2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
hát nálam meg nem... de kinek mi.Fernando írta:Nálam Henry helyén Pedro!
Nálam Henry helyén Pedro!currahee írta:várt kezdő:
V.Valdes - Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Touré, Xavi, Iniesta - Messi, Ibra, Henry.
Szerintem is. Nagyon örülnék ha Ini végre középpályást játszana, nagyon hiányzik onnan. Ha jönne Fabragas és ehhez készíti elő a terepet (Fecooo elmélete) akkor is hiányozna az a fajta támadó középpályás a pályáról, mint amilyen Iniesta. Szüksége van a Barcának egy olyanra, aki a középpályán képes cselekkel le-lerázni egy-egy ellenfelet, avagy nem feltétlenül passzal lendületet vinni a játékba. (Ahogy elnéztem a nagyon gyors kényszerítők gyakrabban zajlanak le Ini-akárki leosztásban, mint Xavi-akárki leosztásban)S.Agüero írta:Szerintem így állunk ki:
V.V-Dani-Puyol-Piqué-Abidal-Touré-Xavi-Ini-Pedro-Ibra-Messi
minden szavaddal egyetértek... azonban ezt fontosnak véltem kiemelni. számomra ez a mondatod volt a "legfontosabb". láthattuk pl. a bl-be hogy mit művelt a közelsem legerősebb csapatunk az interrel.. én ott az első másodperctől azt éreztem hogy a fiúk simán be akarják húzni a meccset.. hajtottak.... (talánidénalegjobban) mivel tudták ha azt a meccset nem nyerik akkor komoly a gond... nah szóval a véleményem szerint a legfontosabb hogy egy kis tüzet csiholjanak magukba a srácok.. az talán mindennél fontosabb!! ha ez a hajtás meglesz akkor legalább 2 de sztem 3 góllal is verjük a deport.... remélem nagyjából érthető mire akartam rávilágítani. nah peace!barca99 írta: Megvan a lehetőségünk, hogy elhozzuk a 3 pontot, de ahhoz kb. úgy kellene pörögni, mintha döntő fontosságú meccs lenne.
Igazad van.Erre nem is gondoltam h bl lesz szerdánLM10 írta:----------------------V.V.----------------------------
Alves-----------Puyol-------Csiga---------Abidal--------
----------------------Touré--------------------------
-----------------Xavi-----------Iniesta---------
Messi-------------------Ibra---------------Henry.
Még talán Puyol maradhat ki, Piqué helyett, de mivel BL meccs lesz szerdán szvsz Csiga játszani fog. Jó lenne már látni ezt a legerősebb kp-t.
Vagy ha pihenne kicsit. Valdés- Alvés, Puyol, Piqué, Abidal- Touré, Xavi, Iniesta- Henry, Ibra, Messi kezdőt várok, vagyis a legerősebb összeállítás! Ha a Madrid több pontot szerez hétvégén, mint mi, akkor a Clásico eredménye mit sem ér, hiszen vesztett pontokat tekintve visszaelőznek. Messi önbizalmánek jót tenne, ha sikerülne betalálnia. Összességében nagyon nehéz mérkőzést, sók gólos meccset, és egy sovány győzelmet jósolok!Mikaos írta: Keita mostanában kicsit szürke, jó lenne, ha villantana egyet.
Igaza van mindkettőtöknek,a talajt illetően.Az igaz,h brokkolin játszottunk,és ez elég szépen tudja gátolni a mi stílusunkat.De az is,h a pálya minőségétől függetlenül még lehetett volna ezen is jobban játszani.Chino írta:...
hasonlóan láttam én is a dolgokat, csak azt nem vagyok képes megérteni amit Pep művel a csapattal!Titinho írta:Nos...
Iván a cikkében, az első mondatban összefoglalta a meccset: Két gól, három pont, és semmi több.
Erről a meccsről igazán pozitívumot nem lehet írni, szinte csak kritikák tömkelegét. Pozitív oldalon azért 3 dolgot megemlítenék:
1. Maxwell játéka. Nekem - és ahogy látom az Eurobarca értékelése szerint is - ő volt a meccs embere. Egy kicsit most átvette Alves szerepét, folyamatosan futkározott a bal oldalon le és föl, voltak jó passzai, szerelései, labdafedezése, de azért még bele-bele csúszik 1-2 eladott ladba és 1-2 védőről való lemaradás, de asz összképet tekintve tényleg jól játszott. A gólpasszához grat.
2. Az "ukrán jézus" játéka. A meccs elején még egy kicsit bizonytalan volt, el is adott 2 labdát azt hiszem az első félidőben, de a másodikban már nagyon magabiztosan és határozottan játszott. Voltak jó közbelépései, megelőző szerelései, még Farkas Norbi is megjegyezte, hogy fejlődést mutat a játéka. Most nem voltam vele elégedetlen.
3. Ibra gólja. Eszméletlenülszemtelenpimaszgólt vágott Ibra, de a gól előtti teljesítménye is jó volt. Az a dekázgatós, karaterúgásos passza Henry-nak sem volt semmi, kár hogy lefújta a bíró, vagy az Iniestának adott gólpassza, amit sajna Ini (a jóisten tudja, hogy hogyan) kihagyott. 11 meccs, 9 gól, 4 gólpassz. Remélem a Riazorban is folytatja a remek kezdést.
Ha már leírtam a pozitív meglátásaimat, akkor leírok néhány negatívat is, hiszen inkább sajnos ezekről szólt a meccs.
1. Márquez játéka. Nagyon de nagyon gyenge teljesítmény volt az övé, a csapatot tekintve az övé volt a leggyengébb szerintem. Ha jól emlékszem akkor 6 vagy 7 eladott labdája volt, két szerelést véltem tőle felfedezni, az egyik asszem a 39. percben a másik pedig a 65. percben. Akkor játszották át amikor akarták, vagy alászaladt a labdának, vagy a félpályán elveszítette a labdát (ez nem is 1x történt meg). Azért az "ukrán jézustól" is gyengébben teljesíteni...háát...
2. Pedro és Bojan játéka. Semmi. 0. Bojan 2x ért labdába és kb. 3x volt lesen. Ennyi volt neki a meccs. Pedro pedig kb. 4x-5x talákozott a labdával a jobb oldalon, ebből 3x Xavinak passzolt 2x pedig Alvesnek. Egy az egyben továbbra sem meri felvállalni a párharcot, amit én nagyon hiányolok a játékából. Bojantól többet vártam egyébként...
3. Touré. Ennyi eladott labdát a tavaszi idényben nem adott el összesen, mint a tegnapin. Lassú volt, körülményes, figyelmetlen, pontatlan. Megállt a kezdőkörben és ott volt szinte az egész meccsen, se hátra, se előre nem segítette a társakat. Egy jelenetet itt is megemlítenék, ami nagyon nem tetszett. Kb. a 35. perc tájékán lehetett amikor Chygy és Márquez hátul passzolgattak, Márquez gondolt egyet és a félpálya vonala felé kezdett megindulni, ahol (nem utoljára) elvesztette a labdát a letámadó Xerex csatár ellen és Touré az esettől mintegy 10 méterre ÁLLT és nézte ahogy elszalad "mellette" a Xerezi támadó, és a földről felugró Márquez sprintelt utána. Még jó, hogy a szintén visszafutó Maxwell segítségével ketten Chygyvel szerelni tudták, majd előre passzolták az egy helyben ugyanott álló és váró Tourénak. A 16-osnál rendkívül könnyelmű volt, el is adott 3 labdát legalább, amiből a védelem mögé már is ívelték a Xerezi játékosok a labdát.
Henry sem játszott valami nagy meccset, de legalább gólt lőtt, nagyon látszott rajta is a görcsösség. Xavi is elég pontatlanul játszott, Alves védekezésben elég jó volt, viszont támadásokban most nem nagyon tudott hozzátenni. Mondjuk a 25. percben szépen löbbölte oda Henrynak a bogyót.Keita semmit sem nyújtott, egy előre passzt nem láttam tőle, csak oldalra vagy hátra ismerte a figurát, előre játékban fejlődnie kéne.
Kit hagytam még ki...Valdés jól védett, igazából nem volt nagy nyomás rajta. A csereként beálló Messi és Iniesta színezte egy kicsit a játékot, mindketten lőhettek volna gólt is, ám Iniestának az oldalhálót, Messinek pedig a kapufát sikerült eltalálnia. Bízok benne, hogy a hétvégén a Depor ellen mindketten kezdenek, Ibrával egyetemben.
A hétvégén jelentős javulást várok a csapattól, mivel egy elég kemény meccsre van kilátásunk a Riazorban. Ott a legjobb kezdővel állnék fel, aztán ha kielégítő lenne az előnyünk mondjuk a második félidőre, akkor lehetne lehozni a játékosokat, a keddi BL meccsre való pihentetés céljából. Nem szabad félvállról venni a Deport, inkább itt játszunk teljes csapattal mint majd Kijevben. (én abban sem vagyok biztos, hogy a kupában a Valencia legyőzi a Deport...sőt...)
Javulni kell tehát és én legközelebb ezektől a "csereemberektől" sokkal többet várnék játékban, mint amit tegnap mutattak. Gondolok itt főként Márquezre, Pedrora és Bojanra.
Na ez jó hossszúra sikerült, lehet letudhattam volna ennyivel: Két gól, három pont és semmi több. Ennyi...
Na peace.