Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
matyi02
Entrenador del Barça

2010.09.07. 16:21:56

Sziasztook.
A mai magyar meccsen helybe lehet jegyet venni?:O
Kép
benjoBARCA
Barça B

2010.09.06. 22:54:37

Ha szerepet kap, remélem nem bakizik :) ...mellesleg kellemetlen ellenfélnek ígérkezik a holnapi ellenfél.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.06. 22:43:48

Nem nagyon vagyok képben egy-két játékossal kapcsolatban. Szélesit régről ismerem, viszonylag stabil jobbhátvéd, ez csak egy megelőlegezett bizalom a részemről. :) Egy Moldova ellen csak nem bakizik, tudna ott bizonyítani. :P
Kép
Kép
Kép
benjoBARCA
Barça B

2010.09.06. 22:27:40

Lionel85 írta:Állítsd össze a magyar válogatottat Moldova ellen:

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... n-2043944/

Az én csapatom:

Fülöp - Szélesi, Juhász, Vanczák, Laczkó - Czvitkovics, Vadócz, Koman, Dzsudzsák - Gera, Szalai
Szélesi szerintem elég gyenge volt az angolok ellen, és van egy olyan sejtésem, hogy a mesterben is mélyebb nyomot hagyott Lázár játéka. Én is kipróbálnám az 1szűrős játékot, mivel ezzel Koman középen kaphatna szerepet.
Kezdőm: Király - Lázár,Juhász,Lipták,Laczkó - Czvitkovits,Varga,Koman,Dzsudzsák - Gera- Szalai
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.06. 22:20:45

Rivaldo11 írta:Szerintem meg érdemes lenne visszanézni, hogy az ezt megelőző stockholmi meccsen mit játszottunk (tán 2008 őszén)...Klasszisokkal jobb futballt, mint most. Pedig kúmant én sem kedveltem...
Szóval ez nálam kevés.
Faragó Ricsinek meg egyértelműen ki volt adva, hogy legyen pozitív.
Fél igazság. Akkor a svédek meg sokkal rosszabbak voltak.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.09.06. 22:18:13

Szerintem meg érdemes lenne visszanézni, hogy az ezt megelőző stockholmi meccsen mit játszottunk (tán 2008 őszén)...Klasszisokkal jobb futballt, mint most. Pedig kúmant én sem kedveltem...
Szóval ez nálam kevés.
Faragó Ricsinek meg egyértelműen ki volt adva, hogy legyen pozitív.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.06. 22:11:01

Állítsd össze a magyar válogatottat Moldova ellen:

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... n-2043944/

Az én csapatom:

Fülöp - Szélesi, Juhász, Vanczák, Laczkó - Czvitkovics, Vadócz, Koman, Dzsudzsák - Gera, Szalai
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.05. 18:27:09

Andris írta:http://hircsarda.hu/6-sport/11329-egerv ... on-jarunk/

S.Agüero, én csak az első félidőt láttam, de néha elég jól tették a labdát, sose láttam magyar válogatottat 3nál több passzt egymás után bemutatni, előrefelé, saját emberhez. És ez pozitív.
Igen, az első félidőben nem játszottunk rosszul.
A második félidő az nagyon gyér volt, szóval te csak a "jó magyar válogatottat" láttad. :) :wink:
Andris
Adminisztrátor

2010.09.05. 18:16:47

http://hircsarda.hu/6-sport/11329-egerv ... on-jarunk/

S.Agüero, én csak az első félidőt láttam, de néha elég jól tették a labdát, sose láttam magyar válogatottat 3nál több passzt egymás után bemutatni, előrefelé, saját emberhez. És ez pozitív.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.04. 23:27:40

Most olvasgattam, hogy ki mit gondolt a Svéd-Magyar meccsről és néztem h mindenkinek tetszett.
Nekem meg egyáltalán nem.
Második félidőben lepkefingok voltunk. Nálunk se volt nagyon a labda, meg egy normális támadást nem vezettünk. Többet vártam a tegnapi meccsről.

Az meg vicc, h itthon kikaptunk a velsziektől. :roll:
Így már nagyon kis esélyünk maradt a továbbjutásra. :?
PCsabi
aka Game90

2010.09.04. 19:33:16

U21:

Magyarország - Wales 0-1...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.09.04. 14:08:44

Remélem nem vár egy magyar szurkoló sem csodát , nem is kell, örüljünk ha 3. hely meglesz!

Azért nem kell csodát várni mert akkor nincs ok csalódásra szvsz.

Kapusposzton gondjaink nincsenek, Király szerintem jó teljesítményt nyújt, Lázár nem volt rossz kicsit pontatlan még de játszatni ,játszatni és játszatni kell , hadd felődjön mert Szélesit nem szeretném látni..

Ami sztem egyik legnagyobb gond:a védelem nem tudja a labdát , felhozni ,megjátszani.A kapusunk is sokszor fellövi, de kérdezem kinek??

Svédek magasságban, légi képességekben , és fizikailag is magasan a magyarok előtt állnak akkor minek ívelgetünk.

Nem tudom más észre vette -e , párszor gurígázott a csapat nálunk volt a labda volt hogy egy percig is(tudom hogy nem nagy dolognak hangzik de a magyar válogatott esetében sajnos igen)lapos, kijátszott akciókból voltak helyzetecskéink.

Ez a 'válogatott szindróma ' dolog rejtély számomra.Bár ez van az angoloknál is.

Hozzáállás sokat lett emlegetve, jobbnak jobb, de akkor lenne esélyünk ,ha "harapnánk" , főleg védekezésben.
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Dave87
Capitá del Barça

2010.09.04. 13:16:50

Faragó Ricsi kicsit csúnyán túlkapta a dolgokat. Szerintem rajta kívül senki nem látott javulást a Koeman-féle csapathoz képest. Ami persze nem meglepetés, ennyi idő alatt nem kell csodát várni.
Sok munka lesz még ezzel a csapattal, az biztos, de persze ez is a szokásos közhelyek egyike.
Ami nekem szembetűnő volt: nincs támadójátékunk. A tegnapi semmivel nem volt jobb, mintha Torghelle Sanyi futkorászna elöl.
Gera és Dzsudzsák "válogatott-szindrómában" szenved; utóbbin látszik, hogy képzett és tele van energiával, de nem találja a helyét a pályán. Ezáltal nem tud kiteljesedni a játéka, szerintem vergődik a pályán. Nagy szükség lesz pedig egy eindhoveni Dzsudzsákra, Geráról nem is beszélve.
Komannak még be kell illeszkednie és nem is a posztján játszott, ezért el lehet neki nézni, hogy gyakorlatilag labdába sem ért. A Bariban nyomta korábban a bal és jobb szélen is, aki látta az U20-as VB-t, tudja, mi az ő posztja. Ez nem az.
Huszti ezzel a Zenit transzferrel totál elvágta magát, Hajnal pedig még mindig a sérülését heveri és számomra kérdéses, hogy fog-e még olyan formában futballozni, mint az azt megelőző időszakban (persze akkor is inkább a Bundesligában alkotott).
Priskint nem értem, mit keres ott. De itt jön az, amit már előttem is írtak, hogy akkor kit hívjon be Egervári? Jó kérdés.
Talán még Rudolf az, akiben látni fantáziát, de tegnap egyedül, a 70 kilójával semmi esélye nem volt a hústorony svéd védők között. Annyi biztos, hogy nehéz csoportban vagyunk, és itt még a negyedik hely sem lefutott játszma, elnézve a moldávok tegnapi győzelmét finnország felett.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
barca99
Llegenda del Barça

2010.09.04. 11:09:12

Kétes érzelmeim vannak a meccsel kapcsolatban. Lázárnak kifejezetten örülök, remélem nem adja lejjebb, benne akár 8-10 év is lehet. A védelem közepe már inkább aggasztó, az első gólnál Lipták teljesen lemaradt, félpályánál ellenfélnek adott labdák, mind a két védőtől. Laczkó meg elfáradt, bár Dzsudzsák nem igazán segített neki. A középpályás védekezés, és a két szélső is elfogadható, Koman játéka tetszett. Rudolf sem lett volna rossz, kár hogy a legtöbb labdát nem tudta lekezelni. Viszont volt néhány ígéretes támadásépítés, amikor felpasszolták rá, ő meg egyből nyomatta is a mellette lendületből jövőnek, és irány a svéd kapu. Csak ha nem játszik rendszeres, ennél nem lesz jobb.

És akkor Gera. Ismételten pocsék meccs, persze nem lehet lecserélni, mert most is úgy lett visszakönyörögve. Gondolom meg sem próbálják padoztatni, mert abból botrány lesz. Elvégre Koeman ellen is (részben) emiatt ment a boszorkányüldözés.

A kommentátor borzalom volt, Ricsi előttem nagyon leírta magát, ez egy rohadt nagy s.eggnyalás volt. "Ó, Egervári be mer hozni egy csatárt egy védekező középpályás helyett". A fél ország meg ujjongva tapsol, hogy végre, elment a holland sarlatán. Valahol örvendetes, hogy ő legalább mer kockáztatni (Portugália ellen ugye nyomattuk a 3 vkp-t még hátrányban is, majd a meccs vége előtt vagy 20 perccel - amikor aztán már ugyan mindegy volt - Koeman is cserélt), de azt kellett volna észrevenni, hogy Priskinnek semmi hasznát nem vettük, Elek hiánya meg igencsak meglátszott, onnantól aztán semmire nem volt esélyünk. Persze Ricsi okosan megállapította, hogy így már a labdát is többet birtokoljuk. Csak nem elhanyagolható az sem, hogy a svédek akarták ezt, mert így beállhattak kontrázni.

És igazából nem is tudom, hogy most mihez lehetne még hozzányúlni. Nyilván ott van Szalai, be lehetne (kellene) hívni, ő legalább játszik. Dzsudzsákot talán lehetne "robbenesíteni", hátha egy egy jó lövése beakad. Csak akkor a két másik poszton vagyunk bajban. Ott van Koman, ő mehetne Gera helyett is... de Gera helyett csak Gera játszhat. Vagy mehetne a bal szélre, az még talán belefér neki, de akkor Gera megint csak ott alibizik. Most lenne jó a hannorveres Huszti.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.03. 23:57:43

Nem akarok negatív lenni,de az sokat elmond,hogy a hozzáállásról kell ódákat zengeni,mikor az 1 alap dolog. Az a ciki,hogy eddig nem ilyen volt.

Én még nem mondok semmit,maradjon Egervári sokáig,és akkor meglátjuk 2014ben kint leszünk-e a VB-n vagy sem.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.09.03. 23:52:47

Nem szólok a srácokra semmi rosszat, de a lehető legnegatívabb külünbséget hozták ki a két csapat mutatott játéka közül eredmény szempontjából, és ez a komolytalan kiscsapatok ismérve.

Nem mintha nem tetszett volna a hozzáállás, de ez van.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
sneco7
Capitá del Barça

2010.09.03. 22:45:09

Nekem is sokkal szimpatikusabb volt a játékosok hozzáállása,mint Koeman idejében,talán még bátrabbak lehetnénk az előre játékban,mert az látszott,h azért mi is tudunk játszani néha,csak ebből kellene sokkal több.
Valaki a meccs előtt írta (lusta vagyok visszakeresni,bocsi :) ),hogy tart a jobb oldali védekezésünktől. Nekem is kellemes meglepetés volt Lázár bátor játéka,szerintem ő megoldás lehet a jővőre tekintve,hisz még csak 22 éves illetve szerintem Koman is nagyon jól játszott a jobb oldalon,mind védekezésben,mind támadásban hozzá tudott tenni,bár ő is lehetne még bátrabb és akkor a helyzeténél talán gólnak örülhettünk volna. Viszont szerintem sokkal jobb helye lenne neki középen irányítóbb szrepkörben,mert szélsőnek kicsit lassúnak érzem.
Ami viszont számomra negatívum az Juhász játéka volt,ezt most nem úgy kell érteni,hogy nagyon gyenge volt,inkább úgy, hogy magához képest bizonytalanabb volt,de ezt már az angolok ellen is észrevettem. Mintha valami megtört volna benne az utóbbi időben, talán tényleg jót tett volna neki egy klubváltás. Rajtakívűl számomra Huszti az akiben visszafejlődés tapasztalható, "kiscsikó" korában sokkal jobban tudott kűzdeni,hajtani.

Na de azért pozitívan értékelem ezt a meccset mindamellett,hogy nem volt szerencsénk és bátortalanok voltunk , csak néhány hibát kell kijavítanunk és jobban kell törekednünk a sok passzos játékra. Ezzel együtt pedig elfelejtenünk a felívelgetéseket,bár ma már kevesebb volt ebből is.

Ja és a végén még annyi kritikát szretnék mondani,hogy nálam nem lenne Király az elsőszámú kapus. Bár lehet, hogy túl szigorú vagyok a kapusokkal szemben és nagyok az elvárásaim,de szerintem a 2 gólból másfél az övé volt.( az egyikben még Lipták is Laczkó is részt vállalt. De egy jó kapus legalább az egyiket elkerülte volna.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.03. 22:18:24

Tetszeni tetszett a Magyar csapat hozzáállása, de nálam ez evidens. Mindig ilyennek kellett volna lennie. Javuló elemeket én is észrevettem, viszont én az egész selejtező végkimenetele szempontjából nem tartom jelentőség teljesnek. Majd esetleg a következő VB selejtezőknél pozítiv hatása lesz.

Itt egy erős 3.hely meglehet.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
benjoBARCA
Barça B

2010.09.03. 22:12:41

benjoBARCA írta:Elégedett vagyok a kezdővel, legfőképpen a szélső bekkek lecserélésével. Lázár és Laczkó offenzív bekkek, ez pedig már önmagában előrelépés. Az Elek-Vadócz párost is jó döntésnek tartom, az angolok ellen stabilak voltak. Technikás játékosaink lesznek elől, viszont kulcsfontosságú lesz az erőnlét kérdése; mint tudjuk a svédek abban igen jók.
A túloldalon Ibrán kívül is vannak jó páran, akik tudnak zavart okozni, mind fejjel, mind lábbal.
HAJRÁ MAGYAROK!
A fránya erőnlét...
Nem voltak rosszak a fiúk, különösen Dzsudzsák, Rudolf, Koman és Lázár játéka tetszett. Mentálisan erősebb és motiváltabb ez a csapat mint a kúman-féle. Egy Dzsudzsák-Koman oldalcserét megnéztem volna néha, Balázs balosa jobb szöget kapott volna.
Huszti lassú, körülményes, inkább irányító, mint szélső típusú játékos.
Moldovát meg kell verni, nem lesz kellemes ellenfél.
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2010.09.03. 22:11:22

Kár a gólokért. Megzavarható lett volna ez a svéd válogatott.

"Szakmai" értékelésem: talán túl sok volt a hely a védelem és középpálya között, amit a támadáskor könnyen kihasználhattak a svédek. (Bár ezt lehet, hogy csak a feltolt barcelonai védekezés miatt éreztem.) Illetve ritkán tudtunk kibontakozni az ellenfél térfelén, pedig ha az első gól utáni kicsit bátrabb játék eredményt hozhatott volna.

Sebaj. Nem vagyok dühös a vereség miatt. Voltak nagyon szép elemek is a játékunkban, higgadt védői megoldások, finom passzolgatások kis területen. Szépen épül a csapat. Ha türelmesek vagyunk, és tudunk várni, akkor jönni fog az eredmény.

Hajrá Magyarország! :)

Ibra szinte szóra sem érdemes. "Guardiola átlépett Ibrahimovicon."
looka
Capitá del Barça

2010.09.03. 22:06:23

Fecooo írta:...
Én is hasonlóan érzek, mint Te! A kombinatív játék, amit néha nyomtunk nagyon tetszett, nem féltünk kijönni és támadni. Amit még kiemelnék az a két szélső bekk játéka. Laczkó és Lázár, érzésem szerint, nagyszerűen játszott. Egyértelműen őket kell favorizálni a jövőben!
Egyébként megjegyzem, hogy Ibrát simán lezavartam volna a pályáról, azután a patkánysága után, amit leművelt Juhásszal szemben. Hogy nem vette észre az a satnya angol? :?
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.09.03. 22:02:42

Fecooo írta:nem hiszem, h egyetértetek velem, de nekem nagyon tetszett, amit ma láttam a magyar válogatottól! Koman alapember kell legyen, nagyon elégedett vagyok a játékával, irányítói mellett szűrői erényeket is csillogtatott, Lipták szintén megbízható produkciót nyújtott!

ami viszont összességében leszűrhető: a magyar csapat kombinatív játékra született! régóta nem látott egyérintős akciókat vezettek a fiúk, és ugyan kevés helyzetünk adódott, azt mondom ez a járható út! nem kell ívelgetni, nekünk a kombinatív, sokpasszos játékra kell építeni, ez beválhat később!
vereség és vereség közt óriási különbség van! kúmannál 1-0 után kínszenvedés volt a hátralévő idő, ma ez másképp volt!
így lehet vereséget szenvedni!

Így tovább!
Én teljesen egyetértek! Jó volt látni, hogy nem abból áll a csapat játéka, hogy felívelgetik a labdát Torghelle "Igazságos izom Tibor" Sándornak, aztán ő majd csak kezd vele valamit. Útóljára Várhidi Péter próbálkozott hasonló mentalitású csapatot összerakni, de ő meg befürdött sajnos a rengeteg fiatallal. (én neki is adtam volna egy kicsit több időt...)
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.09.03. 21:57:08

nem hiszem, h egyetértetek velem, de nekem nagyon tetszett, amit ma láttam a magyar válogatottól! Koman alapember kell legyen, nagyon elégedett vagyok a játékával, irányítói mellett szűrői erényeket is csillogtatott, Lipták szintén megbízható produkciót nyújtott!

ami viszont összességében leszűrhető: a magyar csapat kombinatív játékra született! régóta nem látott egyérintős akciókat vezettek a fiúk, és ugyan kevés helyzetünk adódott, azt mondom ez a járható út! nem kell ívelgetni, nekünk a kombinatív, sokpasszos játékra kell építeni, ez beválhat később!
vereség és vereség közt óriási különbség van! kúmannál 1-0 után kínszenvedés volt a hátralévő idő, ma ez másképp volt!
így lehet vereséget szenvedni!

Így tovább!
Brazaka
Barça C

2010.09.03. 21:54:32

Hát nem tudom gianni te hogy vagy vele de sztem ibrának egy két jó megmozdulása volt, szinte semmi nem mutatott. És a szememben végleg leírta magát, ennyire alattomos beképzelt focistát még nem láttam. És ezt most értem a barcától való távozására és az előbb történt "kis rúgására", amit juhásznak adott.
Katalán88
Capitá del Barça

2010.09.03. 21:54:01

Jól játszottunk szerintem, végre egy normális Magyar Válogatott! csak sajnos elég pechesek vagyunk... :? Ibra de gusztustalan volt már megint. :?
Nem baj fiúk, a többin majd nyerünk! Hajrá Magyarok!
Kép
Válasz küldése