Most komolyan emberek!

Mit vártatok? Egy előre nehéz meccsnek ígérkező találkozóra két csatárral, atom támadófocival felfutó válogatottat? Akik úgy passzolnak, mint bármelyik spanyol csapat a bajnokságban? Megjegyzem, mi egy szerintem megfelelő taktikával léptünk pályára, stabil védekezésünk volt, ami idegenben teljesen jó. A probléma ott kezdődött, amikor a finnek is ugyanazzal a taktikával álltak fel, mint mit. Azzal léptek a pályára, hogy majd mi támadunk és nyernek két kontrából. Amúgy rémlik nekem egy hasonló szituáció, nem is olyan régről, amikor mind a két csapat védekezett. Igazán jó meccseket játszott akkor a két fél. A legjobb csapatok is bénáztak. Ez a mostani VB első csoportköre volt! Csak ott nem volt meg a váltás, ami nálunk megtörtént.
A szünetben egyébként annyi változott, hogy a nálunk gyengélkedő Rudolf helyére bejött Koman, aki a forintos labdáival már játékot is teremtett. Az első félidő tényleg rossz volt, de ott pusztán kontrákra rendezkedtünk be. A másodikban meg volt jó néhány elég stabil támadás, szép kombinációkkal. Akkor már támadóbban léptünk fel, váltottunk, és bejött.
Aki meg nem lát fejlődést játékban, annak ajánlanám a meccs ismétlésének megtekintését, mert akkor úgy látszik nem látta rendesen a higgadt labdakihozatalokat, a nyugodt megindulásokat, a viszonylag sokat mozgó támadóbb játékosokat és a zárt védekezést. (Jobb oldalon gyengék vagyunk, szinte az összes támadásuk ott törte fel a védelmünket, ehhez képest Lipták nagyon sokszor tökéletesen segített ki.)
Mit akartok még emberek? Néha, amikor hárman rontanak a labdás magyar védőre, akkor ne felívelje, hanem körömpasszokkal hozzuk ki, ahogy még a Barca sem tudja?
Nem volt tökéletes a játékunk, de nagyon sok fejlődés van. És még mindig van előre út.

Én személy szerint várom már Németh-et, aki Komannal csodákra képes és nagyon jó labdákat tud ő is osztani. Szalai meg lehet majd az elsődleges gólvágónk.