Na hát elkezdődött...

Az első 45 perc végül is azt hozta, amit lehetett várni előzetesen, azaz a Real alkalmazta az egyetlen taktikát, ami nem öngyilkos, de mégis célravezető: megszállta a középpályát. Nem tudtuk áthozni rajtuk, ívelgettünk össze-vissza, Busquets-nek volt legalább 5 olyan eladott labdája, ami után még megye 2-ben is a bicikli pumpával vernék agyon a meccs után, Piqué ívelgetett jobbra-balra, Messi a saját térfelének közepéig jött vissza labdáért, Xavi-Iniesta alig volt játékban. Nagyon jól szűkítette a területeket a Real, és nem tudom hogy mi ennyit akartunk hajtani, vagy ennyit tudtunk csinálni ezellen a taktika ellen. Gyanítom hogy az utóbbi, mert rengeteg volt az eladott labda, a pontatlan passz, rossz indítások. Igazából az első félidőről nem is nagyon kell többet beszélni. Még annyit hogy megállt bennem az ütő az utolsó percben, amikor Adriano a gólvonalról fejelt ki egy labdát...éreztem hogy a pontrúgásaik piszok veszélyesek lesznek. Volt ott ugye az a 11-es gyanús szitu, de erről majd később.
Második félidőben nagy mákunk volt a góllal. Főleg úgy hogy volt előtte Ronaldo kapufája, egy olyan totál kamu szabálytalanságból, amit csak spanyol bíró fújhat be manapság...vicc az egész, főleg akkor lett volna nagyobb vicc, ha be is megy. Ha nincs a gól, akkor lehet hogy lement volna a meccs egy unalmas 0-0-val. Albiol óriásit hibázott, teljesen egyértelmű 11-es és piros lap. Igazából két helyen is 11-est lehetett volna adni, az egyik a kezezés, a másik meg a lerántás. Mind a kettő megért volna egy 11-est, talán a kezezésért csak sárga járt volna, így végül is jobban jártunk. Utána viszont ami történt, az a foci megszégyenítése volt számomra. Az az érdektelenség mindkét részről, amit bemutattak....mondom mégegyszer a foci megszégyenítése. Még az 5-0 alkalmával is nagyobb hajtás volt mint a 65. és 75. perc között. A legcsúnyább jelenet az az volt, amikor Messi-Iniesta és Alves háromszögbe álltak, és úgy egyérintőztek az oldalvonal mellett. És mind a Real, mind a Barca játékosok álltak és nézték. A közönség hangosan fújolt is. Egy El Clasico-n számomra ez elfogadhatatlan. Akkor is ha lesz még ezután 3, ami nagyobb téttel bír.
És ugye itt jön a 11-es, a 82. percben. Ha ez 11-es volt, akkor Villa első félidei esését is be kellett volna fújni. Ugyan az volt a forgatókönyv: támadó megtolja, védő szerelni próbál de nem sikerül, viszont a kontakt minimális. Ugyan az történt, csak fordított szereposztásban. Lehet hogy ennyit lejtett a hazai pálya, vagy én nem tudom, de úgy lett volna igazságos ha ezt se fújja be. Más kérdés hogy utána úgy kellett volna helikopterrel kimenekíteni Madridból, meg a helyében nem olvastam volna újságot 2 hétig legalább. Mindegy, a játék képét tekintve tökéletesen megérdemeltük hogy kapjunk egy gólt, mert 1-0 után rúgni kellett volna mégegyet, 2-0, az élettől is elment volna a kedvük, nemhogy a focitól. Ehelyett leálltunk mint ahogy szoktunk, aminek meg is lett a jól megérdemelt eredménye. Utána volt 2 tiszta helyzete Villa-nak, amit sikerült is elcsesznie...nem az hogy megpróbálta levenni és elpattant tőle...hozzá sem ért a labdához. Hős lehetett volna, de benne maradt a lábában a gól. Ha a 92. percben nem Villa ugrik ki hanem Messi, akkor úgy odaragadt volna a lábára a labda, hogy utána még arra is lett volna ideje hogy megnézze hova lövi....De hát ez már így maradt, presztízs és lélektani szempontból jobb lett volna ha megnyerjük ezt a meccset, de már mindegy. Koncentrálni kell a kupadöntőre és a BL párharcra. Nagyon oda kell figyelni, mert a Real nem ezzel a csapattal fog felállni, tehát ők újat fognak mutatni nekünk, mi viszont nem tudunk máshogy felállni sajnos. Egy teljesen más Madridot fogunk látni a következő 3 meccsen, ebben egészen biztos vagyok.
Bocs amiért hosszú lett.