2010.04.14. 17:15:37
Menjünk posztok szerint!
Kapus: Megoldva. V.V. egyre jobb, Pinto is kapott még egy évet, amit én helyeslek.
JH: Alves elég egyedül, meg ha kell ott van Puyol, vagy nagyon esetleg visszaérkező Martin, és Bartra is beugorhat pár meccsre.
KH: Pique, Puyol biztos marad jövőre, és sztem Csiga is(én még hiszek benne). A kérdés az, hogy mi lesz a Milito, Rafa kettőssel. Én úgy érzem, Rafa-ban már nincs több, én most elküldeném, de Gaby biztos kapna szerződést, remek formában van. Így ugye van négy, és én visszahoznám Martint, megpróbálnám, hogy megy neki így, hogy tapasztaltabb lett(nem hiszem, h a Juvénak annyira kéne...). Muniesa-val egy évvel később számolnék(Carles örökösét látom benne, de szrintem nem csak én...), Fontas pedig vszleg kölcsönbe menne. Henrique meg még kapna egy évet kölcsönben, meglátjuk lesz-e belőle még valaha, egyáltalán Barca-csere KH szint(sztem nem, de hátha).
BH:Sajnos Abidal új szerződést kapott, így ez is biztos: Maxwell, Abidal, és esetleg be tud segíteni Puyol és martin, ha visszajön.
Védekező KP: Yaya sztem marad, szinte biztos vagyok benne, Busival jövőre is megoldják, ráadásul Keita, Pique és ha marad Rafa is képes ott játszani.
Irányító KP: Xavi, Ini biztos, Keita és Busi jó cserének. Meg Cesc. Most a NSO-s cikk meglepett, h tabu, nem tudom kacsa-e. Mindenesetre én sokáig akartam, de most úgy gondolom, nem kell. Ugye akkor a Xavi, Ini, Cesc trióból vkinek ülnie kell, és ez még bele is fér a rotálásba, de akkor Keita, és főleg a fiatalok(JDS, Thiago) nem kapnának lehetőséget, ami kész öngyilkosság lenne, ott ahol olyan fontos az utánpótlás, mint nálunk. Ennek ellenére azt gondolom, Cesc a megfelelő Xavi-örökös, így elengedhetetlennek tartom a leigazolását, legkésőbb három év múlva már nálunk kell(2013-14), hogy játsszon, így én a legokosabbnak egy olyan szerződést tartanék, miszerint megvesszük, de egy évig még Wengeréknél játszana kölcsönben. Jövőre Thiagonak és JDS-nek is nagyobb szerep kell.
JCS/BCS: Leo, Pedro váltogatják az oldalakat, Bojan is tud a szélen játszani, és nem biztos Titi távozása sem. Jeffrenben én nem látok oly sokat, így jövőre egy kölcsönszerződést tartanák a legoptimálisabbnak esetében. Én nem igazolnék balszélre senkit sem. Pedro és Leo nagyon jó, Ini és Bojan is képes jó teljesítményre ott, illetve Titi távozása sem biztos még. Hleb. A nagy kérdés. Szerintem neki most vagy soha. Ha idén nem jön vissza, már többször nem fog. És én a soha pártján állok.
KCS: Ibra marad, és kész. Bojan a cseréje, aki szintén marad, és kész. Titi is képes ott játszani, de ha megy, akkor meg kell fontolni, Kerrison visszahívását és Leo is egyre többet játszik ott.
Ennek a csapatnak egyetlen hibája lehet: nincs új impulzus, legalábbis új játékos, aki sokat játszana(pl.: Ibra). De azt gondolom, hogy van. Xavi kiismerhetetlen, mindig más, de mindig. Ininek ezer arca van. Pedro és Leo az oldalcseréikkel, zseniálisak, gyorsak, ráadásul Leo a világ legjobbja, aki mindig képes újat mutatni. Emellett jövőre jobban mehet az Ibra féle játék, tehát tőle többet várok. És persze az El Classicon kiderült mennyi arca van ennek a csapatnak.
Így az általam legjobbnak tartott keret jövőre, ami reális is, bár sztem lesz egy nagyobb igazolás: V.V., Pinto, Alves, Carles, Pique, Martin, Csiga, Milito, Maxwell, Abidal, Yaya, Busi, Xavi, Ini, Keita, Leo, Pedro, Bojan, Ibra, Kerrison.
És esetleg pár meccsre, JDS, Thiago, amelyikük jobb, ő téltől már a felnőtt keret tagja is lehet, és még kevesebb meccsre Bartra.
Kölcsönbe: Jeffren, Henrique, Fontas, Cesc(megvesszük, de egy évet még az "ágyúsoknál" töltene).
Hleb, Rafa: véglegesen távoznának.
Ennek ellenére azt gondolom egy nagy igazolásunk lesz nyáron, a választások miatt, és esetleg egy kisebb, de ő lehet egy kölcsönből visszaérkező is.
bocs, hogy ilyen hosszú lett, és sok szubjektív volt benne, de próbáltam a saját elképzeléseim mellett a helyzet feltérképezésére is időt szánni.