Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
ziipp
Capitá del Barça

2011.03.03. 11:35:46

Asys írta:Attól, hogy mi megjegyezzük, hogy önző illetve, hogy mekkora ász stb. attól nem valószínű a változás... majd a Mester helyre teszi, ahogy volt már rá precedens korábban is.
Mi történt?

Ott amikor Villanak passzolhatott volna, szerintem nem döntött rosszul Messi, hogy elhúzta, mivel ő is ziccerbe került. Nem lőtte be - ennyi.

Egy kis idegességet én is érzek a játékában - talán a gólkirályi címért való versenyfutás miatt CR-rel, de én így is olyan megoldásokat látok tőle, amit egy rossz formában lévő játékos egyszerűen nem tudna megcsinálni! Tudom, ő nem "egy játékos"... :)
Asys
Entrenador del Barça

2011.03.03. 10:51:05

Gauchomester írta:Lehet ez fura lesz, de jobb szerettem volna, ha bárki más lövi a gólt. S hogy miért?

Akárcsak itt az eurobarcán, mindenhol Messi győzött, Messi-faktor, Messi volt a különbség, stb. Én úgy láttam, hogy ha a Messi-faktor döntött volna tegnap, 0-0 maradt volna a meccs. Az a baj, hogy bár elismeri mindenki, hogy zseni, de az utóbbi két hónapban önző. És lehet azt mondani, hogy jaaj, csak kicsit, meg néha. NEM. És ha most nincs a semmiből az a gól, akkor bizony sokkal többet számítana az, hogy nem tette oda Villának, aki 11 méterre egy az egyben szembe a kapuval ment a támadással. Így, hogy megint rúgott egy győztes gólt, majd szépen elmegyünk emellett. Pedig fel kéne kicsit rázni a srácot, mert a sok labdavesztés is azért van, mert sokkal többet akar megoldani egyedül. Pedig aztán ilyen játékostársak mellett erre nincs szükség. Csak érdekelne miért szokott rá erre. Remélem olyan hamar lecseng nála, mint amilyen hamar jött.
Attól, hogy mi megjegyezzük, hogy önző illetve, hogy mekkora ász stb. attól nem valószínű a változás... majd a Mester helyre teszi, ahogy volt már rá precedens korábban is.

Szerény véleményem szerint, hasonlóan a korábbi évekhez most vagyunk a holtponton, az utóbbi meccseken mutatott játék inkább olyan felszívjuk magunkat amíg kell és essünk túl rajta, mert rohadt fáradtak vagyunk stílust mutatott. Ez a Gijón és az Arsenal meccs kivételével eredményesen működött és ez megmutatta a srácok mentális erejét, hogy lényegében sikeresen abszolváltuk ezt a nehéz időszakot.
Ahogy régebben több cikket, hírt lehetett olvasni az erőnléti edzésekkel és a formaidőzítésekkel kapcsolatban, biztosra veszem, hogy most is ez történik.

Hamarosan jelentős javulásra számíthatunk, amint megváltozik az edzések képe, olyan ez mintha szezon közben alapoznának a srácok és bizony elég megterhelő lehet, de jótékony hatásai tavasszal megfognak látszódni az együttes játékán!

Visca el Barca!
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.03.03. 10:42:25

Messi önző ok, de annyi meccs volt már olyan, hogy legszívesebben azt kívántam volna hogy Messi senkinek ne passzoljon, vigye végig vagy szereljék. A legnagyobb ösztöne a gólszerzéshez messze neki van és a legnagyobb tehetsége ahhoz hogy olyan helyzetbe hozza magát. Lepasszolhatta volna Villának igen, de az ne azt jelenti hogy ebből gól lett volna. Messinek szerintem lényegesen jobb a helyzetkihasználása mint Etonak és Villának. Önzőnek tűnik lehet, de én úgy vagyok vele hogy aki ilyen szinten ért a gólokhoz, annál inkább csak önbizalom:) (Ha már itt tartunk Villa is elfelejtett passzolni Alveshez.) Az utóbbi két év góltermése (és kupa) alapján pedig nyugodtan legyen "önző". Ha egy Torghelle szintű játékosunk lenne az akkor azt önzőnek hívnám igen, de az legyen a Barca legnagyobb baja, hogy egy játékos (aki már 2 éve 50 körüli gólátlagot teljesít 2 aranylabdával fűszerezve és ezt úgy hogy nem is a legelől játszó játékos) egy két meccsen inkább ő akarja befejezni a támadást.

Még annyi hogy azért a vitatott esetnél is a Messi is elég jó helyen volt, tehát kapuval szemben és ő onnan elég jó eséllyel rúg gólt.
davidvillabest
Jugador del Barça

2011.03.03. 10:36:44

Messinek ez hanyadik sárgája volt?
Kép
¡illa, illa Illa, Villa maravilla!
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.03.03. 10:02:34

Lehet ez fura lesz, de jobb szerettem volna, ha bárki más lövi a gólt. S hogy miért?

Akárcsak itt az eurobarcán, mindenhol Messi győzött, Messi-faktor, Messi volt a különbség, stb. Én úgy láttam, hogy ha a Messi-faktor döntött volna tegnap, 0-0 maradt volna a meccs. Az a baj, hogy bár elismeri mindenki, hogy zseni, de az utóbbi két hónapban önző. És lehet azt mondani, hogy jaaj, csak kicsit, meg néha. NEM. És ha most nincs a semmiből az a gól, akkor bizony sokkal többet számítana az, hogy nem tette oda Villának, aki 11 méterre egy az egyben szembe a kapuval ment a támadással. Így, hogy megint rúgott egy győztes gólt, majd szépen elmegyünk emellett. Pedig fel kéne kicsit rázni a srácot, mert a sok labdavesztés is azért van, mert sokkal többet akar megoldani egyedül. Pedig aztán ilyen játékostársak mellett erre nincs szükség. Csak érdekelne miért szokott rá erre. Remélem olyan hamar lecseng nála, mint amilyen hamar jött.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.03.03. 08:49:36

Amellett hogy kedvetlenül játszik, mert nincs pihentetve nagyon önző is. Most látszik meg rajta. Mert mikor belövi, természetesen senkit nem zavar, de így nagyon irritáló.
Kép
papek89
Jugador d'estrella

2011.03.03. 08:16:31

Nincs eléggé pihentetve. Ez itt a probléma. Kedvtelenül játszik, néha a cserepadra kellene rakni, mert a hajrára a jó formában lévő Messire van szükségünk. Szimplán ez itt a probléma.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.03.03. 08:05:28

Andris írta:Szerintem meg igenis rossz formában van. Több mint 50%ban szerelik minden meccsen egész naptári évben, és ebben talán semmi túlzás nincs. Az hagyján h milyen a helyzetkihasználása, mert így is minden meccsre jut egy gól tőle jóformán, az nem volt normális amit eddig művelt.

És érződik is rajta, ideges, nincs hangulata, sokat dumál, dekoncentrált/görcsös.

Majd lesz jobb, szerencsére nem azért romlik a formája amiért a sok korábbi aranylabdásnak, bár ez már Ronaldora se volt annyira igaz.
Motivált, erős, fiatal, olyan gödörben van mint a csapat.
Teljesen egyetértek! :wink: Ugyanígy látom Messi jelenlegi helyzetét. Attól világklasszis hogy még ilyen formában is rúgdossa gólokat. Viszont azt a vak is látja hogy messze van ő is a jó formától. Kevésbé gördülékeny a játéka, nem mindig a megfelelő ütemben passzol, vagy olykor nem is passzol. Utóbbival egyébként nekem gondom van. Az oké hogy kellenek az ő megindulásai, és az is hogy korábban ilyenekből születtek a szebbnél szebb Messi gólok.
De van az a határ amikor, le kell adni. Korábban ilyen fajta probléma nem volt Leoval. Félreértés ne essék nem szapulni akarom, de tény hogy a hozzállása megváltozott egy picit. Reméljük hogy ez csak a formájának köszönhető!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.03.03. 07:46:19

Az a szituáció tényleg szembetűnő volt!S talán azt még lehetett is volna tovább játszani, s nem ellőni 16ról!
Én nem vagyok teljesen biztos, hogy nem pihen!Ha kezdő is lesz a Zaragoza otthon nem jelenthet gondot, s lecserélheti a Mester!Arsenal ellen kell csúcsformába hozni!Láthatóan gödörben van picit, s amit Andris is írt görcsös, ezért sem mindig a legjobb megoldást választja, de bízok benne Pep felpörgeti mikorra kell!
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.03. 00:34:53

már mondtam korábban, h nekem az Ernest nagy dobása c. film jut eszembe róla...

annyira domináns lett, h óhatatlanul is mindent ő akar megoldani...
amikor Ini vezette a védőkre, Villa jobb helyzetben volt, mégis a nehezebb passzt választotta, azaz Messinek adta a lasztit.

szeretném, ha nem játszana hétvégén, bár ahogy ismerem Pepet, úgyis legalább 60-70 percig pályán lesz...
ziipp
Capitá del Barça

2011.03.03. 00:31:59

ozsimiki írta:Igazából ugyanarról beszélünk :) Nem azzal volt a bajom,h önző, csak akkor utána ne kérje számon Villát hasonló szituációban, az nem tetszett. (legalábbis szerintem azon "vitatkoztak" Villa egyik lövése után) Remélem így már érthető.
Persze, már az elején is értettelek. Inkább amolyan megerősítésnek szántam... :D

Szerk.: Capon: Háttérprobléma? Villa szerintem épp elég feszült volt amiatt, hogy vissza kellett térnie a régi csapatához, a régi stadionjába, ahol annyiszor ünnepelték - most meg füttyszó köszöntötte.

Fecooo: Sajnos ez óhatatlanul megtörténik, ha valaki kiemelkedik a csapatból. Villának ilyen szempontból nem lehet könnyű, ugyanakkor meg nagyon könnyű... :D
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára ziipp 2011.03.03. 00:39:14-kor.
Capon
Llegenda del Barça

2011.03.03. 00:29:41

Nekem az első félidőben már kicsit elegem lett Messiből fel is idegesítettem magamat rajta hogy mennyit önzözik. Viszont ha Messi önző is volt Villa fényévekkel dekoncentráltabb volt nála. Egész meccsen ideges volt Messi talán van valami probléma a háttérben amiről nem tudunk.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.03. 00:24:09

ziipp írta:
ozsimiki írta:Csak az nem tetszett,h számon kérte Villán a lövést, pedig azelőtt 2v1be nem adta le neki. A többivel azért nincs bajom, mert ne feledjétek el,h ezekből a "nempasszokból" született eddig is nagyon sok emlékezetes, parádés Messi gól, amitől Messi Messi.

Persze jobban örülnék ha 0-2 után szólózna ennyit,de én nem fogom emiatt szidni, hiszen annyi de annyi fantasztikus gólja, pont ennek a mentalitásnak köszönhető.

Ha ne adj Isten x lesz, vagy kikapunk, akkor sem fogom leszedni róla a keresztvizet, mert a mérleg másik oldalán jelentősen több győzelem van az ilyen "önzősködéseiből" mint 3havonta egy esetleges pontvesztés.

De szerintem még beköszön azért is ma :D
Csatárként nekem mindig azt mondják, ne érdekeljen semmi, ha a 16-osnál megkapod a labdát, csak a gólra koncentrálj. Most egy olyan embernek, mint Messinek mit lehetne mondani? :D Szerintem nem önző, egyszerűen gólszerző mentalitása van.

Sőt, igazából a passzjátéka is kegyetlen jó. Szinte mindegy mit csinál, általában jól jön ki belőle.... :D
Igazából ugyanarról beszélünk :) Nem azzal volt a bajom,h önző, csak akkor utána ne kérje számon Villát hasonló szituációban, az nem tetszett. (legalábbis szerintem azon "vitatkoztak" Villa egyik lövése után) Remélem így már érthető.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Pavel
Entrenador del Barça

2011.03.03. 00:22:02

Messi nagyon pörgött. Csak sajnos rossz irányba. Pőrlekedett a bíróval, Villaval.
Mégis ő lett a megmentő.
Az Arsenál ellen ez kevés lesz, de ha ilyen játékkal ilyen erdményt érünk el, nem fogok a kardomba dőlni.
Andris
Adminisztrátor

2011.03.03. 00:20:02

Szerintem meg igenis rossz formában van. Több mint 50%ban szerelik minden meccsen egész naptári évben, és ebben talán semmi túlzás nincs. Az hagyján h milyen a helyzetkihasználása, mert így is minden meccsre jut egy gól tőle jóformán, az nem volt normális amit eddig művelt.

És érződik is rajta, ideges, nincs hangulata, sokat dumál, dekoncentrált/görcsös.

Majd lesz jobb, szerencsére nem azért romlik a formája amiért a sok korábbi aranylabdásnak, bár ez már Ronaldora se volt annyira igaz.
Motivált, erős, fiatal, olyan gödörben van mint a csapat.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ziipp
Capitá del Barça

2011.03.03. 00:13:33

ozsimiki írta:Csak az nem tetszett,h számon kérte Villán a lövést, pedig azelőtt 2v1be nem adta le neki. A többivel azért nincs bajom, mert ne feledjétek el,h ezekből a "nempasszokból" született eddig is nagyon sok emlékezetes, parádés Messi gól, amitől Messi Messi.

Persze jobban örülnék ha 0-2 után szólózna ennyit,de én nem fogom emiatt szidni, hiszen annyi de annyi fantasztikus gólja, pont ennek a mentalitásnak köszönhető.

Ha ne adj Isten x lesz, vagy kikapunk, akkor sem fogom leszedni róla a keresztvizet, mert a mérleg másik oldalán jelentősen több győzelem van az ilyen "önzősködéseiből" mint 3havonta egy esetleges pontvesztés.

Csatárként nekem mindig azt mondják, ne érdekeljen semmi, ha a 16-osnál megkapod a labdát, csak a gólra koncentrálj. Most egy olyan embernek, mint Messinek mit lehetne mondani? :D Szerintem nem önző, egyszerűen gólszerző mentalitása van.

Sőt, igazából a passzjátéka is kegyetlen jó. Szinte mindegy mit csinál, általában jól jön ki belőle.... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ziipp 2011.03.03. 00:22:29-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.02. 23:53:46

ozsimiki írta:
meg is lett.

a legkisebb zicceréből lett végül gól :D de nembaj.

Nem hiszem,h rossz formában van, egyedül a helyzetkihasználása nem UFO kategória most,de így is szállítja a gólokat.
Kép
levproff
Director del Fútbol

2011.03.02. 22:54:17

barcelonaforever írta:Valami van Messivel... Önző ,reklamál, állandóan sétálgat, veszekszik
labdákat szerez. őnzőség viszont nekem sem tetszik, de kezdem megérteni..
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.02. 22:52:30

Csak az nem tetszett,h számon kérte Villán a lövést, pedig azelőtt 2v1be nem adta le neki. A többivel azért nincs bajom, mert ne feledjétek el,h ezekből a "nempasszokból" született eddig is nagyon sok emlékezetes, parádés Messi gól, amitől Messi Messi.

Kép
barcelonaforever
Jugador del Barça

2011.03.02. 22:42:39

Valami van Messivel... Önző ,reklamál, állandóan sétálgat, veszekszik
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.02. 20:54:14

MessiFan írta:Off: Nekem ilyen mezem van Messi 19 felirattal :D
Am csak az nem tetszik benne hogy a címer mögött ott a fekete rész.
Ez az igazi. Meg a 2007-es hazai. Nekem van egy név nélküliben. Az utolsó két mez siralmas. Főleg a címerek körüli sáv ronda. Bár az idei egy fokkal jobb, még mindig nem oda illő. Ahogy a gallér sem. De ez legyen a legkisebb gond. Nyerjünk benne minél többször és nem a mezt nézegetem, hanem a játékot. :D

Szerk.: itt egy videó is róla:

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... ak-az.html
Kép
Kép
Kép
Asys
Entrenador del Barça

2011.03.02. 15:09:18

Ilúvatar írta:
csdewl írta:lol ennyire jó lenne? : http://www.youtube.com/watch?v=kjVwCQZTtWk
te most viccelsz? annyira látszik hogy kötélen rángatják a csukát.
Ennyit még én is dekázok egy cipővel, jó lehet nem ennyire elegánsan, meg párszor neki kellene futnom, de menne. :wink:
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.03.02. 14:34:11

Nekem nem tetszik a vendég. Olyan mint 1 edzőpóló.
A hazai viszont a 70-80-as évekbeli Argentin mezre hasonlít ami nekem bejön.
Off: Nekem ilyen mezem van Messi 19 felirattal :D
Am csak az nem tetszik benne hogy a címer mögött ott a fekete rész.

Am Messi 22 meccsen eddig 26 gólnál tart és 15 gólpassznál..
Harmadik aranylabdára készül?:D
9Dave
Capitá del Barça

2011.03.02. 14:24:00

Fecooo írta:sztem az idegenbeli jó, de a hazai a gallérral... :roll:
Ja az a gallér elég furán van kialakítva... Megcsinálhatták volna jobban is, ha már van gallér, de anélkül még jobb lenne
:-k
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
messideco
Presidente del Barça

2011.03.02. 14:20:43

Nekem is az idegenbeli mez a nyerő.
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése