Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
duncan írta:Én érteni vélem,a mondandó lényegét. Tehát a meccs pl. első 10 percében indítják 3szor,az nem kevés. De ha onnantól kezdve megáll a dolog és 90+ perc után is csak az a 3 indítás marad,amit még a meccs elején kapott,az úgy már elég soványka. Szerintem így értette.Sanama írta: Ne haragudj,de mi van?
Döntsd már el,hogy sokat kapott-e vagy sem.
Hogy lehet,hogy a meccs elején sokat kap, de végül keveset?
Viszont,amivel én nagyon nem vagyok elégedett,az az a pozitív tulajdonságok halmaza,amiket itt nyáron olvasgattam a fórumon,illetve a sajtóban.
Tehát először is a fejjáték az ,ami szerintem hihetetlenül gyenge. Kevésszer veszélyeztet fejjel,és akkor is pontatlanul. Eddig egy fejes-gólja volt,az is a legelső bajnokin,azóta semmi. Ehhez hasonló fejjátékot még jóformán Messi is produkál. Viccen kívül viszont az eddigi fejjátékához képest a sokat bírált kameruni elődje is többet mutatott fel ebben a "műfajban".
Aztán én sokat hallottam,hogy ha majd jön Ibra jönnek a távoli bombák,az átlövések. Ahhoz képest én eddig egyet láttam tőle,azt is a Sevilla ellen félpályáról dühében kivágta a stadionból. A távoli szabadokat pedig jobb lenne,ha nem rá bíznánk,hanem inkább Alvesre (bár ő sem a legjobb ,inkább Xavi vagy Messi végezze el őket és talán keressék Ibra vagy Pique fejét,ha nem lövik rá). Eddig az egy szabadrúgás-gólján kívül még kaput se nagyon talált,amikor ő lőtte el.
Arra térnék még ki,hogy Ibra igazi erőcsatár, és el voltunk sokan ájulva,hogy majd lebirkózza a spanyol védelmeket,elnyomhatatlan lesz,stb. Ez eddig teljesen így is van! Nem sűrűn tudják elnyomni és rendszeresen megtartja a labdát. DE! A birkózással,labdatartással lassul a játékunk,az ellenfelek védelmei rendszeresen visszaérnek,mire a meg tudunk indulni.Ráadásul ha versenyfutásra kerül sor, Ibra rendszeresen alul marad, az itt is sokszor emlegetett kiugratásokat nem bírja elvinni a kapuig,mert beérik,kisodródik a szélre és az akciónak annyi. Szóval ami pozitívum volt kezdetben,az mostanra inkább kezd számomra kicsit negatívummá válni.
Arról sem feledkezem meg,hogy sokan a technikai tudását magasztalták egekbe(Eto'-éval szemben pl.). Természetesen a kameruninál jobban trükközik,de a pályán ebből nem sok látszódik meg,jóformán egy-két haszontalan sarkazás vagy lassú,labdatartásra irányuló csel. Engem kicsit Ronaldinhora emlékeztet annyiban,hogy nem sokra megy a cseleivel a megfelelő kezdősebesség hiányában (persze ez nem a két játékos összehasonlítása,mert R10 ebben a kategóriában jóval a svéd előtt jár és más poszton is játszanak,inkább csak abból a szempontból érdemes megemlíteni,hogy a játékstílusuk mennyiben illik a Barcába. Miután R10 lelassult már korántsem volt olyan hatékony,mint azelőtt).
Hivatkoztunk még továbbá a jó helyzetkihasználására is. Én ezt úgy látom,hogy azért ennyire jó a helyzetkihasználása,mert nagyon kevésszer tud helyzetbe kerülni,amit azért lássuk be nem lehet csak a másik 10 pályán lévő csapattárs hibájának ,gyenge formájának betudni...ebben vastagon benne van Ibra is. Ha pedig a kevés helyzetéből nem rúgna be annyit,mint ebben a félévben,akkor hamar kikerülne a kezdőből.
Meglátásom szerint jobb lenne,ha padról állna be,mert a csapat alapstílusa a gyors rövidpasszos játék,ahol bizony kell a magas kezdősebesség,a gyorsaság,mert meg kell előzni a védőket. Ebben pedig Ibra hát... nem a legjobb eddig,főleg,amikor Henry is gyengén teljesít,akkor jön ez ki csapatszinten igazán. Pedro-Henry-Messi nálam az alapkezdő.
Drukkolni kell neki nagyon,de én úgy érzem,hogy ebben a taktikai hadrendben ő soha sem lesz olyan jó,mint a régebbi csapataiban.
Én érteni vélem,a mondandó lényegét. Tehát a meccs pl. első 10 percében indítják 3szor,az nem kevés. De ha onnantól kezdve megáll a dolog és 90+ perc után is csak az a 3 indítás marad,amit még a meccs elején kapott,az úgy már elég soványka. Szerintem így értette.Sanama írta: Ne haragudj,de mi van?
Döntsd már el,hogy sokat kapott-e vagy sem.
Hogy lehet,hogy a meccs elején sokat kap, de végül keveset?
Ne haragudj,de mi van?1.: a kiugratások száma az egész meccsre kivetítve tényleg nem sok, de az elején sokat kapott, vagyis elég sűrűn és nem tudott vele élni. Sad
LoL....nagy kép:D.Ilúvatar írta:ibrának valami nagyon nem tetszik
http://cache.daylife.com/imageserve/0bV ... g/610x.jpg
1.: a kiugratások száma az egész meccsre kivetítve tényleg nem sok, de az elején sokat kapott, vagyis elég sűrűn és nem tudott vele élni.Mikaos írta:kinek mi a sok?!ElBartimaeus írta:most egész sokszor ugratták ki az utóbbi 2 meccsen, direkt figyeltem.én úgy gondolom, hogy több lehetőség is lenne folyamatosan. és megértem, hogy Barca filozófia-rövidpassz...de olykor szükség lenne váratlan indításokra, és ez tavaly nem egyszer eredményezett gól. Ennek hiányáról nem Ibra tehet, szerintem - mert tavaly főleg Henry kapta az ilyen indításokat, aki ez évben szintén nem kap ilyeneket (pedig Henry-ra mindent lehet mondani, de hogy nem mozog...az egy igen valótlan állítás lenne).
Ez egy kitűnő arány, sokan örülnének, hacsak 1-1 helyzetet hagynának ki meccsenként. Sajnos a gólok is elmaradnak az utóbbi pár meccseken, de talán már nem kell sokat várni a következő "beköszönésig".ElBartimaeus írta: Amit anno sokan kiemeltek, mint előnyét, hogy szinte 100%-os helyzetkihasználása van. Hát amikor 5 méterre volt a kaputól és senki nem volt előtte, de még mögötte sem volt senki egy jó 1,5-2 méteres körzetben, akkor miért nem tudja belőni a helyzetét? Az utóbbi 2 meccs mindegyikén volt 1-1 ilyenre példa!Ne viccelj - akkor cserének vettünk egy 60millás játékost?ElBartimaeus írta:Még mindig tartom azt, hogy lassú ha kezd, ellenben ha csereként jön, akkor sokkal hasznosabb lenne.
kinek mi a sok?!ElBartimaeus írta:most egész sokszor ugratták ki az utóbbi 2 meccsen, direkt figyeltem.
Ez egy kitűnő arány, sokan örülnének, hacsak 1-1 helyzetet hagynának ki meccsenként. Sajnos a gólok is elmaradnak az utóbbi pár meccseken, de talán már nem kell sokat várni a következő "beköszönésig".ElBartimaeus írta: Amit anno sokan kiemeltek, mint előnyét, hogy szinte 100%-os helyzetkihasználása van. Hát amikor 5 méterre volt a kaputól és senki nem volt előtte, de még mögötte sem volt senki egy jó 1,5-2 méteres körzetben, akkor miért nem tudja belőni a helyzetét? Az utóbbi 2 meccs mindegyikén volt 1-1 ilyenre példa!
Ne viccelj - akkor cserének vettünk egy 60millás játékost?ElBartimaeus írta:Még mindig tartom azt, hogy lassú ha kezd, ellenben ha csereként jön, akkor sokkal hasznosabb lenne.
1.: a gólokat mindig is szállította, csak a játéka nekem sose tetszett annyira, keveset mozog.Sanama írta: Viszont egy valami bosszant. Hogy nagyon ritkán ugratják kiI brat. Egyet kapott a meccsen, azt be is fejelte csak les volt.Szerencsétlen ember folyamatosan ott mozog a leshatáron,de Xavi sosem küldi meg neki a labdát mindig a szélre játsza ki.
De azért ja, küldjük el, végülis 1-2góllal jár Messi mögött, a világ legjobbja mögött?