2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Figyelj, neked van igazad ok?zsuni írta:?Robben,Heinze,Saviola,Sneijder,Dudek, Metzelder,Soldado, Drenthe, Samuel,Robinho meg lehetne még sorolni.
ezekből ha 3 játékos került magasabb összegbe...
Soldado sajtát nevelés, Saviola Dudek ingyen többi meg elhanyagolhato kategoria. Hol itt a nagy pénz? nem arról volt szó, ki mennyi játékost vesz, hanem a magas árról. EZ igy ködösités.Arbeloa annyira sajátnevelés, mint a Fabregas Barca eset.Kezdőcsapatban csak Casillas és Arbeloa jellemző..
a 90es évek végétöl, ahogy leirtad, 3 BL cím lett az eredménye. azért az nem annyira rossz
persze a mai állapot a ló másik oldala valóban
megértelek,mitöbb egyetértek veled,de azt be kell látnod,h az itteni veszekedés(?) kevés a változtatáshoz. hidd el,én is szívesebben venném,ha ronaldokat nevelnénk ki. a mondanivalómban a lényeg az az volt,h el kell fogadni,különben beleőrülszMikaos írta:Azért, mert a Real nem is olyan rég (15 éve) még az utánpótlásra legalább olyan figyelemmel tekintett, mint a szerződtetett sztárokra. A kulcs az, hogy jó egyensúly legyen a külföldi sztárok és a saját nevelések között.daffy írta:értem h mit mondasz,de miért nem lehet elfogadni,hogy más a csapatok politikája? a barca nevel játékosokat,akikből párat beépít a csapatba. a real vesz játékosokat(akikből párat beépít a csapatba). kevés csapat csinálja azt,amit ti,mégis csak a realtól okádtok hupililát.
Például a 90-es évek elején/közepén olyan emberek voltak a csapatotokban, mint Manolo Sanchis, Raul, Hierro, Michel, Martin Vázquez, Butragueno = ők vagy mind saját nevelések, vagy még egészen fiatalon (max. 17-18 évesen) kerültek a csapatotokhoz. Arról nem is beszélve, hogy ők mind a kezdőcsapat körül mozogtak ezekben az években, de a kispadon ülők elég nagy százaléka is szintén saját nevelés/fiatalon igazolt volt: Canizares, Chendo, Alfonso, és még sorolhatnám.
Mostani csapatból hány ilyen embert tudnál kiemelni? Kezdőcsapatban csak Casillas és Arbeloa jellemző...ez 2 ember, ellentétben a 90'-es évek 4-5 emberével. (Granero, Guti, Raul, Adán a futottak még kategóriában.) De ebből is 2-t csak most hoztatok vissza...
Hogy miért a Realra hegyezzük ki ezt a problémát? Mert egy bajnokságban vagyunk; mert a Real-ra igazából csak a 90-es évek végétől jellemző ez az eszetlen költekezés illetve az utánpótlás-nevelés semmibe vétele; mert úgy tűnik, hogy a futball-siker másodlagos nálatok az üzleti siker mögött; mert ezzel az erővel semmivel sem vagytok többek egy Manchester Citynél; mert már nevetséges, hogy mennyi pénzt dobtok ki évente.
Bár ezeket biztos tudod te is jól, csak gondoltam, összefoglalom
?Robben,Heinze,Saviola,Sneijder,Dudek, Metzelder,Soldado, Drenthe, Samuel,Robinho meg lehetne még sorolni.
Arbeloa annyira sajátnevelés, mint a Fabregas Barca eset.Kezdőcsapatban csak Casillas és Arbeloa jellemző..
Azért, mert a Real nem is olyan rég (15 éve) még az utánpótlásra legalább olyan figyelemmel tekintett, mint a szerződtetett sztárokra. A kulcs az, hogy jó egyensúly legyen a külföldi sztárok és a saját nevelések között.daffy írta:értem h mit mondasz,de miért nem lehet elfogadni,hogy más a csapatok politikája? a barca nevel játékosokat,akikből párat beépít a csapatba. a real vesz játékosokat(akikből párat beépít a csapatba). kevés csapat csinálja azt,amit ti,mégis csak a realtól okádtok hupililát.
Zsozé és a támadófoci...pfff nah perszedr. Mezey írta:Mou:""I definitely want to be in charge of Real Madrid one day. My teams always play attacking football and are never afraid of their opponents. I think that would fit in perfectly at Real."
Ha haha
Hihetetlen.zsuni írta:itt a háttér.Mi 2004 óta 3 játékosnál többet nem nagyon vásároltunk nyáron, most spec 2-3 játékos vásárlásáról fog szólni ismét a nyár, a madridnál minden nyáron 3nál kezdődik az igazolások száma. Laughing Az elmúlt években csak is Ibra igazolása volt kiemelkedő. azért ez ismét csak nem így volt a madridnál.Mi nem Maiconokról,Rooneyokról álmodunk...Mielőtt leírunk vmit, jó lenne, ha lenne is háttere a dolognak. Rolling Eyes
csak ha sikerül Fabregast is megszerezni, akkor 3bol 3, és összesen 100 milla fölött. nem értem, miért nem lehet ezt elfogadni. Calderon meg hol vásárolt olyan nagyon nagyokat? 2004 óta. pff. Sneijderek, Drenthek- meg Robbenek jöttek, nem Villak, Fabregasok, Zlatanok, Ronaldok meg Kákák.Mi 2004 óta 3 játékosnál többet nem nagyon vásároltunk nyáron, most spec 2-3 játékos vásárlásáról fog szólni ismét a nyár, a madridnál minden nyáron 3nál kezdődik az igazolások száma. Laughing Az elmúlt években csak is Ibra igazolása volt kiemelkedő. azért ez ismét csak nem így volt a madridnál.Mi nem Maiconokról,Rooneyokról álmodunk...Mielőtt leírunk vmit, jó lenne, ha lenne is háttere a dolognak. Rolling Eyes
A barca azért eredményesebb a realnál mert a csapatban nem zsoldosok, hanem olyan saját nevelésű játékosok játszanak, akiknek a barca az életük és mindent megtesznek a győzelemért és nem röhögcsélnek az elvesztett madridi el classico után, mint pl. Xabi Alonso.daffy írta:értem h mit mondasz,de miért nem lehet elfogadni,hogy más a csapatok politikája? a barca nevel játékosokat,akikből párat beépít a csapatba. a real vesz játékosokat(akikből párat beépít a csapatba). kevés csapat csinálja azt,amit ti,mégis csak a realtól okádtok hupililát. gondolom erre jön a válasz h: de azééér mer olyan sokaaat költötök. hát kérem,mert megteheti a klub. nyilván a tatabánya is megvenné rooney-t ha megtehetné. minden átigazolási szezonban ez megy és ez is fog menni addig,míg mindenki el nem fogadja h EZ VAN. (mellesleg énis támogatnám az nba szintű fizetés korlátozást és az átigazolásokra is valami határt kiszabnék,mert ez messze van már a normálistól. )
Mi 2004 óta 3 játékosnál többet nem nagyon vásároltunk nyáron, most spec 2-3 játékos vásárlásáról fog szólni ismét a nyár, a madridnál minden nyáron 3nál kezdődik az igazolások száma.zsuni írta:és mi lesz a mutogatássa, hogy bezzeg Madrid költi a pénzt, tök égő?Azért Perez remélem ír majd még Laportának egy nagyon szép köszönő levelet.Tavaly ugye azt a baromságot kellett szajkózniuk, h senki se beszél a triplázó Barcelonáról ( Laughing ) a madridi igazolások miatt.
Idén biztos, h senkinek se lesz eszébe a Real ismételt leszerepelése, az igazolásaink miatt.![]()
ebből látszik, hogy a Barca-nak és a szurkoloinak is bejön a vegyük meg kilóra elv, amit évekig "elitéltek" mert a Madrid csinálta..
és mi lesz a mutogatássa, hogy bezzeg Madrid költi a pénzt, tök égő?Azért Perez remélem ír majd még Laportának egy nagyon szép köszönő levelet.Tavaly ugye azt a baromságot kellett szajkózniuk, h senki se beszél a triplázó Barcelonáról ( Laughing ) a madridi igazolások miatt.
Idén biztos, h senkinek se lesz eszébe a Real ismételt leszerepelése, az igazolásaink miatt.
Első látszatra úgy tűnik, hogy Mourinho az isten, pedig nem. Ahhoz képest, hogy az internek olyan erős a kerete, hogy a másik 19 olasz csapatból gyúrt keret sem lenne olyan mint az interé, a bajnokságot csak 2 ponttal nyerték meg úgy, hogy a Lazio odaadta a 3 pontot, a Roma ősszel sehol sem volt, a Milánnak és a Juvénak egyéb gondjai voltak. A bl-ben a csoportból alig jutottak tovább, ott valahogy megverték a chelsea-t, a Moszkva nem jelenthetett gondot, míg a barca ellen fejeltek egy les gólt, a barcának nem adtak meg egy 11-est és egy jogos Bojan gólt és minden apróságban a bírók az internek kedveztek, kivéve Motta esetét. Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy fortuna nem kerülte el Mourinhot.kennyke04 írta:Első meccsen, én inkább azt láttam, hogy egyéni hibák miatt kaptunk ki. Keita kicsit jobban odateszi magát Maicon nem rúg gólt, Dani nem rohan el ok nélkül jobbról középre Snejider nem rúg gólt. Vitatható gólok születtek, de ez nem számít. Ez nem Mou érdeme...-BlancoMark- írta:A második meccsen...három támadóval, igen... Samu balbekket játszott... azért nem mind1, h vki 3 támadóval játszik, vagy 3 támadót küld pályára...(nagyon nem uaz a kettő...)
Ez volt az egyetlen esélye a továbbjutásra. Nézzük csak meg az Arsenalt. Játszani akart, ráfázott...
Ezzel a kerettel ez volt az egyetlen ésszerű taktika.
Ha az Arsenal játszani akart és ráfázott, akkor Mou mer majd játszani? Semmi bajom vele, mielőtt nagyon bele akarnád képzelni a dolgot, de mikor játszott José bármelyik csapata úgy, mint a 2000évek eleji Reált visszasírók akarnának ismét látni? Jose = Capello. Nagy taktikus, jó tanár, de a színházi előadásokat váró madridi publikumnak szerintem nem ilyen edzőre lenne szüksége. De nem fáj ez nekem, csak egyszerűen nem értem(na jó talán most az egyetlen ok az lehet, hogy BL-t nyerni akár minden meccsen 1:0-ra full bekkeléssel is akár, de meglegyen a 10., más okot nem látok)
Csak véletlenül mindig ilyen csapathoz került, mi?:D A chelseanél annyi pénzt adtak neki, amennyit nem szégyellt, mégsem igazolt sok kreatív játékost. Illetve azért Ancelotti megmutatta idén, hogy a Chelsea keretével is lehet szebben (ha nem is gyönyörűen) játszani. Szóval sztem ez nem érv. A Porto rendben van, ott tényleg abból az anyagból kellett dolgoznia. A Chelseanél bőven igazolhatott volna, ehelyett beszerzett kb 8 klasszis vkp-ét(persze túlzok)-BlancoMark- írta:Igen, ez mind igaz, de:
Mourinho mindig az adott csapatához alakította a taktikát.
Fabregas-t értem én is, de cserének elég drága, és 1-2 évig nem hiszem hogy stabilan kilökné a mostaniakat.Villa tökéletes lehet ékként, ha Ibrának nem megy, Bojan meg még kevés lenne a feladatra, valamint Henry poszton is tudna hozni egy tavalyi Titi szintet, nem kérdés megérné-e.
Első meccsen, én inkább azt láttam, hogy egyéni hibák miatt kaptunk ki. Keita kicsit jobban odateszi magát Maicon nem rúg gólt, Dani nem rohan el ok nélkül jobbról középre Snejider nem rúg gólt. Vitatható gólok születtek, de ez nem számít. Ez nem Mou érdeme...-BlancoMark- írta:A második meccsen...három támadóval, igen... Samu balbekket játszott... azért nem mind1, h vki 3 támadóval játszik, vagy 3 támadót küld pályára...(nagyon nem uaz a kettő...)
Ez volt az egyetlen esélye a továbbjutásra. Nézzük csak meg az Arsenalt. Játszani akart, ráfázott...
Első meccsen is, Milito,Samu meg mondjuk Pandev annyit melózik a védekezésbe durván egy meccs alatt mint mondjuk a Cé,Higuain,Kaká trió egy idény alatt. Egyik alappillérje a Zsozé taktikának ez. Fizikailag erős középálya ill agresszív védekezés a kaputól durván 35méterre, és zónázás.-BlancoMark- írta: A második meccsen...
De ha ennyire nem hisztek nekem, akkor olvassatok NST-t.
A második meccsen...három támadóval, igen... Samu balbekket játszott... azért nem mind1, h vki 3 támadóval játszik, vagy 3 támadót küld pályára...(nagyon nem uaz a kettő...)
három támadóval, igen... Samu balbekket játszott... azért nem mind1, h vki 3 támadóval játszik, vagy 3 támadót küld pályára...(nagyon nem uaz a kettő...)-BlancoMark- írta:Ha csak megnéznéd az Inter-Barca meccset, már nem irkálnál ilyen baromságokat. Mourinho mindig az adott csapatához alakította a taktikát, szóval nem fogja azt játszani a Real-al, mint az Interrel. (Hozzáteszem, hogy az Inter egyébként három támadóval játszik.)benézted, mivel én örülnék a legjobban neki. Megnézném hogy a szurkolók, mennyire fogják tolerálni, amikor kiáltok ellenünk 5védővel 4kp-val és egy csatárral Laughing Meg nem a csoda szép játékáról híres edző a nagy José, de nem megbántásként, 6 lehetséges kupa vs. Real kispad szerintem nem egy szint a mai világban Wink
Sajnos úgy látom, hogy téged elvakít az utálat, és nem vagy képes objektíven tekinteni a szóban forgó dolgokra...
Ha csak megnéznéd az Inter-Barca meccset, már nem irkálnál ilyen baromságokat. Mourinho mindig az adott csapatához alakította a taktikát, szóval nem fogja azt játszani a Real-al, mint az Interrel. (Hozzáteszem, hogy az Inter egyébként három támadóval játszik.)benézted, mivel én örülnék a legjobban neki. Megnézném hogy a szurkolók, mennyire fogják tolerálni, amikor kiáltok ellenünk 5védővel 4kp-val és egy csatárral Laughing Meg nem a csoda szép játékáról híres edző a nagy José, de nem megbántásként, 6 lehetséges kupa vs. Real kispad szerintem nem egy szint a mai világban Wink