csdewl
Capitá del Barça

2009.11.12. 19:06:41

A Sport-on írják ,hogy Wenger szemet vetett Gai Assulinra ,mivel a srác még nem hosszabította meg a szerződését ami idén lejár!
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.10. 00:47:06

Krojf írta:Megkérdezem Tőletek, hogy egy olyan opció esetén hogyan állítanátok össze a Barca felnőtt csapatát, ha egyszer megkergülne a FIFA vezetése és megtiltaná légiósok szereplését minden csapatban és így mindenki hazakullogna a saját hazájába?
Azért írom ezt ide, mivel tuti hogy írtok majd párat a fiataljaink közül is.
Szóval miként néz ki a vegytiszta spanyol-katalán Barca?
K.
Ez azért nehéz kérdés, mert most abból induljak ki, hogy a jelenlegi keretből ki lenne? Vagy abból (ami szerintem élethűbb szitu), hogy új spanyol/katalán igazolásokkal együtt hogy nézne ki a Barca? (mert feltevésed szerint akkor csapatot kellene találni azoknak a játékosoknak is, akik visszajönnének Spanyolországba)
Előbbire ez a válaszom:
Valdes - Puyol, Piqué, Fontas, Muniesa (mint balhátvéd) - Xavi, Iniesta, Busquets - Bojan, Pedro, Rochina :)
Utóbbira: (tegyük fel, hogy kizárom a Real-os embereket, bár sokat nem tudnék írni amúgy sem)
Valdes - Puyol, Piqué, Fontas/Muniesa, Capdevila - Xavi, Iniesta, Cesc - Silva, Villa, Torres .... :)
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.11.10. 00:30:51

Megkérdezem Tőletek, hogy egy olyan opció esetén hogyan állítanátok össze a Barca felnőtt csapatát, ha egyszer megkergülne a FIFA vezetése és megtiltaná légiósok szereplését minden csapatban és így mindenki hazakullogna a saját hazájába?
Azért írom ezt ide, mivel tuti hogy írtok majd párat a fiataljaink közül is.
Szóval miként néz ki a vegytiszta spanyol-katalán Barca?
K.
Blaugrana palocista maximalista!
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.11.08. 20:12:01

ZS10 írta:A Barca nemrég igazolta le az Eintracht Frankfurttól a 10 éves görög Georgios Spanoudakis-t.

Az Új Messi

http://www.youtube.com/watch?v=xFyX_rOe ... re=related
Hasonlókat haverom is mutatott annó 10-12 évesen, mégse lett válogatott, még csak profi focista sem :D .
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.08. 20:03:10

barca99 írta:Az ilyen gyerekből lesz majd egy jó kis Quaresma-utód. :lol:

Akikre viszont tényleg nem árt odafigyelni, azok az U17-es VB-n is jól teljesítő Barca-nevelések.

Muniesa ismerős mindenkinek, Dalmau is gondolom sokaknak ismerős a Wembley-kupáról, a fiatal Alveshez hasoníltják. :) Sergi Roberto, mint egy lehetséges Xavi/Iniesta utód, Adria Carmona pedig egy tehetséges balszélső.

Továbbá a La Masia-t dícséri, hogy 6 játékost is küldött ebbe a korosztályba, magasan a legtöbbet (a felsoroltakon kívül a középhátvéd Sergi Gomez és a másik belső kp, Javier Espinosa is kerettag).
Ők mind Barca nevelések?
Visca El Barca
Kép
nagyi
Jugador del Barça

2009.11.08. 19:59:49

FCBMessi19 írta:
ZS10 írta:A Barca nemrég igazolta le az Eintracht Frankfurttól a 10 éves görög Georgios Spanoudakis-t.

Az Új Messi

Hát... Én csak a szőke göndör hajú fiút sajnálom :D
hát nemtudom. sok kisgyereket láttam már kint a grundon aki igy játszott és mégsem mondták rá h ő az új Messi és nem igazolta le a Barca. de ne legyen igazam. :D
"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.08. 19:54:23

Az ilyen gyerekből lesz majd egy jó kis Quaresma-utód. :lol:

Akikre viszont tényleg nem árt odafigyelni, azok az U17-es VB-n is jól teljesítő Barca-nevelések.

Muniesa ismerős mindenkinek, Dalmau is gondolom sokaknak ismerős a Wembley-kupáról, a fiatal Alveshez hasoníltják. :) Sergi Roberto, mint egy lehetséges Xavi/Iniesta utód, Adria Carmona pedig egy tehetséges balszélső.

Továbbá a La Masia-t dícséri, hogy 6 játékost is küldött ebbe a korosztályba, magasan a legtöbbet (a felsoroltakon kívül a középhátvéd Sergi Gomez és a másik belső kp, Javier Espinosa is kerettag).
FCBMessi19
Jugador d'estrella

2009.11.08. 18:54:38

Az Új Messi

Hát... Én csak a szőke göndör hajú fiút sajnálom :D
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2009.11.08. 18:52:01

Az Új Messi

Tud a srác messis cipője van lehet tiszta messi lesz mondjuk kicsit magasabb lesz nála :shock: :D
ZS10
Jugador d'estrella

2009.11.08. 18:25:27

A Barca nemrég igazolta le az Eintracht Frankfurttól a 10 éves görög Georgios Spanoudakis-t.

Az Új Messi

palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.10.30. 12:15:13

Modik, bocsi a dupla hsz-ért, csak a nagy szöveget nem olvasta el senki úgylátszik, és ez nagyon érdekelne...

Messinek is olyen fizikuma volt régen mint most Gainak? Csak mert akkor még nem néztem Barca meccseket... Tudom, hogy nem vele kéne összehasonlítani, de posztra meg magasságra meg korra megegyeznek kb, - az akkori Messire gondolok, amikor elkezdett játszogatni az első csapatban - és mindegyik nagy cselező hírében áll. Szóval érdekel, hogy őt is ilyen könnyen "elnyomták" afizikuma miatt akkoriban?
Kösz a válaszokat.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.10.29. 12:40:26

Na egy kis vélemény a fiatalokról:

Jeffren:
Hát nem egy jobbhátvéd :lol: Nem is értem Pepet, ez a húzás nem jött be. Habár nem kaptunk gólt, szóval bevált, de azért a 2. félidőben megmutatta, hogy ő nem védő. Elég jól cselezgetett, hatalmas gólpasszt adott, és sokat robotolt. Azt most nem tudom, hogy NORMÁLIS középpályával mit alkotott volna, mert ez a 3 vkp-s felállás elég gyér volt kreativitás terén... De összességében jól játszott.

Gai:
Egyenlőre csak a hírneve miatt figyelek fel rá... 1 nagy cselt valóban csinált, amikor aztán keresztben ellőtte a labdát, de mást nem. Nagyon törékeny még, simán szerelik a fizikumuk miatt a védők. Itt egy kérdés ezzel kapcsolatban: Messinek is ilyen fizikuma volt régen? Csak mert akkor még nem néztem Barca meccseket... Tudom, hogy nem vele kéne összehasonlítani, de posztra meg magasságra meg korra megegyeznek kb, - az akkori Messire gondolok, amikor elkezdett játszogatni az első csapatban - és mindegyik nagy cselező hírében áll. Kösz a válaszokat. De eléggé eltűnt a meccs alatt. A City ellen az tetszett, hogy mindig megjátszahtó, de most alig kapott labdát - szintén a középpálya kreativitása lehet a kulcs, a City ellen a Jonathan-Thiago duó jobban irányított, mint tegnap ez a 3-as. Amúgy a társak se neki passzoltak ha lehetett volna, nem is értem. :? Maradjunk annyiban, hogy van még ideje nagyot robbantani :wink:

Jonathan Dos Santos:
Hát habár csak 10 percre állt be, nekem megint nagyon imponáló játékot mutatott :D Mindig megjátszható volt, és érezhetően javult a játékunk a beállta után. Nem is értem miért nem lehetett kezdetni, vagy hamarabb becserélni. Nekem nagyon tetszik a játéka, pontos és kreatív - ezt az előszezon alapján mondom, nem a 10 perc után :D . Remélem az Afrika-kupa alatt bekerül többször a csapatba, mert nagyon nagy tehetségnek tartom, és kéne fejlődnie is. Benne teljes mértékben Barca szintű irányítót látok, - akárcsak Thiagoban - csodálkoznék ha nem futna be nálunk karriert. Amúgy látom az irányítók tényleg ezt a Nike cipőt használják :D Ini, Cesc, ő is már... :D Kíváncsi lennék Thiago is váltott-e erre a surranóra :lol:
lui1698
Llegenda del Barça

2009.10.27. 20:53:20

menczel írta:Aki tud valami közelebbit, hasznos info lenne mindannyiunknak, hogy kiféle miféle Benitez és Jonatan Soriano.
Iván Benítez:
21 éves, középhátvéd. A Las Palmastól került a "B"-hez.

Jonathan Soriano:
24 éves, támadó. Az Albacetetől szereztük meg.

Mindkettem idén kerültek a Barcahoz.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
menczel
Entrenador del Barça

2009.10.27. 20:49:36

Aki tud valami közelebbit, hasznos info lenne mindannyiunknak, hogy kiféle miféle Benitez és Jonatan Soriano.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.10.22. 16:30:53

palesz77 írta:Na, valaki bennfentest kérdezek:
Thiago felépült már? Mert azt tudom, hogy sérült volt, csak nem emlékszem, hogy 3 hétre, vagy hónapokra dőlt-e ki? Szóval valaki felvilágosíthatna :oops:
Előre is kösz
Én ugy tudom 2 hónapra dőlt ki, de azt nem hogy felépült-e már
Visca El Barca
Kép
Válasz küldése