2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Alves tényleg bűnrossz jó pár meccs óta, de alattad egy fórumozó ki is snapshotolta a képet, Alves fogta a saját emberét Pandevet, Sneijder középpályás, őt egy középályásnak kellett volna kísérni valószinű, hogy Xavi a ludas.progyface írta: . Alves több meccs óta árnyéka önmagának. A beadásai kritikán aluliak. Az első gólnál óvodás hibát ejtett, a labdát figyelte és nem az ellenfelet. 10 méterrel maradt le Sneijderről. Maxwell sajnos ezen a meccsen súlytalan volt.
A középpályán Keita helye teljesen érthetetlen. Elvileg ő lenne az összekötés Xavi és a csatársor között, illetve védekezésnél neki kellene besegítenie hátul. Na ebből tegnap semmi sem sikerült neki. Teljesen súlytalan, megkérdezném tőle, hogy merre járkált a második félidő elején a gólnál pl.
Csak a Barca!
Nem szeretnék tovább lovagolni a témán, de azt hiszem a videóbíró valamilyen szintű bevezetése elengedhetetlen. Egy gyenge napot kifogó játékvezetői hármas - most ezek nagy szavak tudom - de 90 perc alatt befolyásolhatják egy csapat egész idényét. És ez így nincs rendjén. Persze mindig azoknak fáj, akik ezt megszenvedik, de lépni kellene valamit kedves Platini!salas9 írta:
1. kép: Igen, a harmadik gól les volt, kb. 30 centis. A labda épp Sneijder fején van, így nem látni, azt viszont igen, hogy Milito szinte az ötös vonalán áll, Pique meg nem.
http://i44.tinypic.com/24v1mrd.jpg
teljesen egyetértek az előttem szólóval viszont egy-két gondolatmenettel tovább mennék:Gauchomester írta:Hello Mindenkinek!
Tegnap este túlságosan is ideges voltam (gondolom nem voltam ezzel egyedül), éppen ezért inkább gyorsan elaludtam, minthogy Pepre, a bíróra, és néhány játékosra olyat mondjak/írjak, amit megbánhatok. Most azért megosztom veletek a véleményem úgy általában az egész estéről.
1. A buszozás.
Engem kifejezetten idegesített, amikor egyesek befolyásoló tényezőként számoltak a buszozással. Nem is írok erről bővebben. Semmi köze nem volt a tegnap estéhez.
2. A hátékvezetés.
Tisztelem Guardiola-t, hogy soha nem tér ki a játékvezetésre, mégolyan meccseken sem, amikor tényleg lenne rá oka, lsd. Espanyol ellen a hétvégén. Azonban most megemlítette őket, ami egyrészt betudható annak, hogy nagyobb a tét, a BL-légkör, az elkeseredettség, de másfelől annak is, hogy tényként kezelhető, a játékvezetés ismét csődöt mondott. Nagyon régóta beszédtéma, hogy a bírói tevékenykedés messze nem üti meg a játékosok szintjét. És itt nem az Alves-féle 11-esre gondolok, mert az nem volt egyértelműen az, kétségkívül gyanús. A mezőnyben elkövetett szabálytalanságok, vagy éppen hogy a tiszta szerelések megítélésében hibáztak nagyot. Számtalanszor vették el a labdát a Barca "támadóitól" az Inter térfelén, amivel kifelé jöhettek az olaszok szabadrúgással.
3. Pep
Az a véleményem, hogy a Real ellen behúzott egy olyat, amire senki sem számított, atz a meccset megnyertük. Hozzátenném, hogy azt a meccset nem azért nyerte meg a csapat, mert Alves, majd később Maxwell előrébb játszott. Azon a napon a Realt akármilyen összeállításban ütötte volna a csapat. Szóval behúzta azt a változtatást, és azóta azt hiszi, hogy ez jó. Pedig messze jár az igazságtól. Tegnap úgy vélem sokszor hibázott. Először is látszik, csak a hülye nem látja, hogy Dani Alves egyedül a vonal mellett szenved. Nem tudja azt nyújtani, mint amikor Messivel szivatják a fél világot. Másodszor Ibrahimovic teljesítménye, amit persze nem tudhatott előre, harmatgyenge volt. Labdát nem tartott meg, kapura egyáltalán nem volt veszélyes. Ahogy Henry kihagyta az Arsenal elleni meccseket, úgy szépen Ibrát is csücsültetni kellett volna az Inter elleni meccseken. Na de ha már ott fent a pályán, és bekapja a csapat a harmadik gólt, akkor meg mi a fészkes fenéért hozza be helyette Abidalt. Ha még nem épült fel teljesen a sérüléséből, akkor meg hozza be helyette Bojant, vagy Henry-t. Állandóan az a témája, hogy jaaaj, Bojannak nem tud ennél többlehetőséget adni. DEHOGYNEM! Amikor 1-3 a meccs, nem Abidalt kell behozni egy csatár helyett. Én ezt nem is értem. És akkor megint a húzás, Maxwell előre. Érthetetlen. 30 percünk volt egy gólt szerezni. 30!! és végig a 30 perc alatt ott csücsült a padon Ibra, Bojan, és Henry. Tudhatta, hogy a végén nyomni fog a csapat, és akkor egy-egy lecsorgó labdára vérbeli csatárokkellenek, akik ott vannak, lehet hogy mást nem csinál, de bekotorja, befejeli, bemelleli, beseggeli, behátalja, tök mindegy, de ne Piquétől várjuk ezt.
4. Ez csupán olyan ráadás.
Szerintem sok játékos, na persze ezt ugye kimondani nem lehetett, meg a vezetők, meg a szurkolók, már mindannyian hogy húúú, Bernabeuban megnyerni a BL-t, húú, mekkora fricska a madridnak. Mindenki a döntőről beszélt, nem értem miért. Tavalyról tudhatták volna, hogy az elődöntő sokszor nehezebb, mint a döntő. Elszálltak, és ezt le merem írni. Így meg nem lehet. Amikor továbbléptek az Arsenalon, már mindenki MAdridról beszélt. Ez visszaütött, és ezért fáj még jobban a vereség.
5. A visszavágó.
Képesek a srácok a fordításra. Most itt a lehetőség. A spanyol bajnokság a Realon kívül szinte csak tili-toli meccseket hoz.Most itt van a feladat. Az első perctől kezdve ott van a fejekben, hogy 2-0 oda. De meg tudják csinálni, bízom bennük. És nem azért, mert már ősszel egyszer 2-0 volt. Nem. De ahhoz igeni Touré kell, aki megszállja a középpályát, igenis Messi és Alves kell a szélre, Pedro a másikra, középen pedig Henry. Vele tudja a csapat játszani a mélységpasszos játékot. Nekünk csak a szurkolás maradt, de meg lehet ezt még oldani. Ha hamar sikerülne egy gólt szerezni, az elejétől kezdve agresszívan letámadni, hogy lássák, hogy húú, tényleg hosszúlesz ez a 90 perc, akkor meglehet.
VISCA EL BARCA!!!
a mérkőzést döntően befolyásoló döntések mellett azért én kiemelném az apró dolgokat is: rendszeresen kifelé fújtak szabadot ellenünk, az Interben 4-5 játékos volt sárga veszélyben, erre csak pont a csereként beálló Sztanko kapott laptt. nálunk Puyol volt veszélyeztetett és az első adandó alkalommal megkapta a lapot, de látszott ám, h először nem akart akkor lapot adni, hanem "beszélgettek" vele az ellenfél játékosai és kireklamálták azt a sárgát... aztán ott volt Pedro esete: lekönyökölte asszem Maicon, már fújta be a szabadot, erre megváltoztatta a döntését és a kezezést szankcionálta a kifelé szabaddal...daffy írta:most komolyan,tegye fel a kezét,akit meglepett,hogy sz@r a bíráskodás a fociban! ugye h nincs ilyen... remélem platini nézte,mert a meccs egy újabb érv volt a videóbíró mellett. idestova 3-4éve nincs rendes játékvezetés a világban és ilyen bundabotrányok mellett,mint amik zajlanak, majdhogynem borítékolható a sok meglepő eredmény. én már csak azt remélem,hogy a vb nem lesz szétfújva. az inter azt játszotta,amit kell. törtek zúztak. alves esetéhez: be lehetett fújni,ha nagyon akarjuk,mert sneijder fitymája súrolta alves sarkát. nem illik belehalni,de be lehet fújni. a mérkőzés feltette az i-re a pontot,már ami a bírói teljesítményt jellemzi idén is.részvétem.
A Zaragoza ellen kaptunk utoljára tizenegyest.menczel írta:
Ha valakinek pontos infoja van arról,hogy mikor kaptunk legutoljára tizenegyest arra nagyon kiváncsi lennék, de ha emlékezetem nem csal az utobbi 30 meccsünkön nem ítéltek számunkra. Sőt én kiállításra se emlékszem ellenünk.
Az is érdekes hogy míg mi építeni próbáljuk a játékot rendszeresen ugyanannyi vagy több sárgát/pirosat kapunk mint az ellenfél. Botrányos!