Ronaldinho&Barca írta:HP 550-es laptopom van, amibe LI-ion-os akku van. Elmúlt pár napban jelentkezett egy érdekes hiba. Ha nem töltődik, egyszer csak kikapcsol készenlétbe, bekapcsolom egyszerre akkor kiírja 0%-on van az akkumulátor, töltőre csatlakoztatom, akkor elkezdi tölteni, de ha kihúzom 100%-t ír vagy kicsit kevesebbet, ami normális lenne. Mi lehet a gond vele? Amúgy ma pl. gépeztem, normálisan merült, feltöltöttem, aztán délután újra kikapcsolt, h 0%-on van.. :S Ugye nem az aku ment tönkre? mert akkor megőrülök, ahogy nézem 25 rugó hozzá.. :/
ha win7-ed van, akkor kb megszívtad...
ugyanez volt a gondom, nekem is hp a laposom... egyébként nem 25 az akku, csak itthon annyi

(ebayen 6500 HUF értékű USD-ért vettem és egy hét alatt megjött

)
rengeteget olvastam utána, kiderült, h a HP biosa nem szereti a win7-et és rosszul olvassa ki az akkutöltöttségi szintet...
ezt onnan tudom, h megjött az új akku, leteszteltem, és 99%-os töltöttségnél is kiírja, h akku lemerülőben és kikapcsol...
ekkor találtam ki azt, h amikor akkuról akarom használni a gépet, akkor LIVE módban induló linux lemezt rakok be, azzal bootolok, ha meg 220-ról, akkor meg használom a win7-et, de persze olyankor a vadiúj akkut kiveszem és a régit rakom bele, aminek már úgyis mind1...
a Linux nem foglal helyet, ha LIVE módban indítod, minden program eleve bele van integrálva, így mikor elindul, gyakorlatilag egy teljesen működő oprendszert kapsz 1-2 perc töltődés után(ha pendrive-ról bootolsz be vele, akkor még kevesebb

), amin a mindennapos programok elindulnak azonnal. van benne böngésző, író-program, open office, torrent kliens, messenger kliens, stb...
ha érdekel, akkor
ITT utánaolvashatsz, vmint leszedheted azt a linux kiadást, amit én is kipróbáltam. nem értek a linuxhoz, de ha így használod, ahogy én, akkor nem is kell értened hozzá
videó a rendszerről élőben
ha vmi kérdésed van, nyugodtan kérdezz, úgy tűnik uabban a helyzetben vagyunk, nem kevés fejfájást okozott, míg sikerült egy ilyen, kompromisszumos megoldást találnom...
egyébként az akkud is tönkrement, de ebben az esetben ez csak annyit jelent, h a teljesítménye iszonyatosan lecsökkent... az enyém 1-2 perc alatt kikapcsolt, linux-szal az az akku is vagy fél órát kibírt