Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
daffy
Madridista

2011.05.28. 00:06:20

Szerény véleményem szerint ha nyerünk holnap akkor jövőre még biztos nekifut és megpróbálja megvédeni a csapattal a Bl címet.Semmi értelme nem lenne egy győztes döntő után lemondani hiszen akkor ott lenne az újabb kihívás előtte és a csapat előtt is.Persze igazából sztem bármi lesz marad még egy évet biztosan de lehet többet is.Csak szerintem egy győztes döntő után teljesen ésszerűtlen lenne elhagyni a csapatot.
csak ő tudja,hogy mennyire képes még motiválni a srácokat és mennyire tud megújulni. szerintem egyáltalán nem befolyásolja a meccs a döntését. ha nyer a csapat,szépen köszön el,ha nem,akkor nem tudja megtenni,amit kell,így távozik,hogy ne rombolja a csapatot. egyben mindenesetre biztos vagyok: ha nem olyan edző ül a helyére,aki végigjárta a barca szamárlétráját,akkor vissza fog esni a csapat.
miihii
KHAL

2011.05.27. 20:26:45

LG írta:
albicelesteX írta:Amúgy,ha igaz,ha nem a nyilatkozat,én már kezdem unni az öreget.Meddig fog még a pálya széléről beledumálni a dolgokba???Nem is a pálya széléről,hanem a stadionon kívülről újságokon keresztül...
Általában okos dolgokat mond, és jó tanácsokat ad. Azt hiszem, ha nem dumálna bele, most nem itt tartanánk, de ha mindig megfogadnánk amit mond, még több mindent nyerhettünk volna.
Én is így gondolom.Nagyszerű meglátásai,gondolatai vannak.Én élvezettel olvasom a mondókáját,megfigyeléseit és adok a véleményére.Pölö amikor Pep első két bajnokija után azt mondta,h ez a legjobb csapat,amit látott,gondolom a legtöbben muszájdzsekibe dugták volna,aztán mi lett belőle... 8) Jó az öreg a háznál,nah... :wink:
albicelesteX írta:Nyilván.Ez is igaz,de mennyire lehet befolyásoló tényező az Ő véleménye Pep-nél?Ahogy ismerem nem sok...Akkor meg csak beszél a levegőbe.Nem?
Azt nem lehet tudni h közvetlenül mennyit hasznosít a klub illetve Pep a véleményezéseiből,észrevételeiből,de nem cs és kizárólag a BARCA felé irányulnak a mondatai,hanem mindenkinek.És amíg vannak,akik isszák a szavait,addig nem a levegőbe beszél :wink: Van súlya annak,amiket mond sztem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
albicelesteX
A Vadász

2011.05.27. 20:24:07

Nyilván.Ez is igaz,de mennyire lehet befolyásoló tényező az Ő véleménye Pep-nél?Ahogy ismerem nem sok...Akkor meg csak beszél a levegőbe.Nem?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.27. 20:07:24

albicelesteX írta:Amúgy,ha igaz,ha nem a nyilatkozat,én már kezdem unni az öreget.Meddig fog még a pálya széléről beledumálni a dolgokba???Nem is a pálya széléről,hanem a stadionon kívülről újságokon keresztül...
Általában okos dolgokat mond, és jó tanácsokat ad. Azt hiszem, ha nem dumálna bele, most nem itt tartanánk, de ha mindig megfogadnánk amit mond, még több mindent nyerhettünk volna.
albicelesteX
A Vadász

2011.05.27. 19:39:57

Amúgy,ha igaz,ha nem a nyilatkozat,én már kezdem unni az öreget.Meddig fog még a pálya széléről beledumálni a dolgokba???Nem is a pálya széléről,hanem a stadionon kívülről újságokon keresztül...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.27. 16:59:29

Bányász írta:Szerény véleményem szerint ha nyerünk holnap akkor jövőre még biztos nekifut és megpróbálja megvédeni a csapattal a Bl címet.Semmi értelme nem lenne egy győztes döntő után lemondani hiszen akkor ott lenne az újabb kihívás előtte és a csapat előtt is.Persze igazából sztem bármi lesz marad még egy évet biztosan de lehet többet is.Csak szerintem egy győztes döntő után teljesen ésszerűtlen lenne elhagyni a csapatot.

A nyomás meg szerintem nem madridból érkezik.Profi emberek egészen biztosan meg tudnak birkózni azzal ki mit mond ki minek állítja be a csapatot.Ez csak idegesítő lehet.De emiatt elhagyni egy csapatot vagy egy bajnokságot.Kizártnak gondolom.A nyomás azért nagy Pepen és az egész csapaton mert gyakorlatilag nem veszíthetnek meccset.Olyan elvárások vannak támasztva a csapat felé ami embertelen.Halkan megjegyzem szerintem SAF-on pl sose volt ekkora nyomás.Most se tőle meg az M.U-tól várja mindenki a győzelmet,kis túlzással az esélytelenek nyugalmával készülhetnek.
Nem tudhatjuk, mi jár Pep fejében. Meglepődnék, ha elhagyná szezon végén a csapatot, de megérteném, és elfogadnám a döntését. Ki tudja, lehet ki akarja magát szöv. kapitányként is próbálni, bár ebben az esetben is az lenne a logikus, ha még egy évet maradna, hisz az EB után biztos lennének üresedések nagy csapatoknál.
A MU-t meg nem tudom, miért tartják sokkal esélytelenebbnek, mint minket? Két éve remek formában voltunk a döntő előtt. Most viszont egész tavasszal kicsit formán kívül toltuk. A MU viszont a végére került egész jó formába. Én egy 50 százalékot adok nekik. :wink:
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.27. 16:46:31

Bányász írta:Szerény véleményem szerint ha nyerünk holnap akkor jövőre még biztos nekifut és megpróbálja megvédeni a csapattal a Bl címet.Semmi értelme nem lenne egy győztes döntő után lemondani hiszen akkor ott lenne az újabb kihívás előtte és a csapat előtt is.Persze igazából sztem bármi lesz marad még egy évet biztosan de lehet többet is.Csak szerintem egy győztes döntő után teljesen ésszerűtlen lenne elhagyni a csapatot.

A nyomás meg szerintem nem madridból érkezik.Profi emberek egészen biztosan meg tudnak birkózni azzal ki mit mond ki minek állítja be a csapatot.Ez csak idegesítő lehet.De emiatt elhagyni egy csapatot vagy egy bajnokságot.Kizártnak gondolom.A nyomás azért nagy Pepen és az egész csapaton mert gyakorlatilag nem veszíthetnek meccset.Olyan elvárások vannak támasztva a csapat felé ami embertelen.Halkan megjegyzem szerintem SAF-on pl sose volt ekkora nyomás.Most se tőle meg az M.U-tól várja mindenki a győzelmet,kis túlzással az esélytelenek nyugalmával készülhetnek.
Ez így van. A világ legjobb csapata, ha csak 1 góllal nyer, már mindenki azt mondja hogy szenved. Ha nem nyer, már botlás. Ha kikap, akkor válság...Fergusonon sose volt ilyen nyomás, azért tud ennyi időt eltölteni a kispadon, mert 2 gyengébb év után nem követelik a fejét. Persze kevés is a gyengébb éve...de azért amikor az Arsenal uralta Angliát, és a BL-ben sem voltak sehol, akkor sem gondoltak arra, hogy el kéne küldeni.
Alberto10
Capitá del Barça

2011.05.27. 16:11:50

Mihu írta:]Egy olyan emberről beszélünk, aki az egész életét profi mentalitásban élte le...Aki nem bírja el a nyomást, az nem viszi ilyen sokra, hanem összeroppan vagy elzüllik.

Pep miért vállalta el a Barca kispadját pont akkor, amikor a legnagyobb ganéban voltunk, és mindenki tudta hogy a türelem abban az időben ismeretlen fogalom volt. Tulajdonképpen rögtön teljesíteni kellett, rögtön címet kellett nyerni. Nem hiszem hogy nagyobb nyomás lenne rajta most, mint akkor volt. Tudta, tisztában volt vele, hogy ha akkor nem nyer semmit, a szurkolók egész évben meg fogják találni, nem csak őt, hanem mindenkit aki támogatta azt, hogy őt kinevezzék. Mégis elvállalta. És akkor korántsem voltunk a legjobbak. Hova tovább BL selejtezőt kellett játszanunk, mer 4.-ek lettünk. Szó se volt a világ legjobb klubjáról.
Egyrészt a nyomás és felelősség alatt végzett rengeteg munkáról beszélünk. Játékosként nem volt akkora felelőssége, mint most ez nyilvánvaló. Puyolnak, aki a kapitány sincs annyi felelőssége, mint Pepnek.
Az is nyilvánvaló, hogy a labdarúgás profi világában élte életét.
De ettől még a szakmában, tehát az edzősködésben fiatalon került a világ elitjébe. Ugyanis akármennyire volt nagy szaarban a Barca 2008-ban, amikor kinevezték, a világ elitjébe tartozott (költségvetése, presztízse, játékospotenciálja stb. alapján).

És edzőnek lenni teljesen más, mint játékosnak. Másoknak vagy felelős, több a teher rajtad, neked kell kézben tartanod gyakorlatilag az egész FC Barcelona szakosztályt.
Nem Guardiola profizmusát tenné hiteltelenné, ha kivenne egy-két évet, egyszerűen normális lenne. 38 évesen belecsöppenni abba, hogy minden a kezedben van, te döntesz, döntesz és döntesz, hol rosszul, hol jól, és ennek megannyi következménye van, ráadásul nem a megye II.-ben, hanem az FC Barcelonában.
Ezekhez nem szokott hozzá játékosként, hiszen akkor csak egy fogaskerék volt a gépezetben, lehet, hogy fontos volt, de mégsem az, aki a gépezetet irányítja. Ezért teljesen normális, aki úgy ítéli meg, hogy most márpedig fel kell töltődnöm, egy kicsit többet kell lennem a családommal, különben tökremegyek. Ettől még profi Pep. Csak egy érző ember, aki fel tudja mérni, hogy mikor kell egy kicsit leállni, nehogy bedarálja a fogaskerék. Érthetően ez a 3-4 év a Barcában elsőre egy kicsit sok.

De mind1, a szavaimat majd csak Pep tudja igazolni, hogyha nem hosszabbít a télen. Meglátjuk. De nekem ezek az érzéseim.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.27. 15:57:05

Krisztian91 írta:
Mihu írta:Hova tovább BL selejtezőt kellett játszanunk, mer 4.-ek lettünk. Szó se volt a világ legjobb klubjáról.
Elnézést, hogy belejavítok, de nem 3-adikok lettünk a Real Madrid és a Villareal mögött? Vagy teljesen máshol jártok ?:)
Teljesen igazad van, én úgy emlékeztem hogy még a Sevilla is megelőzött minket, de nem. Elnézést :wink:

Szerk: A Real és a Villareal mögött. Az AtMa lett a 4. a Sevilla meg az 5.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.27. 15:56:57

Krisztian91 írta:
Mihu írta:Hova tovább BL selejtezőt kellett játszanunk, mer 4.-ek lettünk. Szó se volt a világ legjobb klubjáról.
Elnézést, hogy belejavítok, de nem 3-adikok lettünk a Real Madrid és a Villareal mögött? Vagy teljesen máshol jártok ?:)
Real és az Atletico mögött. :wink: ha jól tudom. :D
mégsem tudom jól
http://en.wikipedia.org/wiki/2007%E2%80 ... ague_table
jóég 67 pontunk lett akkor. :roll: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.05.27. 16:00:03-kor.
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.05.27. 15:52:01

Mihu
Director del Fútbol

2011.05.27. 15:44:03

Alberto10 írta:
Egyrészt én nem csupán a madridi mocskolódásról beszélek, és nem a Rosell éra negatív hatásairól, nyilván ezek tetézik a dolgot, de nem csak emiatt, egyszerűen nagyon sokat vesz ki egy ilyen munka az emberből és szeretném újra hangsúlyozni, Pep nagyon fiatalon rögtön a mély vízben találta magát. Tehát, amíg másoknál ez egy folyamat volt, amíg eljutottak idáig, addig Pep egy csapásra már itt is volt, a világ legjobb klubjának élén.

És minden ember személyisége más és más, valakinek nem jelentene problémát, van akinek igen. És, ahogy Fecoo is említette Pep inkább a szentimentálisabb emberek közé tartozik, nem egy érzéketlen kőkemény robot.

Tehát ebben az esetben szerintem nem helytálló a profizmusra való hivatkozás, emberekről beszélünk, akik különbözőek.
Egy olyan emberről beszélünk, aki az egész életét profi mentalitásban élte le...Aki nem bírja el a nyomást, az nem viszi ilyen sokra, hanem összeroppan vagy elzüllik.

Pep miért vállalta el a Barca kispadját pont akkor, amikor a legnagyobb ganéban voltunk, és mindenki tudta hogy a türelem abban az időben ismeretlen fogalom volt. Tulajdonképpen rögtön teljesíteni kellett, rögtön címet kellett nyerni. Nem hiszem hogy nagyobb nyomás lenne rajta most, mint akkor volt. Tudta, tisztában volt vele, hogy ha akkor nem nyer semmit, a szurkolók egész évben meg fogják találni, nem csak őt, hanem mindenkit aki támogatta azt, hogy őt kinevezzék. Mégis elvállalta. És akkor korántsem voltunk a legjobbak. Hova tovább BL selejtezőt kellett játszanunk, mer 4.-ek lettünk. Szó se volt a világ legjobb klubjáról.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.05.27. 15:37:22

Szerény véleményem szerint ha nyerünk holnap akkor jövőre még biztos nekifut és megpróbálja megvédeni a csapattal a Bl címet.Semmi értelme nem lenne egy győztes döntő után lemondani hiszen akkor ott lenne az újabb kihívás előtte és a csapat előtt is.Persze igazából sztem bármi lesz marad még egy évet biztosan de lehet többet is.Csak szerintem egy győztes döntő után teljesen ésszerűtlen lenne elhagyni a csapatot.

Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Alberto10
Capitá del Barça

2011.05.27. 15:32:43

Mihu írta:Szerintem meg túl van misztifikálva ez a "hatalmas a nyomás" dolog. Másokon nincs? SAF-on nincs több mint 20 éve? Ne mondja nekem senki, hogy az "öregen" nem volt nyomás mikor Mou Angliában edzősködött. Ott is ment a terror. Vagy Wenger-en. De említhetném akár Ancelottit is. Olaszországban sem arról híresek a szurkolók hogy olyan visszafogottak lennének.

Itt profikról beszélünk, akik ebben nőttek fel, ez a munkájuk, ez a dolguk. Hozzá vannak szokva ahhoz, hogy nyomás alatt vannak.

Nem tudom elfogadni azt a dumát, hogy nem lehet bírni ezt a nyomást, ami Madridból érkezik.
Egyrészt én nem csupán a madridi mocskolódásról beszélek, és nem a Rosell éra negatív hatásairól, nyilván ezek tetézik a dolgot, de nem csak emiatt, egyszerűen nagyon sokat vesz ki egy ilyen munka az emberből és szeretném újra hangsúlyozni, Pep nagyon fiatalon rögtön a mély vízben találta magát. Tehát, amíg másoknál ez egy folyamat volt, amíg eljutottak idáig, addig Pep egy csapásra már itt is volt, a világ legjobb klubjának élén.

És minden ember személyisége más és más, valakinek nem jelentene problémát, van akinek igen. És, ahogy Fecoo is említette Pep inkább a szentimentálisabb emberek közé tartozik, nem egy érzéketlen kőkemény robot.

Tehát ebben az esetben szerintem nem helytálló a profizmusra való hivatkozás, emberekről beszélünk, akik különbözőek.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.27. 15:24:13

Szerintem meg túl van misztifikálva ez a "hatalmas a nyomás" dolog. Másokon nincs? SAF-on nincs több mint 20 éve? Ne mondja nekem senki, hogy az "öregen" nem volt nyomás mikor Mou Angliában edzősködött. Ott is ment a terror. Vagy Wenger-en. De említhetném akár Ancelottit is. Olaszországban sem arról híresek a szurkolók hogy olyan visszafogottak lennének.

Itt profikról beszélünk, akik ebben nőttek fel, ez a munkájuk, ez a dolguk. Hozzá vannak szokva ahhoz, hogy nyomás alatt vannak.

Nem tudom elfogadni azt a dumát, hogy nem lehet bírni ezt a nyomást, ami Madridból érkezik.

Szerk: Ha már távozik, akkor az inkább azért lesz, mert egyszerűen ezzel a vezetőséggel nem lehet kijönni. Ha belegondolunk, akkor érthető is. Olyan emberek vitték oda, akikkel jóban volt, akik a barátai voltak. Aztán 2 év múlva meg totál lecserélődött mindenki, minden egyes ember eltűnt azok közül, akikre támaszkodhatott, akiket kedvelt. Rossell-el szerintem korántsem felhőtlen a viszonyuk. Ha Laporta, vagy legalább is Laporta közeli ember lett volna az elnök, akkor nem hinném hogy felmerülne a távozás lehetősége. Jó környezet, az eredmények is jönnek, semmi nem indokolná.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.27. 15:14:25

egyetértek, sokáig nem lehet bírni a Madridból érkező pszichológiai terrort, ez kicsinálna mindenkit...
tökéletesen megértem, amikor minden győzelmét állandóan próbálják degradálni, állandóan csalónak titulálják a csapatot stb...
biztos velem van a baj, de nem emlékszem, h murinnyó előtt is jellemző lett volna ez a sok mocskolódás... (tiszta fejjel megkockáztatom, h ez is az ő hatása, akármennyire is abszurdnak tűnik, h ezt is rá fogom...)

egyszerűen a média+murinnyó által gerjesztett terrort ép ésszel nem lehet bírni, pláne nem egy szentimentális embernek...
Alberto10
Capitá del Barça

2011.05.27. 15:08:07

d írta:Kétlem, hogy Cruyff ilyeneket nyilatkozni a döntő előtt. Pláne az olaszoknak, mikor saját rovata is van az egyik katalán lapban.
Pedig simán lenyilatkozhatta, ugyanis teljes mértékben van valóságalapja a hírnek, nyilatkozatnak, csak szerintem inkább egy év múlva fog lelépni, és szusszanni egyet.

Ugyanis tényleg hihetetlen nagy a nyomás, a teher egy Barcelona szintű klub edzőjén. Pep még nagyon fiatal a szakmában, és rögtön belecsöppent a futball-elitbe, ami bizony tényleg kicsinálja az embert. Nagyon nagy érzeketlen focibuuzinak kell lennie valakinek, hogy ezt az iramot bírja a Barca és a családja mellett párhuzamosan. Ezt Pep is tudja, nem akar teljesen becsavarodni, van felesége, gyermekei. Főleg eben az évben voltak érzékelhetőek ennek a jelei, mind mentálisan, mind fizikálisan (ugye a derékproblémák). Pihen egy-két évet, aztán újra munkába áll valahol. Lehet, hogy itt, de ha itt már beindul valami, valaki, akkor máshol.

De ezt szeretném leszögezni, nem a klubot akarja elhagyni, egyszerűen egy kis szusszanásra, feltöltődésre van szüksége. Szóval majd ne lepődjetek meg, ha télen nem fog hosszabbítani. És jól fogja tenni... :wink:
d
Entrenador del Barça

2011.05.27. 14:54:42

Kétlem, hogy Cruyff ilyeneket nyilatkozni a döntő előtt. Pláne az olaszoknak, mikor saját rovata is van az egyik katalán lapban.
fcbarca78
Jugador del Barça

2011.05.27. 14:43:58

Nem tudom igaz-e, nem, de:

http://inforadio.hu/hir/sport/hir-436684
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.16. 10:14:11

d írta:Fecó, szerintem te vagy kb az egyetlen drukker, aki komolyan veszi a nyilatkozatokat. Ezek előre kitalált sablonok és köszönőviszonyban nincsenek, nem is voltak és nem is lesznek a valósággal.
Ez azért nem mindig volt így...ugyanez volt szembetűnő pl a Levante ellen, ahol "nem tudom, hogy kell döntetlenre játszani", aztán az utolsó 15 percben annyit láttunk, hogy a Levante 11 embere beszélgetett a Barca kb 7 játékosával, a maradék Valdés-Mascherano-Alves-Piqué meg passzolgatott hátul.
d
Entrenador del Barça

2011.05.16. 10:11:15

Fecó, szerintem te vagy kb az egyetlen drukker, aki komolyan veszi a nyilatkozatokat. Ezek előre kitalált sablonok és köszönőviszonyban nincsenek, nem is voltak és nem is lesznek a valósággal.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.05.15. 20:53:23

Fecooo írta:megértem én, h már felesleges erős csapattal kiállnunk, csak azt nem, h miért kell azt mondani meccs előtt "nagyon komolyan vesszük a mérkőzést", amikor a kezdőn látszik, h nem?

vagy csak én látom ezt porhintésnek?

tényleg, borzalmasan örültem, mikor megláttam ezt a kezdőt! de Pepnek akkor se kéne olyanokat nyilatkoznia, ami látszik, h nem lesz igaz... az ilyen nyilatkozatok hosszú távon hiteltelenné tehetik, és az nem lenne jó...
a fiatalok miért ne vehetnék nagyon komolyan a mérkőzést? ilyenkor nekik kell komolyan venni mert bizonyíthatnak. az, hogy fiatalokkal áll ki, nem jelenti azt, hogy nem érdekli. az lenne gáz, ha messiék kezdenének és végigsétálnák a meccset.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.15. 20:50:36

megértem én, h már felesleges erős csapattal kiállnunk, csak azt nem, h miért kell azt mondani meccs előtt "nagyon komolyan vesszük a mérkőzést", amikor a kezdőn látszik, h nem?

vagy csak én látom ezt porhintésnek?

tényleg, borzalmasan örültem, mikor megláttam ezt a kezdőt! de Pepnek akkor se kéne olyanokat nyilatkoznia, ami látszik, h nem lesz igaz... az ilyen nyilatkozatok hosszú távon hiteltelenné tehetik, és az nem lenne jó...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.05.15. 20:40:21

albicelesteX írta:Az úgy korrekt,de amíg megy a szekér addig maradjon és rekordokat állítgasson...Amúgy azt nem értem itt miért nem lehet úgy mint pl. a Manchesternél...

Guardiola szerintem pont, hogy más mentalitású. ő kitűz maga elé egy célt, (amelynek eléréséhez ez a mostani Barca szerintem már nagyon közel van, legalábbis a játék képe és az eredmény alapján), aztán nagyon profin, keményen és lelkiismeretesen végigmegy az úton, elvégzi a munkát és eléri célját, s ezt követően nyugtázza a sikert és új kihívás után néz. nem hiszem, hogy majd a jövőbeni hanyatlás okán állna tovább, szerintem inkább az a kérdés, hogy az általa kijelölt úton most hol jár a csapat az ő olvasatában. ez persze nem zárja ki azt, hogy eljön majd a "válság", de ő azt nem fogja megvárni, hanem éppen 1 lépcsőfokkal előtte lelép.
d
Entrenador del Barça

2011.05.15. 20:13:30

Guardiola hosszú távon nem bírja a kritikát, már játékosként se bírt amikor kikezdték és soha ennyire magas elvárások nem voltak a csapattal szemben, a hanyatlás pedig be fog következni, a kérdés csak az, hogy mikor.
Ő nem olyan, mint a Szőralkesz, akiről lepattan minden, ha fel is húzza magát a beszólásokon, megtörni nem lehet.
Válasz küldése