Charlie írta:
Más,
Sokszor volt már téma, de ajánljatok már 4-5 sorozatot, hagy válogassak. Melyiket kezdjem el? 1-2 mondatban is íratnátok róla, hogy mi a lényege. Onnan kezdve utána járok én jobban. Vicces, akció, pszicho bármi jöhet. Rákattantam a sorozatokra, kezdtem a Kemény zsarukkal az 10/10 nálam, a Ments meg-re 10ből 9pontot adnék. Köszönöm előre is, ha valaki veszi a fáradtságot.
C.
Ha a Kemény Zsaruk 10-es,akkor tetszeni fog a The Wire (A Drót).
ITT egy kis kedvcsináló.
Szigorúan eredeti nyelven nézős!
Aztán a Sopranos (MAffiózók) is igen komoly sori.
Ez pedig egy szép nagy maffiacsalád mindennapjait mutatja be 6 évadon keresztül.Némi infó
ITT.
Vidámabb sorozatként a Chuck jut eszembe először.
Ebben egy botcsinálta kocka számteches csávó véletlenül hozzájut kormánytitkokhoz,amik bekerülnek az agyába.Kivezényelnek mellé két kémet,amiknek a feladata a védelme,illetve,h kihasználják a titkokat,akik bevillannak neki,ha valami olyat lát.Akció és humor nagyszerű keveréke.
A Dextert nem hagynám ki az ajánlati blokkból,így írok erről is.
Egy kissé fura vérnyomelemző "mellékállásban" sorozatgyilkosokat gyilkol.Bonyolítja a szálakat,h tulajdonképpen maga után kell időnként nyomoznia és időnként a kollegái igen közel kerülnek hozzá.(Már ha nem lenne elég közel,h az egyik a húga,aki nem sejt a titkos énjéről.)
Nemrég fejeztem be a Spartacust is.
Ezt is ajánlom.A gladiátor időkben játszódó sorozat olyan 300-as képi világgal,képregényes hatású képsorokkal,igen kemény szöveggel,sok pucér pennával és még több kőkemény harccal,valamint persze mély drámával fűszerezve.
Én karmoltam a Hősöket (Heroes) is.
Különleges képességekkel rendelkező emberek szolgálják a jót vagy a rosszat,néha nem tudni melyik melyik.Remek sztori,jó karakterek.Ha bírod az ilyen misztikus dolgokat (repülő-,teleportáló-,sebezhetetlen emberek...) akkor bejöhet.