Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
máris megy pü..jó gyerek vagy daffy!daffy írta:ha dobsz egy e-mail címet,akkor átküldöm a segédanyagomatRewolution5 írta:daffy! nyugott szívvel linkelheted! elfogadom, biztos segít rajtam valamelyest
ha dobsz egy e-mail címet,akkor átküldöm a segédanyagomatRewolution5 írta:daffy! nyugott szívvel linkelheted! elfogadom, biztos segít rajtam valamelyest
most tanulom,így segíteni sajnos még nem tudokRewolution5 írta:Elektrotechnika!
600 menetes tekercs belsejében a térerősség értéke (H)=250 A/m..Mekkora a mágneses idnukció (B)?
indukció=permeabilitás x térerősség , mértékegység Tesla
nemhiszem,hogy valaki jelentkezik rá,de azért próba szerencse!
szerk.: amit még 1001%-ra tudok, hogy nem lehet több az eredmény 2,5T-nél (T=Tesla)
Félre ezzel az ótvar linkkel!Rinku írta:Ajánlanám ezt a linket: http://www.youtube.com/watch?v=HO9CB03Tv54
Most megérted, hogy miért 42 a válasz!
A-aFecooo írta:viszont tényleg hibás volt az egyenlet, mert így nem lehet egyszerűsíteni, ez a helyes:
sin x / n= 6n
végül én nyertem, mert tényleg hiányos volt, haha![]()
Ezt a szót kerestem.Messidona10 írta:Egyszerűsíteni, de jó a megoldás. Google, ismerted, vagy kitaláltad?ziipp írta: Ki lehet emelni n-nel, és akkor teljesül six=6 egyenlőség.Ha 3., akkor minden elismerésem.
Srácok, ti csaltok!!!Ez gonosz dolog... nekünk szegény matek faktosoknak nem volt ott a google órán
Egyszerűsíteni, de jó a megoldás. Google, ismerted, vagy kitaláltad?ziipp írta: Ki lehet emelni n-nel, és akkor teljesül six=6 egyenlőség.
Ki lehet emelni n-nel, és akkor teljesül six=6 egyenlőség.Messidona10 írta:Most olvastam a gyümölcssalátás feladatot. A 42 szerintem nagyon kicsi szám, a megoldás valami sokkal nagyobb kell, hogy legyen.
Én így csinálnám:
Mivel minimum 3 gyümölcs kell, elegendő 4 esetet megvizsgálni: ha 3, ha 4, ha 5, illetve ha 6 féle gyümölcs van a salátában.
Ha 3 gyümölcsből van, akkor
-1. helyre még 6 féle kerülhet
-2. helyre már csak 5, hogy különbözzön az elsőtől
-3. helyre már csak 4
Aztán pedig ezt össze kell szorozni, tehát az első ág megoldása: 6x5x4=120.
És így végigjátszanám az összes többi esetre is, majd a kapott szorzatokat összeadnám. Így viszont elég nagy szám jönne ki, ami megint csak gyanús... Szép feladat egyébként...
Nekem is lenne egy jó kis fejtörőm, kíváncsi vagyok ismeri-e valaki. Sajnos törtvonalat nem tudok írni, / jellel fogom helyettesíteni.
sin x / n = 6
Jó szórakozást:D
Ez mind gyönyörűszép, csak nem ez a megoldás.Fecooo írta:nem vagyok matematikus, így első blikkre ennyit mondanék:Messidona10 írta: sin x / n = 6
mivel sin x max. értéke 1 lehet, így n értéke 1/6, ebben az esetben ugye sin x kétféle értéket vehet fel
egyébként ez az egyenlet ebben a formában sztem hiányos, ugyanis kellenek a megkötések vagy n vagy x értékére, mert így csak annyi, h sin x tetszőleges értéket vehet fel (kivéve 0), és ekkor n értéke= sin x/6
javítsatok ki matematikusok, ha tévednék
nem vagyok matematikus, így első blikkre ennyit mondanék:Messidona10 írta: sin x / n = 6
De... áááááRinku írta:Ajánlanám ezt a linket: http://www.youtube.com/watch?v=HO9CB03Tv54
Most megérted, hogy miért 42 a válasz!
I don't like the hot weather ezzel csak annyi a probléma,hogy nincs múlt időben és a feladat szerint múlt időbe kell lennie,tehát I didn't like the hot weather.kurdt írta:nincs trükk; I don't like the hot weather, azaz "nem szeretem, ha meleg van"Rewolution5 írta:Angolosok!
egy ilyen igét kell egy ilyen mondatba behelyettesiteni múlt időben...
I_____ (not/like) the hot weather.
= I don´t like the hot weather, VAGY
= I don´t liked the hot weather?? valaki?![]()
amit ti mondtok, tehát h I didn't like the hot weather, az akkor jó ha mondjuk eltöttél egy hetet Egyiptomban és hazatérve itthon azt mondod, hogy "nem tetszett, hogy olyan rohadt meleg volt"
Hát, de írja, hogy múlt időben kell, tehát az egyiptomos megoldás jön bekurdt írta:nincs trükk; I don't like the hot weather, azaz "nem szeretem, ha meleg van"Rewolution5 írta:Angolosok!
amit ti mondtok, tehát h I didn't like the hot weather, az akkor jó ha mondjuk eltöttél egy hetet Egyiptomban és hazatérve itthon azt mondod, hogy "nem tetszett, hogy olyan rohadt meleg volt"
nincs trükk; I don't like the hot weather, azaz "nem szeretem, ha meleg van"Rewolution5 írta:Angolosok!