Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.21. 14:14:48

Ozsival értek egyet ismét.

Ibrát ugyan én támogattam,és adnék neki még 1 évet,mert nem gondolom hogy annyira siralmas lett volna idén,de ha összejönne egy Villa-Torres-Messi 3mas,hát könnyeket hullatnék,de örömömben!

Egyébként pedig,ha ez összejönne évekig nem kell 1 komoly igazolás sem,csak gondoljatok bele.

Ettől függetlenül hangsúlyozom,adnék 1évet még Zlatannak,és igen kis esélyt látok rá,hogy Torres jöjjön,de új elnök robbanhat akármivel.
d
Entrenador del Barça

2010.05.21. 14:07:18

Soha nincs kesz tokeletes csapat, mindig lehet javitani. De ha mar majdnem tokeletes a keret, akkor is valtoztatni kell minden evben. Ez egyreszt jobban segiti a motivaltsagot, masreszt a valtozatlan csapat kiismerheto, legyozheto. Valtoztanti KELL, sot, a problema ele kell menni, es nem megvarni, amit fix kerettel 2 even keresztul nincs semmi kupa. Reszben ez is volt Guardiolaek celja a csatarcservel tavaly. Az, hogy nem sult el a legjobban az mas kerdes, de a tul nagy allandosag hanyatlast jelent hosszu tavon. Ezert mindig ujitani kell. Es igen, ez kockazatos, es lehet hogy rossz dontest hoznak a vezetok, es nem is mindig sul el jol.
menczel
Entrenador del Barça

2010.05.21. 14:03:30

Maradjunk abban, hogy az se tetszene ha valakit egy rossz szezon után eladnánk(Ibra). Hát még úgy nem, hogy érte max 45 milliot kapnánk, Torres pedig alsó hangon 65 millio. Ebben az esetben tényleg komplett hülyeségnek tűnne Etoo eladása(60millio+Etoo=Torres)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.21. 13:43:35

nem, nem költenénk el minden nyáron annyit, ha nem esne le egy cím se.
szóval senki komolyabbat nem kellene igazolni, attól,h sikertelen lenne egy-egy szezon.

akkor egyértelmű,h a kerettel semmi gond sincs (Torres nélkül is bőven erős ez a keret), de nem is lesz minden évben címek tömkelege.

pl ott van a M.U. végig Sir Alex az edző, volt,h a csapat nem is változott jelentősen, vagy semmit se, pl 2000es évek eleje,és mégis az Arsenal nyert előttük,és Bl se jött össze.

vannak ilyan szezonok, akkor van gond,ha huzamosabb ideig egy nagyon erős kerettel nem érnénk el semmit se, akkor viszont az edző a saras.

menzcel!

de pl azt a logikát se értem, hogy ha lenne rá lehetőség (pl Ibra menne,és Rossel szeretné Torrest) akkor azért ne vegyük meg, hogy esetlegesen nem nyerünk jövőre komolyabb trófeát,akkor következő szezonban vele erősítsünk...akkor már miért nem idén? aztán ott egy olyan bivaly keret,ami jó pár évig együtt lesz, és sanszos lesz minden évben a legkomolyabb címekre.
és igen, az már edzőtől és sok mindentől is függ,h ez a keret miket fog elérni.

nah de ez elég offos már egy ideje:D és lehet,h csak távoli jövő, főleg Torres.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
menczel
Entrenador del Barça

2010.05.21. 13:27:24

Arra nem gondoltok hogyha nálunk focizik már Villa, Torres meg a komplett spanyol válogatott és mégse nyerünk semmit (bl-ben elég egy rossz meccs főleg ha rosszul is fújják mint láttuk, bajnokságban mourinho csapatot tud építeni) akkor hova tovább? kit igazolunk ha már minden poszton a világ legjobbja nálunk van? elküldjük Pepet? Vagy elköltünk mi is 250 milliot mert hogy a 150 millio elköltésével nem mentünk semmire(Cesc 45,Villa 40,Torres 60)?
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.21. 12:53:03

torrestoni írta:
ozsimiki írta: Villa,Torres,Messi :shock: Inivel,Xavival és remélem Yaya-val megtámogatva, esetleg Cesc-el...nah nehéz feljebb emelni a színvonalat, de ezzel a csapattal menne simán.
Érdekes dolog ez. Ilyen szintű, finomhangolt spanyol válogatottat mindig is szívesen láttam volna, de jelenleg nem tudom elképzelni, hogy ez összejöjjön - pedig most, vagy soha, gondolva Xavira, Puyolra, Villára.
Ehhez azonban sikerülnie kellene Cesc igazolásának még Laporta leköszönése előtt, aztán Pep és vélhetően Rosell közös döntésének, s Ibrahimovics értékesítésének. S akkor még Torres, a L'pool, a többi esetleges opció, mint "kötelező" nyitó igazolás, stb még mindig erősen kérdéses. Egyelőre ezt valószínűtlennek tartom.
én is valószínűtlennek tartom sajnos, minden esetre örülnék neki.
azért kis sanszot látok rá, mivel egy újonnan megválasztott elnök előtt talán nincs lehetetlen feladat, hogy úgymond egyből durrantson egy nagyot. Mert az már nyílt titok,hogy ha jön Cesc-akár késve is-,az nem Rosell, hanem Laporta érdeme.
így Rosell egy Torressel indíthatna :D

nah de ez egyelőre csak titkos vágyam, vágyunk.

Ibra ha megkapja a bizalmat következő évre is, akkor ugyanúgy szorítok neki, hogy sikerüljön jól és a csapat számára hasznosan játszania, és esetleg mégtöbb gólt szereznie.

viszont ha megy, akkor Torres igazolása még mindig nem létfontosságú, csak kb egy "álmom" teljesülne :D szóval a helyén kezelem a dolgokat, mert úgy is kell.
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.05.21. 12:18:18

ozsimiki írta: Villa,Torres,Messi :shock: Inivel,Xavival és remélem Yaya-val megtámogatva, esetleg Cesc-el...nah nehéz feljebb emelni a színvonalat, de ezzel a csapattal menne simán.
Érdekes dolog ez. Ilyen szintű, finomhangolt spanyol válogatottat mindig is szívesen láttam volna, de jelenleg nem tudom elképzelni, hogy ez összejöjjön - pedig most, vagy soha, gondolva Xavira, Puyolra, Villára.
Ehhez azonban sikerülnie kellene Cesc igazolásának még Laporta leköszönése előtt, aztán Pep és vélhetően Rosell közös döntésének, s Ibrahimovics értékesítésének. S akkor még Torres, a L'pool, a többi esetleges opció, mint "kötelező" nyitó igazolás, stb még mindig erősen kérdéses. Egyelőre ezt valószínűtlennek tartom.

Az számomra továbbra is tény, hogy Ibrahimovics leigazolása sokadrendű opció volt tavaly, s végül inkább Eto'o eltakarítása hajszolta bele Txikiéket a transzferbe, mint Guardiola vágya. Elkapkodták, végül egy megosztó, a korábbi nyilatkozatoknak ellentmondó, s mint utólag kiderült, rossz üzletet hoztak tető alá.

Sacchi nagy figura! Én adok a szavára, mint más általam nagyra értékelt emberekére is, persze ez nem jelenti, hogy pontosan ugyanúgy látom. Viszont tökéletesen látta meg már Zlatan leigazolása előtt a helyzetet.

Ami itt leginkább probléma lehet, az az, hogy Pep továbbra is megmaradna annál a stílusnál, szisztémánál, ahol Ibra még Bojannal sem tudja felvenni a versenyt. Így szükségtelen lenne megtartani, s látni a vergődését. Azt tartom, hogy sokkal jobb lehet, de a benne rejlő potenciálnak itt, Katalóniában maximum a 75%-át tudja kiadni, azt sem folyamatosan, így pazarlás minden szempontból.

Persze, most nálam "tiszta lap", ami sokakat meglephet.

Én eddig is igyekeztem mérsékelten fogalmazni vele kapcsolatban, vagyy inkább semmit, viszont az idény második szakaszában a hozzáállása, az, hogy sokszor hátráltatta a csapatot, mégis mindig kezdőbe kerülhetett, s végül Bojan, valamint az unszimpátiám miatt nehezen viseltem. Egy időben beletörődtem, csak a messzemenő túlzásokba torkolló viták miatt jegyeztem meg néha, amit.

Most ismét van egy kellemes érzés bennem, hiszen valóban klasszis, sok szurkoló örülne neki a világon, s ez várakozásokkal tölt el, de a realitás szemüvegén keresztül nézve ismét a nyitó gondolathoz érek vissza.

Szerintem is marad, s egy ideig nem is fogom kritizálni, amíg az említett bosszantó dolgokból nem kapok ismét túlzott dózist. Addig is jó pihenést, szellemi felfrissülést, ráhangolódást, s azt a bizonyos madzag felkötését kívánom neki!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Tocy
Director del Fútbol

2010.05.21. 12:18:06

Ezeket így visszanézve, azért tényleg...sokan elfelejtik, h azért mégis rúgott gólokat, és döntött el nem egy meccset...emellett azért adott sarokkal gólpasszt, szabadrúgásgólt is lőtt...tény, az év második felében, sérülése után már elég gyenge volt, sztem jövőre jó lesz, Henry helyett Villa lesz mellette, kisebb lesz rajta a teher....

Vamos Ibra!
zsulter
Jugador del Barça

2010.05.21. 12:04:15

Fecooo írta:én úgy látom, h nem az volt a hiba, h Zlatant igazoltuk le, hanem, h Pepnek fontosabb volt megszabadulni Samutól, minthogy megfelelő helyettest találjon... sokan úgy gondolják, h ez a csere volt az egyetlen esély arra, h Eto'o "eltűnjön", és sajnos osztom ezt, viszont ha ennyire nem volt rá vevő, akkor mérlegelni kellett volna a lehetőségeket: megéri mindenáron megválnom az egyik leghatékonyabb támadótól még akkor is, ha a helyettese esetleg nem válik be? úgy tűnik neki megérte... :(
Nekem is pont ez jutott eszembe....Valószínűleg így is történhetett sajnos...Sacchi olyan edző, szakember, akinek a szavára mindig is lehetett adni...és végül is Ibrával kapcsolatban is bőven igaza van...Akkor ment neki jól (szezon első fele), amikor mindenki őt kereste labdával, hogy segítse a beilleszkedését (de már akkor is 4 ziccerből 1-et tudott csak gólra váltani), Sacchi szavaival élve, amikor "a zenekar neki játszott", és amikor a csapat úgy volt vele, hogy beilleszkedett és már "csak" a csapatjáték során keresték és csak 1 volt a 11 játékos közül (ergo nem neki játszott a zenekar) a teljesítménye úgy esett vissza, úgy kezdett duzzogni a pályán, sétálgatni, nem csinálni semmit....

Egyébként Mourinho félmondata is érdekes volt a tegnapi-tegnapelőtti Marca nagyinterview-ból, miszerint Ibra azért hagyta el az intert, hogy ARANYLABDÁS legyen és a világ legjobbja....szerinte ezért jött ide...Mindenesetere ez is elgondolkodtató - feltéve ha igaz - hogy egyéni címek fontosabbak neki...én azt hittem, hogy a BL címet akar nyerni elsősorban, de ezek szerint ez sincs feltétlenül így...

Kiváncsi vagyok mi lesz vele a következő szezonban....
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.21. 11:55:53

Messa írta:Torres meg minek? :roll:
HA mégis elmenne Ibra (szerintem is jár neki még 1 év), akkor picit se szomorkodnék ha Torres jönne helyette. Atya ég.

Villa,Torres,Messi :shock: Inivel,Xavival és remélem Yaya-val megtámogatva, esetleg Cesc-el...nah nehéz feljebb emelni a színvonalat, de ezzel a csapattal menne simán.

Persze már Villa is elegendő lesz hozzá, főleg ha végig egészséges az Ini,Xavi kettős.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.21. 11:50:54

én úgy látom, h nem az volt a hiba, h Zlatant igazoltuk le, hanem, h Pepnek fontosabb volt megszabadulni Samutól, minthogy megfelelő helyettest találjon... sokan úgy gondolják, h ez a csere volt az egyetlen esély arra, h Eto'o "eltűnjön", és sajnos osztom ezt, viszont ha ennyire nem volt rá vevő, akkor mérlegelni kellett volna a lehetőségeket: megéri mindenáron megválnom az egyik leghatékonyabb támadótól még akkor is, ha a helyettese esetleg nem válik be? úgy tűnik neki megérte... :(
gabó
Barça B

2010.05.21. 00:44:11

Sziasztok! Először is szeretnék mindenkit üdvözölni itt az Ibrás fórumon, illetve minden más fórumon! Másodszor szeretnék gratulálni a csapatnak, vezetőségnek, szurkolóknak és a Barca család minden tagjának a bajnoki címhez.!

A témához kapcsolódva pedig a következőket szeretném elmondani. Már régóta olvasom a fórum hozzászólásait és ami nekem lejött, hogy Ibrával kapcsolatban kétféle vélemény van. Vagy nagyon kedveljük, vagy nagyon nem kedveljük. De ez szerintem nála így is van rendjén, mert ő aztán tényleg nem az típusú játékos, akire azt lehet mondani, hogy jó játékos meg minden, de semmi extra. Ő egy olyan markáns játékos, egy olyan zsenialitással, amit vagy szeretünk vagy nem szeretünk. Ami az idei idényét illeti, nálam az első és legfontosabb az, hogy idén ő is Barca mezben játszott, ezért őt is megérdemli a maximális tisztelet a részemről, ahogy akárki mást a csapatból. Ami a legnagyobb gond volt nála idén, az szerintem az, hogy a csapat támadójátékának az űrsebessége nemcsak az ellenfeleket végzi ki sokszor, hanem az igazolásainkat is, főleg ha egy lassabb tempójú fociból érkezik az adott játékos. Valahol szerintem ez van Ibrával is, még nem tudja azon a sebességen (és itt a sebességgel, nem a helyezkedéseivel, elmozgásaival, védekezésével van gond, hanem azok sebességével, intenzitásával) játszani a Barca focit, amivel tényleg minden meccsen tudná hozni a tőle elvárt szintet. Azért Messi, Xavi, Bojan, Iniesta, Pedro már gyerekként ebben a játékrendszerben, ebben a tempóban nőtt fel, ami azért hatalmas előny bármelyik igazolás előtt, hiszen az új igazolásoknak szinte hónapok alatt kell megtanulni azt, egy nagyon magas sebességen, amit a saját nevelésű játékosok már gyerekkoruk óta játszanak. Zlatan ezt a sebességet még nem tudja produkálni ez tény, de tud olyan extra dolgokat (egy sarkazás, egy háttal visszatett labda, négy ember között hogyan kell megtartani), amivel - ha már ő is tudni fogja méterre pontosan a labda útját a csapat támadógépezetében - hozzá fog tudni tenni csapat teljesítményéhez. Ehhez viszont mindenképpen kell adni neki még egy évet, aztán ha a következő idénye is hasonló lesz, mint az idei, akkor tényleg el lehet gondolkodni neki is, és a vezetőségnek is, hogy hogyan tovább.

A másik gond fejben van Ibránál. Amikor idejött, magára is hatalmas elvárásokat helyezett, és a helyén is kezelte a maga szerepét a csapaton belül - tudta, hogy nem ő az egyetlen sztár itt, sőt hogy ő itt a Barcában sztár legyen, ahhoz először teljesítenie kell - ezenfelül maximálisan elfogadott minden feltételt, amit vele szemben támasztottak. Mindezek után ősszel nem is ment rosszul neki a játék, érezte a bizalmat Pep részéről, a csapattársak részéről és a szurkolók is elfogadták. Már - már az Interes Ibrát láthattuk (xerez ellen lőtt átemelős gólja azért már magabiztosságra vallt). Aztán jött pár rosszabb meccs, ahol nem játszott teljesen rosszul, de nem is hozta azt a szintet, amit elvárt magától, és közben ezt a magabiztosságot elveszítette, ami főleg nála alapvető a jó játékhoz, és ahhoz hogy többet vállaljon többet megmutasson magából (mindez egy meccsen belül is megmutatkozott, ha meccs elején bejött egy két dolog neki, a védők nem rúgták szét a bokáját, és mondjuk a bíró nem fújta le minden megmozdulását, akkor sokkal bátrabban játszott, viszont ha nem jöttek úgy a dolgok akkor teljesen hitét vesztette). Ha ezen tud változtatni nyáron, és mindezt átbeszéli Peppel, akkor hatalmasat léphet előre ő is és a csapat is!

Visca el Barca!
"Az ember az élettel csak úgy van, sodródik mint bacilus a húgyban!"
"csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.05.20. 22:41:15

Legalább 1 évet még simán megérdemel. Elvileg több vagyunk, mint egy klub. Torres meg minek? :roll:

Zlatan 2009/2010

És ugye: Zlatan Song :P

Ja, és egy régi, de még mindig kedvenc Ibrás videóm:
Zlatan vs. Cé.

Jövőre jobb lesz, ez 100%.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.20. 22:15:48

Enjoy,
Ahogy nézem ezeket a videókat,ezek a szép pillanatok azért nagyszerűek voltak.
Én adnék neki még egy évet,mert megérdemli és mikor ment neki akkor remek volt szerinem.
ÉS az a 21 gól, 11 gólpassz sem olyan "rossz.."

De majd kiderül
FCB1899
Barça C

2010.05.20. 22:15:02

szerintem ha Torrest is leigazolnánk megtennénk az első lépést a Real-lá válás felé.Jó játékos,de szerintem már sokan lennénk,mivel Ibrát nem hiszem hogy eladjuk:)
Annyira én se szeretem Ibrát,nem illik ide,de túl sokat fizettünk érte,Pep nem fog róla lemondani.

Torres is nagyon nagy játékos,mondjuk jobban illene ide mint Ibra.egy csere jó lenne:D
de ha marad Zlatan akk teljesen felesleges lenne Torrest is idehozni...
messi70
Jugador del Barça

2010.05.20. 22:10:40

Szerintem ha marad jovore is legalabb olyan jo lesz mint villa hanem jobb meglatjatok lesz itt Ibracadabra Villacadabra es Messicadabra
Enjoy
Capitá del Barça

2010.05.20. 21:57:39

bence-barca írta:Tudott ilyeneket is :D
http://www.youtube.com/watch?v=PzKVli_l ... re=related
Kell ő nekünk!
Nem szabad elengedni, mert kellenek az ilyen játékosok is egy csapatba.

Szerintem első szezonja nehéz lehetett számára, más kultúra, ill. totálisan más felfogású foci.
De sztem azért voltak nagyon szép pillanatai: YT videó
Következő szezonban jobb lesz, s egyre jobb. :)
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.20. 21:41:20

ElBartimaeus írta:
S.Agüero írta:Ibra nem fog sehova menni és kész!
De ezt már lenyilatkozta Laporta meg Txiki is. :wink:
Ettől függetlenül még elmehet. ;)

Én félig örülnék, ha elmenne: sokkal több lehetősége lenne a fiataloknak, viszont kockázatos lenne ennyi ifivel játszani. Ibrát tekintve nem várok túl nagy előre lépést, úgymond "kiegészítő emberként" számítok rá. A legerősebb keretben nem őt képzelem el így előre, de rámcáfolhatna, akkor nagyon nagyon erősek lennénk.

Várom a fejleményeket.
Szerintem ha Ibra megy, egy csatár jön. Nevezetesen Torres.
Ma is lehozták,hogy Rosell őt akajra idehozni,és a Daily Mirror szerinte (80!) miliót ajánlhat érte,ami szerintem kamu,mármint az összeg.
Az viszont,hogy Torres szóbakerül(t),az nem.
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.05.20. 19:14:46

Írtam egy kicsit rendhagyóbb, hát vagy nem is tudom, na mind1 cikket az idei szezonjáról, néhány ötlettel a teljesítményét illetően, nem akarom most ide is beírni feleslegesen, meg terjedelmes is...belinkelem inkább:

http://blaugrana.hu/?modul=oldal&tartalom=1107434
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.05.19. 21:33:28

barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.05.19. 20:08:07

Txiki nem biztos , mivel Rossel lenyilatkozta hogy nem zárja ki hogy Txiki folytathassa...
Mental_Theo
Capitá del Barça

2010.05.19. 20:01:23

Laporta és Txiki.
Nem ők azok,akik júni 30-al mennek?:)
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.05.19. 19:59:45

S.Agüero írta:Ibra nem fog sehova menni és kész!
Ettől függetlenül még elmehet. ;)

Én félig örülnék, ha elmenne: sokkal több lehetősége lenne a fiataloknak, viszont kockázatos lenne ennyi ifivel játszani. Ibrát tekintve nem várok túl nagy előre lépést, úgymond "kiegészítő emberként" számítok rá. A legerősebb keretben nem őt képzelem el így előre, de rámcáfolhatna, akkor nagyon nagyon erősek lennénk.

Várom a fejleményeket.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.05.19. 18:01:13

Ibra nem fog sehova menni és kész!
Mental_Theo
Capitá del Barça

2010.05.19. 17:55:53

Csak ha nem jön be,és Ibra jövőre is [auto_cenzúra] szezont produkál, nehéz lesz eladni mert 30 éves lesz, és kutya sem veszi meg. Ronaldinhot is aprópénzért adtuk el,mert erőltettünk még egy szezont. Persze nem akarok párhuzamot vonni, mert más a helyzet, de a bérét is megspórolnánk,ami kb 7 millió euró.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Lezárt