Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
BME-n nem nagyon tudok felső korlátokról, van pár ismerősöm aki 40-50 kreditet is felvett egy félévre.Ronaldinho&Barca írta:Srácok, nem tudjátok, hogy egyetemen megszokták szabni hány tantárgyat lehet felvenni egy félévre? Picit nézegetem már miket kéne felvenni.. csak azért kérdezem, ne abba az 1 hétre derüljön ki..
Nálunk (Óbudai Egyetem, Bánki kar) azt hiszem 30+3 kredit a maximális ha jól tudom.Ronaldinho&Barca írta:Srácok, nem tudjátok, hogy egyetemen megszokták szabni hány tantárgyat lehet felvenni egy félévre? Picit nézegetem már miket kéne felvenni.. csak azért kérdezem, ne abba az 1 hétre derüljön ki..
Igen ezt tudomtorrentkiller írta:Bocsi hogy beleszólok, de ha a szakácsképzés fontos, akkor sem kell oda menned (Az iskola erősségét nem ismerem). Akármelyik gimnáziumba vagy szakközépbe mehetsz, ahol érettségizhetsz. Utána oda jelentkezel ahova akarsz.MessiFan írta:Nekem inkább ez a Gourmand tetszik. Valszeg ez lesz az első a listámon mert érettségit ad és utána van szakácsképzés
Nem lebeszélni akarlak, csak szerintem jó ha ezt tudod.
Bocsi hogy beleszólok, de ha a szakácsképzés fontos, akkor sem kell oda menned (Az iskola erősségét nem ismerem). Akármelyik gimnáziumba vagy szakközépbe mehetsz, ahol érettségizhetsz. Utána oda jelentkezel ahova akarsz.MessiFan írta:Nekem inkább ez a Gourmand tetszik. Valszeg ez lesz az első a listámon mert érettségit ad és utána van szakácsképzés
Veres Pálné erős iskola, szerintem Magyarországon benne van a Top 5-10 ben, szóval oda csak akkor, ha tanulni is fogsz. Nekem 3-mas átlagom volt felvételin írtam 89 pontot és úgy már simán felvettek volna, de végül nem oda mentem. Egy jó felvételivel és szóbelivel még így is szinte bárhova bekerülhetsz, de szerintem Veres Pálnéba akkor menj, hogy ha tudsz tanulni, mert pl én erős suliba mentem és kéne tanulnom kb 2-3 órát h meglegyek 4-es 5-ös a pár fontosabb tantárgyból,de szenvedek, mert utálok tanulni..MessiFan írta:...
Veres Pálnéba jár ismerősöm, ha jól tudom az egy erősebb iskola, oda nem biztos, h ilyen átlaggal felvesznek , de nem tom pontosanMessiFan írta:...
Örök hálám.sjd írta:1. Afganisztán (lehet h még több helyen is, de ez biztos)
2. Természetvédelmi területre akarták építeni
Mégpedig a Tubes- hegyen vagy dombon Pécs mellett. Mondjuk nem tudom mi köze van ennek az alkotmányjoghoz, de jó lesz a házid, ha ezt írod lesjd írta:1. Afganisztán (lehet h még több helyen is, de ez biztos)soadroli írta:Hátha tud valaki segíteni...Szóval lenne 2 kérdésem, alkotmányjog házi feladat -.-' .
1. Hol lát el Magyarország békefenntartó erőt?
2.Magyarország NATO tagságából eredő kötelezettsége(radarállomás építés)
milyen problémákat vetett fel?
Nagyon fontos lenne, és köszönöm előre is.
2. Természetvédelmi területre akarták építeni
1. Afganisztán (lehet h még több helyen is, de ez biztos)soadroli írta:Hátha tud valaki segíteni...Szóval lenne 2 kérdésem, alkotmányjog házi feladat -.-' .
1. Hol lát el Magyarország békefenntartó erőt?
2.Magyarország NATO tagságából eredő kötelezettsége(radarállomás építés)
milyen problémákat vetett fel?
Nagyon fontos lenne, és köszönöm előre is.
höhömessideco írta:Most nektek szünidő van? Mikor kezdődött és meddig tart?
Nekünk ma van az első szabad nap, és január 5-én, szerdán kell suliba menniElég rövid :S
Én OKJ-n vagyok, igaz egy középsuliba, de nekünk már kedden elkezdődött, viszont már 3-án menni kell. Valakinek már múlt hét pénteken elkezdődött. Úgy tudom, hogy itt Magyarban 3-án mindenki vonul vissza a padba. Csak a vizsgaidőszakosok nem. A középsuli, áltsuli az már kezdődik.messideco írta:Most nektek szünidő van? Mikor kezdődött és meddig tart?
Nekünk ma van az első szabad nap, és január 5-én, szerdán kell suliba menniElég rövid :S
Nekünk kedden kellett utoljára suliba menni és 3-án megyünk először, szerdán.messideco írta:Most nektek szünidő van? Mikor kezdődött és meddig tart?
Angol egyértelműen jobb. Általánosban azt tanultam 8 évig, ide középsuliba jöttem németet 0. évvel kezdve tanulni, mert szeretném, ha mire elvégzem a gimit 2 nyelvvizsga van a kezemben, ami a jelenlegi helyzeteket tekintve igen sokat érhet. Az más kérdés, h idén kezdtünk el angolt tanulni és hála a vezetőségnek nem kezdő-haladó csoportbontás van, hanem az osztály 2 alapcsoportjára (németesek-spanyolosok) van bontva, így most 8éves angol tanulás után megint a "have you got" meg "presen simple" szinten vagyokCartmanBarca írta:Szvsz a német a világ legundorítóbb nyelve. 6-7 éve tanulom, de nem sok mindent tudok. Az angolt 2 éve kezdtem el és már nyelvvizsgára készülök tavasszal. A 6 év során 4 tanárunk volt, és most kifogtuk utóbbi két évben a leghagynemondjammilyet.bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk![]()
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt...)
Ilyenkor hálát adok az (igazgató) Úrnak hogy kiadták ezt a 2 napot is pihibe. Jan 3.-án meg egy finom 250 szavas németdogával kezdünk