Javier Mascherano
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Magyarán Mascherano soha, semmilyen körülmények között nem lehet meccs embere itt az Eurobarçán? Még ha mesterhármast rúg, akkor sem? Vagy ha nem így van, kifejtenéd bővebben, mert felkeltetted ezzel a mondattal a kíváncsiságom!Andris írta:Egyébként szívem szerint tegnap meccs legjobbjának írtam volna az öf cikkben, de sajnos némi íratlan megkötés van ezt illetően szerintem.

- Andris
- Adminisztrátor
Felhívnám rá a figyelmet, hogy tegnap a liga talán leggyengébb csapatával játszottunk, ráadásként még a szokásoshoz képest is feltűnően nem akartak támadni. Naná hogy nem tűnt fel Busquets vagy Abidal hiánya.
És amúgy is, teljesen egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Sergi jobb, ennyi. Annyiszor leírtam már érvek tucatjait, nem teszem meg most mégegyszer.
Természetesen a mi középpályánkról van szó, senki se mondhatja meg hogy melyikük hogy játszana máshol.
Egyszerűen arról van szó, hogy Sergi az a játékos, aki egy zseni és nagyon unszimpatikus lehet néhány tulajdonsága sokaknak. Lásd Deco.
Így ha van egy nem teljesen halvaszületett igazolásunk az ő alternatívájaként, akkor máris lehet egy lapon emlegetni.
Mascherano pontosan oda való, ahova Pep rakja, a cserepadra, Busquetssel szemben legalábbis.
Egyébként szívem szerint tegnap meccs legjobbjának írtam volna az öf cikkben, de sajnos némi íratlan megkötés van ezt illetően szerintem.
És amúgy is, teljesen egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Sergi jobb, ennyi. Annyiszor leírtam már érvek tucatjait, nem teszem meg most mégegyszer.
Természetesen a mi középpályánkról van szó, senki se mondhatja meg hogy melyikük hogy játszana máshol.
Egyszerűen arról van szó, hogy Sergi az a játékos, aki egy zseni és nagyon unszimpatikus lehet néhány tulajdonsága sokaknak. Lásd Deco.
Így ha van egy nem teljesen halvaszületett igazolásunk az ő alternatívájaként, akkor máris lehet egy lapon emlegetni.
Mascherano pontosan oda való, ahova Pep rakja, a cserepadra, Busquetssel szemben legalábbis.
Egyébként szívem szerint tegnap meccs legjobbjának írtam volna az öf cikkben, de sajnos némi íratlan megkötés van ezt illetően szerintem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- sjay
- Entrenador del Barça
Én is szívesen látnám. Mindenképpen stabilizálná a Vkp.-t az angolok ellen, és azért azt se felejtsük el, hogy ő úgy is meri az Arsenalt, kb mint a tenyerétS.Agüero írta:Szenzációs volt ma Masche!
Nagyon sok labdát szerzett és most már rájött hogyan is kell keményen, de szabályosan szerelni a spanyol bajnokságban.![]()
Szívesen látnám az Arsenal elleni kezdőben!
Csak így tovább!![]()

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Magasságban, higgadtságban és térlátásban Busquets a jobb, testi erőben, fizikális és mentális felkészültségben pedig Mascherano. Mindketten a maguk szintjén jók, bátran lehet mindkettőre számítani, de nem egyforma játékosok. Így azért csak csínján bánjatok az összehasonlítgatásokkal szerintem!

-
- Llegenda del Barça
szerintem nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy Busquets vagy Mascherano a jobb. A Barca játékába jelenleg jobban passzol Busquets azzal, ahogy lát a pályán és, hogy ahhoz képest mennyire vékony nem szokták túl sokszor elnyomni. viszont elég a tavalyi barca - inter-re gondolni, ahol Mascherano típusú védekező középpályások szedték le a világ legjobbjait többek között, szerintem egy olyan csapatba ahol az az első számú elvárás a védekező középpályással szemben mint amit Masche tud, ott közel sem tudna ennyire érvényesülni Busquets. Anno a Rijkaard éra elején emlékszünk, mennyire fontos volt Davids, aki nem kell mondjam, kire hasonlít jobban.
viszont megsüvegelve kicsit az argentint, tegnap egyáltalán nem tűnt fel az összjátékban sem, hogy nem Sergio játszott.
viszont megsüvegelve kicsit az argentint, tegnap egyáltalán nem tűnt fel az összjátékban sem, hogy nem Sergio játszott.
- Andris
- Adminisztrátor
Azért ez közel sincs így.barca2010 írta:talán az egyetlen poszt, ahol a két játékos tudása legjobban közelít egymáshoz! Ezen a poszton bátran rotálhat Pep.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Csatlakozom, nagyot játszott ma! Egy gólt már megérdemelne. Pl ma volt egy jó kis lökete, na az beakadhatott volna.
De ettől függetlenül is le a kalappal! Ha Puyol nem játszik kedden, biztosan kezdeni fog.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- LM10
- Director del Fútbol
Csatlakozom, hatalmasat játszott ma, olyan brutálokat szerelt szabályosan, hogy öröm volt nézni.
Kell egy ilyen vkp is Busquets mellé/mögé.
Csak így tovább, ha Puyol nem épül fel, akkor bekerülhet az Arsenal elleni kezdőbe is.

Csak így tovább, ha Puyol nem épül fel, akkor bekerülhet az Arsenal elleni kezdőbe is.
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Egy állat volt, senki nem ment ma el mellette. Ennek ellenére nemsok szabálytalan megmozdulására emlékszem.
Bravó, bravó !
Bravó, bravó !

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- MatyiG
- Adminisztrátor
Szenzációs volt ma Masche!
Nagyon sok labdát szerzett és most már rájött hogyan is kell keményen, de szabályosan szerelni a spanyol bajnokságban.
Csak így tovább!

Nagyon sok labdát szerzett és most már rájött hogyan is kell keményen, de szabályosan szerelni a spanyol bajnokságban.

Csak így tovább!

[quote="barca2010"]Tegnap kimondottan tetszett a játéka, talán az egyetlen poszt, ahol a két játékos tudása legjobban közelít egymáshoz! Ezen a poszton bátran rotálhat Pep. Gratulálok neki a tegnapi produkcióhoz.[/quote]
Érdemes lenne kidolgozni olyan taktikai variánsokat, amelyekben ők ketten egymás mellett játszanak. Akár úgy, hogy csak egy középső védő játszik, akár úgy, hogy eggyel kevesebb támadó.
Érdemes lenne kidolgozni olyan taktikai variánsokat, amelyekben ők ketten egymás mellett játszanak. Akár úgy, hogy csak egy középső védő játszik, akár úgy, hogy eggyel kevesebb támadó.
-
- Capitá del Barça
Tegnap jól tolta.Kiválóan helyettesítette Busit.

Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
- barca2010
- Jugador d'estrella
Tegnap kimondottan tetszett a játéka, talán az egyetlen poszt, ahol a két játékos tudása legjobban közelít egymáshoz! Ezen a poszton bátran rotálhat Pep. Gratulálok neki a tegnapi produkcióhoz.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
BARCA FOREVER!!!
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
BARCA FOREVER!!!
Belázasodott Mascherano, valószínűleg tegnap ezért cserélte le Pep.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Fanaticoval én is egyet értek, ez a jó hozzáállás bármelyik játékos felé a szurkolók felől!Kalap (kicsit eltűntél mostanában) is jól leírta, de én nem aggódok, mert aki egy argentin válogatott (teljesen mindegy mikori) csapatkapitánya, s láthatóan szívvel lélekkel küzd s a labda se zavarja, az egy hasznos játékos!És Mascheranotól én csak jó meccset láttam!Ő sem csempész sok látványt a játékába, de rengeteget szerel, s jól segít Xaviéknak, vannak nagyon jó keresztlabdái, nem reklamál, s folytathatnám!Fanatico szerintem arra utalt, hogy nagyon sokan megkérdőjelezték (talán a legudvariasabb megfogalmazás…) Javier leigazolását, persze sokakban még Toure távozásából adódó csalódottság beszélt, de Mascherano rászolgált a bizalomra (szubjektív, mert mindenbe bele lehet kötni, de már írtam miért jó nálunk), s sajnos ezek az emberek azóta nem jelentek meg akár itt topikban vagy máshol, s nem írtak semmi pozitívumot Mascheranoról, pedig lehetne!Tudjátok akinek nem inge….!És így szerintem ezek tükrében érthető, ha picit negatívabbra sikeredett fanatico hsz-e, mert az hogy kapott egy sárgát, s ezt meglátni csak….Tudom, hogy sokan jobban vagy kevésbé szimpatizálnak játékosokkal (ez érthető), de be kell látni, hogy Busquetsek Keiták, Pedrok nélkül, vagy Abidal vagy bárki Xavi se tartana ott ahol tart, vagy esetleg Messi!Konkrétan szerintem ha valaki „ócsárolná” Messit kitiltanák az oldalról, pedig ugyanúgy „csak” egy játékos, s ugyanúgy a legszebb mezben focizik mint mondjuk Nolito!Én pl a Barcelonát mint csapatot szeretem, s nem Xavit vagy Messit!S sajnos sokszor a periférián lévő játékosok kapnak hideget meleget, pedig…..!Természetesen Xaviékban hihetetlen tehetség és futballintelligencia lakozik, de a csapattársakkal együtt lettek ilyen nagyok!TOTS UNIT FEM FORCA! 

-
- Director del Fútbol
Szerintem azért olyan csúnyán nem támadta senki Mascheranot, hogy jogos legyen El Fanatico hsz-e. Ha lett volna olyan támadás, amit ő vizionál, akkor megérteném és igaza is lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy Andris és még páran azt mondják, hogy még nem igazán bizonyított nekik, de kárt sem tett és nem teljesített rosszul a kisebb meccseken. A vadbarmozás is visszább vett nyárhoz képest, csak finoman megjegyezték a sárga lapot. Ez éles támadás? Nem hiszem. Szegény Busi sokkal inkább kapott, nem beszélve mondjuk Seydou-ról
Én úgy vagyok Mascheranoval, hogy, ha a mentalitása megmarad, nem fog hisztizni a kispad miatt, akkor talán a legjobb csere vkp számunkra, akit csak el tudok képzelni. Viszont arra én is kíváncsi leszek, hogy ha játszunk egy Josés Inter-szerű taktikával és olyan hatékonysággal futballozó csapattal a bl-ben ( most nem igazán ugrik be olyan csapat, aki jelenleg erre képes lenne, de tavaszig még ki tudja) és e adj Isten Busquets sérült, akkor képes e arra Mascherano, hogy megakadályozza a kontrák egy részét. Higgadtan és nagyon technikásan játsszon a középpályán és még véletlenül se vesszen labdát ebben a veszélyzónában. Ezt még számomra sem bizonyította, de nem izgulok, csak kíváncsi vagyok. A bizalom meg van.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
El fanáticóval mindenben egyetértek, kivéve azt, hogy azért az argentin bajnokságban is vannak bírók, akik azért nem várják meg, amíg vér nem folyik. 
A Mascheranót bírálók pedig magukba nézhetnek, de sebaj, befogja ő bizonyítani, hogy bizony mindenki nagyon el van tévedve vele kapcsolatban! Én már nem bosszankodom rajtatok, már akkor is ment a játékos vadbarmozása, amikor leigazoltuk, most már csak várom, hogy bebizonyítsa, hogy jó játékos és nagyon is megérdemli a Barça mezét!

A Mascheranót bírálók pedig magukba nézhetnek, de sebaj, befogja ő bizonyítani, hogy bizony mindenki nagyon el van tévedve vele kapcsolatban! Én már nem bosszankodom rajtatok, már akkor is ment a játékos vadbarmozása, amikor leigazoltuk, most már csak várom, hogy bebizonyítsa, hogy jó játékos és nagyon is megérdemli a Barça mezét!

- El fanático
- Entrenador del Barça
Oh, igen.... Semmi más ebben a topikban, csak a szokásos - sajnos....
Amikor Masche megkapta a sárga lapját, rögtön tudtam, hogy ma ez a fajta hozzáállás fogad majd megint itt...
Megvan az új lábtörlő vagy nevezhetjük boxzsáknak is - ízlés szerint - akibe egy-egy kritizálható megmozdulás után rögtön bele muszáj kötni.
Kapott egy sárgát...ésss??! Fog is még kapni, mindenkit megnyugatotok efelől, mivel nincs kikötve a szerződésében, hogy nem kaphat...
Gyenge érv, de Piqué például pont a 4 sárga lapja miatt hűsölt tegnap a kispadon, plusz volt kiállítása is, ahogy Villának is.
Jah, hogy ők már bizonyítottak és ezért nekik szabad sárga lapot kapni???!
Iiiigggeeeennn, értem.
...vagy mégis milyen gondolatmenet útján gondolkodnak az őt támadók?
Nem szimpatikus? - nem személyes szimpátia alapján fognak játékost igazolni, pláne nem a drukkerek agyrémeit figyelembe véve.
Nem illeszkedett be? - majd pár év múlva beszélgetünk erről, ha a fórumozók nagy része megtapasztalja, hogy milyen egy összeszokott kollektívába friss húsként bekerülni.
Itt illene végre tudomásul venni, hogy Masche igenis jó játékos, amit eddig pár meccsen volt is már alkalmunk látni, de nem Barca nevelés.
Argentinában pedig szinte már-már vérnek kell fojnia ahhoz, hogy a bíró előhúzza a sárga lapot, ott engedik és kedvelik is a durvább csatákat - utána Angliában játszott, ahol ha nem is a De primera division szintjén, de engedik a durvább jártékot...
...most itt van nálunk, a La ligában pedig az az elvárás, hogy szinte már egy csúnya pillantásért is adják meg a lapot, a szabadot, a büntetőt.
Nincs agya a játékhoz? - hm. Tavaly még Busquetsnek sem volt, szintén szerintetek!!! - hányszor kapta az ívet, hogy az apja miatt tagja csak a keretnek? Sokszor, nagyon sokszor... - csakhogy azóta VB lett és elment Touré - ezért is ő volt a hibás, hogy szembesítsem a most Busquetset istenítőket a korábbi eszmefuttatásaikkal - nah, azóta Busquets a minden, a profi, a megnyugatató jelenlétű...stb.
Bíráljuk Masche-t is, mint mindenkit - ha kell.
De nem minden egyes sárga lapja után, ahogy a többi játékost sem bírálunk csupán ez miatt.
Ennyit kérek csak - jah, és a szokásos türelmet, ami megvan töretlenül Bojan felé például, csak fele annyit vele szemben is.
Amikor Masche megkapta a sárga lapját, rögtön tudtam, hogy ma ez a fajta hozzáállás fogad majd megint itt...
Megvan az új lábtörlő vagy nevezhetjük boxzsáknak is - ízlés szerint - akibe egy-egy kritizálható megmozdulás után rögtön bele muszáj kötni.
Kapott egy sárgát...ésss??! Fog is még kapni, mindenkit megnyugatotok efelől, mivel nincs kikötve a szerződésében, hogy nem kaphat...
Gyenge érv, de Piqué például pont a 4 sárga lapja miatt hűsölt tegnap a kispadon, plusz volt kiállítása is, ahogy Villának is.
Jah, hogy ők már bizonyítottak és ezért nekik szabad sárga lapot kapni???!
Iiiigggeeeennn, értem.

...vagy mégis milyen gondolatmenet útján gondolkodnak az őt támadók?
Nem szimpatikus? - nem személyes szimpátia alapján fognak játékost igazolni, pláne nem a drukkerek agyrémeit figyelembe véve.
Nem illeszkedett be? - majd pár év múlva beszélgetünk erről, ha a fórumozók nagy része megtapasztalja, hogy milyen egy összeszokott kollektívába friss húsként bekerülni.
Itt illene végre tudomásul venni, hogy Masche igenis jó játékos, amit eddig pár meccsen volt is már alkalmunk látni, de nem Barca nevelés.
Argentinában pedig szinte már-már vérnek kell fojnia ahhoz, hogy a bíró előhúzza a sárga lapot, ott engedik és kedvelik is a durvább csatákat - utána Angliában játszott, ahol ha nem is a De primera division szintjén, de engedik a durvább jártékot...
...most itt van nálunk, a La ligában pedig az az elvárás, hogy szinte már egy csúnya pillantásért is adják meg a lapot, a szabadot, a büntetőt.
Nincs agya a játékhoz? - hm. Tavaly még Busquetsnek sem volt, szintén szerintetek!!! - hányszor kapta az ívet, hogy az apja miatt tagja csak a keretnek? Sokszor, nagyon sokszor... - csakhogy azóta VB lett és elment Touré - ezért is ő volt a hibás, hogy szembesítsem a most Busquetset istenítőket a korábbi eszmefuttatásaikkal - nah, azóta Busquets a minden, a profi, a megnyugatató jelenlétű...stb.
Bíráljuk Masche-t is, mint mindenkit - ha kell.
De nem minden egyes sárga lapja után, ahogy a többi játékost sem bírálunk csupán ez miatt.
Ennyit kérek csak - jah, és a szokásos türelmet, ami megvan töretlenül Bojan felé például, csak fele annyit vele szemben is.

-
- Entrenador del Barça
Én elégedett vagyok a teljesítményével. Tegnap szerintem jól játszott, és azt mondom, hogy a sárgát szerintem nem érdemelte meg. Nem volt durva szabálytalanság, igaza van az előttem szólóknak, ez csak a bírón múlt...
Ha már összehasonlítás van, akkor:
Mascherano semmivel nem gyengébb focista, mint Busi. Az oké, hogy még nem igazán tudta felvenni a ritmust, de ha azt vesszük, akkor nem is játszott olyan hű de sokat. Vannak kifejezetten jó momentumai, de vannak kevésbé jók is. Busi elég rég óta a Barcában játszik, míg Masch... Azt is tudjuk, hogy a Barca más játékot játszik, mint az összes többi csapat. Egy dologra lennék kíváncsi: vajon Sergio hogy teljesítene a PL-ben? Ha itt esik kel, akkor ott mi lenne?
Most nem a Busquets fanokat provokálom, mert én is az vagyok.
De ez itt egy kicsit off...
Ha már összehasonlítás van, akkor:
Mascherano semmivel nem gyengébb focista, mint Busi. Az oké, hogy még nem igazán tudta felvenni a ritmust, de ha azt vesszük, akkor nem is játszott olyan hű de sokat. Vannak kifejezetten jó momentumai, de vannak kevésbé jók is. Busi elég rég óta a Barcában játszik, míg Masch... Azt is tudjuk, hogy a Barca más játékot játszik, mint az összes többi csapat. Egy dologra lennék kíváncsi: vajon Sergio hogy teljesítene a PL-ben? Ha itt esik kel, akkor ott mi lenne?
Most nem a Busquets fanokat provokálom, mert én is az vagyok.
De ez itt egy kicsit off...
Szerintem igazságtalan vagy Mascherano-val.Andris írta:Na, hát ez az egyetlen amivel kapcsolatban nem győzött meg egyelőre. hogy egy igazán nehéz és nagy meccsen nem kéne félnem, hogy ő majd nem old meg néhány dolgot.
Sok nagy és szép szerelése van, látom h piszkosul hajt, de félnék a durva szabálytalanságaitól is, és egyelőre attól is hogy egy gyorsabb ember könnyedén megveri. Egyszerűen mert akármekkora harcos, nincsenek olyan jó képességei, és halkan megjegyezném, hogy szerintem túl sok agya sem. De ezt persze nem tudhatom igazán.
A mai sárgalap is a bírón múlt inkább, 7. percben nem szoktak elkésett, labdára menő szerelést sárgával jutalmazni.
A szabálytalanságait soha nem nevezném durvának...az tény, hogy sokat szabálytalankodik általában, de durvát még nem nagyon láttam tőle. Épp azt tisztelem benne, hogy mindig a labdára megy, sosem az emberre - ellentétben pár emberkével: Terry, Materazzi, Carvalho, Pepe, Ramos (lol, kb. egész Madrid hátvédsor).
Ma is rendben volt a játéka. Annyi még a hiányosság, hogy kevesebbet mutatja magát, mint Busquets. De ez így volt Touré-val is, fel kell vennie a ritmust hamar.
- Andris
- Adminisztrátor
Na, hát ez az egyetlen amivel kapcsolatban nem győzött meg egyelőre. hogy egy igazán nehéz és nagy meccsen nem kéne félnem, hogy ő majd nem old meg néhány dolgot.
Sok nagy és szép szerelése van, látom h piszkosul hajt, de félnék a durva szabálytalanságaitól is, és egyelőre attól is hogy egy gyorsabb ember könnyedén megveri. Egyszerűen mert akármekkora harcos, nincsenek olyan jó képességei, és halkan megjegyezném, hogy szerintem túl sok agya sem. De ezt persze nem tudhatom igazán.
- József Attila
- József Attila
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Ez tény, de nem ettől függetlenül egy elég hasznos játékos. A világ egyik legjobb vkp-jénél rosszabbnak lenni még nem azt jelenti, hogy rossz is.Andris írta:De most komolyan tetszenie kellett volna? volt talán kéthárom kellemes megmozdulása, de amúgy semmi extra. nem is várom amúgy , meg nincs ezzel semmi baj, csak Sergi jobb és kész.