Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Amit Iniestával kapcsolatban írtál azzal teljesen egyetértek! Láthattuk a Stutgart elleni baloldali játékát, kb azt nyújtotta, amit Henry...gyengén játszott...Mikaos írta:Annyit legalább megtudtunk ebben a 09/10 szezonban, hogy kár Iniesta tehetségét elpazarolni a balszélen. Sokkal többet és jobbat tud mutatni középen, ráadásul balszélen egyben elfoglalja egy gólerősebb ember helyét. Tehát két oldalról sem valami hatásos ez a megoldás.
De azt hiszem, érthető, hogy Pep miért csinál(ná) ezt: eddig szinte csak az idegenbeli meccseken volt így, nyilván azzal az indokkal, hogy meg kell erősíteni a védekező középpálya részt idegenben. Teljesen logikus, de ezzel Iniesta sajnos jobban kikapcsolódik a kelleténél, és ezáltal Xavi is.
A másik ok az lehet, hogy esetleg Cesc fogadására készülne ilyen módon. Szerintem akkor Iniesta bal szélen való játéka, illetve Xavi középpályás játéka is felüdülne. Busquets-től és Touré-től ugyanis nem nagyon várhatjuk azt a segítséget (támadásban!), amit Iniesta, vagy akár Cesc tudna.
Vagy nyáron egy viszonylag rutinosabb (de nem öreg) balszélsőt meg kéne kockáztatni. Főleg azért, mert Iniesta évente 2 gólt lő, és ezt nem engedhetjük meg magunknak a balszélen. Bár -hogy megint vitatkozzam magammal- Cesc gólerőssége javítaná ezt az átlagot, és Iniesta akár maradhatna is a bal szélen, hogyha "szét tudná húzni a pályát" (mert ugye Messi a másik oldalon pont tömörít a befele játékával), és ezáltal elegendő helyet hagyna Cesc-nek középen.
Na, de ez a bekezdés már kissé az átigazolások topic, és a 10/11-es szezon...
Hát persze...nemrég zavarták vissza Brazíliába, de nekünk ő a létfontosságúRobinho létfontosságú
Robinho létfontosságú vagy még Suarezt rebesgetik, Ribéry meg álom.Rewolution5 írta:OvaMind írta:Szerintem is idén jóval gyengébb teljesítményt nyújtunk, ennek több oka van:
1. Az ellenfelek már jobban kielemezték a játékunkat, jobban felkészülnek belőlünk, + mindenki minket akar megverni. Ezzel lehetett kalkulálni.
2. A balszélső-kérdés. Én tavaly sem voltam elájulva Henrytól, év végén pedig még jó pénzért meg lehetett volna válni tőle, és igazolhattunk volna egy fiatal klasszist. Ez nem történt meg, és a francia idén nullát nyújt. Messi és sokak által bírált Ibra egyedül néz szembe az ellenfelek védelmével, mert a baloldalunk impotens (Pedro szerepeltetése esetén is, de ő legalább nagyon gólerős).
3. Ha már itt tartunk, akkor a nyáron Eto'o személyében egy nehezen kezelhető, de szívvel-lélekkel játszó, győztes karakterű játékos távozott az Interbe (ahol egyébként elég gyenge szvsz). Ibra nem a tipikus góllövő csatár, őt inkább bravúros megoldásai miatt tartják számon a világ legjobbjai közt. Szerintem a Barcába jobban illik egy "gólvonalról bekotrom térddel" típusú befejezőcsatár. Én Ibrában nem csalódtam, mert emberileg felnőtt a Barca szintjére, de ne várja senki, hogy annyi gólt termel, mint elődje. Arról nem is beszélve, hogy tegnap lőtte az első gólját a BL egyenes kieséses szakaszában. A vezetőség mindent megtett, hogy Eto'o-t kigolyózzák a csapatból, helyette egy másik klasszis érkezett, de a tavalyi (sokszor) gyenge pont, a balszél megerősítése elmaradt.
4. Az idény elején Keita támadó középpályásként való szerepeltetése számomra érthetetlen volt, szervezésben a mali játékos semmit nem nyújtott. Ő egy tipikus melós, akinek Touré cseréjeként kellene szűrőként játszania (amikor az elefántcsontparti jó formában van). Busquets nyakára szerintem elég nagy terhet helyez Pep, nem kétség, hogy Sergio nagy tehetség, de még nem elég érett; idén különösen sokat hibázik. A BL-ben pl. nem tudom miért játszik, hiszen a tavalyi sokat emlegetett Chelsea-meccsen is simán átfutották, és pl. tegnap is kiderült, hogy még nem elég érett a játéka.
Hátul nagyjából ugyanaz a helyzet, mint tavaly, és Abidal még fel is javult. Egyébként az említett 4 témában látom a visszaesés okát.
szerintem robinho is, valamint Fabregas is érkezni fog előbb utóbb!
OvaMind írta:Szerintem is idén jóval gyengébb teljesítményt nyújtunk, ennek több oka van:
1. Az ellenfelek már jobban kielemezték a játékunkat, jobban felkészülnek belőlünk, + mindenki minket akar megverni. Ezzel lehetett kalkulálni.
2. A balszélső-kérdés. Én tavaly sem voltam elájulva Henrytól, év végén pedig még jó pénzért meg lehetett volna válni tőle, és igazolhattunk volna egy fiatal klasszist. Ez nem történt meg, és a francia idén nullát nyújt. Messi és sokak által bírált Ibra egyedül néz szembe az ellenfelek védelmével, mert a baloldalunk impotens (Pedro szerepeltetése esetén is, de ő legalább nagyon gólerős).
3. Ha már itt tartunk, akkor a nyáron Eto'o személyében egy nehezen kezelhető, de szívvel-lélekkel játszó, győztes karakterű játékos távozott az Interbe (ahol egyébként elég gyenge szvsz). Ibra nem a tipikus góllövő csatár, őt inkább bravúros megoldásai miatt tartják számon a világ legjobbjai közt. Szerintem a Barcába jobban illik egy "gólvonalról bekotrom térddel" típusú befejezőcsatár. Én Ibrában nem csalódtam, mert emberileg felnőtt a Barca szintjére, de ne várja senki, hogy annyi gólt termel, mint elődje. Arról nem is beszélve, hogy tegnap lőtte az első gólját a BL egyenes kieséses szakaszában. A vezetőség mindent megtett, hogy Eto'o-t kigolyózzák a csapatból, helyette egy másik klasszis érkezett, de a tavalyi (sokszor) gyenge pont, a balszél megerősítése elmaradt.
4. Az idény elején Keita támadó középpályásként való szerepeltetése számomra érthetetlen volt, szervezésben a mali játékos semmit nem nyújtott. Ő egy tipikus melós, akinek Touré cseréjeként kellene szűrőként játszania (amikor az elefántcsontparti jó formában van). Busquets nyakára szerintem elég nagy terhet helyez Pep, nem kétség, hogy Sergio nagy tehetség, de még nem elég érett; idén különösen sokat hibázik. A BL-ben pl. nem tudom miért játszik, hiszen a tavalyi sokat emlegetett Chelsea-meccsen is simán átfutották, és pl. tegnap is kiderült, hogy még nem elég érett a játéka.
Hátul nagyjából ugyanaz a helyzet, mint tavaly, és Abidal még fel is javult. Egyébként az említett 4 témában látom a visszaesés okát.
Ennyire azért nem durva a helyzet! Tavalyhoz képest valóban rosszul játszunk idén és ez az utóbbi 3-4 meccsen erőteljesen ki is ütközött. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez egy pillanatnyi "elmezavar" és hamarosan visszakapaszkodunk. Rendet kell tenni a fejekben. Ne feledjük, ez a csapat tavaly lefocizta a világot, ezek után várható volt a visszaesés! A miénk is ugyanolyan csapat mint az összes többi. Bármikor jöhet egy hullámvölgy. Ez eltart egy ideig, de nem örökké. Összeszedik magukat és lesz egy időszak, amikor meccsről meccsre jobbak lesznek és ismét a régi Barcát láthatjuk. Ezt az időszakot pedig nekünk elkötelezett Barca híveknekmessi70 írta:vajon kell varni 3 4 evet hogy megint ugy menjen a jatek mint tavaj___---
ezt kifejtenéd?Léfe írta:... És most is ilyesztően magabiztosan nyilatkoznak a játékosok, de Pep is kezd hasonlitani Frankre.
na igen, még ezzel se lenne baj, ha kicsit pörgősebben menne az a passz, nem pedig már akkor mikor 8an támadják meg a védőket... Milito többet indult meg mint Xavi vagy Ini sajnosAndris írta:A 65%nyi labdabirtoklásunkat nem támadásra fordítjuk már, hanem hátul passzolgatásra.
Piqué piros lapot kapott a Getafe ellen.El fanático írta:Piqué kihagyta az ATMA elleni meccset, mert az eltiltását töltötte a sárga lapjai végett, úgyhogy ilyesmiről szó sincs.
Piqué kihagyta az ATMA elleni meccset, mert az eltiltását töltötte a sárga lapjai végett, úgyhogy ilyesmiről szó sincs.Maxsteel666 írta: Amúgy meg Pique lehet direkt el akarta magát tiltatni egy sárgával, inkább a Malaga ellen ne játszon, mint az Almeria ellen, ráadásul idegenben!
reváns ok nélkül ....Lionel85 írta:Tényleg megint necces volt az eset, Márquez is megúszott egy pirosat, nem értem, mikor kocog egy játékos, ő meg teljes erővel odacsúszik. Minek az ilyen?