2011.05.13. 15:06:04
Nekem a rasszizmusnál már csak a kettős mérce és a pozitív diszkrimináció szúrja jobban a szememet. Valószínűleg nem kapott volna Marcelo semmit, vagy Ramos, ha azt találja mondani, hogy te mocskos katalán... Fordítva meg azonnal ugranak. És kettőn áll a vásár, ne mondja nekem, hogy a színesbőrűekben nincs meg ugyanaz a fajta ellenszenv a fehérek iránt, de ha valaki kimondja közülük, akkor igaza van, és az igazság harcosa, fordítva, ha az ember azt mondja, hogy a tesók a nyolcban piszkosak, büdösek, nem képesek írni meg olvasni normálisan, csak lopni meg rabolni tudnak, akkor az az ember már rögtön rasszista és fasiszta. Már a nevüket sem lehet kimondani, mindenfélével körül kell írni... Szerintem ha valakik egyenlőek akarnak lenni, akkor viselkedjenek úgy, ne pedig többet akarjanak maguknak. Ha zavarja őket, hogy megbélyegzik, akkor ne lopjanak, ne raboljanak, hanem tanuljanak. És ez nem csak Magyarországra igaz, de Spanyolországra, Franciaországra, Amerikára, és a világ minden tájára is. Nem várhatja el egyik kisebbség sem, hogy akkor hoznak a fehérek a parlamentben és máris szeretni fogják őket. Legfeljebb nem lehet kimondani a dolgokat. Attól lesznek megbecsült emberek valakik, ha tesznek is érte. És nehezebb, persze, hogy nehezebb színesbőrűként érvényesülni egy idegen kultúrában, de a rabszolgákon kívül, akiket vittek Amerikába mindenki önmaga választotta új hazáját.
És ez most nem Marcelora vonatkozik, mert annak ellenére, hogy real játékos, én nagyon kedvelem őt, csak elszomorít ez az egész kettős mérce, és teljesen nem értek vele egyet.
------------------ pisti.blog.hu --------------------
--------------- napverse.blog.hu -----------------