La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.28. 19:07:57

Én nem tudom miért hiszitek, hogy a legjobbak közt van, ez csak akkor derülne ki, ha egy komoly csapatban játszana. Én bízom benne, hogy inkább Thiagot fogjuk preferálni, ha már úgy is fel jön a nyáron INGYEN. Ezzel meg is van oldva Xavi helyettesítése.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gergo9
Director del Fútbol

2011.02.28. 15:55:55

Fabregas pedig megragadt a semmi szintjén egy olyan Arsenalban, amely 2004 óta kiemelkedő eredményt elérni nem tudott.
Azonkívül hogy ez egy hatalmas b*romság ilyen megjegyzések inkább blogba valók nem egy objektívnak látszódni akaró cikkbe.
Konkrétan a világ 3. legjobb karmesterének lenni nem hiszem hogy a semmi szintje.
Semmiben nem különbözik az esete Piqué-től annyiban hogy Piqué azt a szintet amit képvisel azt már itt érte el, Cesc pedig az Arsenal-ban.
Xavi után stílusban nincs utánpótlás sem Iniesta sem Thiago nem Xavi stílusú.
Iniesta nem tudja átvenni Xavi helyét ebben egészen biztos vagyok.
Sajnos szükségünk van Cesc-re lehet hogy jövőre nem de utána egyre sürgetőbb lesz új Xavi után nézni.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.28. 15:30:01

LG, Zsoltfree ne feledjétek, én így gondolom. Azt, hogy Fabregast mivel csábították el, mennyire gyenge volt az akarata nem tudom. Az viszont nincs messze a valóságtól, mert ékes bizonyíték arra, hogy igenis lehetséges pl. Messi vagy Xavi vagy Iniesta esete. Nem kell Angliába menni ahhoz, hogy zseniális játékossá váljon valaki, higgyétek el!
Kép
Kép
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.28. 14:51:53

Nem tudom mit vagytok ennyire oda, hogy a cikk szerzője Messit és Fábregast hasonlította össze. Teljesen igaza van. A semmi szint talán durva, de ha reálisan nézzük igaz. Egy gyenge Arsenalból annyira baromira nem nehéz kirívóan jól játszani, ráadásul mióta ott van Nasri is, azóta inkább a francia a fazonszabó.

Az meg, hogy világbajnok, meg eb győztes. Valdés is az. Egyszer sem volt alapember, nem véletlen szerintem. És azt se hiszem, hogy mi minden áron vissza akarjuk majd szerezni idén is.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.02.28. 14:35:39

Lionel, hidd el hogy ahogyan ezt neki anno felvázolták valami eszméletlen meggyőző pr-dumával, aminek alapja is van és lehet hogy maga Arsene Wenger is szerepet játszott benne személyesen is, úgy valószínűleg úgy gondolta hogy vágjunk bele....a szüli pedig különösen. Mert nem mindegy hogy most pénzt keresel ami egy átlagnak mondható, vagy kereshetsz több évre szóló szerződéssel 10 szer annyit, amivel már több évre megoldanál sok mindent. Azt se felejtsük el hogy akkoriban volt talán az a nagy menetelése az Arsenalnak és a Barcának viszont nem volt olyan jó híre mint most (akkor nem 6 kupás Barca volt aki a Realt mindig alázta, hanem csak egy bajnoki második).... A csapat jó, a lehetőség pénz jobb, konkurencia is gyengébb.... ezzel szembe állítani a klubhűséget... elég kevés.

Szerintem egy esetleges visszavásárlási lóvé jobb lenne, vagy esetleg, amíg nem írhat alá profi szerződést, addig csak ilyen kölcsön féle jogviszonyban lenne, és majd ha 18 lesz akkor tárgyalhatnak. OKé, nem pont olyan de a Lahm is milyen jól jött a Bayernnek amikor a 2 éves kölcsönszerződés közben a Stuttgartban sztárrá nőtte ki magát.

Személy szerint én már lemondtam Fabregasról és már Tiagot várom...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.28. 14:00:42

Na azért Lionel85, sajnos azért nem ilyen idilli a kép!
És ma a foci mint minden sport hatalmas üzlet, persze mindenhol vannak kivételek, s klubhűség, természetesen szimpatikusabb aki megmarad, bármi is történik, de nem tudom elítélni, ha valaki akár már 16 évesen azt mondja, elmegyek jóval többet keresek, ugyanúgy egy megbecsült klubnál!
Az meg szerintem nem jó érv, hogy mi most címeket nyerünk…16 évesen elmegy valaki 25 évesen lesz nagyjából kiforrott játékos, addigra 1000 sejk jön, meg minden….hol, mikor Fabregas elment, azért egy Arsenal nem kicsit vonzó volt, most más a helyzet, de nem lehet tudni 10 év múlva mi lesz!

szerk: akár törölhetitek is a hsz-t LG ugyanezt már leírta csak rövidebben
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.28. 13:56:49

köszönöm a kritikákat, és elnézéseteket kérem a néhol kemény hangnemért! Cesc esetét jómagam nem minősítettem, amint látjátok közös írásról van szó, és nem mondom azt, h kizárólag Tamásnak van radikális véleménye, mert hazudnék. viszont próbáltam elővenni az Arsenal szimpatizáns énem is, ami sajnos egyre halványul, ugyanis nagyon nem tetszik Wenger vetítése, az egész cikk alapötletét a címből is láthatjátok, h a két úriember szópárbaja ihlette, így elsősorban nem az Arsenal lehúzása volt a cél, mégha ez is jön át... megismétlem, ÉN nem hibáztatom Cesct!

Cesc eligazolásakor még Ini is csak zöldfülű volt, és neki is kevés játékperc jutott akkoriban, Xavi se volt még az az igazi "játékmester", így lehet, h valóban a legjobb döntést hozta akkor... ezt valóban nem tudhatjuk, ezért is nem akartam Cesc esetét boncolgatni... Tamás megtette, a véleményét elfogadom, mégha nem is értek vele mindig egyet, főleg a radikális fogalmazásmódra igaz ez... ;)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.02.28. 14:22:07-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.28. 13:54:59

Lionel85 írta:
zsoltfree írta:Ha szülőkkel is vagy bárhol élsz és bármilyen legyen a hátszeledazért ne mond hogy megszólalna benned a klubhűség szó ez alapján:
16 éves vagy. Keresel mondjuk évi 3 milliót. Az Arsenal aki köztudottan olyan csapat aki szeret a fiatalokban megbízni, valamint egész jó játékosok vannak az első csapatban és te velük edzhetnél és mindezt a világ egyik (ha nem a legjobb) bajnokságában, ahol a saját posztodnál reális esély van egy csere vagy akár kezdő nagycsapat-beli státuszra. Ez utóbbi azért a Barcában kevésbé elképzelhető úgy hogy egy Xavi és Iniesta is itt játszik... Tehát ilyen játékigéretekkel maga az edzőjük téged megkeres, és kínál mellé mondjuk 20 millát évente mindezt egy 3-5 éves szerződéssel? Tehát 16 évesen kis túlzással megoldódna az életed. Oké, vannak ilyen Xavi féle álomsztorik a Barcában (még ha máshol nem is igazán van ennyi pozitív példa), de itt is azért többségében még mindig az a jellemző hogy elmennek az ifiből feljött játékosok máshova... és mégegyszer mondom tudod azt hogy Xavi és Iniesta az a két játékos aki előtted van. Azért így lehet bármilyen szeretet, de akkor is 1000-ből 999 szerintem az Arsenalt választaná.
Akkor nézzük a másik oldalt: kivárom, hogy 18 éves legyek. Maradok a Barcelonában, majd a nagycsapathoz kerülve sokkal jobb játékosokkal edzhetek, mint az Arsenalnál. Sokkal jobban fejlődhetek a legjobbakkal, rövid időn belül behozhatom azt az összeget, amit Angliában már 16 éves korom óta kereshetek. Emellett címeket nyerek a csapattal, esélyem van a legjobbakkal megméretni magam, marketingszempontból is rengeteg bevételem van. 1. szeretem a klubot, 2. rengeteget keresek és szerzem közben ugye a rutint, fejlődöm..
Akkor nézzük a realitást. Egyik oldalon Fabregas, a másik oldalon Bojan, Thiago. Pedro és Busquets más tészta, róluk ennyire fiatalon hallani sem lehetett. Szóval elmondhatjuk, h amit te akarsz prezentálni, az a valóságban nem működik. :wink:
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.28. 13:50:40

zsoltfree írta:Ha szülőkkel is vagy bárhol élsz és bármilyen legyen a hátszeledazért ne mond hogy megszólalna benned a klubhűség szó ez alapján:
16 éves vagy. Keresel mondjuk évi 3 milliót. Az Arsenal aki köztudottan olyan csapat aki szeret a fiatalokban megbízni, valamint egész jó játékosok vannak az első csapatban és te velük edzhetnél és mindezt a világ egyik (ha nem a legjobb) bajnokságában, ahol a saját posztodnál reális esély van egy csere vagy akár kezdő nagycsapat-beli státuszra. Ez utóbbi azért a Barcában kevésbé elképzelhető úgy hogy egy Xavi és Iniesta is itt játszik... Tehát ilyen játékigéretekkel maga az edzőjük téged megkeres, és kínál mellé mondjuk 20 millát évente mindezt egy 3-5 éves szerződéssel? Tehát 16 évesen kis túlzással megoldódna az életed. Oké, vannak ilyen Xavi féle álomsztorik a Barcában (még ha máshol nem is igazán van ennyi pozitív példa), de itt is azért többségében még mindig az a jellemző hogy elmennek az ifiből feljött játékosok máshova... és mégegyszer mondom tudod azt hogy Xavi és Iniesta az a két játékos aki előtted van. Azért így lehet bármilyen szeretet, de akkor is 1000-ből 999 szerintem az Arsenalt választaná.
Akkor nézzük a másik oldalt: kivárom, hogy 18 éves legyek. Maradok a Barcelonában, majd a nagycsapathoz kerülve sokkal jobb játékosokkal edzhetek, mint az Arsenalnál. Sokkal jobban fejlődhetek a legjobbakkal, rövid időn belül behozhatom azt az összeget, amit Angliában már 16 éves korom óta kereshetek. Emellett címeket nyerek a csapattal, esélyem van a legjobbakkal megméretni magam, marketingszempontból is rengeteg bevételem van. 1. szeretem a klubot, 2. rengeteget keresek és szerzem közben ugye a rutint, fejlődöm.
d írta:Gondolnia kell a jövőjére. Mert járhat úgy, hogy 18 évesen koppan, mert a Barcelonába nem fér be. Pláne most, az abszolút sikeres időszakunkban. Plusz azért az is motivál, hogy már most azonnal nagy pénzeket kapnak kézhez, nem vitás.
Ha 16 évesen gondol a jövőre és 18 évesen koppan, akkor két év alatt szerintem olyan túlságosan sokat nem kereshet. :) Persze, több mint a semmi, amit Barcelonában keresne az alatt a két év alatt.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.28. 13:48:48

Bob_Marley írta:Tökéletesen egyet értek veled, ezt próbáltam én is rövidebben kifejteni, hogy sok a tehetség, s kevesüknek adatik meg a nagy csapat, s a biztos továbbállást választják, s a jobb kereseti lehetőséget!
Ráadásul a jelenlegi állapotra ez még inkább igaz! Van egy kész kezdő csapatunk, ahova szinte lehetetlen bárkinek is be kerülni. És ez nem úgy néz ki, h a közeljövőben változni fog, leginkább Puyol pótlása, majd Xavié kerül porondra, de még az sem most. Ráadásul látjuk, h Guardiola nem is nagyon cserél, Keita a 12. ember, akinek igy szintén stabil helye van a csapatnak, illetve még Maxwell, Adriano, az újonnan érkezett Affelay, illetve Bojan és Pinto akik néhanapján lehetőséget kapnak, és itt le is telt. Egy fiatal játékos, ha megvizsgálja a helyzetét, láthatja, h ide bekerülni, hát nem is nagyon lehetséges. Az Athleticban pedig nem jó megöregedni, illetve 5-10 perceket vagy kupában játszani sem. Ellenben az Arsenalban minden adott, egy fiatal játékosnak, h odaérjen az elitbe, ott van Fabregas esete. És ha Thiago kárára most nyáron visszahozzuk sok pénzért Fabregast, azt még inkább azt fogja bizonyítani, h érdemes eligazolni, azt gondolom...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.28. 13:39:43

d írta:...
Tökéletesen egyet értek veled, ezt próbáltam én is rövidebben kifejteni, hogy sok a tehetség, s kevesüknek adatik meg a nagy csapat, s a biztos továbbállást választják, s a jobb kereseti lehetőséget!
Kép
Kép
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.02.28. 13:37:44

Lionel85 írta:...
Gondolnia kell a jövőjére. Mert járhat úgy, hogy 18 évesen koppan, mert a Barcelonába nem fér be. Pláne most, az abszolút sikeres időszakunkban. Plusz azért az is motivál, hogy már most azonnal nagy pénzeket kapnak kézhez, nem vitás.
Valamilyen visszavásárlási záradékot igazságosnak látnék. Pl. max 3 évig lehetne vele élni, és egy előre kigondolt összegért, vagy mondjuk az aktuális piaci ára 50%-áért, bár ez utóbbi elég bizonytalan és szubjektív, de valami hasonló megoldás szerintem igazságosabb lenne.
Szép lenne, de nem lehetséges, mivel semmiféle profi szerződéssel nem rendelkeznek az ilyen játékosok, ezért semmilyen követeléssel nem állhatunk fel, azon a nevelési hozzájáruláson kívül, amit most is fizetnie kell az Arsenalnak (300e euro). Értsd ezt úgy, hogy ha nem akarnak még találkozniuk sem kell a klubbal, megegyeznek külön a játékossal, SEMMIFÉLE beleszólásunk lehet.
Spanyol törvények. Amúgy nem hülye törvények, csak fociban roppant kellemetlenek...
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.02.28. 13:37:15

Lionel85 írta:
d írta:Nem tudom hány olyan ember van itt, aki volt már aktív munkakereső egyszer életében, az tudja mennyire fontos dolog lehet egy pályakezdő fiatalnak, ha akár 16 évesen is kap egy szerződést, ami legalább pár évig biztosítja a megélhetését, ráadásul azért azt el kell ismernie mindenkinek, hogy az Arsenal sem biztosít rosszabb fejlődési lehetőséget 16 év felett, mint a Barcelona.
Én jelenleg is munkakereső vagyok. Viszont 26 éves és nem 16. 16 évesen nem arról szól az élet, hogy mennyit viszek haza, hanem arról kéne szólnia, hogy játsszak rengeteget, fejlődjek. A pénz a ráadás, amiről egy fiatal sem akar lemaradni. Akinek meg a klubhűség a fontosabb és a remény, hogy egy Arsenalnál jobb csapatba kerülhet fel egyszer és címeket nyerhet, az marad a helyén. A másik pedig az, hogy 16 évesen szerintem még szülőkkel él a nagy átlag, így a megélhetéssel szerintem nincs baj, vagy csak akkor, ha nagyon nincs mit enni. Aztán ott van ugye a La Masía, ahol szintén nincs gond a megélhetéssel, mert ott is teljes ellátást kap minden gyerek, tehetségtől függetlenül.
Ha szülőkkel is vagy bárhol élsz és bármilyen legyen a hátszeledazért ne mond hogy megszólalna benned a klubhűség szó ez alapján:
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.02.28. 13:27:39

Igen, érdekes az egész helyzet. Mind a két fél indoka és lehetőségei ismertek. Valamint azért azt még tegyük hozzá, hogy ez most nekünk végül is nem olyan fájó, mert van egy Iniestánk és Xavink és az egész csapat nagyon rendben van. Abba viszont senki nem gondol bele hogy mi van akkor ha egy Messi jutott volna erre a sorsra és ha a Barca most 8-10 évvel ezelőtti önmaga lenne, tehát ahol bőven lett vona hely számára a csapatban. Akkoris ilyen megértő lenne mindenki? Emlékezzetek 16 éves korotokra. Ha akkor valaki mondta volna nektek hogy (legalább) 10-szeres lóvé, több éves szerződés plusz nagy csapatban játszhatsz, akkor mennyi embernek maradt volna meg a fene nagy klubhűsége? Pique is ilyen volt. Mindig is Culé de abban a korban egy ilyen szerződésre igent mond. És ha teszem azt egy ilyen emberből a csapatában a világ legjobbjává növi ki magát, akkor az több mint idegesítő.

Itt most ne gyertek azzal hogy a Barca is valahonnan szerzi magának a tehetségeket és ugyan ilyen módszerrel, mert nem így van. Ők fiatalabb korukban teszik mindezt. A Madridisták is joggal lehetnének felháborodva ha mondjuk FAbregas ott nevelkedik.

Valamilyen visszavásárlási záradékot igazságosnak látnék. Pl. max 3 évig lehetne vele élni, és egy előre kigondolt összegért, vagy mondjuk az aktuális piaci ára 50%-áért, bár ez utóbbi elég bizonytalan és szubjektív, de valami hasonló megoldás szerintem igazságosabb lenne.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.28. 13:27:23

d írta:Nem tudom hány olyan ember van itt, aki volt már aktív munkakereső egyszer életében, az tudja mennyire fontos dolog lehet egy pályakezdő fiatalnak, ha akár 16 évesen is kap egy szerződést, ami legalább pár évig biztosítja a megélhetését, ráadásul azért azt el kell ismernie mindenkinek, hogy az Arsenal sem biztosít rosszabb fejlődési lehetőséget 16 év felett, mint a Barcelona.
Én jelenleg is munkakereső vagyok. Viszont 26 éves és nem 16. 16 évesen nem arról szól az élet, hogy mennyit viszek haza, hanem arról kéne szólnia, hogy játsszak rengeteget, fejlődjek. A pénz a ráadás, amiről egy fiatal sem akar lemaradni. Akinek meg a klubhűség a fontosabb és a remény, hogy egy Arsenalnál jobb csapatba kerülhet fel egyszer és címeket nyerhet, az marad a helyén. A másik pedig az, hogy 16 évesen szerintem még szülőkkel él a nagy átlag, így a megélhetéssel szerintem nincs baj, vagy csak akkor, ha nagyon nincs mit enni. Aztán ott van ugye a La Masía, ahol szintén nincs gond a megélhetéssel, mert ott is teljes ellátást kap minden gyerek, tehetségtől függetlenül.
Kép
Kép
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.02.28. 13:21:09

A cikk nem rossz, de a fiatal játékosok szemszögébe érzésem szerint nem lát bele elég mélyen. Persze le lehet vetíteni erre a két szóra: pénz vs érzelmi elkötelezettség. De az az igazság, hogy emögött több van.
Az Arsenal egy biztos helyet, egy profi szerződést kínál. Garanciát nem, de komoly lehetőséget igen arra, hogy a jövőben magas szinten helyt álljon a játékos a profi labdarúgásban.
2 év alatt sok minden történhet, és egyáltalán nem biztos, hogy 18 évesen a világ legjobb klubjában, NAGYON komoly konkurencia mellett is kap egy szerződést és megfelelő játéklehetőséget.

Sokan úgy látják, hogy Fabregas rosszul tette, hogy annak idején az Arsenalhoz ment. Lehet, hogy igazuk van, biztosan nem tudhatjuk. De bizony könnyen meglehet, hogy a nagy csapatot, a B csapatot és a korosztályos csapatokat is megtöltő számolatlan mennyiségű új tehetség között ő sem tudott volna ilyen hamar és ennyire kiteljesedni. Nincsenek trófeái? Valóban, de a világ egyik legjobb középpályásának tartják, 50-60 milliós árakról beszélnek. Lehet, hogy itthon is elérhette volna ezt, mint Messi. De Messi az igen ritka kivétel. Sokkal több az Assulin és a többi szupertehetség, akiknek a nevükre sem emlékszünk már. Persze az Arsenalban sem ragadt meg minden fiatal. De még Fran Meridának sem jött ki rosszul a lépés.

Nem tudom hány olyan ember van itt, aki volt már aktív munkakereső egyszer életében, az tudja mennyire fontos dolog lehet egy pályakezdő fiatalnak, ha akár 16 évesen is kap egy szerződést, ami legalább pár évig biztosítja a megélhetését, ráadásul azért azt el kell ismernie mindenkinek, hogy az Arsenal sem biztosít rosszabb fejlődési lehetőséget 16 év felett, mint a Barcelona.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.28. 12:52:50

Én is maximálisan egyetértek Ferenc és Tamás cikkével. Viszont Wenger sem önkényesen csinálja ezt az "elszipkázás" dolgot, ahogy a cikkírók fogalmaztak, hanem maguk a szabályok jogosítják fel őt és minden Angliában dolgozó társát erre cselekedetre. Tehát fifty-fifty alapon megy ez. Magában az angol szövetségben kellene lépéseket tenni és akkor se Wenger, se Ferguson, se más nem tudna igazolni 18 év alatt.

Viszont az angoloknak ez nem érdeke. Ők a fiatalokban a pénzt látják, a jövőt, hogy az a menedzser, aki kifigyeli a tehetséget, egyszer egy jó játékost farag belőle. Sok jó játékos egy jó csapatot eredményez. Wenger jó edző, össze tudja őket rakni és a kupák is megjelennek egy idő után. Ezért is poénkodtam vele tegnap, hogy a Birmingham elleni vereség után mégtöbb gyereket visz majd el a Barcelona akadémiájáról Wenger, hiszen az angol tehetségekkel nem lehet annyit elérni, mint a spanyolokkal.

Ez eddig egy nem bizonyított elmélet, hiszen 2004 óta ugye egy rangos címet sem szerzett az Arsenal. Bizonyára Wenger is azért csinálta ezt a fiatalítást anno, hogy ha egyszer beérnek, összecsiszolódnak, akkor majd biztos jönnek a címek. Ennek már 7 éve. 7 év pedig igencsak elégnek kellene lennie ahhoz, hogy lehessen egy trófeára esélyes csapatot összerakni. Tehát a lényeg, nem elég egy tehetséges Fabregas vagy Jon Toral, belőlük jó csapatot is kell csinálni. Ez pedig még hiányzik Londonban!
Kép
Kép
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.02.28. 12:49:35

Miért kell még ebben a cikkben is "belerúgni" Fabregasba?

Ráadásul a "Fabregas megmaradt a semmi szintjén" még hülyeség is tekintve,h világbajnok focista és a Barca szinte könyörög a kegyeiért.Elég magasan van a "semmi szintje" ha ez semmi.

Tök bírom,h mennyire tudják egyesek,h mi különbözteti meg Fabregast Messitől,mintha bármit is világosan látnánk Fabregas átigazolásáról.Mintha pontosan tudnánk az okokat.

Senki az ég világon nem tudja,h mi lett volna HA Cesc anno nem megy el.Ennek fényében és azt figyelembe véve,h milyen kaliberű focista lett sztem nem nevezhető hibás döntésnek amit feltétlenül bánnia kellene...

Egyébként nekem sem tetszik az amit Wenger művel meg amiket beszél össze vissza. :) Ezzel egyet értek.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.28. 12:32:00

A cikk valóban érdekes, s tényleg sajnálatos, hogy elszipkáznak játékosokat, de talán az utolsó bekezdés a legfontosabb!
Ez egy hihetetlen összetett és kemény szituáció!Rengeteg tehetség van de csak töredéke kerülhet szóba a nagy csapatnál!Meg persze a pénz is motiváció!Talán nem szerencsés Messit felhozni példaként, mert ő már nagyon fiatalon felkerült az első csapathoz, s most is a világ egyik legjobban kereső játékosa!Nem tudhatjuk Toral milyen pályát fut be, de pl Gai is mennyire lemenőben van, pedig óriási tehetségnek indult!
Amire ki akarok lyukadni, hogy Wenger megadja a lehetőséget a fiataloknak, s szinte csak rájuk is számít, azért ez becsülendő, nyílván az hogy kihasznál bizonyos jogi lehetőségeket ravasz, s nem etikus dolog!De a spanyol ligában is van 30X focista aki a Massíából jött ki!

Sajnálatos bonyolult egy helyzet ez….. :cry:
Kép
Kép
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.02.28. 12:19:31

http://blaugrana.hu/toertenelem/erdekes ... bsege.html

Szerintem ide tartozik igazán.
Először is gratulálok a cikkhez. Nagyon jó lett, és végre leírta valaki, hogy milyen kis aljas szemét ez a "tisztelt Monsieur"...
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
d
Entrenador del Barça

2011.02.27. 22:19:45

Kell pár rutinosabb tag, gondolom okosan olyan posztokon, ahol nincs különösebb kiemelkedő ifjú tehetség.
Charlie
Öreg Harcos

2011.02.27. 20:12:20

Nem tudom volt-e róla szó itt vagy másik topikban, de Montoya volt a 16. Barca Atlétic-s aki szerepet kapott a nagycsapatban amióta Guardiola az edző a nagyoknál. Nem semmi, szép adat.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.27. 20:05:03

LG írta:Jaj, h már 25 éves? Hát, akkor nem hiszem, h jövő nagy csatára lenne, legalábbis nem nálunk, illetve nem egy igazán nagy csapatban. Max egy közép v. kis csapatban. Amúgy nem értem, h mit keresnek ilyen "öreg" tagok a Barca Athleticben. Lehet, h nagyobb hasznára vannak a csapatnak, de sztem inkább olyan játékosok kellenének az utánpótlás csapatba, akikben megvan a potenciál, h később a nagy csapat erősségei is legyenek.
Szerintem nincs baj azzal, ha 1-2 idősebb is van. Több okból is. Szokják a kisebbek, hogy idősebbek is vannak körülöttük, plusz segíthetnek sokban a Sorianohoz hasonló játékosok, hogy ne legyen kiesés veszélyeztetett csapat a Barca B, így a későbbiekben is hasznosabb tapasztalatokat tudnak magukkal vinni a kisebbek, akár a Barca A-ba is.
messideco
Presidente del Barça

2011.02.27. 20:01:09

Persze, ezt elismerem. De simán jöhetne opcióként pl. Nolito helyett. Meg ennek a csapatnak kell egy középcsatár, aki csere...
Kép
"And my heart will leave you never."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.27. 17:46:37

Jaj, h már 25 éves? Hát, akkor nem hiszem, h jövő nagy csatára lenne, legalábbis nem nálunk, illetve nem egy igazán nagy csapatban. Max egy közép v. kis csapatban. Amúgy nem értem, h mit keresnek ilyen "öreg" tagok a Barca Athleticben. Lehet, h nagyobb hasznára vannak a csapatnak, de sztem inkább olyan játékosok kellenének az utánpótlás csapatba, akikben megvan a potenciál, h később a nagy csapat erősségei is legyenek.
Válasz küldése