lahertitty írta:Figyeljetek, Ibra tavaly a bajnokság első néhány fordulójában zsinórban termelte a gólokat (ezzel debütálókéntnt majdnem megdöntött v.milyen rekordot), a Madrid elleni hazai meccsen ő lőtte az egyetlen gólt a kispadról beállva, még félig sérülten, a Rubin elleni hazai meccsen pedig az egyetlen becsületgólt. A Stuttgart elleni odavágón ő szerezte az egyetlen Barca-gólt, Londonban az Arsenal ellen 0-2-re vezettünk a duplájának hála (bár 2-2 lett a vége). 26 meccsen 16 gólt termelni 1. szezonjában egy olasz bajnokságból jőve azért nem semmi. Pep meg azt mondta tavaly, hogy Ibra annyi meccsen játszhat rosszul amennyin akar. A nagy Maxwell cimborája szerint is sokkal motiváltabban készült az idei szezonra, mint valaha. Meg is látszott rajta, hogy ég benne a bizonyítási vágy: 3 felkészülési meccsből 2n zsinórban 2 gólt szerzett. Nem is beszélve a Sevilla elleni góljáról, ami úgy meglepte Palopékat, hogy 60 percig nem tudtak mit reagálni. Augusztus 23-ig úgy volt, hogy 99.9 százalékig biztosan nem megy sehová, meg, hogy "A világ legjobb klubjában vagyok","Olaszországban már szinte mindent megnyertem, szükségem volt újabb kihívásokra. Nagy lépést tettem a karrierem szempontjából.", ehhez képest tegnap ezt mondta: "Visszakaptam a mosolyom, elszántan megyek, az életben nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy terveztük. Mindent megteszek, hogy nyerjek a Milannal, a világ egyik legjobb klubjával, ami még a Barcelonánál is nagyobb. Boldog vagyok, mindkét fél az, menni akartam. Ronaldinhóval és Patóval erősek leszünk. Az interesek szerintem most nem foglalkoznak velem, mindent megnyertek nélkülem is. Hogy Guardiolától elköszönök-e? Nem hiszem" Egy bizonyítani vágyó Ibra-Villa csatársortól az egész világ a Barcelona lába előtt hevert volna. Pedro vagy Bojan hozzá képest sehol sincsenek rutinban, testi erőben és főleg tekintélyben (még).
Én is úgy gondolom, hogy jól kezdte a szezont, és tulajdonképpen semmivel sem nyújtott kevesebbet, mint vártam. Lehet, hogy bizonyos tekintetben testidegen volt a játéka, de azért ne feledjük, hogy ő egy olyan klasszis, aki lehetetlen szögekből, a legváratlanabb pillanatban szerezhet gólt.
Ne feledjük azt sem, hogy Henry tulajdonképpen súlytalan volt tavaly, így Ibra is több figyelmet kapott a védőktől.
Sokan sokmindent leírtak, úgyhogy csak annyit mondanék, hogy szeritnem összességében erősödött a csapat (több poszton bevethető, jó játékosok érkeztek), viszont ezzel az amatőr hibával hátra is léptünk egyet. Biztos egyébként, hogy ha elkerül minket a sérüléshullám, akkor még jobbak leszünk mint tavaly, mert Touréra Pep nem igazán számított tavaly sem, Ibra nélkül pedig ugyanolyan jók vagyunk, ha nem jobbak.
Az egyetlen probléma az, hogy a keret rendkívül szűk, még akkor is, ha ebben a játékosanyagban ezúttal nincsenek is töltelékemberek.