Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.06.05. 15:30:11

cps46 írta:Breaking news!
Busquets után újabb falábú Barcelona-játékos érthetetlen szerepeltetésének okaira derült fény.
Eddig senki nem értette, hogy mit kereshet a Barcelona kezdőcsapatában Andrés Iniesta. Stábunk kiderítette, hogy Guardiola felesége igen közeli kapcsolatban áll Iniesta nagymamájával, ráadásul az idős hölgy felelős minden évben a Guardiola gyermekei által igen kedvelt baracklekvár befőzéséért. A gyerekek boldogsága mindennél fontosabb Pep számára, így kénytelen a középpályást hétről-hétre bevetni, pedig Iniestának sokkal inkább a magyar NBII-ben lenne a helye.
Navégre. Köszi, ezen agyaltam énis már évek óta... Végre kiderült az igazság, alig várom, hogy lerántsák a leplet Xavi, Messi és Puyol szerepeltetésének okáról is. 8)

De azért örülök, hogy többen - rajtam kívül - látják, hogy Busi nem egy agyhalott falábú NBII-be való játékos... Csak sokan utálják Yaya miatt, amit nagyon ostobaságnak tartok, de ez van. Szegény Zlatan is így járt, csak ő még a végére le is eresztett - majd jövőre!! :D
més_que_un_club írta:A teljesítménye alapján nem a válogatottba való (ahogy a Barcelona első csapatába pláne nem való, én mondjuk még a padra sem tenném), ezt nyilván te is látod...
Ez meg a másik hsz, amin péppé röhögtem magam, csak az a gáz, hogy ez elvileg komoly... :lol: :twisted:
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.06.05. 15:14:50

gergo9 írta:Közvetlenül 7-8 gólt kaptunk róla, fejből mondok négyet, közvetetten pedig még többet nem is ez a lényeg.
Én őszintén kíváncsi vagyok rájuk. Első körben a fejből négyre mondjuk. Ezekből talán megérteném, hogy miért tartják őt olyan sokan bükkfalábúnak. A hsz többi részére most nincs kedvem reagálni, pedig talán érdemes lenne. Majd egyszer. :wink:
Kép
d
Entrenador del Barça

2010.06.05. 14:15:04

Hát speciel az öreg távozása után ment Jordi is, igaz érte fizetett egy nem is kis csapat. :)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.05. 14:14:51

Busquets után újabb falábú Barcelona-játékos érthetetlen szerepeltetésének okaira derült fény.
Eddig senki nem értette, hogy mit kereshet a Barcelona kezdőcsapatában Andrés Iniesta. Stábunk kiderítette, hogy Guardiola felesége igen közeli kapcsolatban áll Iniesta nagymamájával, ráadásul az idős hölgy felelős minden évben a Guardiola gyermekei által igen kedvelt baracklekvár befőzéséért. A gyerekek boldogsága mindennél fontosabb Pep számára, így kénytelen a középpályást hétről-hétre bevetni, pedig Iniestának sokkal inkább a magyar NBII-ben lenne a helye.
Nagyon jó :D
ÉS nagyon hálás is vagyok, amiért felhoztad Iniestát, mert anno, amikor kezdett játszani, akkor még egyáltalán nem volt egy jó játékos. Rendkívül sok hibával, sok céltalan csellel vétette észre magát, de már látszott, hogy ebből a srácból lesz valami. Ugyanezt érzem Busquets-nél is, hogy még van hiba a játékában, de látszik valami plusz, ami miatt megéri őt játszatni, és ebből előbb-utóbb nagyot fogunk profitálni.
gergo9 írta:Nah ezt is megéltük egyetértek Mikaos-sal
:D szerintem van bőven, amiben egyetértünk, csak a PL-topic fekete felhője miatt nem igazán vesszük észre :D
barca99
Llegenda del Barça

2010.06.05. 14:12:52

més_que_un_club írta:Toure topicjába írtál, de itt válaszolok, nehogy magamra rántsam valamelyik modit. Gondolom olvasod ezt is.
barca99 írta:Del Bosque-nál milyen "sógorrokonkoma" viszonyt tudsz felfedezni? Vagy egy tehetségtelen nímand hogy kerül ki a VB-re? Méghozzá nem is a csere cseréjének...
A teljesítménye alapján nem a válogatottba való (ahogy a Barcelona első csapatába pláne nem való, én mondjuk még a padra sem tenném), ezt nyilván te is látod...

"After retiring as a player, Busquets joined Barcelona's coaching staff, and worked with the goalkeepers."

A fater, aki az ifikora óta a Barcelona tagja, szerinted mekkora befolyással bír??? Minden belterjes, a foci is. Főleg ilyen szinten. Sajnos.
Ne is haragudj, de itt ment el vicc irányába a beszélgetés. Azzal, hogy te személy szerint ki nem állhatod, és ezért az objektivitás legcsekélyebb mértékben sem befolyásolja a véleményedet, nem tudok mit kezdeni.
Tehát:
Buz.gec. egy mérhetetlenül nagy ballaszt a csapatban, remélem Dél-Afrikában eladják valakinek.

...

Egyébként most pont az kutatom lázasan, hogy Jordi Cruyff vajon hogy a francba nem volt itt évekig, holott ő is legalább ilyen falábú volt, ráadásul az ő apja """""kicsit""""" nagyobb ember Katalóniában.

:lol:
ab1daL
Director del Fútbol

2010.06.05. 14:01:56

Ez jó! :D
cps46
Entrenador del Barça

2010.06.05. 13:56:08

Breaking news!
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.05. 13:42:12

Mikaos írta: Valóban. De ez a posztjából is adódik, manapság a vkp-ra nagyon nagy szerep hárul. Megmondom őszintén, hogy én sokkal szívesebben látnám őt egyelőre "normál" középpályásként, mint vkp-ként. A szerelésein még javítania kell. Viszont passzjátékban, előre játékban, és elmozgásokban kiváló, továbbá elég fantáziadús a játéka -> ezek inkább egy támadóbb középpályás erényei. Ha jól tudom, az ifiknél egyértelműen támadó középpályás volt.
De Pep tudja, hogy mit csinál, ebben biztos vagyok.
Nah ezt is megéltük egyetértek Mikaos-sal :mrgreen:
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.05. 13:38:44

kristop írta:ez alapján úgy tűnik, hogy akkor nem ment a csapatnak, amikor ő gyengébben játszott. rajta múlik a csapat jó játéka, ő a kulcs :D
Valóban. De ez a posztjából is adódik, manapság a vkp-ra nagyon nagy szerep hárul. Megmondom őszintén, hogy én sokkal szívesebben látnám őt egyelőre "normál" középpályásként, mint vkp-ként. A szerelésein még javítania kell. Viszont passzjátékban, előre játékban, és elmozgásokban kiváló, továbbá elég fantáziadús a játéka -> ezek inkább egy támadóbb középpályás erényei. Ha jól tudom, az ifiknél egyértelműen támadó középpályás volt.
De Pep tudja, hogy mit csinál, ebben biztos vagyok.
kristop
Entrenador del Barça

2010.06.05. 13:35:26

Ha visszanézzük az elmúlt két év igazán nagy meccseit Cselzi visszavágó, Inter odavágó, Madrid Nou Camp idei, BLdöntő első 10perce(azért 10 perc mert utána a United összeszakaadt a gól után), kb ezek voltak az igazán szoros fontos meccsek, rendre gyenge volt , és problémát okozott a gyenge kp-s védekezésünk. Átszaladtak rajtunk, lekontráztak.
ez alapján úgy tűnik, hogy akkor nem ment a csapatnak, amikor ő gyengébben játszott. rajta múlik a csapat jó játéka, ő a kulcs :D
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.05. 13:22:12

kennyke04 írta: Na az ilyen emberek szavai miatt, nem tudom néha komolyan venni az őt ért kritikákat! Hibát hibára halmozz... :lol: kaptunk róla cirka két gólt...
Közvetlenül 7-8 gólt kaptunk róla, fejből mondok négyet, közvetetten pedig még többet nem is ez a lényeg.
Ki-ki meccseken mikor igazán szoros volt a szitu , vagy ő volt a leggyengébb láncszem a védekezésben vagy az egyik leggyengébb. Előrejáték, kreativitás az rendben van nála de mivel vkp-t játszik nem ezek az elsődleges dolgok nála. A csapatvédekezésünk talán legjobb a világon ezek könnyedén megtudják téveszteni az embereket Sergio-val kapcsolatban.
Ha visszanézzük az elmúlt két év igazán nagy meccseit Cselzi visszavágó, Inter odavágó, Madrid Nou Camp idei, BLdöntő első 10perce(azért 10 perc mert utána a United összeszakaadt a gól után), kb ezek voltak az igazán szoros fontos meccsek, rendre gyenge volt , és problémát okozott a gyenge kp-s védekezésünk. Átszaladtak rajtunk, lekontráztak.
A két elődöntő másik meccseit azért nem említem mert sem a Cselzi sem az Inter nem támadott semennyire sem. Semmiféle nyomás nem volt a kp-on. Bár a cselzi ellen lehet Touré játszot a kp-án.
Gijón,Deportivo kaliberű csapatok ellen meg a kiváló csapatvédekezésünk leveszi a terhet a válláról és ténylegesen kihasználhatja azon képességeit amiben valóban erős.
Nah szval a lényeg az hogy nálam Busquets még bőven csere lenne a vkp poszton, fizikálisan erősödnie kell, több agresszivitás, határozottság ill a legfőbb gond nála hogy fejben legyen ott. Amíg ezt nem szedi magára addig csere. Viszont ha ezek meglesznek(ha meglesznek) ténylegesen óriásit nyerhetünk vele.
A válogatottságról meg annyit hogy valóban nincs normális alternatívája a spanyoloknak vkp poszton, ill ha van akkor annyit nem nyernek vele, mint amennyit a válogatott nyer azzal hogy Busquets a lehető legkompatibillisebb kp-s a Cesc,Xavi,Iniesta tengellyel.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.05. 13:21:55

més_que_un_club írta:
barca99 írta:Del Bosque-nál milyen "sógorrokonkoma" viszonyt tudsz felfedezni? Vagy egy tehetségtelen nímand hogy kerül ki a VB-re? Méghozzá nem is a csere cseréjének...
A teljesítménye alapján nem a válogatottba való (ahogy a Barcelona első csapatába pláne nem való, én mondjuk még a padra sem tenném), ezt nyilván te is látod...
"After retiring as a player, Busquets joined Barcelona's coaching staff, and worked with the goalkeepers."
A fater, aki az ifikora óta a Barcelona tagja, szerinted mekkora befolyással bír??? Minden belterjes, a foci is. Főleg ilyen szinten. Sajnos.
A kiemelt kérdésre nem válaszoltál érdemben. Milyen rokoni, baráti, ivócimborai kapcsolatokkal magyarázod, hogy Busquets a spanyol válogatottban játszik, ráadásul kezdő is jó pár meccs óta?

És tényleg annyira-de-annyira unalmas már ez a Busquets apja dolog... ha esetleg valami komolyabb játékosról lenne szó (mondjuk Stoichkov vagy Koeman), akkor még csak-csak megérteném, de Busquets apja minden volt, csak nem klasszis Barca játékos - egy egyszerű cserepadkoptató volt. Nehogy már ő mondja meg a Barcán belül, hogy ki lesz a kezdő...De mindegy, most nem is ez a lényeg.
Alig várom, hogy megtudjam, milyen rokoni szálak fűzik Busquets-et Del Bosque-hez? - a szappanopera következő fejezetében remélhetőleg kiderül.
Jess
Jugador del Barça

2010.06.05. 13:14:22

Megértem hogy könnyebb rákenni Yaya távozását Busira, de ez így igazságtalan! Nem ő tehet róla, hogy Pepp őt pártolja. Amúgy meg Yaya sem tisztességesen játszik (úgy értem hogy tőle még egy nyilatkozatot sem hallottunk tisztán, csak a hülye ügynökétől), ha okosabb lenne, akkor Peppel intézte volna el a dolgot, és nem ment volna egyből az ügynökéhez, aki csak keveri a [auto_cenzúra]!!!Busi meg egyszerűen fiatal,saját nevelés,ügyes, fejlődőképes...fogalmam sincs miért kell őt szekálni. Szekáljátok inkább az ügynökét, szerintem kb az egész az ő hibája (jó nyilván Peppnek is köze van hozzá hogy megy, de neki meg lehetne annyi esze hogy beszéljen Peppel, hogy most akkor mi van).
Barcelona, jewel in the sun!
messideco
Presidente del Barça

2010.06.05. 12:39:03

--A kezdőcsapat kijelölése az edző feladata. Mindannyian játszani akarunk, és segíteni a csapatot, a végső szót azonban a mester mondja ki ez ügyben.--

Ezt maga Busquets nyilatkozta. Nem értem miért őt kell hibáztatni. Nem ő a hibás, ha Touré nem játszik. Talán udvariasságból mondjon le a kezdőtagságról?
Kép
"And my heart will leave you never."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.06.05. 12:38:41

bence-barca írta:
més_que_un_club írta: A fater, aki az ifikora óta a Barcelona tagja, szerinted mekkora befolyással bír??? Minden belterjes, a foci is. Főleg ilyen szinten. Sajnos.
Ha jól tudom Bojan is apja segítségével került be, igaz, akkor ő jobban meghálálta akkor, de nem mindenkinek van ilyen jó debütszezonja...
Jézus ereje... Ez nagyon jól bemutatja, hogy ha valaki nem szimpatikus, akkor abban könnyen lehet hibát találni. :roll: Busi a fater miatt játszik, sőt!!! A Spanyol válogatottban azért játszik, mert a papa jóban van sok Barca játékossal ugye, akik meg Spanyol válogatottak, és csak miattuk lehet ott, mert bekönyörögték a VB keretbe... Gratulálok ezért, nagyon elmés gondolatok...

A Bojanos hsz-ről meg: :lol: :lol: :lol: :lol: Közel 1000!!! gólt lőtt az ifi csapataiban. Biztos a fater miatt játszott ő is. :roll: ](*,)

Komolyan mondom, ez a topic sokszor már fáj. Meg az is, hogy felhozzátok, hogy nem ütközik annyit mint Yaya, ergo kevesebb labdát szerez. Könyörgöm, nyissátok ki jobban a szemetek!! Yaya kb fele annyi passzt csíp el mint Busi. Yaya a vkp-k egyik istene, ezt énis tudom, de Busi nem egy béna gyerek, akinek a Xerezben lenne a helye... Megérdemli azt, hogy itt játszon, mert jó teljesítményre képes, és egyre kiegyensúlyozottabb. Emellett nagyon fiatal, és Barca DNS-el focizik, ami ugye nem elhanyagolható... Szóval szerintem békén lehetne hagyni, és nem ilyen szánalmas érvekkel megindokolni, hogy játszik...

Ezt így konkrétan azoknak írtam, akik viccesebbnél viccesebb okokkal magyarázzák, hogy Busi játszik... Aki értelmeset ír, azt "elfogadom"...

szerk.: Ja, azt még hozzá kell tennem, hogy Yaya Pep miatt emgy, nem Busi miatt... Ezt fel kéne fogni lassan. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2010.06.05. 12:40:52-kor.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.06.05. 12:25:55

més_que_un_club írta:lluisllach89:

Véleményem szerint, profi szinten sincs ez másképp, és vannak akik bármit megtehetnek, mert csak.

Pep hosszú hosszú éveken át együtt játszott az öreg buszkeccel, ma pedig Pep bármit megtehet. Hibák is beleférnek, szerdzsó pedig az.

Bizonyíték nincs. Bízom benne, hogy elbírja ezt a hibát a csapat! ;)
De másképp van. Ilyet nem enged meg magának egy csapat, hiába magyarázod be magadnak az ellenkezőjét. Attól még tisztelettel beszélhetnél egy mostani illetve régi Barca játékosokról is, szerintem nem halnál bele ha leírnád rendesen Busquets papa nevét.

A hiba pedig nem ő, hanem Yaya elengedése.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.06.05. 12:22:02

A kritika továbbra is okés az mehet.

De més_que_un_club!Egy kicsit higgadj már le és próbálj már meg több tisztelettel beszélni!Ha kérhetem...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
d
Entrenador del Barça

2010.06.05. 12:19:21

més_que_un_club írta:Bizonyíték nincs. Bízom benne, hogy elbírja ezt a hibát a csapat! ;)
Szerintem 1 év múlva visszatérhetünk erre a témára újra. Ősztől eldől, hogy hiba volt-e Busquetsre bízni a szűrő posztot. Addig felesleges ezen vitázni.
més_que_un_club
Barça B

2010.06.05. 12:16:57

lluisllach89:

Véleményem szerint, profi szinten sincs ez másképp, és vannak akik bármit megtehetnek, mert csak.

Pep hosszú hosszú éveken át együtt játszott az öreg buszkeccel, ma pedig Pep bármit megtehet. Hibák is beleférnek, szerdzsó pedig az.

Bizonyíték nincs. Bízom benne, hogy elbírja ezt a hibát a csapat! ;)
d
Entrenador del Barça

2010.06.05. 12:13:27

Szerintem Busquetsnél nem a játéktudással van az elsődleges baj, bőven elég lenne ő arra a posztra, a flegmasága miatt veszíti a labdákat, könnyelműsködik sokszor, fejben kell még javulnia. Lenyomott most egy újabb évet, még több rutint szerez a VB-n, remélhetőleg jövőre képes felnőni a feladathoz.
(És talán a pályán mutatott viselkedése egyéb formában is javul, kevesebb fetrengés, reklamálás.)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.06.05. 12:12:22

més_que_un_club írta:Örülnék, ha rámcáfolna ez ez ügyifogyi, és nem kéne azon parázni amikor játszik, hogy na....mikor lesz gebaaasz? :)
Én sose ettől parázok, ezerszer jobban aggaszt, hogy Yaya elmegy.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
més_que_un_club
Barça B

2010.06.05. 12:09:43

Nem kedvencem Yaya (rossz úton jársz, a Barcelona a kedvencem), csak nem összehasonlítható a két embör.

Örülnék, ha rámcáfolna ez ez ügyifogyi, és nem kéne azon parázni amikor játszik, hogy na....mikor lesz gebaaasz? :)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.06.05. 12:04:18

més_que_un_club írta:kennyke04:
te biztos valami nagy futballista lehetsz, úgyhogy nem is merek a szakmai kérdésekben vitatkozni veled... magyarázd be magadnak bátran hogy szerjózsi barid egy félisten, és kihagyhatatlan a csapatból pfff.............. :)
Te meg magyarázd be magadnak, hogy egy lúzer fallosz, mert elveszi a játéklehetőséget a szent és sérthetetlen kedvenckédtől, Yaya Tourétól.

Touré és Sergi közül előbbi jelenleg jobb játékos, de ez nem jelenti azt, hogy utóbbi egy alkalmatlan favágó.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.06.05. 12:03:41

més_que_un_club írta:lluisllach89:
Ha már itt tartunk, én amióta Pep felhozta sírok ha látom. Pláne egy Classicón, vagy a BL döntőben... Jajj...!

buszketsz karcsi bácsi pedig maradjunk annyiban, hogy minden idők legbalf@@@szabb kapusa volt a Barcelonának (ahogy most a sarja a leggyökerebb tagja ennek a szuper Barcának), de hidd el, 20 év, az 20 év és iszonyat pénzek vannak ám ott.

Ha voltál már a profi futball környékén, akkor tudod miről beszélek, ha nem, akkor úgyis hiába mondom, hidd amit akarsz.

Ha te lennél a kölke, és egy egyeneset tudnál rúgni a labdába, most te lennél busi pajtásod helyén, erre mérget vehetsz!
Ismét nem támasztottad alá a mondanivalódat.
Ez az egyik. Ez a probléma pedig kis hazánkban él, tudom miről van szó. De attól tartok hogy PROFI szinten ilyen nincs. Vagy ha lenne ilyen, nem lenne profi, bár ugye az NB 1 elvileg az.
De ez főleg az utánpótlás csapatokra vonatkozik, ITTHON.

A másik: Gondolod akkor régi spílerek kölykei nem álmodnak arról hogy itt legyenek? Akkor Pep miért nem tesz nekik szívességet?

A lényeg: Hiába gyártod az összeesküvés elméleteket. Itthonról hozzá se tudunk szagolni, akkor teljesen mindegy hogy itt mit láttál, ki jut be hátszéllel. És erre mondtad h " pláne ezen a szinten". Miből gondolod?
Játszottál vmi külföldi top klub utánpótlás csapatában?
Mert MAX oda tolnak be 1 srácot. Nem pedig egy spanyol válogatott kezdőjébe, meg a valaha volt egyik legjobb csapat kezdőjébe.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
més_que_un_club
Barça B

2010.06.05. 11:58:46

kennyke04:
te biztos valami nagy futballista lehetsz, úgyhogy nem is merek a szakmai kérdésekben vitatkozni veled... magyarázd be magadnak bátran hogy szerjózsi barid egy félisten, és kihagyhatatlan a csapatból pfff.............. :)
Válasz küldése