Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2011.04.26. 13:07:22

A napokban megnéztem pár filmet, de csak az Amerikai szépségről írok pár szót.

A film egy elég abszurd helyzetet ábrázol. A családi elidegenedés sajnos nagyon gyakori tud lenni. A film vége nagyon jó volt, pontosan úgy történt, ahogyan számítottam. Kb. a közepétől rájöttem, hogy mi lesz a további történet. Annyira mégsem nyűgözött le a film, de nézhető. A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, a főszereplőtől egészen a szomszéd nőig mindenki.
Kép
"And my heart will leave you never."
ultrasur
Madridista

2011.04.24. 19:06:27

faithnomore írta:Mr. Nobody

Durva jó film. Tetszett a megvalósítás, számomra érthető is volt, egyedül csak a legvége volt egy kicsit kacifántos.

Arra gondolok hogy akkor most az Annás élete vált valóra? Mert ugye megismerték egymást amikor Nemo feküdt a padon, Anna meg ott járt. Ez meg nagyjából abba az életbe illett bele hogy eléri a vonatot, anyjával megy aztán Annáék elköltöznek és utána találkoznak ezek szerint.

Ha tévednék szóljatok nyugodtan.
Egyébként a film alatt végig az volt eszemben hogy ez nagyon hasonlít a Pillangóhatásra, egyik kedvenc filmemre. Akinek ez bejött és azt még nem látta azoknak mindenképpen ajánlom.
Pillangó hatás nekem is kedvenc.
Szerintem:

Az annás élet lett volna a legjobb opció bár lehet hogy aztán az vált valóra...
faithnomore
Entrenador del Barça

2011.04.24. 18:32:12

Mr. Nobody

Durva jó film. Tetszett a megvalósítás, számomra érthető is volt, egyedül csak a legvége volt egy kicsit kacifántos.

Arra gondolok hogy akkor most az Annás élete vált valóra? Mert ugye megismerték egymást amikor Nemo feküdt a padon, Anna meg ott járt. Ez meg nagyjából abba az életbe illett bele hogy eléri a vonatot, anyjával megy aztán Annáék elköltöznek és utána találkoznak ezek szerint.

Ha tévednék szóljatok nyugodtan.
Egyébként a film alatt végig az volt eszemben hogy ez nagyon hasonlít a Pillangóhatásra, egyik kedvenc filmemre. Akinek ez bejött és azt még nem látta azoknak mindenképpen ajánlom.
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
ultrasur
Madridista

2011.04.24. 18:32:11

Mr.Nobody, pipa.
10/9
Egy apró dolog nincs meg és ha az meglesz akkor teljes a kép.

Most jöhet a Blue Mountain State maraton. :wink:
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.24. 00:53:11

Honnan tudod:
hát ez a film egy nagy nulla... Uramég... ilyet,hogy lehet csinálni???
Egy értelmes poén nem volt benne,még a sztori is eléggé ratyi.

Aki ki tudja hagyni,az hagyja... :twisted:
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.23. 18:17:41

Fecooo írta:
sjay írta:Honnan tudnám beszerezni a Big Bang Theory 1. évadát SZINKRONOSAN?
A magon csak a 2. évad található meg ilyen formában :S
rosszul kerested ;)

The.Big.Bang.Theory.Complete.S01.Hun.Eng-Losi
1000 köszönet :-({|= [-o<
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.23. 18:04:18

sjay írta:Honnan tudnám beszerezni a Big Bang Theory 1. évadát SZINKRONOSAN?
rosszul kerested ;)

The.Big.Bang.Theory.Complete.S01.Hun.Eng-Losi
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.23. 17:38:03

Honnan tudnám beszerezni a Big Bang Theory 1. évadát SZINKRONOSAN?
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.23. 13:20:00

sjay írta:
Sanama írta:..
Igen megölte
Oké,köszi. A könyvet lehet el kéne olvasni :)
geridoss
Director del Fútbol

2011.04.23. 13:17:43

Megnéztem a Chuck legújabb részét. Hogy is mondjam... egyre gyengébb a színvonal.

Levivel készült egy interjú, ahol elmondta, hogy azért ilyen vontatottak a részek, mert ők nem készültek ennyi részre, így valamivel ki kellett tölteni. Azért többet is ki lehetett volna hozni belőle, mert kb elaludtam már rajta.

Megint megtalálták kis hazánkat a készítők. Most sem sikerült eltalálni a dolgokat. :D
Magyar tudósokról beszélnek, és közben német nevű, orosz akcentusú emberke játssza a magyar tudóst. Érdekes. Akkor már miért nem magyar színészeket kérnek fel, magyaroktól kérnek tanácsot, mert így csak kinevettetik magukat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2011.04.23. 13:20:19-kor.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.23. 13:03:30

Sanama írta:..
Igen megölte
sjd
Llegenda del Barça

2011.04.23. 12:54:31

Bányász írta: Azt nem értem,h most végülis a három story közül megtörtént e valamelyik?Mert egyrészt ugye van a kisgyerek aki fut a vonat után majd beleszalad a messzeségbe.Ezzel ugye azt sugallták sztem,h előre látta az egészet és inkább "világgá ment".Viszont az emberünk utolsó szava azt hiszem az,h Ana.Ez alapján meg azt gondolnám,h az a szál történt meg és Ana volt a nagy szerelme.Persze az is lehet,h teljesen rosszul gondolkozom és nem értek semmit. :)
Szerintem az alap, hogy a vonatot nem érte el (elég sok utalás volt a cipőre, ami leesett a lábáról), nekem is az a forgatókönyv tűnik valószínűnek, hogy világgá ment (főleg, hogy az öregember is ezt mondja).Az a szál, ahol végül összejön Annával, szerintem csak egy elképzelt hepiend volt (tekintve, hogy azt mondta, hogy "bármelyiket választja, csak veszíthet"). Annak tekintetében, hogy melyik történt meg, én azt a szálat preferálnám, amelyikben nem halt meg (nem tudtam pontosan követni, de ez talán az volt, amikor Jean-t vette el). Ettől függetlenül lehetett még Anna a nagy szerelme
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.23. 12:40:30

sjay írta:
Sanama írta:Nem vénnek való vidék:
Hát érdekes egy film. Annyira nem nyűgözött le.Kicsit vontatott volt az egész film,ezért néhol már untam a jelenekteket.

Most az az elmebeteg gyilkos aki légfegyverre járkált, őt felbérelte az a csávó akit az irodájában megölt?
Azt sem értem,hogy a bajszos csávó,aki megtalálta a 2millát,hogy halt meg. Egyik képen még élt,másikon már nem.
A végén meg mi volt? Nyílt töréssel fogta és elsétált? :D hát az mi már?

10/7
Chigurh-t az a csávó bérelte fel, akit az irodában meg ölt. Ő ölte meg Moss-t is, igaz a filmben el van szúrva, a könyvben viszont le van írva hogy-hogy.
És a feleségével mivan? Őt megölte vagy nem? A filmből ez sem derül ki :twisted:
noname
Llegenda del Barça

2011.04.23. 07:37:31

bence-barca írta:
Mihu írta:Kinek mi a véleménye a Keresztapa 3. részéről? Az első kettőt ma kivégeztem, és eléggé tetszett. Főleg az első rész. Megnéztem imdb-n, és a 3. rész 7.6-ot kapott. Az első kettő meg 9.2 és 9.0. Most akarok hozzálátni a 3. részhez, de ez egy kicsit elbizonytalanított hogy érdemes rászánni 3 órát.
Érdemes!
Alap filmek (trilógiák) közé tartozik a Keresztapa sorozat, olyan nincs, h csak az első 2t láttad! :)
Tény, hogy nincs olyan jó mint az első kettő, de a legnagyobb probléma az, hogy már nem újdonság, az első kettőben kivesézték teljesen a témát, a 3. már csak újrahasznosítja az első kettőt, de a színészi játék és a hangulat még mindig remek. Összességében a 3, is egy nagyon jó film, amit érdemes megnézni.
A Fifa egy szégyen
Rinku
Director del Fútbol

2011.04.23. 01:24:13

sjd írta:Mr. Nobody :shock: :shock: :shock: :shock:

Ez elképesztően nagy film, lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de engem sokkolt
Az a poén, hogy nem értem még mindig egyáltalán a lényegét, de nem is zavar...
Tetteidnek következményei vannak, a világegyetem egy irányba halad, az idő nem forog visszafelé! Ezért tágul a tér folyamatosan, az idő múlásával tágul, ha visszafelé forogna minden, akkor szűkülne. A visszafelé forgásra rengeteg példa van, pl a rothadó gyümölcsök a tálban, stb. A film feldolgozza, hogy mi lenne, ha visszafelé forogna az idő. Ha összekevered a mustárt és a ketchupot, nem tudod szétválasztani. A tér tágul, tehát ami megtörtént, az visszafordíthatatlan. Nagyon nagy szerepe van a filmben a dimenzióknak is. Nagyon sok mindent feldolgoz a film, de legfőképp, hogy a tetteidnek következményei vannak, ha valamit megteszel, később már nem fordíthatsz rajta, megtetted, ez már így maradt. Amolyan "mi lenne ha" film, tehát mi lenne, ha mégis visszapergetnéd a lapokat és megváltoztatnád a döntésed. A válaszutak eldöntése a film alaptémája, vagyis maguk a döntések, ha a 3 út közül az egyiket kiválasztod, a többi semmissé lesz és az adott választásod fog érvényesülni. Ezért is van az, hogy a 3 kislány közül melyiket válassza, kit vegyen el feleségül. Hogy fordul így a sorsa, adott lány mellett adott jövő vár rá. De mi lenne, ha megnéznénk az összeset? Továbbra is a döntések fontosságának dominanciája és az idő vissza nem folyása a téma. Régen láttam a Mr. Nobodyt, azt hiszem ebben a filmben van az, hogy a 3 lány közül válaszút elé kerül, hogy melyik legyen, aztán mind a 3 választást magába foglalja a film. Ha nem, akkor bocsi, keverhetem valamelyik filmmel, de szerintem ebben láttam ezt.

Jó film, de annyira nagyon nem szeretem a drámákat, a vígjátékoknak hódolok. :) Nem kekeckedésként, de nem tudom, hogy hogy bír az ember jó filmnek tekinteni valamit, ha az értelmi hátterét nem ismeri! :) Mindenesetre elég elgondolkodtató film, érdemes megnézni, nekem tetszett, de mégegyszer nem nézném meg... Kicsit kirázott a hideg tőle... Bár nem annyira elborult alkotás, mint a Donnie Darko, de az effektek és a zenék magukkal ragadtak! Pazarul elkészített film! :)
Football, bloody hell. /SAF/
Fernando
Llegenda del Barça

2011.04.23. 00:59:46

Utódomra ütök:
0. De Niro is szégyen már.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.23. 00:52:50

bence-barca írta:
Mihu írta:Kinek mi a véleménye a Keresztapa 3. részéről? Az első kettőt ma kivégeztem, és eléggé tetszett. Főleg az első rész. Megnéztem imdb-n, és a 3. rész 7.6-ot kapott. Az első kettő meg 9.2 és 9.0. Most akarok hozzálátni a 3. részhez, de ez egy kicsit elbizonytalanított hogy érdemes rászánni 3 órát.
Érdemes!
Alap filmek (trilógiák) közé tartozik a Keresztapa sorozat, olyan nincs, h csak az első 2t láttad! :)
Én is így vagyok ezzel amúgy :D Megnéztem az első két részt, majdnem 7 óra, és akkor pont a befejező részt hagyom ki...De amúgy nekem ez is olyan mint a legtöbb folytatásos film. A 2 az közel sem tetszett annyira mint az 1. Főleg úgy hogy nézem nézem, Al Pacino ül a székben, egyszercsak stáblista....mondom vattafak? :shock: :shock: Ezt aztán befejezték :lol: :lol: Mindegy, a lényeg hogy a második részt nem tesztett annyira mint az első. És mivel megláttam hogy majdnem 2 egésszel kisebb pontszámot kapott a harmadik rész mint az első, így picit (értsd: nagyon :D ) alábbhagyott a lelkesedésem.

De azt hiszem hogy meg fogom nézni, már csak azért is mert tényleg akkora kultuszfilm, hogy muszáj látni mind a 3 részt.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.04.23. 00:41:41

Érdemes!
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.23. 00:32:31

Kinek mi a véleménye a Keresztapa 3. részéről? Az első kettőt ma kivégeztem, és eléggé tetszett. Főleg az első rész. Megnéztem imdb-n, és a 3. rész 7.6-ot kapott. Az első kettő meg 9.2 és 9.0. Most akarok hozzálátni a 3. részhez, de ez egy kicsit elbizonytalanított hogy érdemes rászánni 3 órát.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.04.23. 00:09:44

sjd írta:Mr. Nobody :shock: :shock: :shock: :shock:

Ez elképesztően nagy film, lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de engem sokkolt
Na végre valaki :) Lui jelezte,h látta de már régen így vele nem tudtam tárgyalni a filmről :) De ha Neked friss az élmény akkor talán Te meg tudod osztani a gondolataidat.

Nekem se teljesen világos minden(lehet,h nem is volt célja a filmnek,h világos legyen minden).
Azt nem értem,h most végülis a három story közül megtörtént e valamelyik?Mert egyrészt ugye van a kisgyerek aki fut a vonat után majd beleszalad a messzeségbe.Ezzel ugye azt sugallták sztem,h előre látta az egészet és inkább "világgá ment".Viszont az emberünk utolsó szava azt hiszem az,h Ana.Ez alapján meg azt gondolnám,h az a szál történt meg és Ana volt a nagy szerelme.Persze az is lehet,h teljesen rosszul gondolkozom és nem értek semmit. :)

Nekem is nagyon tetszett egyébként.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
messideco
Presidente del Barça

2011.04.22. 23:21:04

A Farkasok völgyét ismét meg fogom nézni. Az egyik kedvencemről van szó.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.04.22. 23:16:13

Mr. Nobody :shock: :shock: :shock: :shock:

ultrasur
Madridista

2011.04.22. 20:07:55

Csekkoltam néhány dolgot:

Truffaut-Lőj a zongoristára
10/8 Francia új hullám tipikusan jó darabja.

Farkasok völgye:
10/7 Csak ha filmet nézem 7 mert csak mint film nem kiemelkedő de amiről szól és ahogyan az kötelezővé teszi a megnézését.

Blue mountain state:

Kicsit olyan mint egy epres fagyis csokis álom pite egy liter karamellel leöntve.
Csak az első részt láttam de már volt benne fű,kokó,sörpong,szex,pisi,buzulás,recska stb.
Az ilyen filmeket imádom kíváncsi vagyok mi fog belőle kisülni.
De legalább jó kis angol kifejezéseket tanulok belőle. :wink:
messideco
Presidente del Barça

2011.04.22. 19:14:03

Siki:
Macskajaj - kihagyhatatlan
Indul a bakterház -no comment
Cool tura - a tinivígjátékok egyik legjobbika
Amerikai pite 12- szintén
Brian élete, Gyalog galopp - ahogyan kurdt is ajánlotta
Üvegtigris - nálam csak az egyes a szuper
Zimmer Feri - sokakkal ellentétben nekem tetszett
A tanú - régi magyar film, a legjobbakból
Sörgyári capriccio - cseh kuriózum
Halálos fegyver - akció is egyben :)
Madagaszkár - szerintem láttad
Borat - alapmű :lol:
Pirosszka - feldolgozás, nekem nagyon bejött
Sziki szökevény - Leslie Nielsennel a főszerepben
Kalandférgek - atomjó
Verdák, Nagyon vadon - animációs filmek

Ennyi lenne így hirtelen, majd írj róluk
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.04.22. 17:49:28

A vörös sárkány

Eléggé sokat vártam ettől a filmtől, de kicsit csalódtam. Anthony Hopkins és Edward Norton a két főszereplő, eddig oké is, hiszen mindkettőt nagyon szeretem, jók is voltak a filmben, de az a bizonyos plusz azért hiányzott. Hopkins A Bárányok hallgatnak-ban sokkal hitelesebb volt, szerintem. A film vége sem igazán tetszett, többet vártam.
A bárányok hallgatnak mérföldekkel jobb.
6/10
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése