Nagy kutyabolond família a miénk is, bár óriási bánatomra, amikor 7 éve különköltöztem anyuméktól náluk kellett hagynom a kutyusomat, mivel panelba nem hozhatam magammal. Viszont mivel 5 perc sétányi távolságra lakunk egymástól, gyakran láthatom.
Az első kutyusom egy Jagd terrier volt, 8 éves koromban kaptam karácsonyra keresztapámtól, aki erdész és sokat járt akkoriban vadászni is.
Ő volt Fifi. 14 évet élt, tehát velem együtt nőtt fel és borzaszóan megviselt a halála, a mai napig gyújtok neki mindenszentekkor mécsest és ha viszaemlékszek az együtt töltött évekre, akkor sírok - most is megkönnyeztem.
Fifi elvesztése után pár hónappal új kutya után néztünk, mert nem tudtunk meglenni a házban, a kertben úgy, hogy nincs körölüttünk.
Nem volt kérdés: csakis terriert akarunk!
2004. június 4. -én érkezett meg a családba Teddy.
Sajnos mifelénk - Nógrád megyében - terriert csak vadászoktól lehet kérni, ha van éppen szaporulat, akkor adnak el, de leginkább csak másik vadásznak, így ismét keresztapum volt, aki intézkedett és így sikerült.
Teddy Jagd terrier - Fox terrier keverék.
/ Keverék a kutya, ha két fajtiszta eb a szülőpár - egyéb esetben korcs /
Nagyon játékos, szelíd, imádni való.
A Jagd terrierekre jellemző erős területvédő, territóriális viselkedést és akaratosságot kiválóan ellensúlyozza a Foxik játékossága ami a természetét illeti.
Imádja a játékokat, nagy labda-zsonglőr
Teddy: