Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szvsz a német a világ legundorítóbb nyelve. 6-7 éve tanulom, de nem sok mindent tudok. Az angolt 2 éve kezdtem el és már nyelvvizsgára készülök tavasszal. A 6 év során 4 tanárunk volt, és most kifogtuk utóbbi két évben a leghagynemondjammilyet.bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk![]()
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt...)
Erre szokta mondani az én némettanárom, hogy aki eddig rendszeresen tanulta a szavakat, ahogy azt elvileg kellene, annak szódoga előtt max átnéznie kell.Leomessi14 írta:Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg, miert kell ilyenkor is feleltetni???bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk![]()
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt...)
Ezert utalom a sulit...semmi joerzes sincs a tanarokban,pedig mar van eleg jegyunk.
![]()
Utána egyből kitörlöm és amúgy sem kutatnak (még) a telefonokban.Leomessi14 írta:Az azert megtalalhato,de netes szotart mar nem tudjak bizonyitani egykonnyen.De szerintem nincs joguk kutatni a telefonodban...bence-barca írta:Én jegyzetbe szoktam írni és kirakom a képernyőmreL.Messi 10 írta:Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra)
Az azert megtalalhato,de netes szotart mar nem tudjak bizonyitani egykonnyen.De szerintem nincs joguk kutatni a telefonodban...bence-barca írta:Én jegyzetbe szoktam írni és kirakom a képernyőmreL.Messi 10 írta:Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra)
Én jegyzetbe szoktam írni és kirakom a képernyőmreL.Messi 10 írta:Nekünk jövő héten már tanítás sincs. Remélem írtok egy jó jegyet. (jó módszer szódogához: szótár telóra)
Nekem is ugyanez van (X-faktor kivételével, azt nem nézemLeomessi14 írta:Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg miert kell ilyenkor is feleltetni???bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk![]()
Ezert utalom a sulit...semmi joerzes sincs a tanarokban,pedig mar van eleg jegyunk.
![]()
Nekem holnapra 60 szo kell nemetbol, es semmit se tudok. Ma este pedig X-faktor.Menjenek a busba...2 nap van meg, miert kell ilyenkor is feleltetni???bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk![]()
Köszi szépen a választgergo9 írta: Hát én már csak olyan vizsgára öltözöm ki ahol szóbeli is van.![]()
Aláíráspóton nem szokás. Legalábbis nálunk nem
Hát én már csak olyan vizsgára öltözöm ki ahol szóbeli is van.torrentkiller írta:remélem jó topikba írom. Szóval, valaki akinek volt már ilyenben része, meg tudja nekem mondani, hogy elvárják aláíráspóton is az öltönyt? Vagy csak vizsgán?
Jó, gondolom ahány féle egyetem annyi szokás, de ez szerintem egységes.
Am az ÓE-re járok a Bánki karra.
köszi
Széchenyi egyetemre járok, Győrbe. De szerintem annyira nem lehet más a tiétek sem.. bár kitudja.kudu írta: Melyik egyetemre jársz? mert én a Debrecenire, és tudnék segíteni ebben a kérdésben. (én is infó karos vagyok, de lakótársam mérnökinfós)
Melyik egyetemre jársz? mert én a Debrecenire, és tudnék segíteni ebben a kérdésben. (én is infó karos vagyok, de lakótársam mérnökinfós)Ronaldinho&Barca írta:Srácok, mérnök infós vagyok, és olyan kérdésem lenne, hogy aki erre a szakra jár, vagy mérnökire, 2. félévre milyen töltelékeket lehet felvenni amit általában ilyen 2 kreditesek? Munkavédelem, marketing, ezek nehezek? Olyanok kellenének amit kevesebb tanulással is simán hozhatóak, hogy meglegyen a 30 kredit és ne kelljen izgulni.
Amúgy proggal én is hadilábon állok.. nálunk mindenkit úgy kezeltek kezdetektől mintha már oviban toltuk volna a céét.
Prog1-t 2-esre mennyire nehéz hozni, ha sose tanultam még egészet?
ha kell a kredit,akkor csináld meg kettesre,ha nem,akkor is megcsinálhatod és max akkor a prog2-t áldozd fel ennek a megtanulására és akkor az 1 már tuti megvan. de ha a kettő is sikerülne,akkor meg minden ok.Hunter91 írta:Olyan gondom van,hogy nem értem programozást. Ha sikerülne elérnem a 2est,akkor mehetnék a következő félévbe programozás 2re.
A 2es még simán meglehetne pótZH-val,de nem tudom hogy lenne-e értelme ennek,ha nem értem az alapokat. Ti mit tanácsoltok?
Legegyszerűbb ha a tanártól kérdezed meg hogy van-e keresztfélév a tárgyból. Az hogy a Neptunban szerepel a tárgy a köv. félévben, attól még nem biztos hogy elindul.Ronaldinho&Barca írta:Olyan kérdésem lenne, hogy egyetemen pl. van Analízis tárgy és pl. ha első félévbe nem sikerül, akkor azt 2. félévre fel lehet venni? Vagy programozást? Melyek azok a tárgyak amik csak évente vehetők fel? Jó lenne tudni, hogy hányadán állok, de ezeket én még nem vágom, melyik tantárgyat lehet köv. félévre is felvenni, melyiket csak 1 év múlva?
itt töltsd le valamelyik mechanika jegyzetet és telepítsd fel a math playert.miután leszedted és kicsomagoltad futtasd az exe-t és engedélyezd a felugró ablakot(vagy mit,hogy fusson a math player). talán segíteni fog. ez a győri egyetem mechanika 1 jegyzetetorrentkiller írta:Hi srácok kellene egy kis útmutatás.
Mechanika I.-ben a két támaszú tartókkal szórakozunk már mióta. A héten be kell adnom a 2. házikat, de valami nem világos. Az lenne a bajom, hogy amikor megoszló terheléssel is terhelve van, akkor azt hogyan kell beleírni a nyomatéki egyenletbe? Sok mindent hallottam már, de valahogy nem akar sikerülni sohasem. Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék.
mérnök infós vagyok én is leírom nálunk hogy vanRonaldinho&Barca írta:
Hát a fene tudja, azaz érti ezt a neptunt. Én mérnök infós vagyok, a villamosságtant úgy néz ki buktam sajnos, de van 2. félévben is a neptunban ami érdekes, de nekem meg mindenki azt mondogatta, ha bukom, akkor köv. évben vehetem fel. Köv. félévre neptunban van analízis is, csak 1 tanár tartja a gyakorlatot és az elméletet is kisebb csoportokban, akkor lehetséges, hogy lesz? Mert ha nem tudnám felvenni, akkor a 30 kreditet is brutál nehéz lenne összeszedni.
bármi lehetséges. olyan a felsőoktatás,hogy az hihetetlen. én már nem tudnék őszintén bánkódni,ha kirúgnának(előbb tudnék menni külföldre). neptunban figyelni kell a tantárgy kódjára is,nehogy másik helyen lévő épületben(pl nekem blaha helyett fent óbudán) legyen az óra. figyelni kell azt is,hogy a te szakodnak szóljon,illetve ne legyen levelező vagy vizsgakurzus stb. zűrös ezRonaldinho&Barca írta:...
Hát a fene tudja, azaz érti ezt a neptunt. Én mérnök infós vagyok, a villamosságtant úgy néz ki buktam sajnos, de van 2. félévben is a neptunban ami érdekes, de nekem meg mindenki azt mondogatta, ha bukom, akkor köv. évben vehetem fel. Köv. félévre neptunban van analízis is, csak 1 tanár tartja a gyakorlatot és az elméletet is kisebb csoportokban, akkor lehetséges, hogy lesz? Mert ha nem tudnám felvenni, akkor a 30 kreditet is brutál nehéz lenne összeszedni.daffy írta:ezek teljesen egyetemfüggőek(neptunba szerintem meg tudod nézni a köv féléves tárgyaidat). nekem nincs semmilyen őszi tárgyból képzés tavasszal. ha ősszel bukom,akkor csak 1 év múlva vehető fel újra. ez csak azért baj,mert ha elbukom a matek 1-et,akkor nem vehetem fel a matek 2-t,az info 2-t és semmit ami a matekra épül.
ezek teljesen egyetemfüggőek(neptunba szerintem meg tudod nézni a köv féléves tárgyaidat). nekem nincs semmilyen őszi tárgyból képzés tavasszal. ha ősszel bukom,akkor csak 1 év múlva vehető fel újra. ez csak azért baj,mert ha elbukom a matek 1-et,akkor nem vehetem fel a matek 2-t,az info 2-t és semmit ami a matekra épül.Ronaldinho&Barca írta:Olyan kérdésem lenne, hogy egyetemen pl. van Analízis tárgy és pl. ha első félévbe nem sikerül, akkor azt 2. félévre fel lehet venni? Vagy programozást? Melyek azok a tárgyak amik csak évente vehetők fel? Jó lenne tudni, hogy hányadán állok, de ezeket én még nem vágom, melyik tantárgyat lehet köv. félévre is felvenni, melyiket csak 1 év múlva?