Hát valóban furcsák ezek a megfogalmazások, ugyanakkor nyilván az a mondanivalója, hogy pl. Higuain v Ronaldo csak gyenge ellenfelek ellen bír villogni, Messi viszont pl akárkit beültet a körhintába vagy vág nekik egy duplát, hármast.
Értem én hogy mit akart mondani a kolléga, és nem azt mondtam hogy nincs igaza, hanem hogy a felhozott érv vicckategória. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor "leigazoltunk valakit, mert már wikipedián már nálunk van".
A Albiol+Arbeloa cseréről:
Szerintem azért húzta ezt meg Mourinho, hogy kipróbálja Marcelot előrébb. Nála még nem játszott ott, de pl. tavaly végig szélső volt, és nem is ment neki rosszul, lőtt pár gólt+sok assziszt. Azthiszem az előző (vagy talán azelőtti) bajnokin a cserék után Di Maria lett a balhátvéd. Többgólos vezetésnél azt sem azért húztuk hogy legyünk húdeoffenzívek, mint ahogy most sem a hipervédelem volt a cél, csak José próbálgatja hogy ki kit tud adott esetben helyettesíteni.
A Barca szép játékáról, labdatartásos támadófocijáról, és azokról a szurkolókról akik ezt mindenek felett valónak tartják és sosem egyeznének bele hogy ne így játsszon a csapatuk:
Nem bántásból írom, de akkor ti valószínüleg Dinho előtt nem voltatok Barcások, mert akkoriban ez nem volt jellemző a csapatra. Rivaldoval (és halkan mondom: Figoval) volt még előtte szép játék (nyilván azelőtt a Dream Team is jól tolta, de őket én nem láthattam játszani), de egyáltalán nem állandó jelleggel, és nem abban a stílusban, mint most. És azt kellene szerintem sokaknak a saját érdekükben is elfogadni, hogy nem csak ez a szép játék. A Barca sem fog örökké megélni ebből, és akkor majd más rendszert kell kitalálni, ami szintén lehet nagyon látványos és élvezetes. A csapatotok az elmúlt években valóban nagyon topon van, látványosan és szépen játszik. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak így lehet támadófocit játszani, és csak ez a szép játék.