Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
CartmanBarca
Jugador del Barça

2010.12.19. 20:09:23

bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk :?
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt... :D )
Szvsz a német a világ legundorítóbb nyelve. 6-7 éve tanulom, de nem sok mindent tudok. Az angolt 2 éve kezdtem el és már nyelvvizsgára készülök tavasszal. A 6 év során 4 tanárunk volt, és most kifogtuk utóbbi két évben a leghagynemondjammilyet.
Ilyenkor hálát adok az (igazgató :lol:) Úrnak hogy kiadták ezt a 2 napot is pihibe. Jan 3.-án meg egy finom 250 szavas németdogával kezdünk ](*,)
Kép

"No kérem szépen, ha most ez cirkusz lenne, akkor lenne egy csomó bohócunk."

-Hajdu B. a Barcelona-Arsenal (4-1) meccsen Messi 4. gólja után.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.12.19. 20:00:08

Leomessi14 írta:
bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk :?
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt... :D )
Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg, miert kell ilyenkor is feleltetni??? :evil: Ezert utalom a sulit...semmi joerzes sincs a tanarokban,pedig mar van eleg jegyunk. :oops: :x
Erre szokta mondani az én némettanárom, hogy aki eddig rendszeresen tanulta a szavakat, ahogy azt elvileg kellene, annak szódoga előtt max átnéznie kell. :D Mondjuk én évekig nem tanultam szavakat, de így is nagyon jól ment, sima 5-ös voltam, országos versenyen is szerepeltem, de azóta rájöttem, hogy jobban megéri minimum havonta megtanulni a dolgokat. :)
Viel Glück! :wink:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.19. 19:53:19

Leomessi14 írta:
bence-barca írta:
L.Messi 10 írta:Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra :wink: )
Én jegyzetbe szoktam írni és kirakom a képernyőmre :D
Az azert megtalalhato,de netes szotart mar nem tudjak bizonyitani egykonnyen.De szerintem nincs joguk kutatni a telefonodban...
Utána egyből kitörlöm és amúgy sem kutatnak (még) a telefonokban.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.12.19. 19:52:08

bence-barca írta:
L.Messi 10 írta:Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra :wink: )
Az azert megtalalhato,de netes szotart mar nem tudjak bizonyitani egykonnyen.De szerintem nincs joguk kutatni a telefonodban...
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.19. 19:47:55

L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.12.19. 19:45:24

Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra :wink: )
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.19. 19:45:12

Leomessi14 írta:
Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg miert kell ilyenkor is feleltetni??? :evil: Ezert utalom a sulit...semmi joerzes sincs a tanarokban,pedig mar van eleg jegyunk. :oops: :x
Nekem is ugyanez van (X-faktor kivételével, azt nem nézem :D ). Érdekes aki holnap irat még jófej tanár, más tanárok akik rosszabbak azok meg bezzeg nem feleltetnek kedvesen. Feje tetejére áll a suli... :roll: :D
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.12.19. 19:43:15

Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg, miert kell ilyenkor is feleltetni??? :evil: Ezert utalom a sulit...semmi joerzes sincs a tanarokban,pedig mar van eleg jegyunk. :oops: :x
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.19. 19:37:24

Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk :?
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.11. 15:53:20

gergo9 írta: Hát én már csak olyan vizsgára öltözöm ki ahol szóbeli is van. :)
Aláíráspóton nem szokás. Legalábbis nálunk nem :)
Köszi szépen a választ :)
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.11. 15:14:38

torrentkiller írta:remélem jó topikba írom. Szóval, valaki akinek volt már ilyenben része, meg tudja nekem mondani, hogy elvárják aláíráspóton is az öltönyt? Vagy csak vizsgán?
Jó, gondolom ahány féle egyetem annyi szokás, de ez szerintem egységes.
Am az ÓE-re járok a Bánki karra.
köszi
Hát én már csak olyan vizsgára öltözöm ki ahol szóbeli is van. :)
Aláíráspóton nem szokás. Legalábbis nálunk nem :)
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.11. 14:58:12

remélem jó topikba írom. Szóval, valaki akinek volt már ilyenben része, meg tudja nekem mondani, hogy elvárják aláíráspóton is az öltönyt? Vagy csak vizsgán?
Jó, gondolom ahány féle egyetem annyi szokás, de ez szerintem egységes.
Am az ÓE-re járok a Bánki karra.
köszi
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.12.10. 21:38:02

kudu írta: Melyik egyetemre jársz? mert én a Debrecenire, és tudnék segíteni ebben a kérdésben. (én is infó karos vagyok, de lakótársam mérnökinfós)
Széchenyi egyetemre járok, Győrbe. De szerintem annyira nem lehet más a tiétek sem.. bár kitudja. :? Engem pár "ajándék" kredit érdekelne, amiket könnyedén letudnám tenni, nem izzadok annyit vele mint egy analízis vagy proggal például, olyan érdekelne. Nekem a munkavédelmet és marketinget mondták, hogy az 1 olvasásra sima ügy.. akinek van tapasztalata kérek ossza meg. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
kudu
Entrenador del Barça

2010.12.10. 20:19:25

Ronaldinho&Barca írta:Srácok, mérnök infós vagyok, és olyan kérdésem lenne, hogy aki erre a szakra jár, vagy mérnökire, 2. félévre milyen töltelékeket lehet felvenni amit általában ilyen 2 kreditesek? Munkavédelem, marketing, ezek nehezek? Olyanok kellenének amit kevesebb tanulással is simán hozhatóak, hogy meglegyen a 30 kredit és ne kelljen izgulni.

Amúgy proggal én is hadilábon állok.. nálunk mindenkit úgy kezeltek kezdetektől mintha már oviban toltuk volna a céét.

Prog1-t 2-esre mennyire nehéz hozni, ha sose tanultam még egészet?
Melyik egyetemre jársz? mert én a Debrecenire, és tudnék segíteni ebben a kérdésben. (én is infó karos vagyok, de lakótársam mérnökinfós)
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.12.10. 20:14:30

Srácok, mérnök infós vagyok, és olyan kérdésem lenne, hogy aki erre a szakra jár, vagy mérnökire, 2. félévre milyen töltelékeket lehet felvenni amit általában ilyen 2 kreditesek? Munkavédelem, marketing, ezek nehezek? Olyanok kellenének amit kevesebb tanulással is simán hozhatóak, hogy meglegyen a 30 kredit és ne kelljen izgulni.

Amúgy proggal én is hadilábon állok.. nálunk mindenkit úgy kezeltek kezdetektől mintha már oviban toltuk volna a céét.

Prog1-t 2-esre mennyire nehéz hozni, ha sose tanultam még egészet?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
daffy
Madridista

2010.12.06. 11:49:01

Hunter91 írta:Olyan gondom van,hogy nem értem programozást. Ha sikerülne elérnem a 2est,akkor mehetnék a következő félévbe programozás 2re.

A 2es még simán meglehetne pótZH-val,de nem tudom hogy lenne-e értelme ennek,ha nem értem az alapokat. Ti mit tanácsoltok?
ha kell a kredit,akkor csináld meg kettesre,ha nem,akkor is megcsinálhatod és max akkor a prog2-t áldozd fel ennek a megtanulására és akkor az 1 már tuti megvan. de ha a kettő is sikerülne,akkor meg minden ok.
Hunter91
Capitá del Barça

2010.12.06. 11:27:21

Olyan gondom van,hogy nem értem programozást. Ha sikerülne elérnem a 2est,akkor mehetnék a következő félévbe programozás 2re.

A 2es még simán meglehetne pótZH-val,de nem tudom hogy lenne-e értelme ennek,ha nem értem az alapokat. Ti mit tanácsoltok?
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2010.12.05. 13:01:01

Ronaldinho&Barca írta:Olyan kérdésem lenne, hogy egyetemen pl. van Analízis tárgy és pl. ha első félévbe nem sikerül, akkor azt 2. félévre fel lehet venni? Vagy programozást? Melyek azok a tárgyak amik csak évente vehetők fel? Jó lenne tudni, hogy hányadán állok, de ezeket én még nem vágom, melyik tantárgyat lehet köv. félévre is felvenni, melyiket csak 1 év múlva? :?
Legegyszerűbb ha a tanártól kérdezed meg hogy van-e keresztfélév a tárgyból. Az hogy a Neptunban szerepel a tárgy a köv. félévben, attól még nem biztos hogy elindul.
daffy
Madridista

2010.12.05. 12:32:43

torrentkiller írta:Hi srácok kellene egy kis útmutatás.
Mechanika I.-ben a két támaszú tartókkal szórakozunk már mióta. A héten be kell adnom a 2. házikat, de valami nem világos. Az lenne a bajom, hogy amikor megoszló terheléssel is terhelve van, akkor azt hogyan kell beleírni a nyomatéki egyenletbe? Sok mindent hallottam már, de valahogy nem akar sikerülni sohasem. Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék.
itt töltsd le valamelyik mechanika jegyzetet és telepítsd fel a math playert.miután leszedted és kicsomagoltad futtasd az exe-t és engedélyezd a felugró ablakot(vagy mit,hogy fusson a math player). talán segíteni fog. ez a győri egyetem mechanika 1 jegyzete
hogy pontosan melyik mecha kell,azt nem tudom,próbáld ki
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.05. 12:27:11

Ronaldinho&Barca írta:
Hát a fene tudja, azaz érti ezt a neptunt. Én mérnök infós vagyok, a villamosságtant úgy néz ki buktam sajnos, de van 2. félévben is a neptunban ami érdekes, de nekem meg mindenki azt mondogatta, ha bukom, akkor köv. évben vehetem fel. Köv. félévre neptunban van analízis is, csak 1 tanár tartja a gyakorlatot és az elméletet is kisebb csoportokban, akkor lehetséges, hogy lesz? Mert ha nem tudnám felvenni, akkor a 30 kreditet is brutál nehéz lenne összeszedni. :?
mérnök infós vagyok én is leírom nálunk hogy van :)
Nálunk is volt Analízis1, Analízis2 és ezzel párhuzamosan Dimat1,Dimat2.
Értelemszerűen az anál2 az anál1re épül dimat2 a dimat1-re.
Erre a négy tárgyra épül a matekszigó.
Nálunk épült az anál2re még a numerikus analízis majd a numanálra a mesterséges intelligencia ami államvizsga tárgy is lesz majd nekem.
Szval a lényeg hogy hiába veszed fel az anál1 keresztben a ráépülő tárgyakból is indulni kell keresztfélévnek a félév csúszás miatt mert különben nem értél vele semmit sem.
Nálunk úgy volt hogy aki kiszippantotta az analízist annak +1év.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.05. 12:11:07

Hi srácok kellene egy kis útmutatás.
Mechanika I.-ben a két támaszú tartókkal szórakozunk már mióta. A héten be kell adnom a 2. házikat, de valami nem világos. Az lenne a bajom, hogy amikor megoszló terheléssel is terhelve van, akkor azt hogyan kell beleírni a nyomatéki egyenletbe? Sok mindent hallottam már, de valahogy nem akar sikerülni sohasem. Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék.
Kép
daffy
Madridista

2010.12.05. 12:05:17

Ronaldinho&Barca írta:...
bármi lehetséges. olyan a felsőoktatás,hogy az hihetetlen. én már nem tudnék őszintén bánkódni,ha kirúgnának(előbb tudnék menni külföldre). neptunban figyelni kell a tantárgy kódjára is,nehogy másik helyen lévő épületben(pl nekem blaha helyett fent óbudán) legyen az óra. figyelni kell azt is,hogy a te szakodnak szóljon,illetve ne legyen levelező vagy vizsgakurzus stb. zűrös ez
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.12.05. 11:40:50

daffy írta:ezek teljesen egyetemfüggőek(neptunba szerintem meg tudod nézni a köv féléves tárgyaidat). nekem nincs semmilyen őszi tárgyból képzés tavasszal. ha ősszel bukom,akkor csak 1 év múlva vehető fel újra. ez csak azért baj,mert ha elbukom a matek 1-et,akkor nem vehetem fel a matek 2-t,az info 2-t és semmit ami a matekra épül.
Hát a fene tudja, azaz érti ezt a neptunt. Én mérnök infós vagyok, a villamosságtant úgy néz ki buktam sajnos, de van 2. félévben is a neptunban ami érdekes, de nekem meg mindenki azt mondogatta, ha bukom, akkor köv. évben vehetem fel. Köv. félévre neptunban van analízis is, csak 1 tanár tartja a gyakorlatot és az elméletet is kisebb csoportokban, akkor lehetséges, hogy lesz? Mert ha nem tudnám felvenni, akkor a 30 kreditet is brutál nehéz lenne összeszedni. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
daffy
Madridista

2010.12.05. 11:34:02

Ronaldinho&Barca írta:Olyan kérdésem lenne, hogy egyetemen pl. van Analízis tárgy és pl. ha első félévbe nem sikerül, akkor azt 2. félévre fel lehet venni? Vagy programozást? Melyek azok a tárgyak amik csak évente vehetők fel? Jó lenne tudni, hogy hányadán állok, de ezeket én még nem vágom, melyik tantárgyat lehet köv. félévre is felvenni, melyiket csak 1 év múlva? :?
ezek teljesen egyetemfüggőek(neptunba szerintem meg tudod nézni a köv féléves tárgyaidat). nekem nincs semmilyen őszi tárgyból képzés tavasszal. ha ősszel bukom,akkor csak 1 év múlva vehető fel újra. ez csak azért baj,mert ha elbukom a matek 1-et,akkor nem vehetem fel a matek 2-t,az info 2-t és semmit ami a matekra épül.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.12.05. 11:26:21

Olyan kérdésem lenne, hogy egyetemen pl. van Analízis tárgy és pl. ha első félévbe nem sikerül, akkor azt 2. félévre fel lehet venni? Vagy programozást? Melyek azok a tárgyak amik csak évente vehetők fel? Jó lenne tudni, hogy hányadán állok, de ezeket én még nem vágom, melyik tantárgyat lehet köv. félévre is felvenni, melyiket csak 1 év múlva? :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Lezárt