Tocy írta:valószínűleg sem Laporta, sem Rosell nem hazudott az anyagi helyzetről, csak másképp lett elkönyvelve, és teljesen más eredmények jöttek ki...

Ezért nem becsülöm egyáltalán az ilyen szakmákat. Emlékszem pl, amikor mikro-makro ökonómiát kellett tanulnom, nem igazán ment, mert logika semmi nem volt benne. Volt néhány kérdés (jó, kb az összes) ahol nem tudta, hogy miért az a jó. Megkérdeztem hát nővérem, aki könyvvizsgáló. Ő egész egyszerűen annyit mondott, hogy mind a négy (a,b,c,d válaszlehetőségek voltak) állításról be tudja bizonyítani, hogy igaz. Valahol itt vesztették el ezek a szakmák a megbecsülésüket a szememben.
Félreértés ne essék, a mai világ működésképtelen lenne nélkülük! De számomra az, hogy a tőzsdén "bohóckodik" és kézzel fogható eredmény nélkül keres csillagászati összegeket inkább elszomorító, mintsem becsülendő, hogy csak egy szakmát említsek.
Mennyivel egyszerűbb lenne a dolgom, ha egy-egy tervezési feladat során csak annyi lenne a tét, hogy itt van én megterveztem, most ez vagy működni fog, vagy nem