Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.02.03. 17:46:43

De Michaa'!
Eddig fel sem merült David Silva neve? Vagy de? Én még sehol sem láttam. Azért olyanokról kéne beszélni akikre már gondolt a vezetőség.
Amúgy szerintem meg nem kell Cesc mert Sergi simán lesz olyan jó mint ő. Nagyon tehetséges és.. mind1 figyeljétek meg 1 meccsen.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.02.03. 17:29:48

Szerintem nagyon is kell Fabregas! Hogy miért? Azért mert a fiatalok még nem nőttek még fel ahhoz a feladathoz és nem is tudnák megközelíteni sem amit Xavi és Ini művel középen. Keita sem akkora biztosítás ott. Lehetne rotálni Ini Xavi Fabregast. És mire már Xavi nem fogja hozni azt a játékot amit most(2 éve van még kb.)akkorra jöhetnek fel a fiatalok.
Ini nem hozza azt a teljesítményt szélen amit középen ő nem gólerős szélen!
Oda arra a posztra világklasszis kell! Pl: Ribéry ő lenne ott a legjobb mert ő igazi vérbeli szélső és középen és jobb oldalt is megállja a helyét. A második az Silva aki szerintem támadó kp de bal oldalt is jó. Ha Silva jönne akkor nekem már nem igazán kellene Fabregas mert Silva is mehetne középre és akkor bal szélre mehetne Henry Pedro Bojan. Robinho nem hinném hogy jönne. Mata a harmadik jelölt lehet még szerintem. Ilyen Hamsík meg Gourcuff nem hinném hogy jönnének nyáron.
És ugye egyértelműen kell egy jobb szélső védő csere.
Meg még ha Chygrynskyi nem fog formába lendülni akkor középső védő sem ártana de ott van még Milito aki kétséges és Márquez aki ugyancsak nem áll mostanság a helyzet magaslatán.
Én szívem szerint így tenném sorrendbe h kiket igazolnék a nyáron:
1. Ribéry+Fabrégas(+ jobb szélső védő)
2. Silva+Fabrégas(+ jobb szélső védő)
3. Silva+Ribéry(+ jobb szélső védő)
4. Ribéry(+ jobb szélső védő)
5. Silva(+ jobb szélső védő)
6. Fabrégas(+ jobb szélső védő)
De érzésem szerint őket vesszük a nyáron:
Silva+Fabrégas+védő
Jöhetnek a kritikák :wink: :D :lol:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.02.03. 17:13:42

egy sérüléssel mindig számolni kell, bármennyire nem jellemző. Örüljünk, ha lehozza ezt a szezont is sérülés nélkül, de egy kreatív ember még elfér a középpályán.
:arrow: David Silva. :)
Megfordítva a dolgot Ini maradjon középen és Fabregas menjen ki szélre Exclamation Question Wink Laughing
Ini maradjon középen, Silva menjen szélre. :D Ha Iniesta vagy Xavi nincs, akkor meg Silva visszalép és jön Pedro/Bojan/Jeffren vagy akárki.
UI. én az FM-ben már leigazoltam is k..va jól játszik a Barcában Smile
Mintha ez mérvadó lenne :roll: :lol:
itt azért van futómennyiség és nem árt ha van mondjuk 5.6 jó játékos 4 posztra
Itt 2 posztról beszélünk, ahova kell 3-4 játékos, de csak a kezdő 2-nek kell világklasszisnak lennie, az egyik csere lehet csak simán klasszis a másiknak meg édesmindegy, mert úgyse nagyon fog játszani. Arra a bizonyos 4. helyre meg ott van Keita, Thiago, JdS. Ez szerintem bőven elég. :wink:
Sokan szeretnék Silvát itt látni, de azért azt ne felejtsük, hogy ő inkább középpályás mint csatár.
Azért szélsőként még mindig jobb megoldás, mint Iniesta. :) A válogatottban és a Valenciában is sokat játszik ott.
Valamint ezzel szinte ugyanúgy kiszorítanánk a két fiatalt mint Cesc-szel.
Azért ez ilyen formában nem igaz. Cesc 100% hogy csak a középpályán játszana, míg Silva rotálna a balszélső poszt és a belsőközéppályás között. Akármennyire nagy tehetség Thiago és JdS, nem lehet MÉG rájukbízni ezt a szerepkört, de már valamennyire el kell kezdeni a beépítésüket. Ez Silvával sokkal könnyebb lenne, mint Fabregasszal.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.03. 16:32:19

Cooltiszo írta:Azért egy 33 éves Xavi stílusú játékos még simán lehet kezdő egy Barcában is. Sose a gyorsaságáról volt híres, így ennek a csökkenése nem lenne nagy érvágás. A játékintelligenciájából él, abban pedig csak javulhat. A sérülések pedig most nem jellemzőek rá, fölösleges addig aggódni emiatt, míg egy kis jele sincs.

A két fiatal pedig megérdemelné a lehetőséget, nálam mindenképpen. Mindkettő megmutatta, hogy nem lóg ki már most sem a csapatból. Ha idehozunk egy Fabregast a nyakukra akkor kinyírjuk őket. Ritka a Messi szerű berobbanás, Xavi és főképp Ini sem így jutott be a kezdőbe. Egyáltalán nincsenek elkésve még a fiatalok.

Fabregas a világ egyik legjobb középpályása, aki kicsit keveréke Ininek és Xavinak, de egyiket se cserélném le rá, mert mindkettő abban ami az erőssége bizony simán jobb mint ő. Egyedül a góllövés az amiben kiemelkedik Cesc, de ez itt meghalna, erre mérget vennék. Ez nem az Arsenal, itt mások játszanak mellette és előtte is. Sokkal kevesebb gólt lőne itt, ezt bárkivel lefogadom.

Ini kitolása balszellőre jó alkalmanként mert képes megoldani, de ő középközép, nem szélső. Itt képes a csúcsot nyújtani, úgyhogy súlyos hibának érezném azt ha őt tolnánk balszélre és jönne Cesc egy balszélső helyett.

Silva pedig jóval támadóbb(és gyorsabb) mint Ini vagy Fabregas, alkalmas a balszélső posztra, bár tényleg nem a leggórerősebb. Ribery eléggé kiemelkedik a jelöltek közül.
Minden szavával...

Vagyis a kiemelt résszel nem, mert egy sérüléssel mindig számolni kell, bármennyire nem jellemző. Örüljünk, ha lehozza ezt a szezont is sérülés nélkül, de egy kreatív ember még elfér a középpályán.

Ill. a sebességhez annyit, hogy Decora sem az volt jellemző, de az utolsó évében szembetűnű volt, hogy belassult, nem jöttek a jó megoldások és nem tudta megverni az emberét :arrow: 1., nem tudtunk kialakítani létszámfölényt 2., elvesztette a labdát, amiből vagy kontra volt, vagy sárga mert egyből le is faultolta. Bár lehet, hogy Deco fejben is sokat lassult, és nem is volt túlzottan motivált.

Mindenesetre most úgy gondolom, hogy nyáron inkább egy balszélsőt vesznek sokér', aztán jövő nyáron rámennek Fabregasra.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.02.03. 16:19:07

Azért egy 33 éves Xavi stílusú játékos még simán lehet kezdő egy Barcában is. Sose a gyorsaságáról volt híres, így ennek a csökkenése nem lenne nagy érvágás. A játékintelligenciájából él, abban pedig csak javulhat. A sérülések pedig most nem jellemzőek rá, fölösleges addig aggódni emiatt, míg egy kis jele sincs.

A két fiatal pedig megérdemelné a lehetőséget, nálam mindenképpen. Mindkettő megmutatta, hogy nem lóg ki már most sem a csapatból. Ha idehozunk egy Fabregast a nyakukra akkor kinyírjuk őket. Ritka a Messi szerű berobbanás, Xavi és főképp Ini sem így jutott be a kezdőbe. Egyáltalán nincsenek elkésve még a fiatalok.

Fabregas a világ egyik legjobb középpályása, aki kicsit keveréke Ininek és Xavinak, de egyiket se cserélném le rá, mert mindkettő abban ami az erőssége bizony simán jobb mint ő. Egyedül a góllövés az amiben kiemelkedik Cesc, de ez itt meghalna, erre mérget vennék. Ez nem az Arsenal, itt mások játszanak mellette és előtte is. Sokkal kevesebb gólt lőne itt, ezt bárkivel lefogadom.

Ini kitolása balszellőre jó alkalmanként mert képes megoldani, de ő középközép, nem szélső. Itt képes a csúcsot nyújtani, úgyhogy súlyos hibának érezném azt ha őt tolnánk balszélre és jönne Cesc egy balszélső helyett.

Silva pedig jóval támadóbb(és gyorsabb) mint Ini vagy Fabregas, alkalmas a balszélső posztra, bár tényleg nem a leggórerősebb. Ribery eléggé kiemelkedik a jelöltek közül.
Capon
Llegenda del Barça

2010.02.03. 15:58:19

Nem az a megoldás, hogy az egyik legjobban teljesítő játékosunkat (Ini) kitesszük a helyéről bal oldalra, hogy érkezhessen egy másik hasonló képességű játékos az ő helyére!!! Baloldalra egy gyors, gólerős játékos kell Ini pedig egyik kritériumnak sem felel meg. Ugyan elboldogul a pálya szinte bármelyik részén de akkor sem az a megoldás hogy hálából az eddigi munkájáért és a hűségéért kirakom szélre csak hogy beférjen valaki helyette. Egyébként meg az égvilágon semmi nem indokolja, hogy ezt megtegyék vele ha csak az nem, hogy pár ember szívesen nézegetné Fabregast a csapatban. (bár én is, de nem most)
szerk.: Megfordítva a dolgot Ini maradjon középen és Fabregas menjen ki szélre :!: :?: :wink: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2010.02.03. 16:36:56-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mikaos
Director del Fútbol

2010.02.03. 15:25:09

Ede72 írta:és mit szólnátok ahhoz az elképzeléshez, hogy Pep nem is venne bal oldali támadó kp. hanem kitolná oda Iniestát, aki már többször megmutatta, hogy simán és jól játszik azon a poszton is.
Pont, hogy nem megfelelő neki a játéka elől. Egyrészt azért, mert ő Xavi társaságában, a középpályán tud elsősorban brillírozni. Tulajdonképpen lefokoznánk a teljesítményét, ha kitennénk a bal szélre véglegesen.
Másrészt amíg nem "tanul meg" gólt lőni, addig csak elvenné a helyet egy gólerősebb balszélsőtől (akár Pedro-tól vagy Bojantól is).
Így mindenkinek jobb, ha Iniesta marad a középpályán, vagyis eredeti, természetes posztján. Ott kedvére kavargathat, s adhat pontos passzokat, indításokat.
Ráadásul a bal szélen ritkábban érne labdához egy meccsen - a Barca játéka egy jó ideje féloldalasan működik tudatosan, meg "nem-tudatosan" is (jobb oldal erősebb Alves - Messi sorral), így az aktuális bal szélsőnek jó formán csak annyi feladata marad, hogy gólt rúgjon.
Ez Henrynak tavaly sikerült, ez évben pedig Pedronak.
Gólerős játékos kell oda a balszélre, mindig, mindenkor.
Ede72
Jugador d'estrella

2010.02.03. 15:21:09

visszatérve Xavihoz, aki focizott már és elmúlt 30 éves az tudja, hogy ezután jönnek a nehéz évek, az ember már nem olyan fitt mint 20 évesen, nem bírja annyira a sorozatterhelést, könnyebben jönnek a sérülések, amik viszont lassabban gyógyulnak. 20 évesen este leharapták a pöcsömet reggelre kinőtt, most hogy 38 vagyok kell neki legalább egy nap..
és egy húzódással már éppen 3 hete szenvedek.
szóval ez nek középhátvéd posz ahol 40 évesen is el lehet álldogálni (Maldini, Baresi) itt azért van futómennyiség és nem árt ha van mondjuk 5.6 jó játékos 4 posztra, sztem ez az ideális. Fabregas minden szempontból a legtökéletesebb igazolás
UI. én az FM-ben már leigazoltam is k..va jól játszik a Barcában :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.03. 15:15:58

Gergővel egyet értek. Én sem láttam még olyat a 2 fiataltól, ami arra utalna, h valóban nagy játékosok lesznek. Persze lehet ők is későn érő típusok, de egyszerűen nem hiszem el, h akkora potenciál van bennük mint Fabregasban. Cesc már most hatalmas játékos, és még mindig nagyon fiatal. A világ 1ik leggólerősebb kp-a, és emellett a passzok sem maradnak el, és a védekezésből is kiveszi a részét rendszeresen. Én úgy gondolom, h hamarosan a világ legjobb kp-a lesz, Xavi és Iniesta fölé is nőhet.
Ede72
Jugador d'estrella

2010.02.03. 15:15:06

és mit szólnátok ahhoz az elképzeléshez, hogy Pep nem is venne bal oldali támadó kp. hanem kitolná oda Iniestát, aki már többször megmutatta, hogy simán és jól játszik azon a poszton is. Máris megvan a tökéletes középpálya:
Iniest-Fabregas-Xavi-Messi....ez azért elég ütős kis négyes nem??
gergo9
Director del Fútbol

2010.02.03. 14:40:22

Cooltiszo írta: De a legnagyobb baj akkor is az, hogy ezzel a lépéssel eladnánk Thiagot és Dos Santost, akik hatalmas tehetségek. Igen baj volt Ini kiválása idén, de jövőre ha beáll helyére Thiago nem hiszem hogy ne bizonyítana a kis brazil. Ha elmegy a Cselzibe, akkor 5 év múlva megint megy majd a vegyük vissza szöveg 50+ milláért, miközben simán kinevelhetnénk mire Xavi visszaesik, és akkor 0 euróért hosszútávon adott a kp, most meg költhetnénk erre 100+ millát (Cesc most, Thiago később)
Hát nem láttuk még annyit az első csapatnál sem Thiago-t sem J.d.S hogy 100%-ig biztosak legyünk benne hogy tudják majd pótolni Xavi-t vagy esetleg Ini-t.
Mivel Fabregasnak sztem ez az utolsó éve az Arsenalban ha visszük ha nem, most van az első és utolsó esélyünk hogy elhozzuk(mivel sztem ha mi nem akkor viszi a Madrid főleg hogy úgy néz ki Kaká-nak a további pályafutását is befolyásoló sérülése van így irányítóhiány lesz ott) de kétségkívül nekünk van rá a legnagyobb a riválisok képest.
Tehát ha most nem hozzuk el és befürdünk a két a fiatallal is amire bőven van esély nem lehet mindenkiből Xavi,Ini,Cesc utána elég nagy sz*rba leszünk. Most meg kell ragadni a tutit és idehozni Cesc-et nyáron.
Meg lehet oldani a helyét, Xavi,Ini,Cesc rotálna középpályán balszélen Pedro,Ini(esetleg mehet oda Cesc is gólerős kombinatív, jól 1vs1ezik,) gyengébb csapatok ellen pedig fel lehet esetleg állni Ini-Xavi-Fabregas középpályával főleg hogy Xavinak nem idegen a vkp-irányító szerepkör.
Pedro nem érik meg sztem még meg arra hogy alapkezdőként toljon végig egy évet legalább is jövőre még nem. Így nem is feltétlenül van szükség balszélsőre.
Meg azért megnézném mikor egy Xavi-Ini-Cesc-Messi-Ibra támadószekció rohamoz 8)
Chino
Llegenda del Barça

2010.02.03. 14:37:07

Cooltiszo írta:Xavi 30 éves. 3 év nagyon simán van benne még a top-on. Egyelőre nem lesz kezdő Cesc, és a helyzete merőben más mint az Ini-Xavi-Deco tengelyé volt anno, mert Ini akkor kezdett betörni, Cesc meg már ünnepelt sztár.

De a legnagyobb baj akkor is az, hogy ezzel a lépéssel eladnánk Thiagot és Dos Santost, akik hatalmas tehetségek. Igen baj volt Ini kiválása idén, de jövőre ha beáll helyére Thiago nem hiszem hogy ne bizonyítana a kis brazil. Ha elmegy a Cselzibe, akkor 5 év múlva megint megy majd a vegyük vissza szöveg 50+ milláért, miközben simán kinevelhetnénk mire Xavi visszaesik, és akkor 0 euróért hosszútávon adott a kp, most meg költhetnénk erre 100+ millát (Cesc most, Thiago később)
A hsz-ed első felével nem értek teljesen egyet, mert lehet, hogy Xaviban benne van még 3 év, de azt mátr nem hiszem, hogy végig kezdőként töltené el. Így Cesc folyamatosan -és nyílván könnyebben- épülhetne be a csapatba.

Másrészről viszont igaz hogy a két fiatal így esélytelenné válna, de nem hiszem hogy őket vissza kellene vásárolni. Bár ha az egyiküket sikerülni megtartani, sokáig nem lehetne gond a kp-val. Van két fiatal, a világ elitjébe tartozó kp (Ini+Cesc), valamint egy még fiatal feltörekvő játékos aki beépülhetne a csapatba és biztos csereként léphetne pályára, vagy a rotációs rendszerbe tökéletesen beleillene. (Jonathan/Thiago) De arra is figyelni kell, hogy ne járjunk úgy mint Maxi Lopez-zel vagy Gio dos Santos-szal.

Sokan szeretnék Silvát itt látni, de azért azt ne felejtsük, hogy ő inkább középpályás mint csatár. Amolyan Ini féle játékos, így majdnem ugyanott tartanánk mintha megvennénk Cesc-t. Az se lenne igazán áldásos ha belekényszerítenénk egy olyan szerepkörbe ami nem igazán az ő posztja, mert láthattuk, Ini is milyen fantasztikus és mobilis játékos, de nem igazán gólerős. Valamint ezzel szinte ugyanúgy kiszorítanánk a két fiatalt mint Cesc-szel. Arra a posztra egy gólerős játékos kell.
Én leginkább Ribéry-t látnám szívesen azon a poszton, bár emberileg sosem volt szimpatikus számomra, ettől függetlenül a csapat érdeke a legelső és szvsz vele nyernénk a legtöbbet.
A legjobb egy Cesc + Ribéry igazolás lenne, bár ez valószínűleg nem fog megvalósulni, főleg hogy a Real is hajt a franciára és Perezt ismerve még a házára is jelzálogot venne fel, hogy megszerezze, főleg hogy mi is érdeklődünk.
Forca Barca!!!!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.02.03. 09:38:06

Xavi 30 éves. 3 év nagyon simán van benne még a top-on. Egyelőre nem lesz kezdő Cesc, és a helyzete merőben más mint az Ini-Xavi-Deco tengelyé volt anno, mert Ini akkor kezdett betörni, Cesc meg már ünnepelt sztár.

De a legnagyobb baj akkor is az, hogy ezzel a lépéssel eladnánk Thiagot és Dos Santost, akik hatalmas tehetségek. Igen baj volt Ini kiválása idén, de jövőre ha beáll helyére Thiago nem hiszem hogy ne bizonyítana a kis brazil. Ha elmegy a Cselzibe, akkor 5 év múlva megint megy majd a vegyük vissza szöveg 50+ milláért, miközben simán kinevelhetnénk mire Xavi visszaesik, és akkor 0 euróért hosszútávon adott a kp, most meg költhetnénk erre 100+ millát (Cesc most, Thiago később)
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.03. 09:23:40

Fernando írta:Minek ide Cesc? Nekem sem kell. A középpályával semmi gond nincs. Remélem egyik eszement elnökjelölt sem akarja idehozni, bár már látom, hogy kampányszövegek lesznek rendesen.
Azért pl. idén, mikor Iniesta sérült volt, igencsak gyengélkedtünk. 3 kiváló középpályás egyáltalán nem sok. Volt nekünk pl. a 2005/2006-s szezonban 4 is. Azért, mert az utóbbi 1,5 évben a komolyabb sérülések elkerültek minket, ne higgye senki, h ez mindig így lesz!
A másik, meg volt szó Cecs posztjáról lejjebb. Bizony ő nem vkp. De azt, amit Buzkec hoz azon a poszton, annyit azért ő is tudna.
Ede72
Jugador d'estrella

2010.02.02. 23:44:22

Fernando írta:Minek ide Cesc? Nekem sem kell. A középpályával semmi gond nincs. Remélem egyik eszement elnökjelölt sem akarja idehozni, bár már látom, hogy kampányszövegek lesznek rendesen.
Ember..elment az eszed?? egyedüli játékos aki képes pótolni Xavit vagy Iniestát, hogy ők is tudjanak végre pihenni, vagy rotálni lehessen őket, meg Xavi sem fiatal már...mondjál már egy olyan középpályást Fabregason kívül aki megüti a Barca szintjét és tudja játszani ezt az egyérintős játékot 22 évesen.
Az meg hogy akkor elment a Barcától az nem az ő hibája, hanem az akkori elnökségé. Egyedüli lehetséges igazolás a középpályára, bármennyige is kerül meg kell venni...amúgy is főleg a riválisokhoz képest nem túl acélos a középpályás csersorunk...
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.02. 23:16:06

Minek ide Cesc? Nekem sem kell. A középpályával semmi gond nincs. Remélem egyik eszement elnökjelölt sem akarja idehozni, bár már látom, hogy kampányszövegek lesznek rendesen.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.02.02. 23:14:20

Én nem akarom Fabregast.

Hatalmas játékos, aki remélem hogy sose fog a Realban játszani, de jelenleg nem látom a helyét. Plusz rossz példát mutatnánk a fiataloknak. Nézzük meg Thiago-t vagy Jonathant. Ha jön Cesc, akkor ők el fognak menni valószínűleg, mert hosszútávon semmi helyük se lesz. Aztán ha elég jók, majd visszavesszük őket. Ez nem helyes, mindkettő alkalmas rá, hogy sztár legyen a középpályánkon, és 10x inkább ők kapják meg rá a lehetőséget mint Cesc.

Nekem amúgy nincs bajom vele, nem haragszok rá vagy vmi, csak jelenleg nem lehetne kezdő Xavi és Ini mellett, a kiegészítő és rotálós szerepre meg a fiataloknak van joguk és eleve alkalmasabbak is rá.

Balszélsőt kell szereznünk nyáron, mégpedig egy nagyon nagy játékost. Ez drága lesz, erre pénz is kell majd bőven, és nem fogunk 100+ milliót költeni, még kampányévben sem. Jöjjön Ribery, vagy Silva, plusz kiegészítő emberek.
Barca for ever
Barça B
Kapcsolat:

2010.02.02. 22:03:36

CFirpo3 írta:
Barca for ever írta:
Nem hiszem, hogy ez igaz lenne. Szerintem néhány nap múlva jön a cáfolat, Fabregastól. :roll:
Reménykedjünk h Igaz :wink:
CFirpo3
Fejléc Specialista :)

2010.02.02. 22:01:51

[quote="Barca for ever"][/quote]Nem hiszem, hogy ez igaz lenne. Szerintem néhány nap múlva jön a cáfolat, Fabregastól. :roll:
Barca for ever
Barça B
Kapcsolat:

2010.02.02. 21:59:20

Az El Mundo Deportivo keddi száma ugyanis azt írja, az Európa-bajnok megelégelte, hogy az Arsenal ismét vereséget szenvedett egy olyan rangadón, amely meghatározhatja a bajnokság kimenetelét. A klasszis klubszinten is nagy diadalokat szeretne ünnepelni, erre jóval nagyobb esélyt lát gyerekkora csapatánál, az FC Barcelonánál. Ezért a népszerű játékos a gránátvörös-kékekhez akar szerződni!!!
westerngom
Entrenador del Barça

2010.02.02. 21:43:07

socio66 írta:Azért amikor egy kiscsapat ellen ilyen 60-70%-ban nálunk van a labda és az ellenfélnek van összesen öt támadása,akkor nyugodtan felállhatunk egy vkp. nélküli középpályával.
- klasszis, szűrő, labdaszerző vkp-ra (lásd: YAYA) szinte mindig szükségünk van, különben átrohannak rajtunk még a kis csapatok is!
Ezt jól mutatta a Frank R. érában mutatott játékunk, mikor nem volt tisztes vkp-nk, csak Edmilson és Motta, akik állandóan a lelátón ültek valamilyen nyomorukból kifolyólag!
A vkp. poszt kulcsfontosságú a középpályán, nem véletlen, hogy még J. Mascherano megszerzésén is elgondolkozott a Mester......., hogy leüljön Yaya mellé a padra! :lol:
Varatrix
Director del Fútbol

2010.02.02. 20:38:24

Én azt mondom hogy jöjjön, vagy Silva, vagy Fabregas.
Tudnának pluszt hozni, az biztos.
Ugyanakkor szerintem bőven elég egyikőjük.
Sok lenne, ha mindkettő jönne.
Képességekben pedig, mindkettő nagyszerű játékos, szóval mások lesznek a döntő szempontok.
Kíváncsian várom a nyári átigazolási szezont.
De előtte, legyen egy csodás tavaszi szezonunk.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
socio66

2010.02.02. 20:31:32

MichaaBee írta: Aki szerint Fabregas vkp-nak jönne, vagy egyáltalán azt gondolja vkp-ként ér valamit, az sürgősen gondolkozzon el rajta...
Azért amikor egy kiscsapat ellen ilyen 60-70%-ban nálunk van a labda és az ellenfélnek van összesen öt támadása,akkor nyugodtan felállhatunk egy vkp. nélküli középpályával.
Persze abban egyetértek,hogy vétek lenne őt beskatulyázni és ilyen képességekkel csakis védekező középpályásként játszatni,de azért bőven elférne a keretben úgy,hogy mindenki elég lehetőséget kapna.
Nekem nagy vágyam őt Barca mezben látni és szurkolok,hogy előbb utóbb-inkább előbb-ez meg is valósuljon.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.02.02. 20:31:12

barca99 írta:Én nem vagyok benne biztos, hogy Silvának is feküdne a jobbról befelé húzás...
Nézd meg újra az EB-t :)
A többivel maximálisan egyetértek. :wink:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
barca99
Llegenda del Barça

2010.02.02. 20:20:49

Én nem vagyok benne biztos, hogy Silvának is feküdne a jobbról befelé húzás...

Az viszont biztos, hogy ő és Ribéry is mélységet adna a keretnek. Ribéry a két szélen vagy akár középen (úgy ahogy Messi) is hasznos játékos, több szélső erénnyel. Silva nagyon jó a balszélen, de kevésbé szélső, viszont a középpálya közepén is nagyon jó teljesítménye képes. Mindegy melyikük, csak jöjjön, mert nagyon sokat tudnának adni a csapatnak.

Ha meg mindenképpen megszereznék Fabregast, akkor csak azt tudom elépzelni, hogy durva rotálás lenne kp-n. Xavi - Ini, majd Cesc - Ini, aztán Xavi - Cesc. És szinte meccsenként változtatni. Az biztos, hogy kevésbé fáradnának, tavasszal sem lenne gond a kondival, de kicsit luxusnak tűnik kiadni egy rakat pénzt ezért.
Lezárt