Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Azért álljon csak meg a menetfcbarca78 írta:pár gondolat
1. Először is gondolom mindenki egy kicsit letört, viszont azt gondolom az igazi válaszokat a BL-ben kapjuk meg. Ha ott nyerünk akkor igazság szerint nem sok minden változik tavalyhoz képest. Megnyerjük a két legfontosabb címet, a madridnak meg marad egy kis vigasz a kupával. Mou eléri, hogy kap még 1 évet a bizonyításra. Madridban keserű lesz a szájíz. Nálunk teljes a boldogság.
Ha a madrid jut tovább a BL-ben az más tészta. A legfontosabb cím a bajnokság a miénk, viszont a madrid a bl és kupagyőzelemmel fölénk nő. Az aranylabdát CR kapja és keserű lesz a szájíz.
Szóval igen, [auto_cenzúra] a kedv, de az igazi hangulatformáló a BL lesz
2. Adriano, Maxwell, Villa, Guardiola.
Tegnap nüanszokon múlt a meccs. Ilyen nüansz volt Adriano aki nem tudta CR-rel felvenni a lépést. Adriano és Maxwell nem barca szint, kell egy jó balhátvéd. Lyukas kib.módon a védelmünk ( ha Abidal visszatér ő bevethető középen is, tehát variálható a védelem). Villa menjen a … Végig emberhátrányban játszunk mert nemcsak, hogy olyan mintha a pályán sem lenne, de hátráltatja a csapatot ( lesek, rossz megoldások, stb.). Most kell eladni amég pénzt kapunk érte. Ibra szindróma csak másképp. Csatárt kell igazolni.
Guardiola nagyon jó a csapat motiválásában, de gyenge edző. Affelay aki kis lendületet és kreativitást adhatna a csapatnak nem játszik eleget.Nem cserél, vagy már csak későn. Gyenge
3. Puyol. Nagyon hiányzik a csapatnak. Hiányzik egy igazi kapitány a mostani barcaból.
4. Bunkerfoci. Nem vagyok benne biztos, hogy van ellenszer. Talán a szélen elvinni, és onnan bejövő labdák. De ahhoz meg alacsony a csapat.
5. Kreativitás =Messi. A csapat messifüggő. Ez nem baj. Az a baj ha messit kiveszik (2-3-an lsd.tegnap) senki nem képes megoldani a szituációt. Ha messinek megy akkor a csapatnak is megy. De ha pl. Iniestanak megy az nem feltétlenül jelenti, hogy a csapatnak is megy ( lsd.tegnap). Szval azt szeretném mondani, hogy messin kivűl más játékosainknak nincs akkor súlya, hogy vállára vegye a csapatot és elvigye. Affelayban látom azt amit Messiben, mármint hogy képes 1-2 csellel, gyors megindulással megbontani a védelmet, és létszámfölényes szituációt létrehozni
Azért még a továbbjutóra vár egy döntő is, ami szintén nem lesz egy egyszerű. De igen, végül is a BL párharc eldönteti, melyik csapat oldalára billen a mérleg.fcbarca78 írta:pár gondolat
1. Először is gondolom mindenki egy kicsit letört, viszont azt gondolom az igazi válaszokat a BL-ben kapjuk meg. Ha ott nyerünk akkor igazság szerint nem sok minden változik tavalyhoz képest. Megnyerjük a két legfontosabb címet, a madridnak meg marad egy kis vigasz a kupával. Mou eléri, hogy kap még 1 évet a bizonyításra. Madridban keserű lesz a szájíz. Nálunk teljes a boldogság.
Ha a madrid jut tovább a BL-ben az más tészta. A legfontosabb cím a bajnokság a miénk, viszont a madrid a bl és kupagyőzelemmel fölénk nő. Az aranylabdát CR kapja és keserű lesz a szájíz.
Szóval igen, [auto_cenzúra] a kedv, de az igazi hangulatformáló a BL lesz
Miért, nem csak maga verheti meg? Vagy szerinted tegnap minden egyes barca játékos az őszi 5-0-ás formájában volt? ti jobbak vagyok ősz óta, de abban a formában könnyedén ( ha nem is 5-0-ra) nyertünk volna. Ez van, jövő héten ezt be kell bizonyítani. Az pedig, hogy Guardiola észrevette-e vagy sem, hogy ezt játsszák ellenünk, egyértelmű, hogy igen a válasz, de mit kellene csinálnia? A Chelsea ellen mi jöttünk ki jobban belőle, az Inter ellen az Inter, a két bajnoki Classicon összességében mi jöttünk ki jobban, a kupadöntőn ti ( ez nem olyan egyértelmű bukás, ahogy sugallni szeretnéd), ez eddig 2-2, most jön a két bl elődöntő, meg kell mutatnun, hogy mi jövünk ki belőle jobban.IvánC írta:Te is megszűnhetnél.raulmadrid írta:Gusztustalan .....stbstbAzért fel ne vágd az ereidet, a hasonlatod egy nagy hülyeség, mert a görög csapat egész játékrendszere erre épült, mi meg jó ha évente 2-3 ilyen meccset játszunk, mivel ilyen meccsekre hiányzik még egy minőségi box-to-box középpályás a csapatból. Inkább azon törd a fejed, hogy Guardiolat évek óta ugyanazzal verik meg és még nem tűnt fel neki.a lényeg, ha a görögök 20 évre visszavetették a fotballt akkor a reál most mennyire???
Aha"ezt a Barcelonat csak saját maga verheti meg"
Ez...soadroli írta:Mi volt ez hogy a Real busza ráhajtott a kupára![]()

Mert itt látszott jól hogy a Reálnál nincs másik jó kapus. Gondolom nem szerették volna ha Dudek véd végig mert akkor már az Atlético ellen kiestek volnafcbarca0827 írta:Úgy, hogy nálunk végig Pinto védett a kupában (ahogy te is írtad) és rohadékjól, náluk meg végig Casillas szintén rohadékjól. Miért védett volna náluk más? Nem is értelek...Logan10 írta:Miért volt az hogy mi megmertük csinálni hogy nem Valdés védjen (Pinto a kupakapus) a REál ezt nem merte megcsinálni.. hogy-hogy?
Nagyot játszott a Madrid tegnap, még egyszer gratulálok nekik!
Úgy, hogy nálunk végig Pinto védett a kupában (ahogy te is írtad) és rohadékjól, náluk meg végig Casillas szintén rohadékjól. Miért védett volna náluk más? Nem is értelek...Logan10 írta:Miért volt az hogy mi megmertük csinálni hogy nem Valdés védjen (Pinto a kupakapus) a REál ezt nem merte megcsinálni.. hogy-hogy?
egy elvesztett kupa miatt?? dehogy...igen kicsit most gondolkodniuk kell magukban hogy mit rontottak el(pl hol voltak az első félidőben?)de a mese egyáltalán nem ért véget, még hátra van a bl is...igen a madrid rengeteget fejlődött a szezonban,de a barca is, most remélem h az osasuna ellen guardiola pihentet, hogy a nagyok blre jó formába lendüljenekTdavid írta:gyerekek a mese lassan véget ér....
Te miről beszél mit mertetek? Ez asszem a szerződésében benne van Pintonak, hogy ő véd a kupameccseken, ez nem merészségre megy tudtommal.Logan10 írta:Miért volt az hogy mi megmertük csinálni hogy nem Valdés védjen (Pinto a kupakapus) a REál ezt nem merte megcsinálni.. hogy-hogy?
azért kalkuláld bele azt is,hogy mi se vagyunk jelenleg olyan jók mint az 5-0-nál.LG írta:...
Abszolút egyetértek a hozzászólásoddal..annyival még kiegészíteném, hogy a fejekben most szvsz ott volt, hogy a BL-ben nem szabad, hogy megint Mou ejtsen ki minket, így szerintem mentálisan már arra tartalékoltunk, és meglepett minket a Real játéka.Gauchomester írta:Üdv.
Persze én is csalódott vagyok. Az első gondolatom az volt a meccset követően, hogy bár akkor újév környékén Abidal ne lőtt volna gólt a Bilbaonak, most nem itt tartanánk. Egyrészt, így tök fölöslegesé vált a kupamenetelés, másrészt akkor nem úgy megy le a január, hogy a kulcsjátékosaink szinte végighajtják a hónapot. De persze ez butaság, hiszen ott volt a csapat a siker kapujában, csak be kellett volna sétálni. Tavaly az Inter elleni kiesést követően sokkal csalódottabb voltam. Most ez talán azért fáj, mert az ősi rivális vehette át a kupát. És ha már itt tartok, kicsit rosszmájú leszek. Különböző oldalakon real-szimpaitizánsok úgy vannak oda meg vissza ezzel a kupával, mintha legalábbis BL-trófea lenne. Persze, most savanyú a szőlő, de kérlek, aki ezt olvasod, sorold fel az elmúlt 10 év BL-győzteseit...Rendben, most sorold fel az elmúlt 10 év spanyol király-kupa győzteseit. Azt hiszem egyértelmű, hogy melyik két clasico a legfontosabb. Most sem volt könnyű nézni a meccset, vagy ma visszaolvasni a dolgokat, de közel sem vagyok annyira elveszve, mintha a BL-ből estünk volna ki. Ha választanom kellene a szezon elején, ez a sorozat persze csak a harmadik helyen állna. Bőven, bőven a másik kettő mögött. Ami rossz most még egyszer mondom, hogy ha már ennyit vesződtünk vele, és ott vagyunk, és egy lépés hiányzik, de nem sikerül. És akárki ellen elnéztem volna a vereséget.
Ami meg a játékot, a játékosokat illeti:
Nem tudom ki hogy van vele, de a tekintetekből én semmit nem tudom kiolvasni. Mármint semmi pozitívumot. Látszik rajtuk a dekoncentráltság, az, hogy számukra is ismeretlen a rossz forma. Sajnos Pepe ismét a meccs embere volt, Messinek a nevét ötször ha hallottam egész meccsen, nem többször. Lehet mondani bármit, de Mourinho kitalált valamit a Barca ellen, ami működik. És ha nincs Albiol szombaton (gondolok arra, hogy egy olyan előreívelést megye III-ban sarokkal küldünk vissza) és nem rántja le hülye módon Villát, akkor 210 perc alatt nulla, azaz 0 gólt szerzett volna a csapat. A hétvégi döntetlen után pozitív gondolataim voltak, mert azt láttam, a csapatnak jó az x, és ha majd kell megy előre. De úgy látom az az x a Realt felpörgette, és látszott rajtuk, jobban akarják a kupát. Sok játékosunk formán kívül van, ez bizony pech, de a BL-ig még van egy hét, azt nem szabad elbukni. Kötelező megmutatni, hogy ki az úr a háznál. 180 perc rohamozást szeretnék látni a fiúktól. Most mindenkinek ajánlom, nyugodjon meg, nem lehet mindig nyerni. Apróságokon múlik. Ha két évvel ezelőtt Essien egy egészségeset belerúg a labdába, sehol sem lett volna triplázás, meg hatkupás Barca. Ilyen apróságokon múlik, ezért nem lehet kétévente triplázni, ezért sikerült ez eddig a történelem során egyszer. A vereségek után pedig még jobban értékeli az ember a győzelmeket.
Látszik a csapaton, hogy el vannak veszve. És most nem Villát meg a többieket kell szidni, hanem tessék melléjük állni, ott lenni velük, szurkolni, mert nem csak akkor kell villogtatni a Barca-sálat a nyakunkon, amikor BL-nyer a csapat, hanem most is. Büszkén viselni a gránátvörös-kék mezt, mert ha sikerülne a BL-t behúzni, akkor egy bajnokság+BL kombó mellett azt hiszem pár év múlva a kutya sem fog emlékezni arra, hogy a Real kupát nyert.