Lionel85 írta:S.Agüero írta:Én is így gondolom, viszont szerintem ettől függetlenül nem ő fogja kapni hanem Sneijder.

Ha következetesek a szavazók és idén is a vb fog mérvadó lenni, akkor Sneijder a 2-3. helyen végez majd. Viszont idén ugye már összevont Aranylabda lesz, így nem tudni, hogy végül mi is lesz az igazán mérvadó.
Szerintem, ha összevontan nézzük, minden címet és nem csak a bl-t, akkor sem megy el annyira Sneijder. Olyan egál szagú. Hisz a bl-ben a siker kapujában Sneijder csapata nyert (az elődöntő és a jó játék nem lebőgés a barca részéről), míg a vb-én Xavi csapata. A két játékos közti különbség pedig zongorázható. Ha nem lett volna vb, akkor beszélhetnénk a hollandról, de felesleges fikciókról beszélgetni. Szóval én azt gondolom, hogy elért címekben egál kb (mert azért az olasz kupát ne emeljük szerintem a piadesztárra), míg játékban Xavi. Ezért nyerné nálam az elfogultság mellett a katalán irányító. Talán egy elfogulatlan szurkoló is így gondolja (kivéve talán a Real és az Inter szurkolókat

). Messit csak a vb miatt venném ki, Iniesta gólja pedig nem érhet annyit, hogy az egész szezont végigjátszó, a finisben félig sérült Xavi heroikus küzdelmét felülmúlja. Iniestanak talán az eb évében lehet esélye, mert, ha ezen a szinten teljesítünk tovább és senki sem sérült, akkor, ha nincs vb vagy eb, úgy mindig Messi lesz tőlünk a favorit.