Barcaman14 írta:El kellene egy kis segítség! A gépem napok óta elviselhetetlenül lassú. Korábban nem volt még ilyen problémám így nem tudom mi lehet a gond.
A teljes rendszert átvizsgáltam vírusirtóval de semmit nem talált. Ezek után nem tudom mi lehet a probléma.
Akinek van valami ötlete, azt kérem hogy segítsen. Fontos lenne!
Mikor telepítetted a gépedet utoljára?Milyen rendszer, IP beállításoknál fixnek van állítva valami?Indexelés be van állítva?Ezek 1-2 dolog ami lassíthatja a gépet!Mivel a windows rengeteg szemetet hagy maga után, s sok szolgáltatás van, amit ki lehet lőni, mert nem fontosak, ezekkel lehet gyorsítani a gépet!Legfőképpen a betöltést, mivel kevesebb memória címkezést hajt végre!És programok futtása közben is kevesebbet kell a procinak számolni!Vannak programok melyekkel manuálisan tudod variálgatni a windowst, esetleg a Tune Up-ot próbáld meg!Illetve msconfig.exe a futtatásnál, s az elinduló programokat folyamatokat tudod szabályozni!
Ha munkafolyamatoknál érzékelsz kisebb „fagyást”, akkor lehet lapozófájl méret hiba van, esetleg a memória!De hardwares dolgok hamar kiderülnek!Ha felismeri a géped a memóriákat, s futattál egy memóriadiagnosztikát akkor az kilőve!
Mondom még egyszer Tune Up Utilities nevű progi!Sok mindent betudsz állítani, s nem kell registryben turkálni, mert ott el lehet cseszni egy rendszert!
Szerk:
Én előző héten gondoltam a biztonsági kulcsokat picit állítgatom a registrynben, hát eredmény:
Még a belső adminrendszergazda sem látott bizonyos meghajtókat
2 nap szenvedés után megcsináltam, de a windows nem egy egyszerű agyszülemény

A legjobb benne, hogy néha elállít az ember valamit, s nem engedi visszaállítani

Hiroshima 45, Csernobil 86, Windows 98