Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ŐŐŐ, szerintem felesleges itt a nem összeszokottságról beszélni. Iniesta és Xavi Henryt, Messit, Pedrot és Bojant sem ugratja ki véleményem szerint... Csak megy a passz-passz-passz, aztán majd valahogyan csak megoldják 1 az 1 ellen egy, akár két csellel.ronnie100 írta:Ezekszerint te is dühös vagy, mikor hosszú ideig hátul passzolgatnak döntetlen, vagy vereség esetén, és nem támadnak ezerrel. Idén engem ez bosszantott fel a legjobban. Messi nem Eto'o hiánya miatt hagyott ki ziccereket, hanem az argentin kritikák miatt. Még így is sokszor jól játszik, de nincs szerencséje. Remélem, ezután lesz. Azt gondolom, hogy Iniesta és Xavi még mindig nem tud Ibrával együtt dolgozni. Sok a meccs, és senkitől sem lehet elvárni, hogy mindig 120%-ot teljesítsen.
Henry a múltkori meccsén sok kiugratást kapott, akkor Ibra nem. 2 dolog lehet: a) Ibra mégse helyezkedik olyan jól b) (ami lényegesen változhat) még nem szoktak össze. Tökéletes összeszokottságról lehet, hogy még 2 év múlva sem beszélhetnénk, de 1 év alatt már elég jól lehet érezni egymást. Eto'o-val nagyon sokat játszott együtt a csapat, csukott szemmel is tudták a játékosok, hogy hova adhatják neki. Ez még nincs meg Ibránál, lehet jobb lesz, lehet sose lesz olyan, mint volt a kameruni, ezt most nem tudom megmondani. Annyit tudok, hogy még nem a csapat tökéletes ELEME. Valamennyire stílust kell váltani, aminek én nem örülök; és ez még nem történt meg. Ezért egyelőre konkrétan Ibrát érzem rosszabbnak.CFirpo3 írta:Ezt én is észre vettem, és ez Henry-ra is igaz. Nem értem, hogy idén miért nem vállalják be az indításokat.senkialfonz40 írta:Még annyit én is észrevettem, hogy nagyon sokszor beindulna Ibra, de valamiért Xavi nem "meri" bevállalni a hosszabb passzt, inkább a biztosat választja. Ez viszont sokszor azzal jár, hogy tologatjuk a labdát a semmi közepén, talán néha lehetne kicsit több kockázatot vállalni.
Ezekszerint te is dühös vagy, mikor hosszú ideig hátul passzolgatnak döntetlen, vagy vereség esetén, és nem támadnak ezerrel. Idén engem ez bosszantott fel a legjobban. Messi nem Eto'o hiánya miatt hagyott ki ziccereket, hanem az argentin kritikák miatt. Még így is sokszor jól játszik, de nincs szerencséje. Remélem, ezután lesz. Azt gondolom, hogy Iniesta és Xavi még mindig nem tud Ibrával együtt dolgozni. Sok a meccs, és senkitől sem lehet elvárni, hogy mindig 120%-ot teljesítsen.Talma írta:Néhányan fikázzák is Ibrát, na de mire fel?
Megvan a Barcelona idei összes mérkőzése nekem, számos olyan részletet tudnék kivágni egy-egy mérkőzésből, amely igen is bizonyítja, hogy Ibra jól teszi, amit tesz.
Nem Ibrától kell számon kérni az "eredménytelenséget, a gyengébb játékot", hanem a többi, tavaly szenzációs formát mutató játékosoktól (Xavi, Iniesta, Henry). Ibra számos esetben bemozdul, Xavi vagy Iniesta mégsem lepi meg (talán nem meri?) egy-egy 30 méteres indítással. (A Sevilla ellen pont ilyenből született a gól, amelyet pont Ibra lőtt a hálóba.) Na most kérdem én, hol itt a hiba? Jobban fejel, mint Eto'o, technikásabb, mint Eto'o, ergo nagyobb százalékban megjátszható lenne ezen támadásoknál. Hátrányban, vagy X-re áll a csapat, passzolgatnak hátul, mint ha vezetnének 20 góllal. Na kérem szépen, ez a ratyi az idei játékában a Barcelonának, és ezért sem nézem végig a mérkőzéseket.
Szóval nem Ibra a gyenge, Messi játéka is kezd halványodni, ziccerek sokaságát hagyja ki, amelyeket tavaly lazán, becsukott szemmel is bevágott volna. És nem hinném, hogy ez idén azért nem megy neki, mert nincs Eto'o a csapatnál...
Éppen ezen gondolkoztam, hogy csak én érzem-e úgy, hogy Fabregas tökket passzol előre, mélységbe mint Xavi? Úgylátom tényleg. És valóban jóljönne most az ilyen passzmester Ibra miatt is.Mikaos írta:Xavi ez évben tényleg kevesebbet "kockáztat" az ilyen passzokkal, mindig a "biztosra" megy (Iniesta vagy Messi). Nem azért mondom, de aki ilyen passzokat minden meccsen bevállal sokszor...az egy fiatal Arsenal játékos
Ahogy nem veszik észre Ibrát, úgy Henry-t se, és nem tudom miért. A Sevilla ellen Marquez megpróblta, és láss csodát gólt lőtt Ibra. Sűrűbben lehetne kiugratni Ibrát, és Henryt.Mikaos írta: Így van. Tavaly Henry legalább 3 gólt lőtt ilyen kiugratásból (de lehet, hogy többet!).
És Ibra is tudna, de ez évben csak egy "ellenfél középpálya-védelem-szaggató" passzt láthattunk, és azt sem Xavitól, hanem Busquets-től (Atletico ellen). Pedig mind Henry és Ibra stílusa is inkább az ilyen passzokat igényelné.
Xavi ez évben tényleg kevesebbet "kockáztat" az ilyen passzokkal, mindig a "biztosra" megy (Iniesta vagy Messi). Nem azért mondom, de aki ilyen passzokat minden meccsen bevállal sokszor...az egy fiatal Arsenal játékos
Így van. Tavaly Henry legalább 3 gólt lőtt ilyen kiugratásból (de lehet, hogy többet!).senkialfonz40 írta:Még annyit én is észrevettem, hogy nagyon sokszor beindulna Ibra, de valamiért Xavi nem "meri" bevállalni a hosszabb passzt, inkább a biztosat választja. Ez viszont sokszor azzal jár, hogy tologatjuk a labdát a semmi közepén, talán néha lehetne kicsit több kockázatot vállalni.
Ezt én is észre vettem, és ez Henry-ra is igaz. Nem értem, hogy idén miért nem vállalják be az indításokat.senkialfonz40 írta:Még annyit én is észrevettem, hogy nagyon sokszor beindulna Ibra, de valamiért Xavi nem "meri" bevállalni a hosszabb passzt, inkább a biztosat választja. Ez viszont sokszor azzal jár, hogy tologatjuk a labdát a semmi közepén, talán néha lehetne kicsit több kockázatot vállalni.
Teljesen egyetértek Veled, és a Henryvel kapcsolatos véleményedhez még annyit, hogy ebben az évben a baloldali támadó szekciónk teljesítménye a 0-val egyenlő, akár Henry akár más játszik ott. Nem játékosra kihegyezve, de egy Navassal vagy egy Perrottival teljesen más lenne a helyzet, a védők figyelme jobban megoszlana, ha mindkét oldalunk megfelelően kiismerhetetlen lenne.Mikaos írta:...
És? A gól az gól, tök mindegy, hogyan. Legalább neki nem kell 10 helyzet, hogy rúgjon egy gólt...chrisnagy13 írta:A góljai 80%-át úgy szerzi, hogy elé keveredik valahonnan a labda. Távoli lövés 0, 1-1 játék 0, rengeteg faltot csinál, szabadrúgás gól volt 1, mondjuk amit a Kazany-nak lőtt gól az szép volt.
Mindig védem Henry-t (is), de Henry is alaposan hibás abban, hogy ez évben nem megy elől a játék.chrisnagy13 írta:A játékstílust teljes egészében hozzá kell igazítani, mert egyértelmű, hogy nem tudjuk azt játszani vele, mint Eto'o-val, és ez a játék gyengébb, mint a tavalyi. Henry-vel sem értik meg egymást. Néha brutálisan rosszul helyezkedik.
Amúgy sem gólerősek a mi középpályásaink (különösen Ini), ehhez még hozzájön az is, amit előbb írtam: ez évben a kreatív középpályás tengely meg van bontva legtöbbször. Nagyon ritkán volt Xavi-Ini sor. És ennek végképp semmi köze Ibrához!chrisnagy13 írta:Hol lehet ezt lemérni? A középpályás sor teljesítményén.
Tavaly: Xavi: 6 gól; Ini: 4 gól, Yaya: 2 gól, csak a bajnokságban.
Idén még senki nem lőtt gólt.
KösziEtooka írta:"Ibra, ha ide adod a trikódat, nagyon boldog leszek"Sanama írta:Ez mit jelent?
A "Molto contento-val" pedig utal az egyik sajtótájékoztatójára, ahol rengetegszer ezt a kifejezést használta még az olaszból, amikor arról kérdezték, hogy hogyan érzi magát.
Ezzel most egy az egyben Eto-t jellemezted csak neki a szabadrúgás :0A góljai 80%-át úgy szerzi, hogy elé keveredik valahonnan a labda. Távoli lövés 0, 1-1 játék 0, rengeteg faltot csinál, szabadrúgás gól volt 1, mondjuk amit a Kazany-nak lőtt gól az szép volt.
Az Eto által lőtt bajnoki gólokból 4 11-es.
Eto'o:
Serie A meccs:16 gól:8
BL meccs:6 gól:1
Ibra:
Primera División meccs:14 gól:11
BL meccs:5 gól:1
"Ibra, ha ide adod a trikódat, nagyon boldog leszek"Sanama írta:Ez mit jelent?
Gyakorlatilag lehetetlen bebizonyítani, hogy ha idén is itt lenne Samu, akkor meglőtték volna-e a középpályások is a góljaikat, így azt hiszem elég gyenge lábon állnak az érvek.chrisnagy13 írta:Hol lehet ezt lemérni? A középpályás sor teljesítményén.
Tavaly: Xavi: 6 gól; Ini: 4 gól, Yaya: 2 gól, csak a bajnokságban.
Idén még senki nem lőtt gólt.
Egyszerűen nincs lehetőség a középpályásoknak, hogy odaérjenek, nincs hely. Keresztmozgások 0, ami megfigyelhető volt tavaly.
csatlakozom Ozsihoz, ez nagyon komoly mondandó lett, tele megcáfolhatatlan, logikus érvekkel és mélyenszántó gondolatokkalmessiisten írta:Én szerintem pl egy DavidVilla csere jó lenne.Eto'o pedig szerintem jobb mint Ibra, mert nem a Bajnokikon kell csak gólt rúgni.Eto'o a BL-ben is ontotta a gólokat.