2010.08.24. 12:36:14
Hát, hát...Pep óta nekem nagyon kaotikusnak tűnik az átigazolási politikánk. Nem értem se Csiga esetét (most ennyire tényleg be lehet nézni valamit? Én szerettem volna, ha marad még egy évet, de mindegy), Yayát végképp nem, nem tudom, hogy ha rövid a pad, akkor miért nem lehet használni Hlebet (ugye nem kell már megvenni), akárcsak Cacerest. Jó, mondjuk, hogy ezek szubjektív nézőpontok, de hány igazolásunkat használtunk ki (ezalatt azt értem, hogy hatékonyan), építettük be a csapatba?
Részemről két dolgot tudok elképzelni:
1. Pep nem akkora zseni, mint ahogy tűnt, csak jól sáfárkodott a hozott anyaggal. Míg pszichológusnak fantasztikus, addig lehet, hogy nem is olyan jó szakember (számomra erről árulkodik pl. sokszor, ahogy cserél)
2. Nem teríti még a kártyáit, full saját nevelésű/katalán játékosokból álló csapatot szeretne létrehozni ba.zk mintára, annyi különbséggel, hogy sikerrel párosuljon. Legalábbis szerintem Yaya esetében egyértelműen a hazai preferálása állt fent, más poszton miért ne lehetne. Ezt a katalánokkal nem lenne nehéz elfogadtatni, viszont a világon marketing szempontból nem lehet hipp-hopp lezavarni, meg ennek még lenne sok hátulütője. Mondjuk nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de Touré mellőzése, majd elküldése nekem hatalmas csalódás.
Mondjuk igazából nekem olyan kaotikus az egész, mint a gondolataim, amiket ide leírtam, remélem követhető, meg érteni mire akarok kilyukadni.