2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Minden bizonnyal Messi nélkül is simán nyerünk....de én akkor se kívánnám h ne játszon.Még lehet h visszasírod ha sérült lesz.Élmény nézni a játékát,még akkor is ha most "gyatra formában vanmenczel írta:Szerintem egyszerűen túl sokat játszik. Xavi is azóta halvány mióta minden meccsen kénytelen volt játszani Ini sérülése miatt. Alves tavaly detto. Elején még bírta, de nem volt mögötte csere és elfáradt a szezon végére.
Jobban kellene rotálni szerintem. Bátran. Ha kikapunk vagy Xelünk egyszer egyszer az se vészes.
Szóval remélem hétvégén nem játszik Messi.
Azért mertem gyatra formának nevezni, mert tud ennél ő sokkal jobban is játszani, szinte alig látom mostanában a labdát nála! Nem ezt szoktam meg tőle, ő szokott irányítani, Alvésszel egyszerűen bolondot csinál az ellenfelekből a jobboldalon, ez hiányzik nekem. A hirtelen megindulásai, a betörései a 16-osra, a labdavezetései, a cselei. Nálam ez a varázslás, nem egy egyetlen passz, amit a Ibrának adott...bojankrkic27 írta:"gyatra forma"??????? ... nem tudom láttad-e a zaragoza elleni meccset... varázsolt.. persze ő tud még ennél is jobban játszani.. de jó lenne már ha nem ezzel jönne mindenki hogy gyenge forma.. nincs itt gyenge forma ő jól van és kész.. osasuna ellen is milyen labdát adott ibrának.. na mindegy a lényeg az hogy szerintem az ég világon semmi baja..
az meg hogy ne ő nyerje az aranylabdát szerintem kizárt... akkor mindenki akinek köze van a szavazáshoz bek*phatja!!
na csak ennyit:D
"gyatra forma"??????? ... nem tudom láttad-e a zaragoza elleni meccset... varázsolt.. persze ő tud még ennél is jobban játszani.. de jó lenne már ha nem ezzel jönne mindenki hogy gyenge forma.. nincs itt gyenge forma ő jól van és kész.. osasuna ellen is milyen labdát adott ibrának.. na mindegy a lényeg az hogy szerintem az ég világon semmi baja..Lionel85 írta:Sajnálom, hogy mostanában Messi gyatra formában van, bár az Osasuna ellen már villantott valamit tudásából, de ez még édeskevés volt. Az argentin sajtó nagyon lehúzta a vb-selejtezőkön mutatott teljesítményéért, és ez erősen visszarántotta őt. Mielőtt elment a válogatotthoz, emlékeim szerint még elég jó formában volt. Viszont neki elég néhány meccs és visszanyeri a formáját, csak kérdés, mikor jön el ez neki. Én egy valamitől félek nagyon, hogy ez a mostani gyengébb formája kihatással lehet az év végi szavazásokra, ahol jelenleg ő az első számú favorit.
A kiemelt részről ugyanezt gondolom, és az írás többi részével is köbö egyetértek.ElBartimaeus írta: A túrót nincs semmi baj Messivel. Tavalyhoz képest önzőbb lett. Vagy nem lett önzőbb, csak lassabb, vagy csak a cselei romlottak. Tök mindegy. Az számít, hogy önmagához képest mennyit cselez: aki jobban cselez, az többet hurcolhatja a labdát, nem válik a csapat kárára, de aki rosszabbul, az inkább passzoljon, az a legjobb. Ha valaki régen jól cselezett, és végigvitte a pályán a labdát és egyensúlyban volt, megtalálta magához képest a középutat és ezek után ha vagy a képesség marad fix és a játékos döntése változik, vagy a képesség változik, de ugyanannyit cselezne, akkor az egyensúly felborul és így romlik a teljesítménye. Nem tudom, hogy mi történt Messivel, sztem a 2 egyszerre: nem is megy neki most annyira és még ráadásul tenni is akar, leginkább magának akar bizonyítani, amit úgy lát jónak, ha nagy dolgokat visz véghez, nem csak egy egyszerű passzt. Amíg ezen nem tud változtatni, addig nem javul fel, vagy csak nehezen, de ha rájön, hogy úgy is játszhat jobban, ha az üresen állónak passzol, akkor megint a régi Messit fogjuk látni. A lényeg, hogy találja meg megint az egyensúlyt magában, mert a többivel nincs gond.
Meg tanulja meg belőni a helyzeteit!
Sajna vitatkoznék, egy világklasszis általában a jó döntést hozza meg és ez némely esetben a "pont az i-re" egy egyszerű bepassz annak, aki csak az üres kapuba gurít, habár az egész szitut nem ő oldotta meg. Azzal a kijelentéseddel teljesen egyetértek, hogy Messi "totális" önzetlensége több kárt okozna, mint hasznot, mert Ő attól az, aki, hogy egyedül képes átvinni a labdát 2-3-4-5 emberen úgy, mintha sétálna a korzón. De, ha ezután nem hajlandó passzolni, ha a társ jobb helyzetben van, (és ezért senki nem mer szólni Neki) akkor rossz irányba indulhat el. Nem beszélve arról, hogy a csapat nem rúg ezekből gólt, holott simán nyerhetné az adott találkozót. A tegnapi meccs a legjobb példa erre, ahol ránctalan homlokkal dőlhettünk volna hátra kettő null után, és most ne foglalkozzunk azzal, hogy mekkora mákos tésztával egyenlített az Osasuna.Rivaldo11 írta:Az olyan játékosnak, mint Messi, egyszerűen nem lehet a fejébe verni, hogy passzoljon. Ha akar-passzol. Ha úgy látja. de meg kell érteni, hogy Ő nem előkészítő játékos-nem is lesz az soha, adjon akármennyi gólpasszt. Elsősorban magának keresi a lehetőséget. Nem mondom azt, hogy ez jó, csak megfordítom a dolgot. Egy ilyen játékosnak az önzetlenesége több kárt okozhat, mint hasznot. És ezt a legkomolyabban gondolom. Ma nem jött be, de azt hiszem a múltban elég sokszor igen...
Olyan játékos pedig, aki amikor kell passzol, ha meg arra van szükség, végigcselezi a védelmet és belövi-még nem született. Nem is fog.
Azért az sem igazságos, h a védőre, itt most konkrétan Pique-re, vagy Márquez-ra kenünk mindent. A támadók ugyanúgy hibásak ezért az x-ért, így Messi is. Az önzősége meg valóban sokszor zavaró.Ne is haragudj, de Pique miatt elment a meccs, de Leot kritizálod? Pique nem hibás, ugye?
Sztem a múltban nagyon jól megtalálta az egyensúlyt az egyéni megoldások és a passzolás között. Most előbbit kicsit túlzásba viszi, ráadásul nincs akkora formában, h be jöjjön neki.Egy ilyen játékosnak az önzetlenesége több kárt okozhat, mint hasznot. És ezt a legkomolyabban gondolom. Ma nem jött be, de azt hiszem a múltban elég sokszor igen...
De nem lőtt, és itt biztos szerepe van a fáradtságnak és a koncentráció hiányának, nem írnám teljesen a szerencse rovására. Egy beszélgetés és egy kis pihenés jót tenne Neki, mert egyébként semmi baj Vele! Azért azt mindenkinek látnia kell, hogy a megfogalmazott kritikusok nem herótozzák Messit, csak elmondták, mi zavarja Őket az utóbbi pár meccsen a játékával kapcsolatban. Senki nem fordult el Tőle!bojankrkic27 írta:ne legyünk már "argentínsajtó"... itt szó sincs messi rossz formájáról.. a zaragoza ellen is miket művelt már.. ha több szerencséje van ezen a két meccsen lőtt vna 5 gólt.. de a futball ilyen.. egy [auto_cenzúra] szerencsétlen góllal x lett a meccs.. és????? pont az ilyen helyzetekben kell a játékosok mellett és a csapat mellett állni... a győzelmeknél meg a kupáknál könnyü.. de ilyenkor is kell!!!!!! szóval sztem nincs itt semmi gond..! nah csak ennyit akartam.. peace!
Az az egyensúly, amit mondtam, az meccsről meccsre, napról napra, sőt percről percre változik azzal, hogy fárad a játékos. Ha érzi valaki, hogy hol a pont, akkor jó. Messi most nem érezte. Nem tért el nagyon attól, de eltért. Ez nem csak cselezés-passzolás, hanem 'minden egyéni'-'minden csapat'. Ami meg még fontos, hogy ha a csapatjáték irányába térsz el, az gyakran nem olyan feltűnő.bojankrkic27 írta: sajnos nem értek veled egyet... én speciel a zaragoza ellen a régi messit láttam.. én továbbra is tartom hogyha pl bementek volna a helyzetei és lőtt vna 3-4 gólt ezen a két meccsen akkor mindenki arról beszélt vna hogy olyan jó mint tavaly vagy netán jobb....... ezen a meccsen sem volt hűde önző.. azt az egy helyzetet hozod fel.. ibrának is olyan labdát tett a lábára hogy huuh csak néztem.. nah mindegy nem akarok vitatkozni de szerintem nincs itt semmi probléma... nem lehet minden meccset megnyerni (a lényeg a végeredmény)
sajnos nem értek veled egyet... én speciel a zaragoza ellen a régi messit láttam.. én továbbra is tartom hogyha pl bementek volna a helyzetei és lőtt vna 3-4 gólt ezen a két meccsen akkor mindenki arról beszélt vna hogy olyan jó mint tavaly vagy netán jobb....... ezen a meccsen sem volt hűde önző.. azt az egy helyzetet hozod fel.. ibrának is olyan labdát tett a lábára hogy huuh csak néztem.. nah mindegy nem akarok vitatkozni de szerintem nincs itt semmi probléma... nem lehet minden meccset megnyerni (a lényeg a végeredmény)ElBartimaeus írta:
A túrót nincs semmi baj Messivel. Tavalyhoz képest önzőbb lett.
addig nem javul fel, vagy csak nehezen, de ha rájön, hogy úgy is játszhat jobban, ha az üresen állónak passzol, akkor megint a régi Messit fogjuk látni. A lényeg, hogy találja meg megint az egyensúlyt magában, mert a többivel nincs gond.
Meg tanulja meg belőni a helyzeteit!
bojankrkic27 írta:ne legyünk már "argentínsajtó"... itt szó sincs messi rossz formájáról.. a zaragoza ellen is miket művelt már.. ha több szerencséje van ezen a két meccsen lőtt vna 5 gólt.. de a futball ilyen.. egy [auto_cenzúra] szerencsétlen góllal x lett a meccs.. és????? pont az ilyen helyzetekben kell a játékosok mellett és a csapat mellett állni... a győzelmeknél meg a kupáknál könnyü.. de ilyenkor is kell!!!!!! szóval sztem nincs itt semmi gond..! nah csak ennyit akartam.. peace!
Hát szerintem most rosszul látod, és rosszul is állsz hozzá. Ez csapatjáték és kicsit bonyolultabb annál, hogy Messi azt csinál, amit akar. A mai meccset olyan simán behúzzuk, ha csak kicsit önzetlenebb és ettől még maradhat zseni. Ugyanúgy világklasszisnak tartom, mint itt sokan, de pár meccs óta nem a jó irányba tart. És nem arról van szó, hogy egyből passzolja le, amikor megkapta a labdát csak arról, hogy akkor leghasznosabb a csapatnak, ha 2-3-4-5 csel után van szíve a jobb helyzetben állóhoz továbbítani, mert esetleg annak már csak be kell gurítani a kapuba a labdát. Az Ő kvalitásai tényleg egyediek és van, amikor egyedül is be tudja vinni a kapuba a labdát, de ez nem mindig sikerülhet és ilyenkor jó, hogy a pályán más is tartózkodik rajta kívül.Rivaldo11 írta:És akkor mi van ha el is önzőzte? Ha korábban nem önzőzött volna a meccseken, lehet hogy kevesebb meccset húztunk volna be. Sokszor az Ő önzőzése törte fel az ellenfél védekezését. Neki IGENIS KELL ÖNZŐZNIE, mert zseni, akinek bármikor összejöhet. Az Ő játékában az önzőzésnek helye van, elfogadott dolog. Ma nem jött össze, de nem csak Leo van a pályán, másnak sincs megtiltva, hogy betaláljon. A kövi góljánál, amikor szét.opatja a védőket, akkor meg megy majd az ömlengés, hogy mekkora császár...szálljunk le róla.
Igen, Pique-t én sem hibáztatom, ez tényleg "belefér". Messi stílusának meghát ez a hátránya. A folyamatos szlalomozás közben az ellenfelek közt nemigen van idő felnézni és jobb pozícióban lévő társat keresni.senkialfonz40 írta:Minden szavaddal egyetértek, a véleményem ugyanez!Cooltiszo írta:Imádom Messit, védem is rendesen. De amikor 0-0nál vagy 1-0nál nem passzol, akkor igenis letolást érdemel. Ez egy csapatjáték. Csinálja meg a cseleit, ezzel nincs is semmi baj, ez a nagy erénye, de amikor 10x jobb helyzetben ki lehetne ugratni egy társat akkor igenis ugrassa ki, passzolja oda, mert ezzel duplán árt a csapatnak. Mi lesz ha következőleg Ibra nem fog neki passzolni amikor tisztán van? Mindenki hurrogni fogja, ha pontot vesztünk, teljesen jogosan, mert alárendelné a csapat érdeket az egyéni érdekkel szemben. Remélem akkor is minden itt lévő fényezni fogja és ápolgatni a pici lelkét a nagy embernek is. Én őt is szidni fogom ilyenkor.
Piquére a gólja miatt egy rossz szót sem szólnék(semelyik edző sem teszi az öltözőben). Ez benne van a fociban, minden középhátvéddel megesik párszor a karrierje során, egy ilyen mozdulat bárhol máshol csak labdavesztés, itt gól, ez a hátránya védőségnek.
Volt aki, azt írta, igen. Nem Pique lőtt öngólt? Az Ossasuna kapusa jól védett. Nem szentként védem, de nem szeretem, ha bárkit is lehúznak. Ritkán írok véleményt bárkiről is.MichaaBee írta:Kinek árt, ha egy olyan fórumon, amiről nem is tud, leírják a teljesítményét...![]()
Egyébként senki nem mondta, hogy rajta megy el a meccs. Javaslom neked ezt. Miért kell ide mindig visszajárni és szentként óvni Messit? Senki nem akarja bántani, mindenki azt szeretné, hogy formába lendüljön és nyerjen a csapat. Ja és amúgy nem Piquén ment el a meccs, hanem a védelem szerencsétlenkedésén a 93. percben, illetve azon, hogy a csatárok (Ibrahimovic, Messi stb) nem használták ki a helyzeteket. Ennyi, jóccakát...
Ne is haragudj, de Pique miatt elment a meccs, de Leot kritizálod? Pique nem hibás, ugye?Cooltiszo írta:Imádom Messit, védem is rendesen. De amikor 0-0nál vagy 1-0nál nem passzol, akkor igenis letolást érdemel. Ez egy csapatjáték. Csinálja meg a cseleit, ezzel nincs is semmi baj, ez a nagy erénye, de amikor 10x jobb helyzetben ki lehetne ugratni egy társat akkor igenis ugrassa ki, passzolja oda, mert ezzel duplán árt a csapatnak. Mi lesz ha következőleg Ibra nem fog neki passzolni amikor tisztán van? Mindenki hurrogni fogja, ha pontot vesztünk, teljesen jogosan, mert alárendelné a csapat érdeket az egyéni érdekkel szemben. Remélem akkor is minden itt lévő fényezni fogja és ápolgatni a pici lelkét a nagy embernek is. Én őt is szidni fogom ilyenkor.
Piquére a gólja miatt egy rossz szót sem szólnék(semelyik edző sem teszi az öltözőben). Ez benne van a fociban, minden középhátvéddel megesik párszor a karrierje során, egy ilyen mozdulat bárhol máshol csak labdavesztés, itt gól, ez a hátránya védőségnek.
MichaaBee írta:Állj már le ezzel. Belehalnál, ha egyszer el kéne ismerni, hogy Messi gyengén játszott? Ma Iniestán kívül szerintem senki nem volt kiemelkedően jó, úgyhogy nem tudom mi a bajod azzal, ha valaki megemlíti, hogy a kiskedvenckéd is gyengén muzsikált. Úgy csinálsz, mintha Lionel Andrés Messit meg kellene védeni a sok csúnya Barca-drukkertől, mert a végén még kritizálják, hogy pár meccse gyengébben tolja. Amikor Ibra meg Iniesta "önzőzik" akkor ők nem bizonyítani akarnak? Álljon már meg a menet...lionel10M írta:Változatlanul nem értek veletek egyet, és miért őt hibáztatjátok, miért nem Piquet, hiszen ő miatta ment el a meccs. Az átemelést meg ő is meg tudja csinálni, de ma nem volt szerencséje. NE AZ Ő NYAKÁBA VARRJÁTOK!!! Ibra is volt önző, Iniesta is volt már sokszor önző. Messi valószínűleg bizonyítani akar, de a kapusok kivédik szegénynek a szemét. Ha bement volna, akkor nem írnátok ilyeneket.![]()
Majd formába jön ő is meg a csapat is, egyelőre még nem kell aggódni szerintem, csak feljavul, nem hiszem, hogy sokáig tartana nála ez a hullámvölgy.
lool, ez aztán a véletlenMessike írta:
Én nevem is Kinga....de én más Kinga vagyok,ebben biztos lehetsz!!!:):):):)