Nagyon ritkán szoktam írni, de most úgy gondoltam kifejtem a véleményem
Rengeteg név felmerült ( Villa,Torres,Ribery,Mata,Arsavin,Fabregas...) és még ezeken kívűl is rengeteg pletyka lesz, ebben biztos vagyok.Szerintem év végén Henry távozik, tehát bal oldalra mindenképpen kell valaki, de ne szaladjunk ennyire előre

:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... /4-3-3.gif
A védelemmel úgy gondolom nincs probléma, főleg középen; Puyol, Pique, Milito, Márquez, Csiga... Ugyebár a Barcában a két szélső védő nagyon fontos, fel-le robotol Alves és Maxvell/Abidal.Itt maximum Alves cseréjének kellene valakit igazolni, lehetőleg olcsón, de ha nem sikerül az se baj, ott vannak ugyebár a fiatalok is (pl. Bartha) vagy jónéhány védőnk is képest jobb oldalt is maradandó alkotni.A Barca középpályája vagy szervező( ezáltal támadóbb: Ini, Xavi) vagy védekező középpályásból( Busquets, Keita, Toure (bár szerencsére belé némi kreativitás is szorult

)) "áll".És itt jön a lényeg, pl. Xavi képes védekező középpályást játszani, de mondjuk Keita nem tudja hozni azt a "kreativitást" amit Ini vagy Xavi.Ezért kell véleményem szerint leigazolni Fabregas-t, és így jóval több variációs lehetőségünk lenne.
A támadószekció még egy érdekes kérdés
Amint már írtam, szerintem Henry távozik, tehát egy bal csatár(!, mindenképpen hangsúlyoznám hogy támadó felfogású futballista) kellene még a csapatba.Jobb oldalt Messi tökéletes (esetleg Jeffren is meg tudja oldani azt a posztot ha ne 'adjIsten történik Messivel valami, bár őt már láthattuk elég sok helyen játszani idén:)) , középen Ibra-Bojan( vagy Bojan-Ibra...

) bal oldalt pedig Pedro éés... Véleményem szerint Arshavin lenne a legjobb megoldás.Gyors, technikás, beleillik ebbe a Barcába.Persze sok lehetséges alternatíva van még, amik nem feltétlen rosszak, de szerintem Arshavin lenne a legjobb megoldás, bár ez csak egy személyes vélemény

(Mondjuk az is egy érdekes kérdés hogy Wenger mennyire könnyen engedné el Fabregast és Arshavint is egyszerre...)
Még Ibrahimovic-ra szeretnék kitérni, aki számomra nagy csalódás...Nagyon nem illik ebbe a Barcába(ez a mai játéka úgy keretbe foglalta az egész szezonját...) de én mégis azt mondom hogy kell adni neki még egy évet.Azthiszem az evidens hogy egy nagyszerű futballista, és most nagyon mélyen a tudása alatt teljesít, épp ezért kell adni neki még időt, bár megvan bennem is a kétely, hogyha eddig tudta hozni a "tudását" ebben a "játékrendszerben", akkor talán nem is fogja soha, és nem való neki a "Barcelona".(Én egyébként el tudnám képzelni, hogyha most hirtelen visszamenne az Interbe akkor ugyanúgy ontaná tovább a gólokat, tehát az én véleményem szerint "nem illik" bele ebbe a Barcába.)
Összefoglalván szerintem mindenképpen kell egy "kreatív" középpályás a nyáron, és egy bal támadó( felfogású) játékos, az én "jelöltjeimet" már leírtam.A többit megoldják a fiatalok, bár így is azért már lesz megfelelő játékosállomány