2010.11.30. 16:40:07
Na hát a mámorból fölocsúdva én is kifejteném a látottakat. Fantasztikus, brilliáns, lehengerlő. Ez a három szó jut eszembe. Lehet nem így fogalmaznék, ha egy Levante-t vertünk volna így, de ez engedtesség meg nekem, hiszen ez papíron mégis egy El Classico volt, a futball (talán) legnagyobb rangadója.
Semmi mást nem csináltunk, csak magunkkal törődtünk, kimentünk a pályára és lefociztuk őket. Így kell csinálni, meglepődött ettől szerintem a Madrid is. Az elmúlt éveket figyelembe véve azért ez nem volt jellemző, kivéve talán a 2-6-nál. Amikor tavaly napra pontosan 1-0-ra vertük őket, akkor azért volt tartás a Real-tól és ez látszott is a csapaton, néhol görcsös, hibákkal telitűzdelt focit mutattunk, és a visszavágón is trükköztünk a felállással a 4-4-2-vel.
Nem ájulok el Guardiola teljesítménye előtt, de ezt nagyon kitalálta. Messit visszább vonta, és teret adott neki a csapat középen, szinte Xavival egyvonalban. Nem számított rá a nagy José. Ő ott már régen elcseszte, hogy aláírt a madridhoz. Mindenki tudta, hogy itt nem játszhatja a bunkerfociját és nem lehet csak kontrára építve megbontani egy védelmet. A vesztébe rohant, itt elvárás a támadófoci szemben a PL-el és a Serie A-val, ez nem az ő stílusa.
A párharcokról (már ha volt), Abidal megvacsizta Ronaldo-t és Di María-t. Igen, ez így volt, még ha nem is a kizárólag a védekezéssel, hanem a támadással. Azzal ette meg őket, hogy hasznosabb volt, jobban hajtott, többet harcolt, a balszélen, mint a vele szemben álló reálosok, akik nem bírták vele tartani a lépést.
Néhány madridi pedig igen nagyot csökkent a szememben. Ramos?! Minimum 5 meccs, de inkább több, egy hátulról történő nyújtott lábbal való becsúszás lábra, plusz utánna egy pofon Puyol-nak, egy Xavi-nak. Nálam MIN 5 meccs. Carvalho esete nem volt egyértelmű, csak a Barca szurkolóknak, így nekem is. Lehet így is lehet úgy is magyarázni, szívem szárint rá is rászabnék egy 2-3 meccset, de szerintem az "ág is húzza" alapon letölti amit a sárgalapjaiért kell és vígan játszik tovább, ahogyan Pepe is. Pedig utóbbi a meccs elején életemben először szimpatikusan játszott. Nagyokat mentett, sokszor helyezkedett jó helyen, de utána nála is bekattant az agy. Ronaldo meg... direkt hagytam utoljára... Nyamvadt alattomos kis tirpák. Hogy jön ő ahhoz, hogy ellökje Guardiola-t? Ki ő? A bíró meg ad neki egy sárgát... Gagyi volt a játékvezetés is, de ezt előre lehetett tudni ennél a gyökérnél. Ezt nem azért mondom, mert nekünk nem ítélt meg dolgokat, hanem mert a Realnak sem. Egyszerűen színvonalatlan volt.
Nálam a meccs embere Messi. Hihetetlen mennyit melózott mezőnyben, tetszett, ahogy Villa játszott a szélen. Úgy tolta, mint a vb-n, és kiemelném Xavi-t és Iniesta-t akik hülyét csináltam a Real-ból szószerint.
Megérdemeltük! 5-0.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)