Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
messideco
Presidente del Barça

2010.06.25. 23:19:43

Jövőre pedig borítékolt helye lesz a kezdőben, és ha nem jön valami súlyos sérülés, akkor igazán nagy játékossá válhat.
Kép
"And my heart will leave you never."
d
Entrenador del Barça

2010.06.25. 23:10:37

Kicsit korai lenne még 3 meccs alapján ítélni, de mintha fejben felnőtt volt erre a VB-re. Neki soha nem a technikájával, tudásával volt gond, hanem a kiszámíthatatlan teljesítményével, hajmeresztő hibákkal, amik elsősorban mentális okokra vezethetők vissza. Most hiba nélkül, jó megmozdulásokkal képes volt végigjátszani egy újabb meccset. Alakul a kölyök. Ha a fetrengést is abbahagyja lehet egyszer még meg is kedvelem.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.06.25. 23:01:09

Remélem így fog tovább fejlődni, akkor még lehet ebből a gyerekből egy klasszis játékos :)
Gyerünk Sergio!
lui1698
Llegenda del Barça

2010.06.25. 22:49:39

Nagyon nagy pozitív csalódás az ő játéka eddig a vb-n.
Szinte hiba nélkül, higgadtan, precízen játszik.

Így tovább Sergi :!:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Capon
Llegenda del Barça

2010.06.25. 22:48:11

Én is meg vagyok elégedve vele. Szerintem jól tolja, rengeteget szabálytalankodnak ellene, keresi is ezeket a helyzeteke és igen sok lapot is kapnak róla az ellenfelek ami megint csak nem mellékes. Elég jól cselez ezzel sincs semmi probléma főleg a posztjához képest, de ő egy ilyen technikásabb VKP. Én meg vagyok vele elégedve ezidáig a VB-n.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2010.06.26. 01:53:30-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.06.25. 22:41:13

Az biztos hogy kicsit masszívabb is lehetne de mind a 3 válogatott meccsen kitűnően passzolt. És azok a finom megoldások nekem nagyon tetszenek. Szerintem Ő egy tipikus védekező kp mert nem nagyon szokta segíteni a támadást maximum a passzaival. Ő inkább ott marad a felezővonalnál és ha jön az ellenfél akkor vagy szerel vagy visszalép teljesen a 16-osig.
Én még mindig azt mondom hogy vagy a következő szezonban vagy az azutániban de benne lesz az aranylabda TOP5-be :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.06.25. 22:31:18

Andris írta:Mint az álom úgy játszik a srác.
Hiba nélkül passzol, tökéletesen szűr, és olyan cseleket nyom 5 percenként h Messi megirigyelhetné némelyiket.

Remélem ebben a szellemben játszik tovább is.
Ha magára szedne pár kiló izmot,meg elfelejtené a veszélyesen eladott labdákat(amiből ma nem volt) akkor jó utóda lesz Yayának.Csak tényleg legyen végig mindig koncentrált,mert ebben a dologban kéne fejlődnie még sokat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

2010.06.25. 22:22:24

Mint az álom úgy játszik a srác.
Hiba nélkül passzol, tökéletesen szűr, és olyan cseleket nyom 5 percenként h Messi megirigyelhetné némelyiket.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Charlie
Öreg Harcos

2010.06.23. 20:27:23

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.23. 20:09:16

bocsi de nem találom ( sport.es -en olvastam még délelőtt)
nyilatkozott az egész csapatról illetve a kövi meccsről, de Sergio volt kiemelve...
valami olyasmi volt a lényege , hogyha játékos lenne akkor olyan szeretne lenni mint amilyen Sergio+ Xabi Alonso is fontos játékos , de Sergio adja meg a spanyol csapat játékának a szükséges folyamatosságot és sorolta a jó tulajdonságait...
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.23. 20:02:14

barcalaci84 írta:nem tudom olvastátok -e Del Bosque nyilatkozatát...

különösen azoknak ajánlom , akik arról beszéltek , hogy Sergio csak azért került be mert most nincs jelenleg jobb és hogy egy jó Senna kiszorítaná simán
úgy látszik Vicente is beleszerelmesedett (de lehet csak rokon :D )...
légy szíves, belinkeled a Del Bosque nyilatkozatot? (amennyiben nem tiltott oldalról van)

A múltkori spanyol meccsen Villa után az egyik legjobb spanyol játékos volt.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.23. 19:40:57

nem tudom olvastátok -e Del Bosque nyilatkozatát...

különösen azoknak ajánlom , akik arról beszéltek , hogy Sergio csak azért került be mert most nincs jelenleg jobb és hogy egy jó Senna kiszorítaná simán

úgy látszik Vicente is beleszerelmesedett (de lehet csak rokon :D )...
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.22. 11:18:04

nagyrészt egyetértek , csak én úgy látom , hogy neki ez a feladata , hogy minél több labdával tömje Xavit illetve Messit (ez Yayanál is így volt)

és valóban elképesztően jó egyérintőből és a testcselei , biciklijei is élményszámba mennek és nem öncélúak...

és egészen meglepő volt tegnap látni , hogy a spanyolok labdakihozatalainál, ő mutogatta a társaknak, hogy ki hova helyezkedjen...
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.06.22. 11:06:46

Sergi alapvetően a jövő védekező középpályása. Azonban egy gyengébb formában lévő Touré hozta azt, mint egy jó formában lévő Sergi. A kulcsszó itt Busquets kiegyensúlyozottsága volt, ami megnyugtató lehetne, viszont ki tudja mikor jön hullámvölgy, akkor pedig egyedül képtelen lesz megoldani a feladatot. Márquez valahogy számomra kevés oda, Keita vicc, akkor sokkal inkább Xavi. Mindegy, Touré elmegy, kötelező egy klasszis középpályást igazolni és egy fiatalt elkezdeni valóban beépíteni. Védekező középpályás poszton pedig amíg Sergi egyenletesen teljesít, nincs nagy gond. Bár én még az egyérintős játékon kívül mindenben durva fejlődést várnék. Touré más tészta, ő persze nem okolható közvetlenül, hibáztatni nem kell, de akkor is ő kapott indokolatlanul sok játékpercet.
kristop írta:
egyérintővel továbbteszi pontosan, de már megy is üres területre, hogy újra kaphassa, csinálhassák az emberfölényt a középpályán. finom testcselekkel fordulgat az emberek között a középpályán, aztán olyan mintha Xavinak adná, de már ott is a labda Messinél. nekem megfelelne kezdőnek, ha Touré megy.
Ez esetben én is maximálisan elégedett lennék, azonban csupán a kiemelt rész fedi a valóságot.

Rendkívül statikus, irtózatosan keveset mozog a támadások során, nem kéri a labdát, s ha megkapja, 99%-ban a legközelebb álló emberhez azonnal, még ha az a csapattárs át sem tudja normálisan venni, úgy levédekezik. A tehetsége, a képességei megvannak hozzá, hogy ne csak 20 nm-re korlátozódjon a játéka, valamiért mégsem teszi. Minimálisat tesz hozzá Xaviék játékához, amitől bizony több kell.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Alonso
Barça C

2010.06.22. 10:14:17

van mit kritizálni játékában.de sztem pep van anyira jóó edző hogy tudja hogy mit csinál.én jóó játékosnak tartom sokat fejlődik.spanyol válogatotban és barcában is egyre jobb
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.07. 04:50:14

Fecooo írta:(mmint, h ne kelljen azt éreznie, h mindenki a pokolba kívánja a kedvencét ;) )
Nem kedvencem, mármint nekem a Barcelona a kedvencem és mivel itt játszik így ő is, meg Yaya is. Én csak azt nem szeretem és írok ide ilyen sűrűn, mert közutálatnak örvend és biztos lepke lelkem nem szereti ha valakit savaznak, főleg ha 95%ban ok nélkül. Engem is piszkosul bosszant hogy így alakult Yaya helyzete, de tényleg nem Sergio tehet erről. Pep, Yaya(azé lássuk be, év elején messze volt önmagától, végére összekapta magát) + sérülései, Se(gg)luk. De miért kell egy ezt a kis ficsúrt így utálni, fel nem fogom.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.07. 02:12:44

kristop teljesen egyetértek

Visszaolvasgattam mi ment itt a mai nap , és hát vicc amit itt összehordtak egyesek...

Hogy ennyire alulértékeljenek egy játékost szintén vicc...

Dehát ez így volt sok sajátnevelésünkkel...
Puyol, Iniesta és még Xavi se kapta meg a nekik kijáró tiszteletet csak sok év múltán...
Sergio játéka pedig abszolút meggyőzőnek tűnik , még talán meggyőzőbbnek mint a fent említettek pályájuk ezen szakaszában...
kristop
Entrenador del Barça

2010.06.07. 02:02:33

amikor Touré kezdő 90 percet kapott, kb a mezőny legjobbja tudott lenni, támadásépítésben és védekezésben egyaránt tanári
Touré amikor lehetőséget kapott, akkor iszonyat bizonytalan volt és elég sokat hibázott. ezért kezdődött el ez az egész, hogy azért gyengébb mert kevesebbet játszik, miért ez a kis görcs játszik stb. vissza lehet olvasni a topikját. viszont az utolsó pár meccsén ismét hozta azt a világklasszis szintet, amit tud. nem véletlenül ez maradt meg sok emberben, nem pedig a gyenge időszaka.

Busquets játéka pedig egyre jobban megtetszett az év folyamán. teljesen beleillik a játékunkba. egyérintővel továbbteszi pontosan, de már megy is üres területre, hogy újra kaphassa, csinálhassák az emberfölényt a középpályán. finom testcselekkel fordulgat az emberek között a középpályán, aztán olyan mintha Xavinak adná, de már ott is a labda Messinél. nekem megfelelne kezdőnek, ha Touré megy.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.07. 00:54:10

most egyáltalán nem Busi ellen lesz, amit írok:
ha teljesen figyelmen kívül hagyjuk a nyilvánvaló különbségeket a két játékos között, sztem elég lenne egy dolgot megnézni: amikor Touré kezdő 90 percet kapott, kb a mezőny legjobbja tudott lenni, támadásépítésben és védekezésben egyaránt tanári, míg Sergi "csak" max. védekezésben tud elfogadhatót nyújtani, és akkor se emléxünk sokan olyan kiugró teljesítményre tőle...
többször le lett már írva, de Kennyke miatt (mmint, h ne kelljen azt éreznie, h mindenki a pokolba kívánja a kedvencét ;) )leírom még 1x: nem Sergi a hibás a kialakult helyzetért, Pepnek kellett volna "okosabban" bánni a kerettel és nem Danit és Maxwell-t játszatni a középpályán, mikor ott volt Yaya a padon végig, nem Keitát kellett volna még baltámadónak is bevetni, hanem esetleg meg lehetett volna próbálni helyet találni elefánt barátunknak is, ahogy azt tette a malival. azonban ezt nem tette meg, így jogosan feltételezhető a hátrányos megkülönböztetés...
tudom-tudom, megint csak Pep ellen beszélek, de úgy érzem nincs értelme a katalánra kenni mindent, azt kell hibáztatni, aki valóban hibás: aki összeállítja a csapatot, és aki nem hagyta kibontakozni idén a világ legjobb vkp-ját...
a magyar válogatott esetén is kúman a hibás, hiszen ő rakja össze rosszul a csapatot, nem sanyika a hibás azért, mert ennyit tud...
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.07. 00:30:49

kennyke04 írta: Atletico ellen: rendben, nem fejelte túl pontosan, de Csigán és nagymuteren kívül ezt mindenki eléri
Depor ellen, csak 3védő közül kilépve fejelt a srác gólt, de tény, ő hibája mert ő ért hozzá utoljára
És még az én realitásérzékemmel van baj :)
Egyik ügyefogyott megoldásánál sem számíthatott a védelem erre.
Atletico ellen egyvonalról indult kb Csiga-val, alig van védő aki Agüero nem fut le egy az egyben. Na jó akkor csak 98%osan volt benne a gólban.
Depor ellen is teljesen tehetetlen volt a védelem, piros vagy 11-es árán talán
Arsenal ellen rossz passz középpályán, felállt kp. val, és védelemmel törvényszerű lenne ilyen gólt kapni mindig, kézi labdás eredmény lenne a foci
Villareal elleni... na jó, előző 3legyen, de ez is az ő hibája?
Arsenal ellen meg a tipikus Busquets hiba a hátvédek előtti utolsó emberként nem szabad ekkorát hibázni, neki az ilyen hibákból volt a legtöbb ill ha mégis akkor ütközze le , rúgja fel mint egy tököt. Mind1 ez a lehető legsz*rabb opció.
A Villarealos kérdést meg úgyveszem hogy viccnek szántad, jobb ez így.
Nem felmenteni akarom, de ezekhez a hibákhoz több kellett az ő szerencsétlenkedésén kívül.... De még akkor se látom ezen hibákat el is fogadva azt, hogy bármikor hátrány érte volna a csapatot...
Egy meccset nem tudok mondani amikor azt mondtam volna utána hú Busquets mekkorát játszott. Max azt (amikor jól ment a csapatnak) hogy hozta ő is a csapatátlagot amikor meg [auto_cenzúra] voltunk akkor általában ő is nagyon gyenge egyéni teljesítményt nyújtott, meg lehet nézni akármelyik szaklap meccsek utáni Player Ratings-ét(10es skálán kb 4től 8-ig ingadozott) , Busquets egyéni teljesítménye óriási mértékben függ a csapat teljesítményétől. Mindenki másnak persze függ vmennyire. De érdemes megnézni Touré 07/08-es teljesítményét ugyanezen a poszton gerincproblémákkal, zongorázni lehet a különbséget , a két csapat közti különbségről nem is beszélve
Nem, csak kicsit túlzás.
A valósághoz képest semmikép sem, persze [auto_cenzúra] hangzik nem is CSAK rá akarom húzni a vizeslepedőt de nem cáfolt meg még ebben sem.

persze, de ha nem tudja megcsinálni kaphatunk belőle gólt, és ezért nem értem meg, miért nem kell az ilyet elismerni. Yaya-t is pedig pont ezért szerettük meg :arrow: kettős mérce.
Ez sem igaz így. Yaya-t azért szerettük meg mert egy sziklaszilárdságú kpályás aki szinte hibátlanul hozta a meccseket stabilitást adott a csapatnak. A joga-s megoldásai meg plussz élményt jelentenek(jelentettek :evil: ). Busquetsnél is elismeri kb mindenki de nem jelent akkora előnyt mint amekkora hátrányt ha nem sikerül. És nagyon sokszor próbálkozik nagyon x*r helyen nagyon kilátástalan szituációban.
Yaya-nak meg ha esetleg nem sikerült akkor utána ment leszedte róla a mezt , felrúgta , majd értetlenkedett egy kicsit a bírónál és megvolt oldva a szitu. Vagy így vagy úgy.

Megnézed ezen a poszton, rutin a legfontosabb, ezért is nagy szám a keret legfiatalabb tagja ként erre a posztra jönni, megelőzve a 2008as EB egyik alappillérét!

Senna,Albelda-nál nem igazán számított most a rutin mivel mindketten kiöregedtek és gyenge szezont zártak.
Busquets meg a folyamtos béel szereplésekkel most jobban benne van a nemzetközi fociban, és ez sokat számít meg persze az hogy szinte ugyanazok lesznek a csapattársai.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.06. 21:35:58

gergo9 írta:
kennyke04 írta:
várom azt a 4et én is, de sebtiben, ha nem sikerül akkor kukoricán térdepelés lesz :P
:lol: Értelmezni(felfogni?) nem sikerül de azért fenyegetőzünk.... :)
Atlético otthon, Depor idegenben ezek inkább paródiába illenek.
Arsenal Walcott első gólja asszem, meg ugye a kedvencem a Villareal elleni. Előbb suttyóskodott, majd kulcspillanatban labdát veszít és gólt kapunk belőle.
Az én felfogásommal nincs baj, de a te realitás érzékeddel igen, és ne haragudj ha a kukoricán térdepelés ekkora fenyegetés lett volna, nem pedig piszkálódás...
Atletico ellen: rendben, nem fejelte túl pontosan, de Csigán és nagymuteren kívül ezt mindenki eléri
Depor ellen, csak 3védő közül kilépve fejelt a srác gólt, de tény, ő hibája mert ő ért hozzá utoljára
Arsenal ellen rossz passz középpályán, felállt kp. val, és védelemmel törvényszerű lenne ilyen gólt kapni mindig, kézi labdás eredmény lenne a foci
Villareal elleni... na jó, előző 3legyen, de ez is az ő hibája?

Nem felmenteni akarom, de ezekhez a hibákhoz több kellett az ő szerencsétlenkedésén kívül.... De még akkor se látom ezen hibákat el is fogadva azt, hogy bármikor hátrány érte volna a csapatot...
Most komolyan tisztáznunk kell azt is mit jelent a "leggyengébb láncszem" kifejezés?
Nem, csak kicsit túlzás.
Jajdejó. Csakhogy egy gólt érő fatális hiba nem ekvivalens, egy esetleges ilyen megoldással.
persze, de ha nem tudja megcsinálni kaphatunk belőle gólt, és ezért nem értem meg, miért nem kell az ilyet elismerni. Yaya-t is pedig pont ezért szerettük meg :arrow: kettős mérce
Banega meg argentin ha a spanyol válogatottra értetted a jövőt, ha a vkp posztra akkor nem szóltam.
természetesen posztra.
Hát Senna ki nem vitele kicsit meglepő de amekkora hulladék szezont zárt meg amennyire öreg, nem is annyira. Albelda meg szintén nem fiatal gyerek.
Megnézed ezen a poszton, rutin a legfontosabb, ezért is nagy szám a keret legfiatalabb tagja ként erre a posztra jönni, megelőzve a 2008as EB egyik alappillérét!
"A fociban az a lényeg,
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.06. 20:56:06

kennyke04 írta:
várom azt a 4et én is, de sebtiben, ha nem sikerül akkor kukoricán térdepelés lesz :P
:lol: Értelmezni(felfogni?) nem sikerül de azért fenyegetőzünk.... :)
Atlético otthon, Depor idegenben ezek inkább paródiába illenek.
Arsenal Walcott első gólja asszem, meg ugye a kedvencem a Villareal elleni. Előbb suttyóskodott, majd kulcspillanatban labdát veszít és gólt kapunk belőle.

Leggyengébb láncszem? Nem azért, de ha olyan bűn gyenge lenne, akkor nem kaptunk volna ilyen kevés gólt.
Most komolyan tisztáznunk kell azt is mit jelent a "leggyengébb láncszem" kifejezés?
Tudok én is 8szitut felsorolni, mikor igen nehéz helyzetbe hozták a védők és a maximumot hozta ki...
Jajdejó. Csakhogy egy gólt érő fatális hiba nem ekvivalens, egy esetleges ilyen megoldással.

Az általad felsorolt meccseken úgy csinálsz mintha bárki is az élete formáját hozta volna és a kapott (már amelyiken kaptunk) gólokról nem hiszem, hogy ő tehet egy maga. Gijon, Deportivo meccseken meg persze már csapat védekezik, nem ő :roll: Az hogy még csere, lassan túlzó és igen van még hova fejlődnie és fog is, de könyörgöm, 21 éves, Banega meg ő lesz a jövő.
Azt írtam hogy védekezésben ő volt a leggyengébb. Ez igaz? Igaz. Teljesen mást írtál,reagáltál fölöslegesen.
Leírtam azt is hogy Gijon,Deportivo meccseken tehermentesíti vmennyire a csapatvédekezés nem jönnek ki az egyéni védekezésbeli hiányosságai, de mikor ez már nem elég kéne a jó egyéni védekezéésbeli alakítás , akkor szinte kivétel nélkül betlizik.
Banega meg argentin ha a spanyol válogatottra értetted a jövőt, ha a vkp posztra akkor nem szóltam.
Komolyan, egy ~45milliós, foci kultúrában az élen járó országban, lehet azt mondani, hogy szerencse hogy bekerült? Ott van pl David Albelda, Senna, simán kivihette volna őket, elég jó megoldások lettek volna, de nem ők mentek, mert jobb náluk Sergio is, meg JM is.
Hát Senna ki nem vitele kicsit meglepő de amekkora hulladék szezont zárt meg amennyire öreg, nem is annyira. Albelda meg szintén nem fiatal gyerek.
Az hogy ő játszik, Pep döntése, Keita és Xavi helyén is játszhatott volna Touré, nem értem miért őt hibáztatjátok.
Én max a játékáért hibáztatom. És igen Iniesta sérülése miatt lett volna helye az idei Barca-ban kezdőként de nem vkp poszton.
Mert a vkp poszton Touré dimenziókkal jobb nála persze nem így hogy gyakorlatilag semmi ritmusa nem volt a játszatásának, így cseszheti a 2000percét vagy mennyit.
Egyenlőre vkp poszton sokkal gyengébb mint Touré, kreatív kp poszton meg előtte lesz Xavi Iniesta és vszeg Cesc is.
Nincs helye alapesetben a kezdőcsapatban, Touré távozásával persze lesz.
Jess
Jugador del Barça

2010.06.05. 16:36:15

Vicc az ami itt megy, nem gondoljátok? Mellesleg, teljesen mindegy ki szidja, meg ki áll mellette, nem ti vagytok az edzők, és nemti döntitek el, hogy ki lesz a kezdő csapatban. Másrészt, meg tök fölösleges arról vitázni hogy mi Volt. :roll:
Barcelona, jewel in the sun!
katalunya
Jugador d'estrella

2010.06.05. 16:35:52

Az hogy a Busqets-et bírálók ennyire utálják mer Yaya helyett játszik és ő a kedvenc,nevetségessé teszik magukat.Ibrával is ez a helyzet.Nem tudom mér utáljátok őket mer nem zsenik úgy mint Xavi és Messi.21 éves,nem tudom mit kell csodát várni,és ha ennyitől Touré eligazol,akkor magára vessen,mer jövőre nagy valószínűséggel ha pep jól rakja össze a csapatot min. 2 kupát nyerünk.Egy VB-re nem azér jut ki az ember mer h Busquets kis kedvenc.Természetesen neki is vannak hibái de az összes focistának.
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.05. 16:06:27

gergo9 írta:
kennyke04 írta: Na az ilyen emberek szavai miatt, nem tudom néha komolyan venni az őt ért kritikákat! Hibát hibára halmozz... :lol: kaptunk róla cirka két gólt...
Közvetlenül 7-8 gólt kaptunk róla, fejből mondok négyet, közvetetten pedig még többet nem is ez a lényeg.
Ki-ki meccseken mikor igazán szoros volt a szitu , vagy ő volt a leggyengébb láncszem a védekezésben vagy az egyik leggyengébb. Előrejáték, kreativitás az rendben van nála de mivel vkp-t játszik nem ezek az elsődleges dolgok nála. A csapatvédekezésünk talán legjobb a világon ezek könnyedén megtudják téveszteni az embereket Sergio-val kapcsolatban.
Ha visszanézzük az elmúlt két év igazán nagy meccseit Cselzi visszavágó, Inter odavágó, Madrid Nou Camp idei, BLdöntő első 10perce(azért 10 perc mert utána a United összeszakaadt a gól után), kb ezek voltak az igazán szoros fontos meccsek, rendre gyenge volt , és problémát okozott a gyenge kp-s védekezésünk. Átszaladtak rajtunk, lekontráztak.
A két elődöntő másik meccseit azért nem említem mert sem a Cselzi sem az Inter nem támadott semennyire sem. Semmiféle nyomás nem volt a kp-on. Bár a cselzi ellen lehet Touré játszot a kp-án.
Gijón,Deportivo kaliberű csapatok ellen meg a kiváló csapatvédekezésünk leveszi a terhet a válláról és ténylegesen kihasználhatja azon képességeit amiben valóban erős.
Nah szval a lényeg az hogy nálam Busquets még bőven csere lenne a vkp poszton, fizikálisan erősödnie kell, több agresszivitás, határozottság ill a legfőbb gond nála hogy fejben legyen ott. Amíg ezt nem szedi magára addig csere. Viszont ha ezek meglesznek(ha meglesznek) ténylegesen óriásit nyerhetünk vele.
A válogatottságról meg annyit hogy valóban nincs normális alternatívája a spanyoloknak vkp poszton, ill ha van akkor annyit nem nyernek vele, mint amennyit a válogatott nyer azzal hogy Busquets a lehető legkompatibillisebb kp-s a Cesc,Xavi,Iniesta tengellyel.
Leggyengébb láncszem? Nem azért, de ha olyan bűn gyenge lenne, akkor nem kaptunk volna ilyen kevés gólt. Tudok én is 8szitut felsorolni, mikor igen nehéz helyzetbe hozták a védők és a maximumot hozta ki... Az általad felsorolt meccseken úgy csinálsz mintha bárki is az élete formáját hozta volna és a kapott (már amelyiken kaptunk) gólokról nem hiszem, hogy ő tehet egy maga. Gijon, Deportivo meccseken meg persze már csapat védekezik, nem ő :roll: Az hogy még csere, lassan túlzó és igen van még hova fejlődnie és fog is, de könyörgöm, 21 éves, Banega meg ő lesz a jövő. Az hogy ő játszik, Pep döntése, Keita és Xavi helyén is játszhatott volna Touré, nem értem miért őt hibáztatjátok. Komolyan, egy ~45milliós, foci kultúrában az élen járó országban, lehet azt mondani, hogy szerencse hogy bekerült? Ott van pl David Albelda, Senna, simán kivihette volna őket, elég jó megoldások lettek volna, de nem ők mentek, mert jobb náluk Sergio is, meg JM is.
"A fociban az a lényeg,
- Hofi Géza
Válasz küldése