kanty írta:Lassan véget ér ez az évtized is, elgondolkodtam, h kik a legmeghatározóbb sportolok.
Az én top5-ös listám:
1. Usain Bolt
2. Michael Phelps
3. Roger Federer
4. Rafael Nadal
5. Simon Amman

Hát,ha már évtizedet nézünk,akkor Federer bőven Bolt előtt van, illetve még Phelps is. Utána talán jöhet Bolt.
De ott van azért egy Ole Einar Björndalen,aki nyert az évtizedben 4 olimpiai aranyat, 13!! világbajnoki címet, ezekenkívül még van 3 olimpiai érme az aranyokon kívül,és 14 VB-érme pluszban. Ehhez jön még 93 világkupa győzelem. Az összetett világkupa győzelmeire nem találtam pontos számot,de 10en felül van az is.
Szerintem ő mindenképpen rajta kell,hogy legyen egy ilyen listán.
Ott van még Schumacher is,illetve Lance Armstrong is. Rengeteg név van,akik megkaphatnának egy ilyen díjat.
Szerk.: 5szörös VK összetett győztes, 6szor lett második. Ehhez hozzátartozik,hogy sok évben nem csak a biathlon VK-n vett részt,hanem sífutóként is rajthoz állt,ezért sok biathlon versenyt hagyott ki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."