Hírnevet bukunk az tény!Beálltunk az igazi modern nagy csapatok sorába!Valaki itt nagyon helyesen írta,hogy üzletileg minden nagy klub egyforma,ezért etikailag is,sajnos!Ez van.A sikernek ára van!Szerintem a "més que un club" szlogent nem az edzőnek kell őriznie,nem is vezetőségnek,hanem a szurkolók szívében kell hogy megmaradjon,akkor örök marad!A többi csak üzlet,ami piszkos!
A számokról annyit,hogy én milliószor levezettem már a dolgokat az Eto'o Ibra ügyben!Megteszem még egyszer!A matek tanáraim együttes véleménye,hogy kivételes érzékem van a matekhoz,a logikához!Nem egy versenyt nyertem!Ez nem arcozás,nem én mondtam,ők,mind középsuliban,mind egyetemen!A matek és logikát érintő zhkat a keretidő harmada alatt írtam rendzseresen hibátlanra az egyetemen!Azért írom csak ezeket,hogy vmi súlyt adjak a mondanivalómnak,mert különben itt senkit nem érdekelne mit írok,a saját feje után menne!Azért teszem meg ezt,mert szeret ezt a fórumot,viszont úgy érzem újabban,hogy az agymat lezabálja a sok baromság amit itt egyesk számolás címen bemutattak!
Végig objektívan,a tényeket elemezve:
1.Ibra ára 46millió
2.10millót így nyertünk,mert Eto'o csak Ibra érkezésével mehetett el,máshova nem akart menni,ha más jött volna Ibra helyett,akkor meg marad Eto'o és 10 milliós fizetése felvétele után lelépett volna ingyen!Nem lett volna itt megbékélés,az is tuti, túl nagyok voltak az ellentétek,neki menni kellett!
36millióba fájt eddig Ibra
3.Ibrának a fizetése 12 misi.Össz 48millió!Namost,Eto'o-ra nem számított Pep,szal mindenképp vettünk volna egy csatárt,aki helyette játszott volna!Villát nem tudtuk elhozni,nem engedték el,Forlan öreg,és drága volt ahhoz képest.Hasonló szintű csatár kellett!Más opció a logikus Ibra helyett pl. végső elkeseredettségben lett volna Luis Fabiano...de lehetne még sorolni!Namost annak is kellett volna fizetni,9 misi alatt nem úsztuk volna meg!Így azzal hogy Ibra jött és nem más,3 millió plusz kiadásunk volt fiztésre!
39millió
4.Az előző vezetés szerint Ibra behozta a megvétele árát 2 hónap alatt,a mezeladásokból!Namost,a szurkolók úgy működnek,hogyha jön egy új sztár igazolás,akkor vesznek egy olyan mezt!Kicsit birkák,dehát ez van,ilyen a nép!Ellenben Eto'o meze kb mindenkinek volt már,ráadásul nem is játszott olyan látványosan a 2009es szezonban,így a nép nem vett volna túl sok Eto'o mezt.Vett volna,de közel sem annyit mint Ibrásat!Ráadásul világszert népszerűbb Ibra,a sok botránya miatt is fölfigyeltek rá,ismerik sokan!A viselkedése(farok mutogatás...) nagy valószínűséggel szimpla üzlet politika,ha valaki kirívóan viselkedik,akkor többet szerepel a médiában,akkor az híresebb lesz,megnézik ki ez,mivel jól játszik,szimpi lesz,a nép több mezt vesz meg a nevével,mert ismeri,több a reklámfelkérés,így több a bevétele Ibrának!Lásd kiszel Tünde Mo-n!Az a lényeg hogy forogjon a neve,annál több lét kaszál!Ezt az üzletpolitikát múveli CR is,mindíg van vmi bortánya,csakhogy írjanak róla,ismerjék,így dől a lé!Neki is meg a madridnak is,ugye egy hónap alatt kiárulták az árát,hát ennek is nagyban köszönhetően!Megy a népkábítás,a biznisz!Namost ezeket nézve könnyű belátni,hogy jóval nagyobb mez+egyéb bevétel volt Ibrából,mint Eto'o-ból lett volna!Rengeteg pénzről van itt szó,de számoljunk most csak egy minimális 15 millióval,akkor tuti nem becsüljük túl!
24millió
És most jön az eladása 2 verzióban:
mindét verzióra érvényes,hogy kiárultuk Ibrából a maximumot!
Mellék vágány,de így egy új játékos kell az igazi bizniszhez!öhhh asszem van is,ha nem olyan jó üzleti szempontból,mint Ibra,de ő meg valszeg jobb lesz a foci szempontjából,ami szintén pénzt generál!No pláne a vb után kicsit kedvelik a spanyolok!Ugye Villa!Nem csak ezért jött,de ezért is jó!
1.Most eladjuk 24 millióért,tehát nullán vagyunk!Ezáltal semmi kockázat!És nem dobunk ki az abalakon 12 milliót a fizetésére.Merthogy tuti nem játszott volna,Pep nem az a típus aki megbocsájt!Lelátón lett volna,ami nem jó neki se meg nekünk se!Kis rádás,és na most jön a csízió

,azáltal hogy eladtuk megspóroltuk ezt a 12 misit,ami nyereség!Nem jelentkezik a számlánkon,mint bevétel,node nincs veszteség oldalon se 12 misi!Ez ilyen járulékos nyereség,nem létezik számszakilag,de azért tudjuk hogy ott van!
2.Másik,ha maradt volna,és idén is [auto_cenzúra] lett volna,ami benne volta zért,akkor ennyiért sem lehetne eladni,12millió mínusz a fizetése,és még a csapatmorálnak sem használt volna egy padozó Ibra,aki tuti nem hagyta volna ezt szó nélkül,lehet ennyit tudni róla azért!Namost ha elnyomtuk volna év végén,ha egyáltalán kellett volna vkinek na jó pl a citnek,mert ők mindenkit megvesznek akkor max 20 lett volna,node 12 minusz,tehát=24-20+12=16 veszteség!Akárhogy is számolunk,olyan 16 misi különbség jön ki reálisan a két verzió között!
No persze ott van a lehetőség hogy szányra kapott volna,node ezt nem lehet megkockáztatni egy komoly klubvezetésnek,a továbbiakban hogy miért nem!
Üzleti szempontból tehát nem buktunk Ibrán!Azt meg senki sem gondolhatta komolyan,hogy a mai világban egy nagy klub vezetésnél,edzőjénél, a „més que un club” még él!Max mint szolgen,mint "divatos" kijelentés!Sajnos ez a világ!Ilyen az üzlet!A foci is erről szól!Csak is mi szurkolók vagyunk az egyetlenek,akik őrzik még az ősi hagyományokat!Őrizni is kell őket,és örülük hogy sokan fellázadtak,mert ez pozitívum!Csak azért nem szabad elragadtatnunk magunkat,mert mit ér a hagyomásny úgy,ha mi sem vagyunk jobbak,mint a kapitalista vezetők,és megy a sárdobálás!Ugye a bort iszik vizet prédikál eset!Én ezért voltam sokakkal itt kritikus,mert átestek a ló túlsó oldalára!Amúgy meg én racionális ember vagyok,ezért megértem a vezetést,az edzőt,és a döntéseit is!Nekik kell az anyagi stabilitást fönntartaniuk,a sikereket biztosítaniuk!Ez a döntés racionális volt,nem akartak fölösleges kockázatot válalni,megértem!Nekik a klubot,és ezáltal a valszeg sok száz millió szurkoló érdekeit kell képviselniük,nem egy játékosét!Szemétség szemétség,de ilyen a világ!Így működik!És működik,mert láthatjuk,milyen a játéka a Barcának,és azért anyagilag sincs olyan nagy baj,mint a legtöbb klubbnál!Plane,hogy még túl is van ez az egész hiányunk lihegve,mivel valszeg Rosell mezszponzort akar,ezt ugye a kampányában is elmondta,és ahhoz érvek kellene,hogy miért!Attól meg ne féljünk,hogy olyan leszünk mint a madrid,mert a különbség ott van,hogy bennünk felmerülnek az erkölcsi érvek,a tradíciók,a real szurkoló körében erről már szó nincs,azt se tudják mi az!Mondjuk az ő tradíciójuk ne milyen nemes,inkább tele van még a régi központi uralomból visszamaradt felsőbbrendűség érzéssel,hogy ők különben mint bárki.Ez látszik a klub vezetésen és a játékosokon is,és ez ragad át sajnos a mezei szurkolókon is!Nem ők a hibásak,ezt sugallja a klub!Náluk csak az eredmény számít,a méltóság sosem,jó eset erre Raul,aki mit letett már náluk az asztalra,és erre mindenki kb a halálba kívánt,mert nem lőtt sok gólt,na erről ennyit!Ezzel szemben itt mindenk siratja,Ibrát,Eto'o-t,és köszöni nekik a sok szép percet,köztük természetesen én is,még akkor is ha úgy gondolom érthető,és indokolt döntés mind kettő elküldése,attól még fáj,hisz szerettem őket,de nem fogok mocskolódni,szidni mindenkit,mert megértem!No ettől leszünk kölönbek,mint más klub,a szurkolóinktól!Sajnos néha néhány embert föl kell áldozni azért,hogy a többi millió mosolyogva élhessen!A klub érdekei a kialakult szituációban ezt kívánták meg!Ez Touréra is érvényes persze!Ennyi!Sajnos ez a világ rendje!
Az meg hogy miért és hogy alakultak ki ezek a helyzetek inkább nem vitassuk,mert nem lehet tudni semmit,csak amit a ferdítő média közvetít,hogy több lap foggyon el,no meg amit a mélyen hallgató Pep,meg a vezetőség kommunkál kifelé,ami kb semmi!Ez helyes is,egy profi klub ne teregesse ki a szennyesét,mert akkor rosszul jár üzletileg!Senki sem mondja el egy házeladásnál,hogy: "és nézzék meg,milyen szuhosak a tetőgerenák!"Ezt mélyen eltitkolják!Ez megy játékosok eladásánál is!Nem teregetik ki a szennyest,mert akkor 'mit is' ? sem kapunk értük,mert tudják, hogy semmi kép sem kellenek ide már!Rosszabb lesz az alkupozíciónk!Ennyi!Nincs itt szó sunyiságról,meg összesküvésekről!Pep azt mondja a sajtónak,amivel a legkevesebbet árt a játékos eladásnál!Ezért nem mondd semmit nyilvánosan,csak amit már nagyon muszáj!Profi,így kell!Az ügynökök meg a játékosok azért szivárogtanak ki infókat,mert így olcsóbban elmehet a játékos,és megtudja fizetni pl. a kisebb árat már a kívánt klub,és hamarabb nyélbeüthető az üzlet!Ennyi!Üzlet!Azért mondom,hogy ezekbe ne folyjunk bele,mert nekünk nem ez a dolgunk,hanem hogy élvezzük mindezek gyümölcsét,no meg a szurkolás!
Visca el Barca!