2010.06.28. 11:57:50
Ne feledjük ki a felsorolásból Xavit sem. Ha picit jobb formában lesz és a spanyolok nyerik a vb-ét, akkor 99%, hogy ő kapja. Bár azt nem mondanám, hogy rossz formában van, de sajnos ő is keveset találkozik a labdával, szerintem rá kellene építeni inkább a játékot, mint a barcában, nem pedig Xabi Alonsora. Nem bántom Xabit, mert kellemes meglepetés eddig, elég jól mozgatja a csapatot, de a majdnem névrokona ebben biztos jobb lenne:) Vagy Busit, vagy Alonsot kihagynám a kezdőből ( szívem szerint az utóbbit, de azért ésszerűen az előbbit) és előtte akár azt is el tudnám képzelni, hogy 3 belső kp-ás játszana (Ini, Xavi, Fabregas mondjuk). Ha pedig nagyon látszódna, hogy nincs szélsőjátéka a csapatnak, akkor Fabregas-Silva (vagy Navas, bár ő nagy hiba százalékkal játszik) csere és Init is valamelyik szélre vezényelném. Mindenesetre azért a két vkp-és játék sem rossz, csak Xavinak több labdát kellene adni. Ami az Argentinokat és főképp Messit illeti: Nem játszanak rosszul, de azt hiszem, hogy az első komolyabb csapat a középpályán bőven megfoghatja őket, ott sajnos hihetetlen gyengék, nem beszélve a védelemről. Bárki ellen van esélyük ennek ellenére, mert olyan zsenik játszanak a támadósorban, akik bármikor képesek egy maguk 2-3 gólt lőni, de még sem érzem őket favoritnak. A németek elleni meccs erre is választ adhat. Messi szvsz nagyon jól játszik a kp-án, tőle idegen poszton mindig alakít valamit, általában tőle indulnak az akciók, más kérdés, hogy kicsit fásult, így nehezebben ér fel a kapu elé, nincsenek góljai és gólpasszai eddig. Ennek ellenére elég sok Argentin gólt fel tudnék sorolni, ami nélküle nem valósult volna meg ( koreai öngól, két kipattanó labda _Palermo és Higuain, amikor 4 védő közül kiemelte Agüeronak Korea ellen stb-stb.). Hasonló a helyzet, mint amit Iniestanal is szoktunk emlegetni: Az ő játékának ereje és hasznossága most nem mérhető statisztikailag. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy fog még gólt szerezni, Németország ellen elő kell lépnie, mert ott szükség lesz a zseniére. A németeket erősebb és összerakottabb csapatnak érzem, Argentina csak egyéni alakításokkal nyerhet szvsz. Márpedig Higutól ezt nem várom, Tevezben benne van, de sokkal kevésbé.
Most úgy néz ki, hogy a németek léptek elő a legfőbb esélyessé a vb-én, nem vagyok elkápráztatva sem a braziloktól, sem a hollandoktól és a fentebb írt okok miatt az Argentinoktól sem. Talán Spanyolországban érzem a legtöbb tartalékot, Hollandia és Brazília sztem nagyjából csúcsra járatta magát (persze pl Kaká vagy Robinho tud többet, de nem hiszem, hogy a két éve szürke Kaká, vagy a Citybe sem beférő Robinho megnyerne egy vb-ét hazájának. 2007-2008 tájékán erre nagyobb esélyt láttam volna), Argentinában csak egyéni tartalék van, a csapat már sajnos a csúcson van, Spanyolországban viszont mind egyénileg (Xavi, Iniesta,Torres mind-mind többet tud ennél sokkal), mind csapat szinten még rengeteg van. Nem beszélve arról, hogy a kispadon milyen félelmetes tartalék van. Az ágak miatt spanyol-brazil (esetleg holland) döntőt várok, de persze bármi megtörténhet.