A tegnapi meccsen szerintem a játékosok nagyon nem azt csinálták, amit Pep elmondott nekik (Ne gondoljatok itt hirtelen olyanra, hogy Messi csak önszántából ment be középre, vagy hogy azért nem lőttünk, vagy valami), csak mintha bután játszottunk volna, legalábbis Pep arcáról ez jött le, úgy éreztem, hogy azt sem érti, hogy hogy a fenébe játszanak ezek ilyen pocsékul?
Szerintem is vannak hibái, kevés, rossz csere, de az alap taktika nem lenne rossz.
Amit hiányolok az a széljáték, a távoli lövések, a mélységi indítások és a
gyors egyérintők a kapu előterében.
A széljáték remélem most, hogy Henry újra egészséges, rendbe jön, talán Messi is végre visszamegy az eredeti helyére és csak nagy ritkán fog befele kalandozni. Akkor végre lennének szélső elfutások, védők mögé kerülés, szélről jövő beadások (laposan és magasan egyaránt). Az ilyenekből született tavaly nagyon sok gól.
A távoli lövésekről már mindenki leírta, hogy kevés van belőlük, de nem Ibrától kellene elvárni, feltéve, ha ott áll középen, mint a hímvessző a lakodalomban!

Nem lép vissza, ezért nincs is igazán esélye távolról ellőni, mert csak egy erős felpassz marad, amit sokszor visszapasszol és megint sokszor nem tudja átvenni rendesen és így a védő kerül előnyösebb helyzetbe. (Az legutóbbi meccsen legalább 4-szer volt erre példa.) Azon kívül mivel nem lép vissza ezért a kp-val a kapcsolat is romlik, nincs meg az az összeköttetés, ami tavaly megvolt.
Ráadásul a mélységi passzokra sincs olyan sok lehetőség Ibra konstans elöl helyezkedésének köszönhetően, mert a
lesvonalról indul, nem mélyebbről, lendületből, amivel jókora előnyt tudna kovácsolni. (Ilyenből is sokat lőttünk tavaly, kevésszer volt olyan, hogy a lesvonalról indult volna Eto'o, Messi, vagy Henry, de főleg Eto'o) Persze nehezebb egy betömörült védelem ellen, de gyors ellentámadással lehetne, akkor viszont magának a csatárnak kellene gyorsabbnak lennie a védőnél, de ott lassultunk, ezért sajnos ez kiesik a lehetőségeinkből, pedig a kedvenc gól típusom volt, hogy egy félpályás Xavi passzt Eto'o befut lehagyva a védőjét és a végén 1v1-ben megold a kapussal szemben... (Megjegyzem hogy akár Messi is indulhatna, neki meg is van hozzá a sebessége, de valahogy sosincs tér, talán a kp is javulhatna a labda kihozatal gyorsaságában...

)
Remélem emlékeztek a MU elleni bl döntőre, amikor a 16-son belül tartottuk a labdát, akkor nem ilyen gagyi hátra passzokkal játszottunk, hanem kegyetlen gyors kényszerítőkkel, nagyon sok apró mozgással, amit kis területen vittünk véghez. Ezek eltűntek, bár a tegnapi meccs 2. félidejében volt talán 3-szor ilyenre példa, amikor Ini és talán Messi megcsinálta ezeket. Ekkor a védelem rendre zavarba jött, azt sem tudták hogy ők hol állnak, csak 2-n nehéz úgy, hogy nincs segítőtárs, aki mozgassa a védőket. (Ennek ellenére 4-5 védőt ki is iktattak pár kényszerrel, csak a folytatáshoz kellett volna segítség!) Ez is egy módszer a védelem feltörésére, kb csak a Chelsea ellen nem ment, de sztem az a világ legjobban védekező csapata! Csak hogy ehhez elöl legalább 3 embernek kell jól
mozognia, de Ibra ennél sokkal statikusabb, vagy csak még nem szokott hozzá, de sztem inkább az előbbi, de rám cáfolhat, hisz nem várhatom el, hogy egyből úgy játsszon, mintha már 3 éve itt nyomná, de tőle nehezen tudom elképzelni ezt a fajta mozgást, ha más nem a testalkatából kifolyólag, mert itt nagyon gyorsan kell irányt változtatni, hatalmas előny az alacsony súlypont.
Összefoglalva sztem
egyelőre több a kiesés, mint a siker Ibra kapcsán, ezt mindenképpen Pep számlájára írhatom, sok taktikai elem hiányzik, az esetleges újakat még nem tudtuk kiaknázni, ebből adódik a rosszabb teljesítmény sztem (mind a mellett, hogy nincs is akkora hajtás, de ez is Pep hibája).
Ettől függetlenül Pep-t nagy edzőnek tartom, csak most nem éli a fénykorát.
Bocs, hogy hosszú lett, azért remélem valaki elolvassa, mert sokáig írtam!