Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 21:33:48

Most olvasom NSO-n a nyilatkozatát, miszerint a City heti félmillió fontot kínált neki.
Bűdületesen nagy összeg ahhoz, hogy ne higgyem el, de ha mégis így volt, akkor a tökömet dugdossam azoknak az araboknak az orrába, akik ennyire nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel.... :evil:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
messideco
Presidente del Barça

2011.01.31. 22:40:17

Én nagyon örültem mikor megérkezett. Távozása valósággal sokkolt. De ne menjünk most ebbe bele...
Kép
"And my heart will leave you never."
Initom
Entrenador del Barça

2011.01.31. 22:35:30

Ilúvatar írta:
Initom írta:[
én sose szerettem :wink:
hát én se, koma... Nem örültem mikor ide igazolt. Örültem annak, hogy elment innen.
Sőt...nem az hogy nem szerettem,...tudnék mondani cifrábbat is de azt több okból nem teszem :)
Nagyon örültem hogy elment.
Abi & Tito
Deus
Boixos Nois

2011.01.31. 22:33:38

Initom írta:
messideco írta:http://www.youtube.com/watch?v=PAcQu2YN-KI&feature=fvw

Mennyire szerették a szurkolók... :cry:
hát én se, koma... Nem örültem mikor ide igazolt. Örültem annak, hogy elment innen.
KépKép
Initom
Entrenador del Barça

2011.01.31. 22:24:16

messideco írta:http://www.youtube.com/watch?v=PAcQu2YN-KI&feature=fvw

Abi & Tito
messideco
Presidente del Barça

2011.01.31. 22:19:18

http://www.youtube.com/watch?v=PAcQu2YN-KI&feature=fvw

Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2011.01.17. 09:19:12

lui1698 írta:Az állat.
Kis gól volt :)

Most néztem rá a statisztikájára, ebben a szezonban 20 meccsen 13 gól 9 gólpassz, hamar visszaszokott az olasz fociba :) És még Cassanoval sem verekedett össze :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.17. 09:18:34

LG írta:
Na ezt az Ibrát bírom én nagyon, és sajnos ezt az Ibrát nem láttuk Barcelonában. Ibra távozásával sztem mindenki jól járt, mi is, hiszen jött helyette Villa akivel nagyon megy a szekér, a Milan is, hiszen messze a legjobb játékosunk, és Ibra is, mert megtalálta régi, igazi önmagát.
Hihetetlen hogy fel akarják lökni és arrébb is taszítják 1 méterrel és mégis megnézni a kaput pedig nem volt 100%-ban egyensúlyban és úgy meglövi, hogy nem sokan csinálnák meg utána.

Örülök hogy megy neki a szekér Olaszban. Neki az a bajnokság illik legjobban.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.17. 09:07:11

Na ezt az Ibrát bírom én nagyon, és sajnos ezt az Ibrát nem láttuk Barcelonában. Ibra távozásával sztem mindenki jól járt, mi is, hiszen jött helyette Villa akivel nagyon megy a szekér, a Milan is, hiszen messze a legjobb játékosunk, és Ibra is, mert megtalálta régi, igazi önmagát.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.16. 23:17:50

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Stoichkov
Jugador d'estrella

2011.01.11. 23:22:26

Initom írta:
Sanama írta:Mikor itt volt,nagyon ritkán volt vele baj,vagy nem is volt.
Pique is imádta...

Az engem nem érdekel,hogy máshol mit csinált,csinál. Itt normális volt,ez számít.
Azt nem tudhatom,hogy volt e vele probléma... ki tudja mi van az öltözőbe :)
pontosan.... attól hogy mi nem tudunk róla azért nem hinném, hogy teljesen kibújt volna a bőréből itt
Initom
Entrenador del Barça

2011.01.11. 22:42:12

Sanama írta:Mikor itt volt,nagyon ritkán volt vele baj,vagy nem is volt.
Pique is imádta...

Az engem nem érdekel,hogy máshol mit csinált,csinál. Itt normális volt,ez számít.
Azt nem tudhatom,hogy volt e vele probléma... ki tudja mi van az öltözőbe :)
Abi & Tito
Sanama
Llegenda del Barça

2011.01.11. 22:39:43

Mikor itt volt,nagyon ritkán volt vele baj,vagy nem is volt.
Pique is imádta...

Initom
Entrenador del Barça

2011.01.11. 22:29:01

Sokan mondjátok,hogy jó volt elküldeni!
Bezzeg mikor szó volt az igazolásáról majd megöltétek Pepet...no meg azokat akik előre mondták...
Abi & Tito
Stoichkov
Jugador d'estrella

2011.01.11. 22:26:00

úristen mekkora féreg.... hibátlan döntés volt elküldeni, bármi áron!!!
Messithebest
Director del Fútbol

2011.01.11. 21:55:46

kudu írta:Zlatan "alkotott" barátságos meccsen is...

http://www.youtube.com/watch?v=EFYnSuQW ... r_embedded

Felfoghatatlan... :?
Idióta. Most már cseppet sem érdekel h kevés pénzt kaptunk érte,fő hogy elment. Már alig várom,mikor bejelenti h visszavonul. (sajna odébb van még...)
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Xanthor
Capitá del Barça

2011.01.11. 21:51:49

http://www.youtube.com/watch?v=RskCx6zQ ... ed#t=1m35s
Visszanéztem a Piqués "un contra un" Crackoviát, ajánlom figyelmetekbe Ibra viccelődési stílusát :lol: Így utólag, látva Milanos dolgait is jót röhögtem rajta :D
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.03. 21:56:53

kudu írta:Zlatan "alkotott" barátságos meccsen is...

Ilyenkor mennyire örülök, hogy elment innen. :)
Értem miért nem akarták, hogy maradjon.... és még van sok más ilyen videó róla, hogy mekkora paraszt.
kudu
Entrenador del Barça

2011.01.03. 21:53:04

Zlatan "alkotott" barátságos meccsen is...

"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2011.01.03. 21:07:22

gergo9 írta:
A történethez hozzátartozik, hogy Ibra szezonja, bármennyire is úgy tűnik, nem volt teljesen felesleges: lőtt 21 gólt, átlagban meccsenként egyet, s így Messi mellett a csapat második leggólerősebb játékosa lett, s ha Villa idei teljesítményét felszorozzuk egy egész szezonra, láthatjuk, miért került ő csak 40 millába.

Ez meg ha nem irónia akkor nagyon durván a röhej kategóriába tartozik az egész cikk.

Ha nem lett volna irónia, nem írom ferdével a csakot. Arra utalt, mennyire [auto_cenzúra] volt Ibra 21 gólja...
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2011.01.03. 21:06:08

Kedves Andris!

Pár pontosítás.

66 millió euro Ibráért igenis hatalmas áldozat a klub részéről, láthatóan túlvállalták magukat. Ahogy Csigával és szerintem Villával is.

Sajnálom, hogy nem olvastál tovább 3 bekezdésnél, annyit megérdemelt volna, bár javarészt fordítottam, a hozzátett anyag leginkább a magyar könyvelésre átfordítás volt.

A fiktív gazdasági mutatók fiktív kifejezést nem tudom, honnan vetted, de kérlek, sorolj fel olyanokat, amelyek általánosságban jellemzik munkásságomat.

Ibra fizetésére egy egész megbízható forrás:
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 10812.html

Ibra mellesleg az olasz liga legjobban kereső játékosa volt az Interben, 12 millió eurós fizetéssel, majd biztos eljött kevesebbért a Barcába.

http://www.fcbarcelonanews.com/secret-b ... rahimovic/

A Barca-féle fizetéskiegészítés itt is elhangzik:
http://www.soccerway.com/news/2010/Augu ... ---report/

Egyébként több futballgazdasági honlap is lehozta, hogy Rosell úgy akart 60 millát spórolni Ibrán, hogy 4 évig nem kell fizetni a fizetését. 60/4=15.

A 6 millió meg úgy jön ki, hogy a Milan ennyit állhat kb a fizetéséből.

Beckham szabály és fontossága egy Deloitte nevű tanácsadó cég annual report of football finance című tanulmányából volt (a top 20 klub költségvetését ők ellenőrzik és Rosell is velük számoltatott át mindent), amit nyilván nem lehet komolyan venni. És ha azt nézzük, hogy 15 millió bruttó spanyolországban nettóban nagyjából duplája az angol nettónak, látható különbség van...

Transfermarkt: bár igazából bárki szerkesztheti, meglepődnél, hány klub alkalmazza hivatkozásként a játékos értékére a főkönyvében. Angliában volt szerencsém és PL klub gazdaságisaival beszélgetni, ott mondták, hogy megy egy játékos felértékelése a könyvelésben. Ennek köze nincs a játékos eladási árához, annál több annak adóvonzatához.

A nyugati kluboknál egy játékost pontosan fel kell becsülni a főkönyvben, hisz a klub vagyonát képezi. Ennek az értéknek köze nincs ahhoz, hogy mennyiért adják el... Erre pl. jó a transfermarkt (nézd meg egy-két hazai klub könyvelését)

Persze kiritikádat elolvasnom se kellett volna, ha olyan naív vagy, hogy egy Barca szintű játékos azt nézi, melyik városba lakna a családja (akkor Lamps már rég nálunk lenne), nem pedig azt, hogy hol kereshet kétszer annyit, mielőtt visszavonul.

Ja és a játékosok csomó más bevételi lehetőségéről: spanyolban pl. a játékos képi jogaival a klub rendelkezik, ő kapja meg az endorsment szerződések ellenértékét, s egyéni megegyezés alapján kap vissza a játékos...
Andris írta:Tipikus rhynn cikk már megint. :? 3 bekezdésnél nem is olvastam már tovább, egész egyszerűen ez már borzasztó.

Csak hogy néhányat megragadjak:
Példa a számolásban hatalmas bakira, hogy Ibra fizetésénél 15 millióval számol. WTF? Egyáltalán nem lehet tudni hogy a srácnak 9 vagy 12 v 15 v 20 millió eurós fizetése volt. Erről soha semmi megközelítőleg hiteles forrás nem adott információt, de nyilván ha maga Ibra mondaná akkor se lehetne elhinni igazán. és tekintve az összes többi játékos fizetését, én ráadásul erősen kétlem hogy ibra duplaannyiért játszott volna mint pl David Villa, akinek a szerződtetésénél volt információ (ugyanilyen kétségées szinte) a fizetésről.
Így tehát, 9 vagy 15? nem mindegy, hiába írja rhynn a cikk alján h nagyságrendileg jók az összegek, és ezért a következtetések, mert a fizetés még megközelítőleg sőt nagyságrendileg sem jó, pedig az egész számítás egyik központi adata.
Az a 6 millió is fura továbbá, amit kölcsönért kaptunk, sose hallottam róla, aztán kitudja. A jövőévi vételi árat legalább intervallummal adja meg, de 8 milliós rés meg azért elég laza, főleg hogy a korlátok se biztosak, ezzel nemlehet számolgatni igazán. Van még, szinte minden számadatba bele lehet kötni anélkül h különösebben szétcincálnám és kiforgatnám az egész írást, de most megkímélném a társaságot egyelőre.

Még tartalmi hibából is van egynéhány, de pl a 'Beckham szabály'. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy baromság. A legtöbb játékos szerencsére nem csak a pénzért focizik. Így pedig ha azonos szintű csapatoknál azonos fizuért játszhat, akkor baromira nem az 5-10 de akár a 15%os adókulcs különbség fog dönteni. Ahogy rhynn is írja millió+egy egyéb bevételi forrása van egy játékosnak, nem csak a klubtól kapott fizetés. Így az adó különbözetek a legtöbbek számára elhanyagolhatóak olyan tényezőkhöz képest, mint hogy melyik csapat számára a szimpatikusabb, melyik város szimpatikusabb a családja számára.. még biztos lenne fotnosabb szempont ha elgondolkoznék. Néhány százezer, de még egymillió euró se igazán számít ilyen fizetésű embereknek, ha a családjuk épp a másikat szeretné. Szerintem belátható, hogy elhanyagolható kisebbség az aki ilyen pénzügyi szempontok alapján dönt azonos csapatok és fizetések között. (nyilván ahogy rhynn, úgy én is a nagy játékosokról beszélek , Barca-Real potenciális játékosok)

amit meg a transfermarkt.de-ről ír, azt jobb ha nem is olvassátok el. főleg az a része, amit a figyelmetekbe ajánl, a játékosok árai. ilyenek nyilván nemléteznek, valaki a hasáraüt, és beír valakire egy összeget, és akkor ottvan. Ez mindaddig szép és jó, amíg a játékos gazdát nem cserél, ugyanis ilyenkor mindig bebizonyosodik hogy megközelítőleg sem lehet kiszámítani egyetlen transzfer értékét sem, tehát egy játékos árát sem lehet megbecsülni.
megjegyzem, itt a fórumunkon nem véletlenül van teljes egyetértés mellett a tiltólistán.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Tocy
Director del Fútbol

2010.12.28. 14:24:14

Andris írta:De az a lényeg hogy Ibra jobban elosztotta a góljait, több meccsre..... :roll:
És különben is ő a magasabb, nem csoda hogy többe került.
+3 milla az orráért. Na mind1, lényeg h ez a patkány már nincs itt!
Andris
Adminisztrátor

2010.12.28. 14:21:18

De az a lényeg hogy Ibra jobban elosztotta a góljait, több meccsre..... :roll:
És különben is ő a magasabb, nem csoda hogy többe került.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.28. 14:13:13

Tocy írta: Mjuk én se értem hogy gondolta. Villa 13 gól asszem, Ibra 21 egész évben, igaz sérült is volt. De azt írta hogy ha felszorozzuk Villáét egy egész szezonra...és akkor hogy lenne már jobb Zlatané? Nem értem a logikát :D
Ezt én se igazán értem, Villa a bajnokságban 138 percenként rúg gólt, Zlatan 157 percenként rúgott
Tocy
Director del Fútbol

2010.12.28. 14:12:18

gergo9 írta:
sjd írta: Akárhogy is nézzük, TELJESEN nem volt felesleges, attól függetlenül h bitangpusztulatul fostos szezon volt
Villa-val való összehasonlítás a lényeg. Magyarul az eddigi teljesítménye Villa-nak jóval gyengébb mint Zlatan tavalyi egész éves teljesítménye.
Ami egy kiszabott nagy vicc.
Mjuk én se értem hogy gondolta. Villa 13 gól asszem, Ibra 21 egész évben, igaz sérült is volt. De azt írta hogy ha felszorozzuk Villáét egy egész szezonra...és akkor hogy lenne már jobb Zlatané? Nem értem a logikát :D
Lezárt