Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
végre, valaki(k) osztoznak a régóta hangoztatott véleményemmel a kontra-játék fontosságát illetően a mai korszerű fociban!Xavinho írta:Teljesen egyetértek. Tegnap láttam az Arsenal meccsét és teljesen megerősítette bennem azt,hogy mivel sok a gyors játékosunk,akár mi is játszhatnánk a kisebb csapatok ellen is kontrákra.Mikaos írta:Egyébként végre kontráztunk tegnap!!! A 4.gólunk így született... ez nagyon hiányzott a Kazany ellen (ott 1 darabot próbáltunk vezetgetni). Remélem, ez most a tudatosság jele volt, és most már alkalmazni is fogjuk bátrabban.
A kontra az egyik leghatásosabb és leggazdaságosabb fegyver: kevés lehetőség, de majdnem biztos gól. Nem lehet mindig szépen játszani, főleg ha az ellenfél nem hajlandó focizni: vissza kell fordítani rájuk ezt a fegyvert.
Szerintem Pep azért küldte így fel a csapatot is,mert arra gondolt,hogy egy védekezőbb kp-val több teret nyerhetnek az elöl lévők.Henry,Pedro gyorsaságára épített és bejött.
Szerintem ez a taktika akkor lesz a legjobb,ha Messi is 100%-os formában lesz. Ha pedig érkezne Robinho,akkor végképp meg lehetne bolondítani a védőket,mert Messi és Robinho egyértelműen a mai foci legjobban cselező alakjai közé tartoznak.
Nem lesz itt semmi érdekes, mert a Barca nem 20:00-kor, hanem 22:00-kor játszik.LM10 írta:Érdekes lesz a TV-s közvetítés...a Real-Racing és a Bilbao-Barca is szombaton 20:00-kor kezdődik majd...kíváncsi leszek melyiket közvetítik élőben majd.
Teljesen egyetértek. Tegnap láttam az Arsenal meccsét és teljesen megerősítette bennem azt,hogy mivel sok a gyors játékosunk,akár mi is játszhatnánk a kisebb csapatok ellen is kontrákra.Mikaos írta:Egyébként végre kontráztunk tegnap!!! A 4.gólunk így született... ez nagyon hiányzott a Kazany ellen (ott 1 darabot próbáltunk vezetgetni). Remélem, ez most a tudatosság jele volt, és most már alkalmazni is fogjuk bátrabban.
A kontra az egyik leghatásosabb és leggazdaságosabb fegyver: kevés lehetőség, de majdnem biztos gól. Nem lehet mindig szépen játszani, főleg ha az ellenfél nem hajlandó focizni: vissza kell fordítani rájuk ezt a fegyvert.
igen, én most külön figyeltemCsigrit, rengeteget mozog, sokat foglalkoztatják és zömében jól továbbított, az lehetett tegnap a baij, hogy nagyon elől voltak!(Piqe-vel együtt) így a gyors mozgékony emberüknek nagy területe volt és bizony a lestaktika néha kétélű fegyver! arrol nem is beszélve, hogy milyen koncentrációt kíván! és az az igazság hogy itt már egy hibáért is (el) ítélünk!gygerike írta:Amikor megláttam az összeállitást, nem értettem hogy Pep mért nem a rendes csapatot küldi elöszőr az évben pályára, de szerencsére nem lett belőle baj. Ibra ma is fantasztikus volt, talán még 1 hónap és már bemozgásokat és érezni fogja.Pedro ma se csinált sokat, bevágta a helyzeteit ez a fontos. Csigrit én ma vhogy nem éreztem olyan gyengének, 1 komoly hibája volt. Vmi hiányzik a játékunkbol ez érezhető, remélem csak a Xavi Iniesta kp.
Béke
Ebből az látszik, h Messi ott kezdte, ahol tavaly abbahagyta. Csak a válogatottal való szenvedés után esett vissza.Mikaos írta:Kanadai táblázat (összes tétmeccs) : Először gól, utána assist
1. Messi 10 + 5
2. Ibra 8 + 6
3. Pedro 8 + 1
4. Keita 6 + 2
5. Xavi 1 + 6
6. Alves 1 + 3