2011.04.28. 11:10:23
Azzal kezdeném, hogy véleményem szerint a piros lap bőven befújható volt. A labda megszerzéséhez vagy megjátszásához semmi köze nem volt, kemény talpalás sípcsontra, az ellenfél 16-osánál. Nem inkább a buta Pepét kellene elővenni a spori helyett, hogy egyáltalán minek volt erre szükség?
Ezen felül mindkét csapat ELFOGADHATATLANUL viselkedett. Voltak csúnya esetek mindkét oldalon, de azért magunkkal kell első körben foglalkozni: Busquetset valaki nevelje már meg, mert annyira hányok attól, amit már évek óta művel, hogy azt el nem tudom mondani. Pedro, Villa, nem volt eddig rájuk jellemző. A sok agresszív reklamálás megakadályozása pedig Guardiola és Puyol dolga lenne.
Viszont akaratlanul felmerül a kérdés: miért alakult ez így? Lassan 20 éve nézek focit, spanyol bajnokikat is amióta van lehetőség rendszeresen, lehet csak az idő szépítette meg számomra, de eddig nem ezekről szólt ez az egész.
Akaratlanul felmerül a kérdés, hogy nem annak a hibája-e részben, aki hergeli a nézőket, játékvezetőket, játékosokat, edző kollégákat egész évben? Aki első számú felelőse a kialakult hangulatkeltésnek?
Nem tagadom, elfogult vagyok Mourinhoval szemben, de most már komolyan mondom, hogy oka van a Madridnak szégyenkezni miatta. És a legszomorúbb, hogy nagyon sokan - tisztelet a kivételnek - úgy gondolják, hogy a seggéből süt a nap is és hevesen egyet értenek. José pedig ismét mártírt csinál magából, előbb kiállíttatja magát, majd garantáltan kapja a büntetést részben a nyilatkozatai miatt, részben a lelátóról adott utasítások miatt, amikről tudja jól, hogy tiltva vannak.
Amúgy a győzelemhez egyik csapat sem volt sokkal közelebb, bár most úgy éreztem jobban kézben tartjuk a dolgokat, végig is mehetett volna 0-0-lal akár.
Messi gólja viszont szép volt - hogy legyen szó fociról is...