Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
pistinho
Barça B

2009.11.01. 15:30:31

gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.01. 13:44:35

tibor1158 írta:Ez benne van a fociban. Sajnálatos. Tovább kell lépni. A bíró 1 pontot hozott az Osasunának. :evil:
Ja igen és ott volt még a bíró is. Hát ha nem fújt semmit , akkor elvileg sárga Zlatannak szinészkedésért nem?? Milyen csúnyán elnézte ... szeritem őt is eltiltják 1-2 meccstől
Visca El Barca
Kép
tibor1158
Barça B

2009.11.01. 13:34:52

Ez benne van a fociban. Sajnálatos. Tovább kell lépni. A bíró 1 pontot hozott az Osasunának. :evil:
gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.01. 13:23:11

Xavinho írta:
Zlatan Boy írta:Hamár egypárran itt megemlitették Hughest és Robinhót,akkor azt is elehet mondani ehez a hirhez,hogy a Sport és az Elmundo szerint Hughes végre belegyzett a Robinho transzferbe állitólag.Csak az a kár, hogy ő nyárron gondolja ezt a transfert a hirek szerint.És nem pedig télen az a baj. :cry:
Ez pedig elég nagy probléma,mert így sajnos Iniestának kellene Henry első számú alternatívájaként játszani baloldalt.
Márpedig véleményem szerint addig akadozni fog a támadójáték,ameddig a kp nincs rendben. Touré (ha játszik) ugyanúgy végzi a munkáját,mint tavaly,ezzel nincs gond,megszerzi a labdákat és előre juttatja.DE! Xavi egyedül kevés a támadások indításához, Keitával(legyen akármilyen jó formában a Mali kp.) közel sem tudja olyan szinten irányítani a Barcát,mint Iniestával. Így pedig az összjáték már a kp-án akadozik,ebből pedig következik,hogy Messi és Ibra kevesebb jó labdát kap,amiből kevesebb a helyzet és így kevesebb a gól is. Iniesta nem balszélső,ezt jó lenne észrevenni.Jó,tud ott játszani,de akkor sem olyan szinten,mint mondjuk Henry (pedig ő sem balszélső) vagy Robinho.
Ezzel pedig 2 helyen is gyengül a csapat,kp-án és baloldalt is. Így pedig sajnos nem lesz jobb a játékunk. Én azt mondom,ha nem érkezik egy vérbeli támadó baloldalra, és egy jó képességű csere kp.,akkor idén jó lesz,ha az előző szezonban megszerzett 3ból egy címet meg tudunk védeni.
Szerintem meg ha a pletkya iagz akkor nem kell majd olyan sokat tárgyalni decemberbe. Mert ha igy novemberbe azt mondja hogy jól van , de csak nyáron , akkor decemberbe 1 kis "gyözkődés" után szerintem bele menne.
Visca El Barca
Kép
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.01. 13:17:10

Zlatan Boy írta:Hamár egypárran itt megemlitették Hughest és Robinhót,akkor azt is elehet mondani ehez a hirhez,hogy a Sport és az Elmundo szerint Hughes végre belegyzett a Robinho transzferbe állitólag.Csak az a kár, hogy ő nyárron gondolja ezt a transfert a hirek szerint.És nem pedig télen az a baj. :cry:
Ez pedig elég nagy probléma,mert így sajnos Iniestának kellene Henry első számú alternatívájaként játszani baloldalt.
Márpedig véleményem szerint addig akadozni fog a támadójáték,ameddig a kp nincs rendben. Touré (ha játszik) ugyanúgy végzi a munkáját,mint tavaly,ezzel nincs gond,megszerzi a labdákat és előre juttatja.DE! Xavi egyedül kevés a támadások indításához, Keitával(legyen akármilyen jó formában a Mali kp.) közel sem tudja olyan szinten irányítani a Barcát,mint Iniestával. Így pedig az összjáték már a kp-án akadozik,ebből pedig következik,hogy Messi és Ibra kevesebb jó labdát kap,amiből kevesebb a helyzet és így kevesebb a gól is. Iniesta nem balszélső,ezt jó lenne észrevenni.Jó,tud ott játszani,de akkor sem olyan szinten,mint mondjuk Henry (pedig ő sem balszélső) vagy Robinho.
Ezzel pedig 2 helyen is gyengül a csapat,kp-án és baloldalt is. Így pedig sajnos nem lesz jobb a játékunk. Én azt mondom,ha nem érkezik egy vérbeli támadó baloldalra, és egy jó képességű csere kp.,akkor idén jó lesz,ha az előző szezonban megszerzett 3ból egy címet meg tudunk védeni.
Zlatan Boy
Barça B

2009.11.01. 13:07:16

Hamár egypárran itt megemlitették Hughest és Robinhót,akkor azt is elehet nyugodtan mondani ehez a hirhez,hogy a Sport és az Elmundo szerint Hughes végre belegyzett a Robinho transzferbe legalábbis a hirek szerint állitólag.Csak az a baj ezzel, hogy ő nyárron gondolja mármint a transfert.És nem pedig a télen. :cry:
Kép
Ferry Corsten:Fontos, hogy igazán higyj abban, amit csinálsz és ne arra törekedj mindenáron, hogy trendi legyél. A lényeg, hogy próbálj egyedi lenni és figyelj oda arra, hogy ne koppints másokat.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.11.01. 12:57:55

fcbarca0827 írta:Meg van a válasz az alább feltett kérdésre (Mit csinált Mark Hughes a Barca meccsen?):

Hát nem Robinho miatt jött...
Laporta sem Ibra miatt találkozott anno Morattival...Igaz, jött Maxwell is, de kétlem hogy akkor ne került volna szóba egyéb üzlet is...
És most is így lehet. elképzelhető, hogy Aizpilicueta érdekli hughest, de könnyen szó eshetett másról is...
Rivaldo-A Legnagyobb.
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.01. 12:53:42

Akkor csak jól láttam, hogy többször is mutatták Hughes-t, érdekes, hogy Faragó egyszer nem említette meg.

Ha volt is szó Robinhoról, biztosan nem verik nagy dobra. Laporta és Moratti sem Eto'o - Ibra miatt találkozott a nyáron, olvasta ugye mindenki. :wink:

(Nem a legjobb meccsét választotta ki Azpilicueta-nak, Iniesta megforgatta egy párszor. :) )

szerk.:

Ja, és még valami. Bár a védelem csúnyán benne volt a gólban, de amikor 10 helyzetből 1 gólt rúg a támadósor (helyett egy középpályás), akkor szerintem nem túl igazságos egy emberre mutogatni. Még akkor sem, ha Rafaról feltűnően sok gólt kapunk.
Viszont lassan Daninak is lejár a kényszerpihenője, így Puyol is visszamehet középre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barca99 2009.11.01. 13:00:17-kor.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.01. 12:51:13

Hát tegnap nem voltunk túl meggyőzőek, de azért a 3 pontot megkelet volna szerezni. Nem volt szerencsénk, ez van. A lényeg hogy vezetjük a tabellát, igaz hogy nagyobb is lehetne az előnyűnk :D. Am pont jól volt összerakva mert a félidőben MC DC :D

Béke
Visca El Barca
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.11.01. 12:44:08

Meg van a válasz az alább feltett kérdésre (Mit csinált Mark Hughes a Barca meccsen?):

Hát nem Robinho miatt jött...
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Léfe
Entrenador del Barça

2009.11.01. 07:10:25

Az alanti sok felsorolásból az következik, hogy nem gördülékeny a játékunk. Rengeteg az eldott, elpasszolt labda, rosz csel. Nincs jó formában a csapat. Másrész 7 gyözelem, 2 döntetlen nem rosz. A hogyan tovább döntő lehet. Csiga oriási melléfogás, már biztos nem fog felgyorsulni, olyan nincs. A fiatalok is megtorpantak Busi, Boján nem fejlődnek. Többen visszaestek,Messi is de mindig nem lehet extra. Csapatként kell többet letenni. De az is gond, hogy rövid a kispad, föleg támadóknál. Pep meg olyanokat nyilatkozik, mint Frank szokott vereség után.
Fecó
tudomka958
Jugador d'estrella

2009.11.01. 00:49:04

na jó!
akkor engem lehet most majd csesztetni azért mert leírom amit mindenki csak kerülget:xavi idén roppant gyenge!
gyakorlatilag nincs támadóközéppályánk...
nincs előrejáték csak olyan majd lesz valami támadások ...
nem véletlen,hogy mostanában keita a legeredményesebb támadónk ,mert ő fut mint a mérgezett egér,így mindenhol ott van!
iniestának a középpályán a helye mert xavi nélküle kevés! inkább játszon pedro a balszélen (pedig ő sem egy klasszismegoldás...)
szóval pep sem mindig egy bramburg marsall...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.11.01. 00:28:25

Mikaos írta: Az idézett első bekezdésben írtad, hogy Xavi nem tudott passzolni, mert nem mozogtak elől.
Majd az idézett második bekezdésben azt írod, hogy Ibra nem passzolt SZINTÉN.
Ibránál mégis ezt negatívumként hozod fel, Xavit meg dicséred. Hogy is van akkor ez? :) Amikor Ibránál van a labda, akkor nem számít a többiek mozgása??
Egyébként egyetértünk, csak ezek a gondolatok ütik egymást, ezért szóltam. Ibra is passzolt volna, ha lett volna megjátszható, szabad ember. Mint Xavi.
1. amit fontos megjegyezni, hogy nem tudok ebben az esetben teljesen objektív véleményt alkotni, lévén eléggé elleneztem Ibra leigazolását, de azért megpróbálom. :D

Értem, hogy mire gondolsz, de egyedül Ibránál tapasztalok olyat, hogy megáll és áll a 16-os vonalán egy védővel szemben. Ilyenkor többnyire ez következik: visszazár a védelem, elfogy a terület, majd csinál egy cselt és vagy ellövi, vagy ad egy nehezen kezelhető labdát (többnyire magasat, ami könnyűszerrel kifejelhető)

Meg azért van egy nagy különbség a helyzetek között: amikor Xavi nem tud passzolni, akkor elöl meg kell indulni, el kell kezdeni egy mozgást, a másiknál többnyire egy felfele futó társaságról van szó, ahol van lendület, amilyen helyzetekben a Barca tavaly 3 egyérintős passzal megoldotta, mert vannak érkezők, lehetne adni, nincs "teljes ácsorgás". Avagy, ha már visszazárt a védelem, akkor sem érdeme állni, akkor meg el kell kezdeni keresztbe mozogni, be-be indulni, kicsit mozgatni a védelmet, erre is jó a 3 támadó, de ebből az egyik önző, a másiknak nem az eredeti posztja, a 3. meg még sose csinált ilyet. :? Fejlődhet, de egyelőre ezen a meccsen még nem volt meg benne ez... :(
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.01. 00:11:28

ElBartimaeus írta: A középpályával nekem nem volt semmi bajom, teljesen jól járatták a labdát, sokszor sikerült labdát szerezni. Viszont Xavi nem tudott jó labdákat adni, amit nem varrnék teljesen a nyakába, nagyban közrejátszik az a tény, hogy Messi harmatgyenge volt ma is és Ibra sem mozgott annyit.

Ibra elöl lassú. Leginkább talán agyban, mert technikailag biztos képes kivitelezni egy kis kényszerítőt a 16-os előterében, biztos képes egyből passzolni, de sokszor csak megáll a védővel szemben és vár 5-6 másodpercet, ennyi idő alatt visszazár a védelem és ugrott a ziccer kialakításának esélye, kezdhetjük elölről.
Az idézett első bekezdésben írtad, hogy Xavi nem tudott passzolni, mert nem mozogtak elől.
Majd az idézett második bekezdésben azt írod, hogy Ibra nem passzolt SZINTÉN.
Ibránál mégis ezt negatívumként hozod fel, Xavit meg dicséred. Hogy is van akkor ez? :) Amikor Ibránál van a labda, akkor nem számít a többiek mozgása??
Egyébként egyetértünk, csak ezek a gondolatok ütik egymást, ezért szóltam. Ibra is passzolt volna, ha lett volna megjátszható, szabad ember. Mint Xavi.
pety27
Capitá del Barça

2009.10.31. 23:58:35

Nyugi... ki kell állni a csapat mellet ilyen meccsek után is!!Kifogott egy rossz napot, és egy nagyon jó Osasunát a csapat,ennyi....
A lényeg :
1. FC BARCELONA 23p
2.real madrid 22p
Kép

Reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom....
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.10.31. 23:32:47

Hát nem esett jól ez az öngól a végén. Ma Piqué rossz napot fogott ki, viszont Csigára tökéletesen illik ez az elnevezés. :? Az 1. félidőben is róla, meg Abidalról alakítottak ki veszélyes helyzeteket. Abidal lassúnak tűnt, de ezt már "megszokhattuk" tőle, Maxwell-el lényegesen dinamikusabb, jobb a bal szélünk, ennek ellenére ma az volt az aktívabb, ami Iniesta aktívságának és Messi gyengébb teljesítményének volt köszönhető.

A középpályával nekem nem volt semmi bajom, teljesen jól járatták a labdát, sokszor sikerült labdát szerezni. Viszont Xavi nem tudott jó labdákat adni, amit nem varrnék teljesen a nyakába, nagyban közrejátszik az a tény, hogy Messi harmatgyenge volt ma is és Ibra sem mozgott annyit.

Ibra elöl lassú. Leginkább talán agyban, mert technikailag biztos képes kivitelezni egy kis kényszerítőt a 16-os előterében, biztos képes egyből passzolni, de sokszor csak megáll a védővel szemben és vár 5-6 másodpercet, ennyi idő alatt visszazár a védelem és ugrott a ziccer kialakításának esélye, kezdhetjük elölről. Ezt nagyon megsínyli a csapatjátékunk. Nem mozog annyit 3 négyzetméter területen sem, amivel lazítaná a védelmet, igazából ez is egy ok lehet arra, hogy miért nem megy annyira Messinek.

Mert most is el tudja vinni 2 ember mellett, csak utána nincs meg a tér. (Bár nem is passzol, sőt görcsös a befejezéseknél, mégis nagyon akar. Kéne neki egy kis pihenő...)

Lényeg az az, hogy elöl lelassultunk, nem csináljuk meg a teret. De a meccsről pozitívumként kiemelném a középpályát, mert jól muzsikált végre, nem voltak eladott labdák, bár beindítások sem, bár minden passz a helyezkedéssel indul...
LM10
Director del Fútbol

2009.10.31. 23:09:27

bali 15 írta:Ellentmondásos meccs volt. Ibra küzdött talán a legjobban. Igen Ibra :shock: :D . Ha én mégegyszer meglátom Puyolt a szélen én :evil: :evil: .
Puyol center. Ezt miért erőlteti Pep?
Remélem Mark Huges ottléte üzleti érdekű volt.
Amúgy lehet hogy már válaszoltak rá csak rengeteg hsz lett azóta:
Hol is volt Alves?
Alves sérült a Rubiny elleni meccs óta...
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.31. 23:07:54

Ellentmondásos meccs volt. Ibra küzdött talán a legjobban. Igen Ibra :shock: :D . Ha én mégegyszer meglátom Puyolt a szélen én :evil: :evil: .
Puyol center. Ezt miért erőlteti Pep?
Remélem Mark Huges ottléte üzleti érdekű volt.
Amúgy lehet hogy már válaszoltak rá csak rengeteg hsz lett azóta:
Hol is volt Alves?
Mennek az Atleticohoz Wink
Ennek idén sajna nemigen lehet örülni :D :?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bali 15 2009.10.31. 23:10:19-kor.
progyface
Barça B

2009.10.31. 22:56:14

Azért én nem fogalmaznék ennyire vulgárisan, de hogy a pálya közelébe sem engedném egy ideig az biztos. De ne csak az ő nyakába varrjuk ezt a vereséget. Piqué bizonytalan volt egész meccsen, az új ukrán szerzeményünk kritikán aluli teljesítményt nyújtott Mondjuk annyit elért hogy lesérítette az ellenfél legjobbját- sovány vigasz-. Az előre játékunk sem volt az igazi. Messi csak halovány árnyéka önmagának. Iniesta és Zlatan próbálkozik,de ketten kevesek. Nincsen szélünk. Puyol középhátvédként világklaszzis, jobb hátvédként finoman szólva is középszerű- habár a gólt neki köszönhetjük-. Abidal szintén harmatgyenge az előre játékban.
Így elég nehéz lesz Kazanyban. De én szorítok!
Xavinho
Capitá del Barça

2009.10.31. 22:54:57

lionel10M írta: 1. Valencia ellen nem játdzott Ibra, mert még sérült volt.

2. Nem mondhatod, hogy a fiúk nem probálkoztak.

3. Messi görcsös a befejezéseknél. Nagy a teher rajta, és az argentin kritikák sajnos megviselték. Miért játna messi úgy?
1.A Valencia ellen ott volt Ibra a cserék között,ha nem hiszed,nézd meg a hivatalos oldalt :wink:

2. Egy dolog próbálkozni,egy másik meg játszani.Jobban kell koncentrálni,egy bajnokit nem szabad félvállról venni,mint azt a Barac teszi az utóbbi időben. Nehezen jönnek a gólok és általánosságban 1-nél meg is állunk.(Almería,Valencia,Osasuna -magyarul az elmúlt 4 bajnokiból csak 1szer sikerült 1nél többet lőni,a játék meg hagy elég sok kívénni valót maga után.)

3.Messiből mostanság hiányzik a dinamizmus,a játékkedv...tavaly ez nem így volt... most nem érzem,hogy meccseket tudna eldönteni ...sőt. Nem véletlenül kritizálják. R10-nél is így kezdődött.
LM10
Director del Fútbol

2009.10.31. 22:47:51

Rivaldo11 írta:Ezt a meccset meg kellett volna nyerni. nem csak azért, mert már a kezünkben volt, hanem azért is, mert számtalan sanszunk volt arra, hogy bőven, gólokkal hozzuk ezt a derbit. Az első félidőben nem voltunk elég rámenősek, az ilyen meccseken pedig nem szabad veszni hagyni 45 percet. a másodikban már jóval aktívabbak voltunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Az osasuna megint hozta azt, amit ellenünk általában, ezt megszokhattuk már. Nem bánnám, ha kizúgnának a szezon végén. Na mindegy. A játékvezető teljesítménye egy nulla volt, egyetlen jó ítélete a sárga lap a kopasz gyereknek színészkedésért. Pontokat vesztettünk, de sebaj, majd behozzuk a jövő héten. A madrid meg kikap idegenben, bárhol is nyomja.
Mennek az Atleticohoz :wink:
lionel10M
Barça B

2009.10.31. 22:47:18

Xavinho írta:Sajnos ez a csapat engem egyre jobban emlékeztet a 2006-2007-es csapatra. Nagy sikerek után a kulcsfigurák visszavesznek,akadozik a játék, tele vagyunk sérüléssel és olyan meccseken hullajtunk pontokat,amiket simán megnyerhetnénk,ha lenne vér a csapat pucájában... kezdve Guardiolával: Minek volt Ibra a kispadon a Valencia ellen,ha 20 percre nem lehetett beküldeni ? Mi a jó büdös ...-nak van Henry a kispadon,ha nem lehet pályára küldeni 10 percre,negyed órára... 3 csere lehetősége van egy edzőnek ... 3! nem kettő,nem egy ,hanem 3! Miért nem lehet kihasználni?! Már csak időhúzás végett is az utolsó percekben... érthetetlen.
Igaz,hogy még csak szezon eleje van,de sajnos az az érzésem,hogy hasonló vége lesz ennek a csodának is,mint a Rijkaard-félének. Egyelőre még csak a játékban van visszalépés,eredmények úgy,ahogy ,de jönnek,aztán majd ha nem lesz nagy változás,akkor egy idő után már azok sem. csak Messi nehogy úgy járjon,mint Ronaldinho..
Remélem igazolunk 1-2 játékost a télen és ez megváltozik majd.
1. Valencia ellen nem játdzott Ibra, mert még sérült volt.

2. Nem mondhatod, hogy a fiúk nem probálkoztak.

3. Messi görcsös a befejezéseknél. Nagy a teher rajta, és az argentin kritikák sajnos megviselték. Miért játna messi úgy?
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.31. 22:42:26

Nem hinném. Reális lehet, hogy Barcelonától távol, egy "eldugottabb helyen" tárgyalnak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
lui1698
Llegenda del Barça

2009.10.31. 22:42:21

Rivaldo11 írta:Lehet hogy képzelődtem, de mintha a 2. félidő elején mutatták volna a lelátón MARK HUGHEST, a City edzőjét. Lehet hogy esetleg valami tárgyalásfélét bonyolítanak errefelé?
Ha csak képzelődtem, és egy derék pamplonai polgárral keverem az edzőt, akkor sorry.
Én is látni véltem. Csodálkoztam is.
De remélem a felvetésednek van valóságalapja és nem csak a Reyno de Navarra légkörét akarta kipróbálni. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Xavinho
Capitá del Barça

2009.10.31. 22:42:00

Sajnos ez a csapat engem egyre jobban emlékeztet a 2006-2007-es csapatra. Nagy sikerek után a kulcsfigurák visszavesznek,akadozik a játék, tele vagyunk sérüléssel és olyan meccseken hullajtunk pontokat,amiket simán megnyerhetnénk,ha lenne vér a csapat pucájában... kezdve Guardiolával: Minek volt Ibra a kispadon a Valencia ellen,ha 20 percre nem lehetett beküldeni ? Mi a jó büdös ...-nak van Henry a kispadon,ha nem lehet pályára küldeni 10 percre,negyed órára... 3 csere lehetősége van egy edzőnek ... 3! nem kettő,nem egy ,hanem 3! Miért nem lehet kihasználni?! Már csak időhúzás végett is az utolsó percekben... érthetetlen.
Igaz,hogy még csak szezon eleje van,de sajnos az az érzésem,hogy hasonló vége lesz ennek a csodának is,mint a Rijkaard-félének. Egyelőre még csak a játékban van visszalépés,eredmények úgy,ahogy ,de jönnek,aztán majd ha nem lesz nagy változás,akkor egy idő után már azok sem. csak Messi nehogy úgy járjon,mint Ronaldinho..
Remélem igazolunk 1-2 játékost a télen és ez megváltozik majd.
Lezárt