El fanático írta:VargaAron írta: a 92-eset esküvőmön fogom meginni (nagybátyám szerint életem legszomorúbb napja lesz

), a tokajit meg ballagás elött/közben/után. Mondjuk 60-70 ezer egy olyan üveg

A szüleimnél is van eltéve egy üveg 1978as évjáratú Tokaji Szamorodni, amit majd az esküvőmön fogunk felbontani / és meginni /

Bocsánat,nem bírom ki hogy ne szóljak bele..

Az aszúesszenciával csak óvatosan! Bár alacsony az alkoholtartalma,a cukortartalma viszont nagyon magas akár 300gr/liter is lehet(nem írtam el,30 deka cukor egy liter borban),ezért nem is nagyon lehet úgy inni mint egy sima bort.Ráadásul ha sokat isztok belőle,akkor a ballagás egy össznépi hasmenéstől lesz emlékezetes

Azt tudtátok-e hogy uniós törvények alapján már nem lehet aszúesszenciát,jégbort(illetve a jégbort csak zempléni jégbor néven lehet forgalmazni),máslást készíteni?
A szamorodnira kíváncsi lennék.Már csak azért is mert szilveszterkor kibontottam egy 2000-es szamorodnit(az állami gazdaságban készült,gyanítom hogy a 78-as is),és amikor kitöltöttem poharakba,olyan fantasztikus őszibarack illat lett a szobában hogy az valami hihetetlen..
Sajnos ízben viszont kevesebbet mutatott,valószínűleg a hibás tárolás is közrejátszhatott.Azt tudom hogy a 72-es és a 2000-es évjárat legendás,és a 2006-os is kiemelkedő év volt,de a 78-asról nem sokat tudok.Várom a beszámolót!