2011.02.17. 09:27:50
Ez már vérlázító.
Azt sejtettem hogy a Barca drukkerek el vannak kényeztetve, mert ilyen játékkal és eredményekkel, miért ne lennénk?
Na de az hogy egyszer kikapunk, aztán gyakorlatilag rögtön előjönnek az örökzöldek:
- Pep rosszul cserél: sokan még jófej módon azt is mondják hogy "igen, ez az egy hibája még mindig meg maradt". Hát, tuti hogy majd ő fog Pepnek tanácsokat osztogatni. Úristen, az ilyenek kiosztanák Pavarottit is hogy néha hamisan énekel. Ez teljesen abszurd.
- Valdes, évi annyi lóvéért ilyen bakikat megenged magának. Mutass egy kapust aki nem bakizik. Oké, a BL-meccseket nézik a legtöbben (főleg az ilyen jó párharcokat), de azért aki rendszeresen néz Barca meccset, az az elmúlt évek alapján nem mond ilyeneket.
Nem fogom még felsorolni, de jöhetne még Messi önzőzése, az hogy nem váltotta meg Keita a világot, de még Bojant is előássák, kapott Iniesta is Maxwell is, ja meg hogy fáradtság (persze, egy Xavi például marhára fáradt lehet aki tavaly is egy olyan szezon után még lehúzott egy teljes VB-t hosszabbításos döntővel).
Tegnap nem jött össze ennyi az egész. A góloknál is és a vitatott helyzeteknél is és a kimaradt helyzeteknél is volt egy kis szerencse faktor. Ha úgy nézzük, a tipikus jó BL-idegenben, jó csapat elleni eredményt érték el a fiúk. 1 gólos hátrány, és idegenben lőtt gól. Nem hiszem hogy Valdes még egy ilyen rossz meccset fog ki, illetve Messi, Iniesta és az egész csapat. Ha pedig 1-2 húzóember jól kifogja akkor továbbmegyünk és kész. Mindenki hibázik néha.
Ne felejtsük már el hogy ez a szint, hogy Realt 5-0-ra alázzuk (helyzetük sem volt), a bajnokságban győzelmi rekord, plusz még az egyéb rekordok.... Ez tarthatatlan. Örülök hogy átélhettem, főleg egy ilyen Gaspart-korszak után. Aki focizik, az ne csodálkozzon hogy néha kikap a csapat, ennyi. Nem kell mindenkit leírni, meg világvégézni. Legalább lesz egy izgalmas visszavágó.
Nekem hétvégén is olyan fura érzésem volt, hogy végre volt bennem végig adrenalin, izgulhattam a csapatért. Akkor jöttem rá, hogy belefásultam abba, hogy az első 20 percben bavágtak 1-2 gólt, aztán azon agyaltam hogy 5 fölött vagy alatti lesz a termés?
Így szép a foci, ha néha zajlik is az élet.
Hajrá Barca!